דרוש מידע סוליקה- הסיפור

בת שבע ו

משתמש צעיר
אשמח אם יש למישהו בקיצור את הסיפור של סוליקה.
וכן עוד סיפורים שמיועדים לבנות בגיל בת מצווה על מעלת הצניעות. זה די דחוף לי.
תודה

ריקי שחור

משתמש מקצוען
יש די הרבה סימני שאלה על הסיפור על סוליקה, אם הוא בכלל התקיים, ועל הפרטים שלו.
אבל לא זו הבעיה.
השאלה היא מה המסר שאת רוצה להעביר לילדות בנות 12 סביב החוויה של צניעות.
תחשבי עם עצמך, עם איזו חוויה פנימית את רוצה שהן תצאנה, לאילו רגשות את רוצה לחבר אותן.
אם תספרי להן סיפורים כמו הסיפור של סוליקה, הצניעות תתחבר אצלן לכאב, לפחד, לאימה, למוות.
אבל אם תדברי איתן ממקום הרבה יותר פשוט, עדין, אמיתי, הן תוכלנה להתחבר ולאהוב את הדבר היקר הזה של צניעות.

mklj

משתמש פעיל
יש די הרבה סימני שאלה על הסיפור על סוליקה, אם הוא בכלל התקיים, ועל הפרטים שלו.
אבל לא זו הבעיה.
השאלה היא מה המסר שאת רוצה להעביר לילדות בנות 12 סביב החוויה של צניעות.
תחשבי עם עצמך, עם איזו חוויה פנימית את רוצה שהן תצאנה, לאילו רגשות את רוצה לחבר אותן.
אם תספרי להן סיפורים כמו הסיפור של סוליקה, הצניעות תתחבר אצלן לכאב, לפחד, לאימה, למוות.
אבל אם תדברי איתן ממקום הרבה יותר פשוט, עדין, אמיתי, הן תוכלנה להתחבר ולאהוב את הדבר היקר הזה של צניעות.
אף פעם לא הבנתי מה המסר שמנסים להעביר בסיפור הזה

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
וכן עוד סיפורים שמיועדים לבנות בגיל בת מצווה על מעלת הצניעות. זה די דחוף לי.
אפשר לספר על אמא של הרב וואזנר:

בס"ד

באחת מעיירות אירופה הקרות, התגוררה נערה יהודיה אשר הייתה ידועה בקולה העוצמתי והערב.

ויהי היום ואותה נערה, רחל שיף, נקראה לבוא ולהנעים מקולה הערב באופרה מקומית הידועה. ההצעה קסמה לה מאוד, שכן תמורתה הובטח לנערה כבוד ופרסום בחוצות עם, וכמובן גם כסף לא רע...

רחל השתכנעה והחליטה להיענות להצעה...

הוריה, יהודים מן השורה, נתחללו למשמע הדבר וניסו להדיחה ולמנוע ממנה הדבר, שכן פחדו מאוד שתושפע מן האוירה הסוררת במקום פרוץ שכזה. אך היא בשלה מעונינת ללכת ולזמר. ולא יועיל שום טיעון הגיוני ככל שיהיה.

אביה, ככל יהודי הנמלך ברבו, שם גם הוא פעמיו אל רבו, הרבי הק' מקופישניץ זצ"ל ושטח בפניו את מר ליבו.

הרבי ביקש לקרוא לנערה וברר עימה את הנו', מהי הסיבה שבשלה היא כה מעונינת ללכת ולשיר במקום אשר אין רוח המקום ורוח חכמים נוחה הימנו, וענתה היא שבשל הכבוד והכסף וכמובן הפרסום.

נענה אז הרבי ואמר מבטיחני שאם לא תלכי ולא תתני ידך ומדרס כף רגלך במקום טמא זה, תזכי לבן שיאיר את עיני ישראל מקצה העולם ועד קצהו והרי תזכי מכך לפרסום וכבוד רב.

משכה רחל את ידיה מן הענין וזכתה לבן שזכו ישראל וזוכים רבים עוד היום להתבשם מקדושתו ותורתו ולהתברך מפי קודשו, יאריך ימים על ממלכתו.

הלא הוא מורנו ורבנו הגר"ש הלוי ואזנר שליט"א "כי אורך ימים ושנות חיים ושלום יוסיפו לך"

R555

משתמש רשום
אולי זה תלוי באיך מספרים? אני באה מבית לא דתי ולמדתי בבית ספר של לב לאחים והמורות היו חרדיות ואני ממש ממש זוכרת את הסיפור של סוליקה כמשהו שכל כך ריגש אותי! אני לא יודעת אם ספרו לנו את זה בהקשר של צניעות או ערך ליהדות ואני גם לא יודעת אם ספרו לנו בפירוט או צמצמו מידע (לא זוכרת עברו הרבה שנים) אבל כאמור זכור לי כסיפור מחלחל ומרגש. ב"ה היום אני חרדיה ומאמינה שאספר זאת לבנותי על בחורה שאהבת ד' זרמה לה בעורקים! גאווה יהודית! ואהבת המצוות! המון הצלחה! ושתהיה לך סיעתא דשמיא!

לירז קנימח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לי הסיפור של סוליקה בתור ילדה עשה רע..
במיוחד שעוד בזמן מלחמה היו מספרים לנו שבגלל חוסר צניעות חיילים מתים ושאנחנו בחוסר צניעות שלנו הורגות חיילים ובאתי הביתה בוכה לאמא שלי שאני רוצחת..
צניעות צריכה לבוא מתוך מקום שמח! של אהבה עצמית, הערכה לעצמי, של כבוד ושל כיף! שכן לשמוע על הצניעות. כיף לשמור על עצמי. אחכ זה יגיע מתוך מקום של עומק יותר.
צריך לדעת איך לחשוף ילדים למצוות כל דבר והגיל שלו..

ריקי שחור

משתמש מקצוען
אם את חרדית מבית, יש פער גדול בין התפיסה שלך לגבי צניעות לבין התפיסה של בת דתית בת 12...
לא בעיקר בחלק המעשי של מה נחשב לבוש צנוע, וגרביים כן או לא, זה הרבה תפיסות הרבה יותר פנימיות.
ואמנם, יש חלקים משותפים בין התרבויות, אבל כדי להעביר מסר נכון, מקרב ומקדם, את קודם כל צריכה להקשיב להן, מה התפיסה שלהן, מה המחשבות שלהן בנושא, אילו שאלות מעסיקות אותן.
אם זה מתאים ( לך, להן, למוסד) תעשי פעילות שתפתח שיח בנושא, למשל, כרטיסים עם שאלות בנושא, או שאלון, כמו סקר, או כל דרך אחרת שמזמינה לשיח משוחרר וכנה.
רק אחרי שתשמעי באיזה מקום הן נמצאות, תוכלי לדייק את המסרים שלך.
ואולי תגלי שהפער גדול מדי, שאת בכלל לא יכולה להתחבר למקום שלהן, ואז עדיף באמת שלא תיכנסי למקום הזה באופן ישיר.
עריכה: במחשבה שניה, זה נכון גם לגבי בנות חרדיות.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה