סיפור התפוז - למי יש?

אלף100

משתמש פעיל
מי מכירה את הסיפור שיש 2 קבוצות וכל קבוצה צריכה להוכיח למה היא צריכה את התפוז
ובעצם אחת צריכה את הקליפה ואחת את הפרי (ככה זכור לי)
אני צריכה את זה כתוב אם יש למישהי אשמח מאד.

או משהו אחר דומה

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא זכור לי שיש משהו כתוב
אחת צריכה את המיץ של התפוז
והשניה צריכה את הקליפה (כדי לרפא את אבא שלה, או משהו דומה)

אלף100

משתמש פעיל
נכתב ע"י GRN;1932252:
לא זכור לי שיש משהו כתוב
אחת צריכה את המיץ של התפוז
והשניה צריכה את הקליפה (כדי לרפא את אבא שלה, או משהו דומה)

תודה רבה
אבל זכור לי שיש משהו כתוב,
אולי בכל אופן יש למישהו זה דחוף לי

אבי100

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הסיפור מספר על שני טבחים שמונו כאחראים על הכנת ארוחת ערב יוקרתית שאורחים נכבדים עתידים להשתתף בה. שניהם משתוקקים להרשים את האורחים הנכבדים במטעמיהם. בשלב מסויים בעת ההכנות לארוחה, מתברר ששניהם זקוקים לתפוז כדי להכין את המתכון שלהם. אלא שלמרבה הצער מסתבר שבמטבח נותר רק תפוז אחד. שניהם אוחזים בתפוז האחד, שניהם זקוקים לתפוז באופן נואש, ועליהם לפתור את הקונפליקט שנוצר: מי ייקח את התפוז?
חבריהם מציעים להם לחלוק את התפוז ביניהם, אך כל אחד מהם מתעקש שלמתכון שלו נדרש תפוז שלם. מכיוון שאיש מהם אינו מוכן לוותר, הם נתקעים בקונפליקט ואינם מצליחים למצוא פיתרון למחלוקת. לאחר ששכנועים הדדיים אינם עוזרים, עוברים הטבחים לצעקות והתכתשויות וכל אחד דורש ממשנהו שיוותר למענו על התפוז.
לבסוף מנסה אחד העוזרים לסייע בפתרון הקונפליקט שנוצר, ופונה בשאלה לכל אחד מהם: "לשם מה אתה זקוק לתפוז?" האחד עונה שהוא רוצה להכין את התבשיל המנצח שלו, "עוף במיץ תפוזים", והשני עונה שהוא רוצה להכין את הקינוח המנצח שלו "מוס שוקולד עם קליפות תפוז מסוכרות"...
כך מתברר שלמעשה כל הריב היה מיותר, מכיוון שהאחד זקוק למיץ של התפוז והשני לקליפתו, ולמעשה אין קונפליקט - שניהם יכולים לקבל את מבוקשם באופן מלא, מבלי שאיש מהם יצטרך לוותר למען האחר!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה