עזרה סובלים משכנים

sari11

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
רק היה דוגמא למעשה שבקטע אגואיסטי היינו מונעות בכל דרך.
אך ברגע שזה נזק לאחר ולא לי/לילדי/למשפחתי, אנחנו מתרצות תירוצים ומוותרות
הבנתי, ועל זה בדיוק עניתי,
שגם במעשה שבקטע אגואיסטי היינו מנסות למנוע בכל דרך, מן הסתם היו פספוסים פה ושם.

sari11

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
פיספוסים.. פיספוסים!..
מי דיבר על פיספוסים מדברים התנהלות ממושכת...
אני לא הגבתי בקשר לסיפור שפתח את האשכול דווקא,
אלא לדיון שהתפתח בהמשך, שאם רוצים, יש כביכול להורים שליטה מוחלטת.

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
אני לא הגבתי בקשר לסיפור שפתח את האשכול דווקא,
אלא לדיון שהתפתח בהמשך, שאם רוצים, יש כביכול להורים שליטה מוחלטת.
ואני בטוחה שלבעלי הבית יש אפשרות להפסיק עם זה. לא 'שליטה על הילדים'.
כשם שאם היה להם ילד שהיה לוקח את כל כלי הזכוכית שבביתם וזורק מהחלון לראשי העוברים ושבים
הם היו מפסיקים עם זה בכל דרך. כך גם כאן.
(ונראה שהשכנים הנ"ל היו מונעים זאת בגלל שכלי הזכוכית ש-ל-ה-ם נשברים...חח)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ואני בטוחה שלבעלי הבית יש אפשרות להפסיק עם זה. לא 'שליטה על הילדים'.
כשם שאם היה להם ילד שהיה לוקח את כל כלי הזכוכית שבביתם וזורק מהחלון לראשי העוברים ושבים
הם היו מפסיקים עם זה בכל דרך. כך גם כאן.
(ונראה שהשכנים הנ"ל היו מונעים זאת בגלל שכלי הזכוכית ש-ל-ה-ם נשברים...חח)
את האמת שאני לא בטוחה o_O o_O
מכירה מישהי שהמרפסת הענקית שלהם לא היתה בשימוש תקופה ארוכה כי השכנים מעליהם זרקו מכל הבא ליד ואחרי שפעם נפלו דברים כבדים במיוחד ס"מ מהראש של התינוק פשוט לא יצאו יותר.
פעם אחת הילדים שם זרקו ארנק מלא כסף שגם התפזר חלקו ברוח אז הם כבר היו בטוחים שזהו. יותר אין זריקות מהם של כלום.
אז היו בטוחים....
אפילו לא היה צריך לחכות יום אחד כדי שהמרפסת תתמלא בדברים שונים ומשונים.

יש כמו סוגים של שכנים:
הנורמטיבי, שמידי פעם נופל משהו קטן ואין מה לעשות.
משפחות טובות עם ילדים מיוחדים שלפעמים אין מה לעשות מולם והם יצליחו לזרוק מכל עבר ומה שבא להם בהתקפה הנוכחית
משפחות שלא אכפת להן מה הילדים עושים אבל אם יהיה להם נזק אז כבר כן יהיה להם אכפת
ומשפחות אלימות....

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
גם את זה לא תמיד מצליחים למנוע
כמה פעמים ילד שובב מצליח לטפס על השיש או על השולחן, שזה ממש מסוכן, למרות שמחביאים את הכסאות, ורודפים אחריו כל הזמן?
אני לא מדברת על מצבים שקורים לפעמים, אלא על מקרים קבועים, ועל זה מדובר כאן באשכול.

sari11

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
אני לא מדברת על נשים שלא אכפת להם מה הילדים שלהם עושים (אני לא מכירה כאלה, אם יש זה חמור מאוד).
אני כן מדברת על נשים שכל היום רודפות אחרי הילדים ומנסות למזער נזקים, ולפעמים הן ממש מותשות, וכן הם באות למרפסת ומגלות רגע אחד מאוחר מידי שהוא שוב פעם זרק, וזה נורא מתסכל ומעצבן.

רק פשוט ראיתי חוסר הבנה גרוע למושג ילד שובב עד בלתי נשלט (אני בכלל לא בטוחה שכל האמהות שבטוחות שהילד שלהן שובב מבינות על מי אני מדברת, גם לי יש כמה ילדים שובבים, אך יש אחד ששם את כולם בכיס הקטן...) וכן, לא תמיד זה אפשרי.

אני לא מדברת על מצבים שקורים לפעמים, אלא על מקרים קבועים, ועל זה מדובר כאן באשכול.
לא התייחסתי בתגובה שלי לסיפור שפתח את האשכול,
אלא לדיון שהתפתח האם יש מושג של חוסר שליטה, או שאם רוצים- אפשר למנוע כל דבר.
הזדהיתי עם התגובה הנ"ל, ודומות לה, שגררו תגובות מזדעקות, כאילו הכל תלוי אם זה אכפת לאמא, או לא.

ג'יחניק

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אולי זה ממש יוכל לעזור.....

קבצים מצורפים

• _סכסוכי_שכנים_2.jpg
    _סכסוכי_שכנים_2.jpg
    KB 158.2 · צפיות: 31

וייס

משתמש פעיל
אחרי כל המלל שנשפך אולי כדאי שתנסו לתת פרופיל לסוג השכנים והמניעים עד כה הכל מתבסס על המצאות +תיאור דמות האבא כך שקשה לעזור כי לכל אדם יש את השפה המתאימה
באופן כללי אנחנו מדברים על סוג של מחלה ולה הרבה תרופות שרובם בעלי תופעות לוואי וחלקם כוללות שאלות הלכתיות צריך לחשוב טוב האם עדיפה התרופה גם במחיר תופעות הלוואי.... ובנמשל יש דברים אגרסיביים שיתכן שיועילו נקודתית אך ישאירו מלחמות שכנים שיתכן ומה שקורה כעת יחוויר לעומתם וכן על זה הדרך לכל ההצעות

לגבי ויתור צריך לדעת איך ומתי לוותר וכן לדעת מה נקרא לא להפסיד והסיפורים הם רבים ויכלה הזמן והם לא יכלו

טיים ליין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי

סימה שטינמץ

משתמש חדש
סליחה. זה עבר את גבול הטעם הטוב אני לא הייתי רוצה יחסי חברות עם סגנון כזה. מה זה לזרוק כאלו דברים? זה בכוונה תחילה, מנצלים את העדינות שלכם. זה לא המקום לספוג. אפשר להעיר בצורה לא מתלהמת אבל אסרטיבית שזה לא מקובל עליך ולהיעזר בשלל העצות הנ"ל. עם חברים כאלה מי צריך אויבים?

mystar

משתמש פעיל
יש מעלי שתי מרפסות (בד"כ יש אחד)והילדים זורקים כל הזמן דברים ניסיתי לדבר לבקש שום דבר לא עוזר האמא טוענת שהיא היתה גרה פעם בקומת קרקע וכולם זרקו לה דברים והיא אף פעם לא היתה אומרת כלום (צדקות לשמה)
השכנה השניה מציעה לי לעבור דירה
יש לכם עצות מה לעשות אני פשוט מתוסכלת (נכון יש צרות גדולות יתר אבל שמעיפים עליך ברזלים ואבנים זה מסוכן)
אני הממומהההה,
עצמות, ברצינות זורקים עצמות????????
איכס,
זה לא הילדים- זה החינוך, אם כך האבא מתנהל זה חינוך!
אני המומה מהתשובות של השכנים,
אני כזאת תמימה שלא חשבתי שקימות תשובות כאלה,
או שאתם באמת עדינים איתם, אם תהיו אסרטיביים לא בטוח שיעזו לענות ככה.

מאפינס

משתמש מקצוען
אני חושבת שזה נטו חינוך
הבן שלי בן 3 היה זורק מכל הבא ליד (אני גרה בקומה רביעית וזה נופל לחצר של הבנין)
עד שפשוט כל פעם שהוא זרק משהו שלחתי אותו למטה (בהשגחה כמובן) להרים.....הוא הבין שזה לא שווה

ומה עושים כשהילד זורק בשביל לזכות לצאת מהבית, כמו אצלי?
אצלי זה נופל לחניה כך שאין בעיה עם השכנים

משבצת 2

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למה לא סככה באמת?
ואם לא בא לך צל אפשר לשים שעוונית שקופה עבה במקום סככה.
לך יהיה אור (ונוף של כל החפצים מלמטה)
והם יצטרכו לדוג את מה שחשוב להם בכוחות עצמם
פעם התקופה אוספים את השעוונית עם מה שבתוכה לפח ומחליפים.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
חשוב מאוד לדעת ולהבין שלא לכולם הילדים הם אותו הדבר
ואם הילדים שלך מקשיבים מיד שאומרים להם משהו או שדברים אחרים עוזרים, לאחרים זה לא ככה
לא כל אמא מתמודדת עם אותם נסיונות
ולהיות אמא לילדים שובבים ומלאי מרץ, זה לא להיות אמא לילדים רגועים ושקטים
יש אמהות שהילד שלהם שובב
ויש אמהות שהילד שלהם מאוד שובב
ויש אמהות שהילד שלהם סופר סופר שובב
ומי שלא התנסה בזה, לא יכול להבין, ובטח לא להטיף מוסר
האם את חושבת שכשהאמא אומרת מה אני יעשה היא אומרת את זה בשמחה???
האם ניסיתי פעם להיכנס לראש ולהבין???
אולי אם היית יודעת מה היא עוברת, במקום לקלל אותה, היית מציעה עזרה...
כמובן הדברים לא אמורים אלייך אישית, אלא אל כל האמהות הצדיקות שמתקשות להבין.
אני כותבת מניסיון מתוק של ילד חמוד מאוד (כן יש לו גם כמה אחים, אבל ילד אחד הוא הכל...)
ומקווה שאולי מישהו פעם ינסה לקיים את מצוות התורה "בצדק תשפוט עמיתך", ומאמר רבותינו "אל תדון את חבירך עד שתגיע למקומו".

אני אמא לילדים שובבים מאד.
ובעבר השכנים שלי קבלו מהילדים היצירתיים מאד שלי (שהיום הם כבר בחורים אציליים...) משחקים, תכולת קופסת שימורי זיתים, צלחת עם אורז ופיסות עוף, ועוד. ועוד...

הם לא פתחו כאן אשכול, כי כשזה קרה, ירדתי לבקש לנקות אצלם לפני שהם גילו את הנזק. ובמשך חודשים ארוכים המרפסת היתה סגורה! לחלוטין! אני התמודדתי עם הסופר סופר סופר שובבות שלהם, לא השכנים. (וזה באמת מאד לא קל)

נכון שצריך לדון לכף זכות.
אבל ההורים צריכים לזכור שהאחריות שלהם. עם כל הכבוד להתמודדות הלא פשוטה. שלא לדבר על כך שגם הילדים המאד מאד מאד שובבים (היפראקטיבים ועוד) כל עוד מנת המשכל שלהם תקינה זקוקים ללמוד אנושיות. (לא מדברת על גבולות) ויש דרך לעשות את זה גם עם שובבים בXXXXL.
ואם ההורים לא יודעים איך לעשות זאת.
שיפנו להנחיית הורים או יותר טוב להדרכת הורים אצל פסיכולוג/ית טוב/ה.

נערך לאחרונה ב:

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
אם הילד היה עושה מעשה מסוכן את גם היית אומרת ככה? שאין מה לעשות או שהיית מוצאת פתרון?
להזיק לשני זה מסוכן מאוד
השבוע שאלנו רב שאלה בנוגע לשכנים
הרב אמר לנו שלמרות שאנחנו צודקים קפידה של שכנים זה מסוכן
אז ויתרנו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה