מידע שימושי נרות שבת- שמעתם על המנהג הזה?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ומעבר לזה מובאים בפוסקים כמה מנהגים על מספר הנרות. לא זכור לי פוסק לפני דורנו שמדבר על מספר הילדים.
אבל אולי אני טועה אשמח שיביאו לכאן.
זה לא פסיקה, מעתיקה קטע שמדבר על זה-

אף שהמנהג הרווח הוא, כאמור, להדליק שני נרות שבת, רבים נוהגים להוסיף ומדליקים יותר משניים.

בתלמוד כתוב כי "הרגיל בנר שבת" זוכה לבנים תלמידי חכמים. דרשה זו מתבססת על שני פסוקים בספר משלי, האחד ממשיל את אור הנר לנשמת האדם: "נֵר ה' נִשְׁמַת אָדָם", והשני ממשיל את אור הנר לתורה: "כִּי נֵר מִצְוָה וְתוֹרָה אוֹר".כך, הקפדה על מצוות הדלקת הנר מזכה את האדם בילדים שנשמותיהם יאירו באור התורה.

מכאן נובע המנהג הנפוץ ביותר לפיו מעבר לשני הנרות ההתחלתיים, הולכים ומוסיפים נר עבור כל ילד נוסף שנולד במשפחה (לדוגמה, במשפחה שבה שלושה ילדים, תדליק האם חמישה נרות).
ר' פתחי תשובה רסג,ב. ר' גם לקוטי שיחות יא,289

יכולה לשאול את אבא שלי אם יש עוד סיבות לזה.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
עד היום ניתן לראות את המנורות האלו בכל חנות שמוכרת כלי נחושת עתיקים.
נקראת מנורת שמן יהודית [ יוגנדשטרן]
היא אמנם הייתה גם בחלק ממדינות אשכנז, אבל למעשה במכירות עתיקות אפשר למצוא מלא מעט מדינות העולם,
כגון הודו, ירושלמיות איטלקיות ועוד כהנה וכהנה.
בגרמניה זה התחיל בתור נר תמיד לבית כנסת, ועבר לשימוש בבתים מפני יופיו ופארות השולחן לשבת.
שכידוע, יוצאי אשכנז פיארו מאד את שולחן השבת, ובוודאי את שולחן ליל הסדר ואכמ''ל.

יש לזה המון חומר לקריאה, [לחוקרי אשכנז מרתק]
אבל במילה אחת

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אנחנו מדליקים במנורת נחושת כזו מעל השולחן, קוראים לזה "שבת לאמפ" (בסוכות מעבירים את זה לסוכה).
זה מובא ברמ"א בשם תרומת הדשן.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות חנוכה סימן תרעא סעיף ד
); * ומותר להדליק (יז) בפמוטות <ב> שקורין לאמפ"א, (יח) מאחר שכל נר מובדל הרבה מחבירו (ת"ה סימן ק"ה).

משנה ברורה סימן תרעא
בפמוטות - של נחושת [כב] העשויין קנים קנים יוצאין סביבות בעיגול שהקנים חלולין ומחיצת כל קנה מפסיק בינו לבין חבירו:

סליחה איך שזה נראה, כבר מזמן לא טיפלנו בזה.
1633081459194.png

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אנחנו מדליקים במנורת נחושת כזו מעל השולחן, קוראים לזה "שבת לאמפ" (בסוכות מעבירים את זה לסוכה).
זה מובא ברמ"א בשם תרומת הדשן.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות חנוכה סימן תרעא סעיף ד
); * ומותר להדליק (יז) בפמוטות <ב> שקורין לאמפ"א, (יח) מאחר שכל נר מובדל הרבה מחבירו (ת"ה סימן ק"ה).

משנה ברורה סימן תרעא
בפמוטות - של נחושת [כב] העשויין קנים קנים יוצאין סביבות בעיגול שהקנים חלולין ומחיצת כל קנה מפסיק בינו לבין חבירו:

סליחה איך שזה נראה, כבר מזמן לא טיפלנו בזה.
צפה בקובץ המצורף 970975
מזה הדבר המדהים הזה
אף פעם לא ראיתי כזה
זה יורד מהתקרה?
לאן השעווה מטפטפת?
הייתי שמח לתמונה עם נרות בשביל להבין

ששונית

משתמש מקצוען
כפי שכתבו בחסידויות נדבורנה מתחילים עם חמש
רב אושר הורה לחסידיו לקנות לחתונה קנדילברה (לא יודעת אם דוקא מכסף)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני יודעת שהסיבה להדליק נרות לפי מספר ילדים היא שפעם יולדת לא היתה קמה מהמיטה בשבוע של הלידה וכך היא הפסידה הדלקת נר אחת בכל לידה. ויש את העניין של הקנס.
ומאז השתרש המנהג להדליק נר על כל ילד.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
שונה משמעותית?
המבנה הבסיסי די דומה בכולם: ששה או שמונה קנים בצורה די דומה בכל הסוגים.
והגוף הוא כמה עיגולים אחד על השני. ולמעלה מחובר בקשת הזאת כמו בתמונה.
מעל זה יש מחזיק אחר שאצלנו חסר ושמנו במקומו שרשרת.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני יודעת שהסיבה להדליק נרות לפי מספר ילדים היא שפעם יולדת לא היתה קמה מהמיטה בשבוע של הלידה וכך היא הפסידה הדלקת נר אחת בכל לידה. ויש את העניין של הקנס.
אצלנו נוהגים שהבעל מדליק נרות שבת בברכה במקום האשה בשבת ראשונה אחרי הלידה. (מוזכר במשנ"ב כמדומני).

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שונה משמעותית?
המבנה הבסיסי די דומה בכולם: ששה או שמונה קנים בצורה די דומה בכל הסוגים.
והגוף הוא כמה עיגולים אחד על השני. ולמעלה מחובר בקשת הזאת כמו בתמונה.
מעל זה יש מחזיק אחר שאצלנו חסר ושמנו במקומו שרשרת.
אה, לא מאוד שונה.
8 קנים, והמקום שהנר נמצא הוא עיגול סמטרי שמוחזק עם מוט לבסיס, נראה כמו קלנדברה תלויה מהתקרה.

זה מוזר, כי אני יודעת שאם האשה יולדת/ לא יכולה להדליק הבעל מדליק במקומה עם ברכה וזה לא נקרא שהיא הפסידה הדלקה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה