יש כאן מקום לדיון בנושא אחר של זיוף מסמכים וגניבת כסף מהמדינה (מאכרים וכו' הנ"ל) כ"א יחשב דרכו בענין.
אתרום מהמידע שיש לי (הוצאתי לבד אישור לסיוע)
ככל שיש משכורת בשכר מינימום לפחות ועבודה של משרה מלאה (בהחרגת גננות שלא מחושב לפי גודל משרה אלא רק לפי המשכורת) לאחד מבני הזוג, ויחד שני בני הזוג אינם עוברים את רף ההכנסות (משתנה בהתאם לכמות הילדים) הגבוה, הרי שהם זכאים לסיוע בשכ"ד, כמובן שיש חריגים בזה, כגון חייל משוחרר או שירו"ל וכדו' כמו גם מקבלי הבטחת הכנסה,
ככל שעומדים בקריטוריונים הנ"ל אפשר לגשת לבד לאחד ממוקדי מגע"ר/מלג"ם (יש בכל עיר כמדומני, לאלו שרשומים גם במחיר למשתכן לפעמים זה רלוונטי היכן נרשמו, נפק"מ לגבי העברת תיק) ואין צורך בגורם מתווך, מה שנכון לומר ולהעיר בצדק גמור שהתהליך לפעמים מייגע וסוחבים אותך הלוך וחזור להביא כל מיני מסמכים, (אם רלוונטי לכם אעלה כאן רשימה מפורטת שקיבלתי מהם) מה שנחסך לך כשאתה הולך עם מאכר שמכיר את כל הפינות והדברים שהאזרח קטן נופל בהם, וכמובן גם מהירות של אישור הסיוע, שיוצא נפק"מ גם בתשלום! (משלמים 3 חודשים רטרואקטיבית בד"כ, ולמאכרים משלמים שכר הסיוע לחודשיים) אבל כעיקרון אם אתם זכאים לפי הכללים הנ"ל אין כמעט סיבה שלא תקבלו, השאלה כמה זמן יקח ועד כמה תכירו טוב את הכללים שלא תפלו באותיות הקטנות,
יש לי עוד הרבה מידע בענין, תשאלו אם רלוונטי ואם יהיה לי זמן בהמשך היום אענה שוב בעז"ה
בהצלחה!
(רק למען ה', מאכרים זה עם א' או ע'?...)