סילאן-מה עושים איתו?

מ גולד

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אשמח למתכונים נחמדים ורעיונות מה אפשר להכין עם סילאן,
למה הוא מתאים? לבישול? לאפיה? חדש בשבילי...
 

בובת חרסינה

משתמש צעיר
אפשר לקחת חזה עוף (שלם) ולמרוח אותו בתערובת של סילאן+פפריקה ומלח ופלפל שחור

בתנור

יוצא כמו פסטרמה
טעים...
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מצוין לשים אותו בצלי עוף וכן בסטייק עוף בתנור מאד מעשיר את הטעם
וסתם כך אם נתקעים ללא דבש זה תחליף מצוין וזול
 

גרפי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הרבה דברים
הוא מתאים לכל מיני דברים במקום דבש
למשל עוף עם סילאן מאוד טעים לאוהבי המתוק
 

בובת חרסינה

משתמש צעיר
ואם כבר סילאן- מה אפשר לעשות עם חומץ בלסמי?
קניתי למשהו מסוים שלא יצא מוצלח.
 

אז מה

משתמש סופר מקצוען
במה לא?

בטשולנט
במרינדה לעופות וחזות
במתכונים מסוימים של סלמון
בתיבולי ירקות אפויים
בפסטות מסויימות
בהמתקת שייקים (במקום סוכר)
בפצפוצי אורז משוקלדים

והיד עוד נטויה.
 

לוטוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אפשר להוסיף סילאן לטשולט, למי שאוהב אותו כהה
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
באתר של תמר כנרת יש מתכונים מעולים עם סילאן.
הילדים שלי אוהבים אותו על הלחם כמו שהוא, או בתוספת חמאת שומשום, או בתוספת חמאת בוטנים. אפשר לעשות איתו כל מיני מעדנים. קניתי רק כדי לנסות וזה פשוט רץ בבית.
 

חיים יפים

משתמש צעיר
נכתב ע"י סטודיו ישר;2241603:
מצוין לשים אותו בצלי עוף וכן בסטייק עוף בתנור מאד מעשיר את הטעם
וסתם כך אם נתקעים ללא דבש זה תחליף מצוין וזול

לא משמעותי ההבדל במחיר, אלא אם כן קונים לא 100% תמרים...
הרבה יותר נח לשימוש מהדבש.
 

מ גולד

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אז הוא מתאים רק לבישול?
יש למישהו איזה מתכון לעוגיות וכדו'?
 

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הוא מתאים להכל, לבישול ולאפיה.
אני משתמשת בו באפיה במקום דבש. למשל בחטיפי ׳שוגי׳ של בקר, אני ממירה חצי מכמות הדבש בסילאן (טבעי!)
יש כדורים דמוי שוקולד, עם סילאן. אין לי מתכון מדוייק, אבל מסתובבים כאלו רבות.
כמה דגשים לגבי הסילאן:
הוא כהה, כך שהוא צובע כל מאכל / מאפה.
בעוף הוא יכול לתת לפעמים מראה ממש כהה, כך שצריך להזהר עם המינון.
הסילאן הטבעי טיפה מריר, לכן אני שמה גם דבש במאפים.
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לגבי הבלסמי- מתאים מאד לרטבים של סלטים. אני מחליפה כמעט כל חומץ בבלסמי . טעם משתלט , כדאי לוודא שאוהבים ותמיד להשתמש בתשומת לב. מתאים גם למוקפצים.
 

חינניתי

משתמש רשום
נכתב ע"י אז מה;2241642:
לא רק אפשר, אלא רצוי ביותר ומומלץ בחום גדול. :)
מי שרוצה 'טשלונט' מאד כהה, מומלץ לטגן בצל ושום, יחד עם ה'סילאן' לערבב קצת עד שישחים ואז להוסיף את העוף\בשר..

וכו'.

עוד מתכון ל'טשולנט כהה' בלי שמן כלל: חצי בקבוק קולה, פפריקה, פלפל, מלח, 2 כפות קטשופ, אבקת שום, בצל, ולהוסיף הכל כרגיל.
 

nesimov

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטודיו ישר;2241603:
וסתם כך אם נתקעים ללא דבש זה תחליף מצוין וזול

ויותר טעים:D:p:):eek:;):cool:
 

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
סילאן רגיל, הוא כמו ריבה לכל דבר.
 

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נדמה לי שעוד לא כתבו:
עם סלמון הוא הולך מעולה,
וגם לירקות מוקפצים/ מאודים אפשר להוסיף אותו.
מעשיר מאוד.
 

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בחלות מקמח מלא אני שמה במקום חצי מכמות הסוכר סילאן אמיתי. זה נותן עסיסיות מיוחדת לחלות.
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לכל דבר בדגים בטשולט בקציצות כל דבר שרוצים להמתיק וכתחליף לדבש לתינוקות כי אסור עד גיל שנה דבש
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ו'

מא וִיבֹאֻנִי חֲסָדֶךָ יי תְּשׁוּעָתְךָ כְּאִמְרָתֶךָ:מב וְאֶעֱנֶה חֹרְפִי דָבָר כִּי בָטַחְתִּי בִּדְבָרֶךָ:מג וְאַל תַּצֵּל מִפִּי דְבַר אֱמֶת עַד מְאֹד כִּי לְמִשְׁפָּטֶךָ יִחָלְתִּי:מד וְאֶשְׁמְרָה תוֹרָתְךָ תָמִיד לְעוֹלָם וָעֶד:מה וְאֶתְהַלְּכָה בָרְחָבָה כִּי פִקֻּדֶיךָ דָרָשְׁתִּי:מו וַאֲדַבְּרָה בְעֵדֹתֶיךָ נֶגֶד מְלָכִים וְלֹא אֵבוֹשׁ:מז וְאֶשְׁתַּעֲשַׁע בְּמִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי:מח וְאֶשָּׂא כַפַּי אֶל מִצְוֹתֶיךָ אֲשֶׁר אָהָבְתִּי וְאָשִׂיחָה בְחֻקֶּיךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

סוכות • אתגר חופשי

לוח מודעות

למעלה