סופגניות...!

Kenyonit

משתמש מקצוען
סופגניות קלות ומהירות:
מצרכים (10 סופגניות אשל בגודל בינוני):

1+1/4 כוסות קמח תופח מנופה (175 גרם)

2 כפות גדושות סוכרhttp://www.10dakot.co.il/wp-content/uploads/2013/11/283-383.jpg

1 גביע יוגורט/ אשל (200 מ"ל)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

קורט אבקת קינמון (לא חובה)

– שמן לטיגון

– ריבה למילוי

– אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.

-מחממים סיר עם שמן (עד גובה 2/3) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן. רצוי להשתמש בכף קפיצית או כף גלידה משומנת ואם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשתי כפות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות). מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך 6-7 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

-ניתן להזליף ריבה לסופגנייה בעזרת שק זילוף או מזרק (לא חובה, היא טעימה גם ככה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.



טיפים לסופגניות מוצלחות (מומלץ לקרוא):
1. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם– יש לזרוק חתיכה קטנה מהבלילה לשמן. אם החתיכה שוקעת, השמן עדיין לא חם מספיק. אם החתיכה צפה במהירות ומיד משחימה- השמן חם מידי. בדיקה נוספת: יש להכניס כף עץ לתוך השמן. השמן מוכן לטיגון כאשר נוצר סביב הכף בעבוע עדין. אם נוצרות בועות גדולות רצוי לכבות את האש ולהמתין שהשמן יתקרר מעט או לשפוך עוד מעט שמן קר.

2. לאחר שהוספתם את הסופגניות לשמן, יש להנמיך לאש בינונית-נמוכה (אם אתם מבשלים על הכיריים הכי גדולות – להנמיך לאש נמוכה) אחרת הסופגנייה תשחים מיד מבחוץ ותהיה נוזלית ולא מוכנה מבפנים.

3. לא מומלץ לטגן יותר מידי סופגניות בפעם אחת. מומלץ לטגן עד 4 סופגניות בכל פעם (כמובן שתלוי ברוחב סיר הטיגון).

4. לפני ובמהלך הטיגון, מומלץ להכניס לשמן חתיכת גזר (חתוכה לרוחב) כדי למנוע מהשמן להישרף, ולשמור על ויסות החום. אם החתיכה משחימה, החליפו אותה באחרת חדשה.

5. הוספת כף ברנדי לבצק מפחיתה ספיחה של שמן בבצק בזמן הטיגון.

6. גם אם הסופגניות נראות לכם זהובות, אל תתפתו להוציאן לפני הזמן. זמן הטיגון המומלץ הוא 6-7 דקות לסופגנייה (אם השתמשנו בכף רגילה).
 

Kenyonit

משתמש מקצוען
סופגניות:

18 סופגניות

מרכיבים:
  • 700 ג’ קמח (5 כוסות)
  • חצי שקית שמרים טריים / כף שמרים יבשים
  • חצי שקית משפר אפייה
  • 150 ג’ סוכר (שלושת רבעי כוס)
  • כפית שטוחה מלח
  • 3 חלמונים
  • 80 ג’ חמאה רכה
  • כוס ורבע חלב פושר
אופן ההכנה:
1. לערבב את הקמח שמרים משפר וסוכר, להוסיף את שאר המצרכים ולעבד לבצק חלק ורך וקצת דביק. לשמן קערה לשים את הבצק ולתת לו לתפוח עד שהוא מכפיל את הנפח.

2. להוריד נפח ולקמח את משטח העבודה. לחלק את הבצק ל 18 חתיכות מעט לעגל, כל חתיכת בצק לרדד לעיגול ולסגור לכדור חלק.

4. מראש לחתוך נייר אפייה לקוביות ולפזר מעט קמח על כל קובייה.

5. לשים קצת קמח על השיש לשים לשנייה את הכדור על הקמח ולהניח על נייר האפייה המקומח לתת תפיחה של 30 – 40 דקות, הכדורים אמורים להכפיל את הנפח.

6. למלא סיר קטן בשמן עד שליש גובה, להרתיח ולהנמיך, לבדוק עם כף עץ שמכניסים לשמן שיש בועות עדינות סביב הכף.

7. להכניס סופגניה לשמן (ראש כלפי מטה) כולל הנייר ופשוט לשלוף אותו החוצה בקלילות. לכסות מיד ולטגן כשלוש דקות, להפוך ולהוריד את המכסה לעוד שתי דקות. להוציא לנייר סופג. למקרה שלא היה ברור מכסים רק בהתחלה אחר כך לא .

8. הראשונה והשנייה פחות יפות לא להתרגש. בהמשך הזמן מתקצר ואז שתי דקות מכוסה אחר כך אפילו דקה וחצי.

9. למלא בריבה ולבזוק אבקת סוכר

טיפים:
*חשוב להקפיד על שמן חם אבל לא מאוד.
*לא לשכוח לכסות את הסיר
* להקפיד על התפחה טובה, חשוב לתת התפחות טובות, בהתפחה השנייה הכדורים אמורים להיות גדולים ומנופחים, מלאי אוויר , כשנוגעים עם האצבע הם רכים.
*לא יותר משתיים שלוש סופגניות בבת אחת שהחום של השמן לא ירד. בהתחלה עדיף אחת אחת.
*לא לנסות להרים את הסופגניה ביד זה יפגע בתפיחה רק עם הנייר אפייה.
*משקל הסופגניה (חתיכת הבצק) לפני התפיחה 70 ג’
*עשיתם הכל ולא קימחתם את הנייר ? חבל הסופגניה נדבקת..
* סופגניה ראשונה בשמן כשלוש ארבע דקות (תלוי כמה השמן חם) מסופגניה לסופגניה הזמן מתקצר כי השמן חם, באיזה שלב מגיעים לזה שהסופגנייה נמצאת דקה בשמן והופכים. לעקוב כל הזמן.
*לא להכניס סופגניה לשמן קר, היא סופגת שמן, שמן חם מאוד ישרוף אותה.
* לא הצלחתם ? לא קרה כלום תנסו שוב.
* סופגניות פרווה – להחליף את החמאה בשליש כוס שמן וחלב במים.
* מומלץ להשתמש בשמרים טריים, השמרים והמשפר נקנים כזוג ברשתות.
 

חצאית קפלים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשמח לקבל מתכון לסופגניות באפייה בתנור
סופגניה אפויה- אין חיה כזו.
הפירוש של סופגניה זה בצק מטוגן בשמן.
מוקיפדיה:
שורש השם, ספ"ג, מותאם למהותה של הסופגנייה, הסופגת לתוכה שמן טיגון רב.
לכן יכולים להיות מתכונים נפלאים לבצק אפוי- אך זה לא סופגניה ;););)
 

Kenyonit

משתמש מקצוען
אשמח לקבל מתכון לסופגניות באפייה בתנור
סופגניות אפויות בתנור:
מרכיבים

20 סופגניות
  • 1/2 3 כוסות פחות כף (500 גרם) קמח, מנופה
  • 3/4 כוס (180 גרם) חלב קר או מים
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1/2 קובייה או 1/2 שקית (25 גרם) שמרים טריים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה או מחמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף שטוחה (10 גרם) מלח


למילוי
  • ריבה, ריבת חלב – או כל מילוי אחר שרוצים


לקישוט
  • אבקת סוכר


אופן ההכנה
  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים, למע המלח, ולשים במהירות הנמוכה ביותר כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
  2. מוסיפים את המלח, מגבירים את מהירות המיקסר בדרגה אחת ולשים כ-5 דקות נוספות, עד שהבצק הופך לחלק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותו במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.
  4. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו אוויר. מחלקים אותו ל-20 כדורים שווים (אם יש לכם משקל – משקלו של כל כדור אמור להיות 50 גרם).
  5. מניחים את הסופגניות במגש מרופד בנייר אפייה ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  6. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  7. אופים את הסופגניות 12-10 דקות, עד שהן משחימות.
  8. מצננים מעט, ממלאים במילוי הרצוי וזורים אבקת סוכר.


**איך מכינים מראש?
  • אפשר להקפיא את כדורי הבצק מיד לאחר עיצובם (הם יישמרו חודש בכלי אטום היטב). לפני הטיגון יש להפשיר אותם בטמפרטורת החדר ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה