הבנתי, ועל זה בדיוק עניתי,רק היה דוגמא למעשה שבקטע אגואיסטי היינו מונעות בכל דרך.
אך ברגע שזה נזק לאחר ולא לי/לילדי/למשפחתי, אנחנו מתרצות תירוצים ומוותרות
שגם במעשה שבקטע אגואיסטי היינו מנסות למנוע בכל דרך, מן הסתם היו פספוסים פה ושם.
הבנתי, ועל זה בדיוק עניתי,רק היה דוגמא למעשה שבקטע אגואיסטי היינו מונעות בכל דרך.
אך ברגע שזה נזק לאחר ולא לי/לילדי/למשפחתי, אנחנו מתרצות תירוצים ומוותרות
פיספוסים.. פיספוסים!..הבנתי, ועל זה בדיוק עניתי,
שגם במעשה שבקטע אגואיסטי היינו מנסות למנוע בכל דרך, מן הסתם היו פספוסים פה ושם.
אני לא הגבתי בקשר לסיפור שפתח את האשכול דווקא,פיספוסים.. פיספוסים!..
מי דיבר על פיספוסים מדברים התנהלות ממושכת...
ואני בטוחה שלבעלי הבית יש אפשרות להפסיק עם זה. לא 'שליטה על הילדים'.אני לא הגבתי בקשר לסיפור שפתח את האשכול דווקא,
אלא לדיון שהתפתח בהמשך, שאם רוצים, יש כביכול להורים שליטה מוחלטת.
את האמת שאני לא בטוחהואני בטוחה שלבעלי הבית יש אפשרות להפסיק עם זה. לא 'שליטה על הילדים'.
כשם שאם היה להם ילד שהיה לוקח את כל כלי הזכוכית שבביתם וזורק מהחלון לראשי העוברים ושבים
הם היו מפסיקים עם זה בכל דרך. כך גם כאן.
(ונראה שהשכנים הנ"ל היו מונעים זאת בגלל שכלי הזכוכית ש-ל-ה-ם נשברים...חח)
אני לא מדברת על מצבים שקורים לפעמים, אלא על מקרים קבועים, ועל זה מדובר כאן באשכול.גם את זה לא תמיד מצליחים למנוע
כמה פעמים ילד שובב מצליח לטפס על השיש או על השולחן, שזה ממש מסוכן, למרות שמחביאים את הכסאות, ורודפים אחריו כל הזמן?
אני לא מדברת על נשים שלא אכפת להם מה הילדים שלהם עושים (אני לא מכירה כאלה, אם יש זה חמור מאוד).
אני כן מדברת על נשים שכל היום רודפות אחרי הילדים ומנסות למזער נזקים, ולפעמים הן ממש מותשות, וכן הם באות למרפסת ומגלות רגע אחד מאוחר מידי שהוא שוב פעם זרק, וזה נורא מתסכל ומעצבן.
רק פשוט ראיתי חוסר הבנה גרוע למושג ילד שובב עד בלתי נשלט (אני בכלל לא בטוחה שכל האמהות שבטוחות שהילד שלהן שובב מבינות על מי אני מדברת, גם לי יש כמה ילדים שובבים, אך יש אחד ששם את כולם בכיס הקטן...) וכן, לא תמיד זה אפשרי.
לא התייחסתי בתגובה שלי לסיפור שפתח את האשכול,אני לא מדברת על מצבים שקורים לפעמים, אלא על מקרים קבועים, ועל זה מדובר כאן באשכול.
אוקי. נגיד שזה אכפת והיא לא שולטת..כאילו הכל תלוי אם זה אכפת לאמא, או לא.
הבעיה בתמונה היא שהשכנה למעלה שמה את השלט..מה אתם אומרים על כזה דבר???צפה בקובץ המצורף 1129594
זה אזהרה ל @שומשום זהוב אם היא תנקוט אי אלו צעדים מכל מה שמופיע פההבעיה בתמונה היא שהשכנה למעלה שמה את השלט..
אולי היא כועסת שלא מסכימים לילדים שלה לזרוק דברים...
ואח"כ תצטרכו ג"כ לעמוד כל היום ולשחרר ידייםיש לי רעיון
תבנו רובוט מיוחד שכל פעם שמישהו זורק משהו
זה תופס לו את היד
שימו את השלט עם החץ כלפי מעלה...הבעיה בתמונה היא שהשכנה למעלה שמה את השלט..
אולי היא כועסת שלא מסכימים לילדים שלה לזרוק דברים...
אני הממומהההה,יש מעלי שתי מרפסות (בד"כ יש אחד)והילדים זורקים כל הזמן דברים ניסיתי לדבר לבקש שום דבר לא עוזר האמא טוענת שהיא היתה גרה פעם בקומת קרקע וכולם זרקו לה דברים והיא אף פעם לא היתה אומרת כלום (צדקות לשמה)
השכנה השניה מציעה לי לעבור דירה
יש לכם עצות מה לעשות אני פשוט מתוסכלת (נכון יש צרות גדולות יתר אבל שמעיפים עליך ברזלים ואבנים זה מסוכן)
אני חושבת שזה נטו חינוך
הבן שלי בן 3 היה זורק מכל הבא ליד (אני גרה בקומה רביעית וזה נופל לחצר של הבנין)
עד שפשוט כל פעם שהוא זרק משהו שלחתי אותו למטה (בהשגחה כמובן) להרים.....הוא הבין שזה לא שווה
חשוב מאוד לדעת ולהבין שלא לכולם הילדים הם אותו הדבר
ואם הילדים שלך מקשיבים מיד שאומרים להם משהו או שדברים אחרים עוזרים, לאחרים זה לא ככה
לא כל אמא מתמודדת עם אותם נסיונות
ולהיות אמא לילדים שובבים ומלאי מרץ, זה לא להיות אמא לילדים רגועים ושקטים
יש אמהות שהילד שלהם שובב
ויש אמהות שהילד שלהם מאוד שובב
ויש אמהות שהילד שלהם סופר סופר שובב
ומי שלא התנסה בזה, לא יכול להבין, ובטח לא להטיף מוסר
האם את חושבת שכשהאמא אומרת מה אני יעשה היא אומרת את זה בשמחה???
האם ניסיתי פעם להיכנס לראש ולהבין???
אולי אם היית יודעת מה היא עוברת, במקום לקלל אותה, היית מציעה עזרה...
כמובן הדברים לא אמורים אלייך אישית, אלא אל כל האמהות הצדיקות שמתקשות להבין.
אני כותבת מניסיון מתוק של ילד חמוד מאוד (כן יש לו גם כמה אחים, אבל ילד אחד הוא הכל...)
ומקווה שאולי מישהו פעם ינסה לקיים את מצוות התורה "בצדק תשפוט עמיתך", ומאמר רבותינו "אל תדון את חבירך עד שתגיע למקומו".
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: