שימחת אותי מאוד!!!למען האמת, אין לי מושג למה כ"כ התבאסת - ואולי כדי להרגיע אותך תראה השוואה שעשו באתר CameraDecision בין הקנון sx740 לבין הפנסוניק שקנית..
השחור - זו הפנסוניק (איך שקוראים לה בחו"ל), והכחול - הקנון. בכל פרמטר הפנסוניק לוקחת אותה בהליכה..
צפה בקובץ המצורף 682793
אחרי שהם בודקים המון פרמטרים, הם גם נותנים ציונים - אתה יכול להבין לבד שהציון של הפנסוניק גבוה הרבה יותר -
צפה בקובץ המצורף 682800
כן, במשוכלל יש לה 63 ולקנון רק 52. זה הרבה..
ולסיום, הם כותבים (בתרגום גוגל):
'Panasonic ZS60 היא המנצחת הברורה בהשוואה זו. יש לו ציון כולל גבוה יותר ומכה את Canon SX740 HS בכל הקריטריונים. יש לו איכות תמונה כללית טובה יותר, יותר תכונות, גוף קומפקטי יותר ומציע ערך רב יותר לכסף!!'.
אז תשמח במצלמה שיש לך, ואם בכ"א אתה מרגיש שהתמונות לא טובות, אז תרשה לי לגלות לך סוד קטן השמור ליודעי חן.
שלושה גורמים משפיעים על איכות התמונה בסדר עולה: - המצלמה - העדשה - הצלם.
הכי פחות משפיע הוא גוף המצלמה, חשובה הרבה יותר איכות העדשה - וכאן לטובתך (לטובת הפנסוניק) זכית בעדשת 'לייקה' איכותית ברמה פי אלף מהעדשה האומללה שיש בקנון (מסתבר שאפי' לא ידעת על כך..), אבל החשוב מהכל - הידע שיש לצלם המחזיק במצלמה, ולא משנה אם מדובר על מצלמה בסמארטפון, או על גוף שעולה לבד מעל 20,000 ש"ח. מי שיודע לצלם יפיק מסמארטפון הרבה יותר ממה שיוציא צלם שלא יודע להחזיק, במצלמה שיש לצלמי נשיונל ג'אוגרפיק..
אז ידידי, צא ולמד לצלם! ותדע להכיר בטוב שיש לך וחנן אותך ה'..
בהצלחה!!
רק יכול להיות שיש פה טעות אני קניתי TZ80 ולא ZS60 ???
עכשיו ראיתי "ידוע גם בשם Lumix DMC-TZ80 "