נכתב ע"י מנוחהלה;1970852:
בדיוק כעת בררתי חזק על סינון וכו' ובסוף נשארתי עם נתיב.
1. אאוטנט וכל שאר המוקדים ממליצים רק על נתיב. ומה לעשות באש לא משחקים.
2. מבחינת מחיר נתיב יצא לי הכי זול! 37 ש"ח ספק + סינון איכותי
ותשתית דרך בזק (84 ש"ח ) למרות שאקספון 018 יותר זולים (69 תשתית + ספק) אבל אין לי כח להתחיל להסתבך.
נתיב ענו לי תוך פחות מ3 דקות וקיבלתי שירות מעולה.
הם גם לא כ"כ איטיים כמו שהיו פעם.
נכתב ע"י צמח;1973524:
שוב פעם עם החצאי אמיתויות האלו די....
כל המוקדים? תעשו רפרוף קל בפורום כאן ותראו שהרבה אנשים קבלו תשובה שנטפרי הכי טוב, אז איך זה שכל המוקדים אמרו רק נתיב??..
אין סתירה, זה כן נכון שכל המוקדים ימליצו על נתיב במקרים מסויימים.
לנתיב יש חיסרון ענק, שזה חסימה ברמת תוכנה, כאשר הרמת ספק לא עוזרת מעבר למכשיר בודד, מה שאומר שכל שיש לו ראוטר אלחוטי (ברירת מחדל היום בבזק) אף שהוא לקוח נתיב עם ההגנה המשולשת דרך 018, חושף את כל שכניו לאינטרנט פתוח לגמרי. הוא כמובן מונחה לחסום את הגלישה אבל זה תלוי בו - הן בטכניקה והן במוטיבציה. וגם אחרי שיעשה זאת תיקן את שכניו אבל את עצמו למכשיר אחר לא תיקן - עדיין בכל מכשירון שיובא הביתה יהיה אינטרנט פתוח ולכן הדרישה שכל מכשיר יהיה עם נתיב גם למי שאין אינטנרט.
חיסרון זה איננו לאנשים ללא ראוטר אלחוטי - דבר שנהיה פחות ופחות מצוי בבתים פרטיים אבל שכיח למדי במקומות עבודה.
לנתיב יש מעלה ענקית לעומת זאת. סינון ברמת תוכנה - אם אתה בעבודה בהייטק ברעננה או בנתניה, ואין לך שמה יכולת פוליטית וגם טכנית (ועל פי רוב גם מנהל החברה לא ממש יכול לעזור) לבחור איך להתחבר לרשת - נתיב מתגברת על זה יפה.
אין שום סינון אחר ברמת תוכנה ואף נט פרי לא מתכוננת להוציא סינון ברמת תכונה כי אם תוכנת חסימה שמעקרת את המחשב מתקשורת שלא דרך נט פרי. אכן בשילוב הVPN זה מוריד את יתרונה של נתיב אבל זה בגדר "אם וכאשר" - לכל הפחות מבחינת המוקדים.
לנט פרי יש ייתרון על כל חברות הסינון בעדינות של פינצטה בפתוח/סגור שבסינונים אחרים מוכרחים להתפשר על הרע במיעוטו ולהפך, זאת משום דרך הפעולה הטכנלוגית שלהם שלא יכולה לרדת לרזולוציות דקות.