מידע שימושי סטייק מחזה עוף

saralulu

משתמש מקצוען
אשמח לקבל מתכון מוצלח וטעים לסטייק מחזה עוף שמתאים גם לילדים קטנים.
תודה רבה!
מחכה...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני מכינה בלילה מרוטב צ'ילי, רוטב טריאקי, אבקת מרק בצל, שמן, פפריקה מתוקה.

משרה את החזות ברוטב וצולה או בתנור או על מנגל חשמלי או במחבת פסים
ילדים משוגעים על זה
 

S234

משתמש פעיל
אני מכינה בלילה מרוטב צ'ילי, רוטב טריאקי, אבקת מרק בצל, שמן, פפריקה מתוקה.

משרה את החזות ברוטב וצולה או בתנור או על מנגל חשמלי או במחבת פסים
ילדים משוגעים על זה

מתאים גם לטיגון רגיל?
 

libermanar

משתמש צעיר
ממליצה לכם לנסות תבלין שנקרא: תבלין לסטייק מהחנות ניסן גרעיני עפולה ברחוב כהנמן.
לא תתחרטו
זה סוג של תיבול מעודן, לא בסגנון מאד מזרחי, יש שם מלח גס, גם משהו צהוב ועשבי תיבול, לא תתחרטו
קניתי כבר כמה קופסאות לחברות שביקשו
 

אנונימית חדשה

משתמש פעיל
קוביות חזה עוף ותפוחי אדמה (מתכון של חן מרחי)
רכיבים
½ קילו תפוחי-אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (כ-3-4 תפוחי-אדמה בינוניים\גדולים)
½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות (1 פרפר גדול)*
2 בצלים קצוצים
1 כף סילאן
1 כפית תבלין שווארמה
1 כפית כורכום
כ-1 כפית מלח
כ-¼ כפית פלפל שחור
כ-4-6 כפות שמן
כ-½ כוס מים
מעט פטרוזיליה קצוצה (לא חייב)
*עדיף שחזה העוף יהיה קצת קפוא לפני החיתוך, ככה הרבה יותר קל לחתוך אותו לקוביות קטנות

אופן ההכנה
  • לשים את קוביות תפוחי-האדמה בסיר עם הרבה מים וחצי כף מלח, להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות מרגע שרותח.
  • במחבת גדולה או סיר גדול ושטוח, לשים כ-2-3 כפות מהשמן ולחמם על אש גבוהה.
  • להוסיף את קוביות תפוחי-האדמה המבושלות, לפזר בשכבה אחידה ולטגן עד שמשחים. לערבב ולהמשיך לטגן עוד כ-3 דקות (הקוביות לא חייבות להיות ממש שחומות מכל הצדדים).
  • להוציא את קוביות תפוחי-האדמה לקערה ולהניח בצד.
  • אם יש שכבה שחומה שדבוקה לתחתית, יש להוסיף מעט מים ולגרד את השכבה.
  • להוסיף את הבצל הקצוץ, מעט מלח ו-2-3 כפות שמן ולטגן על אש גבוהה-בינונית עד שהבצל הופך לשקוף, כ-5 דקות.
  • להגביר לאש גבוהה, להוסיף את קוביות חזה העוף, לפזר בשכבה אחידה ולטגן (תוך כדי פירוק לקוביות) עד שמשחים מעט בצד אחד, לערבב ולהמשיך לטגן עד שכל חזה העוף הופך ללבן.
  • להוסיף את הסילאן, תבלין שווארמה, כורכום, מלח, פלפל וקוביות תפוחי-האדמה, לערבב ולהוסיף את המים, להנמיך לאש בינונית ולבשל כ-10 דקות או עד שתפוחי-האדמה רכים (אם הם עדיין קשים, תכסו את הסיר במכסה ותבשלו עוד כמה דקות)
  • לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
  • הערות-
    • אפשר להחליף את חזה העוף בפרגיות.
    • אם אוהבים את התבשיל עם יותר רוטב, תוסיפו עוד מים לבישול.
 

אנונימית חדשה

משתמש פעיל
תבשיל אטריות עם פטריות וחזה עוף

כמה מנות: 4-6 סועדים
מחבר - חן במטבח
רכיבים
1 חבילת אטריות ביצים רחבות (400 גרם)
½ קילו חזה עוף טחון
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
1 בצל גדול קצוץ
1 סלסילת פטריות פרוסות
3-4 שיניי שום כתושות
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה
2 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור טחון
1 כף סוכר חום כהה
2 כפות רסק עגבניות
½ חבילה כוסברה קצוצה
3 כוסות מים רותחים
4 כפות שמן (מחולק ל-2 כפות+2 כפות)
אופן ההכנה
מתאים לכ-4-6 סועדים
השימוש בכוס מידה של 250 מ"ל


  • בסיר בינוני על אש גבוהה, לחמם 2 כפות שמן, להוסיף את חזה העוף הטחון ולטגן תוך כדי פירוק חזה העוף לפירורים. ברגע שהעוף מתחיל לקבל צבע לבן, להוסיף את אבקת הסודה לשתייה ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עד שמתקבלים פירורי עוף בצבע לבן. להוציא את העוף לצלחת.
  • להוסיף לסיר עוד 2 כפות שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ, מעט מלח ולטגן על אש בינונית כ-5 דקות עד שהבצל הופך להיות מעט שקוף.
  • להוסיף את הפטריות, להגביר לאש גבוהה ולטגן עד שהפטריות מתכווצות ומשחימות, כ-7 דקות.
  • להוסיף שום כתוש ולטגן כמה שניות. להוסיף כורכום, פפריקה, מלח, פלפל, סוכר חום כהה ולערבב כמה שניות. להוסיף רסק עגבניות, לערבב.
  • להוסיף את חזה העוף המטוגן, לערבב. להוסיף את האטריות.
  • להוסיף אתה המים רותחים ולערבב בעדינות שהאטריות לא יישברו.
  • להביא לרתיחה, לכסות במגבת ולסגור עם מכסה הסיר. לשים על האש הכי נמוכה ולבשל 15 דקות.
  • לאחר 15 דקות בישול, לכבות את האש, להסיר את המכסה, לערבב (עדיין יהיו קצת נוזלים בסיר וזה בסדר), לכסות את הסיר בחזרה ולתת לתבשיל מנוחה של 10 דקות.
  • להסיר את המכסה, להוסיף את הכוסברה הקצוצה, לערבב ולהגיש מיד.
  • אופציה- אם רוצים שיהיה יותר רוטב לתבשיל, ניתן להוסיף עוד כוס של מים רותחים (סה"כ 4 כוסות).
בתיאבון
 

Chanae

משתמש מקצוען
תנסי את זה
שילוב של מייפל וחרדל.
ברגע הראשון זה נראה קצת מלחיץ.. אבל זה פשוט מושלם!!!
 

נחמי3

משתמש מקצוען
אני מכינה בלילה מרוטב צ'ילי, רוטב טריאקי, אבקת מרק בצל, שמן, פפריקה מתוקה.

משרה את החזות ברוטב וצולה או בתנור או על מנגל חשמלי או במחבת פסים
ילדים משוגעים על זה
במחבת פסים אין צורך לשים שמן בבסיס להכנת הסטייק ??
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה