עזרה ראשונה! נרוסין מנה כפולה בטעות

משובצת

משתמש פעיל
בה ה16 שלי לקחה בטעות 2 כדורי נרוסין.
עד כמה מדאיג?????
אני לחוצה ממש.
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
בה ה16 שלי לקחה בטעות 2 כדורי נרוסין.
עד כמה מדאיג?????
אני לחוצה ממש.
א. לא כדאי להלחץ- בשבילה תשארי רגועה, כך תפעלי בשיקול דעת.
ב. היא רגילה לקחת? אם כן לא כ"כ נורא- תעכבי בלי לומר לה- לשים לב שאין תופעות כמו דפיקות לב מואצות, רעד וכו'
אם יש תופעות התקשרי למוקד לשמוע אם יש מה לעשות,
כדאי לומר בשקט וברוגע פרק תהילים, העיקר שישפיע הכדור הראשון, רפו"ש.
 
נערך לאחרונה ב:

ללדת אחרת

משתמש פעיל
למיטב זכרוני יש תרופה כזו שהיא מינון כפול של נרוסין ושמה נקסין
בחיפוש קל שעשיתי מצאתי מידע מתומצת שווה זהב לדעתי

תרופות ממשפחת ה NSAID הנפוצות בישראל הן:

אספרין (Asperin): תרופת האב של המשפחה. השפעתה על הקיבה ועל טסיות הדם חזקה. לכן משמשת בעיקר לדילול הדם. השמות המסחריים כתרופה לדילול דם: קרטיה, מיקרופירין, טבעפירין ואספרין. יש לזכור כי התרופה יכולה להופיע בשילוב עם תרופות אחרות כמו פרקודן ולכן להימנע מכפל מינון.

אינדומטצין (Indomethacin): תרופה טובה לכאבי ראש מאחר וחודרת טוב לרקמות עצביות ולמח. מעלה סיכון לפגיעה קיבתית. מינון מקסימאלי ליממה 2000 מ"ג. משווקת תחת השמות המסחריים: אינדומד, אינדוטרד, אינדוויס ועוד.

איבופרופן (Ibuprofen): מינון מקסימאלי ליממה 3200 מ"ג. משווקת תחת השמות המסחריים: אדקס, אדוויל, נורופן, ארטופו איבופן ועוד.

אטודולק (Etodolac): תרופה עם פחות פגיעה בקיבה משאר ה NSAID . מינון מקסימלי 400 מ"ג כל 12 שעות. משווקת תחת השם המסחרי: אטופן

דיקלופנק (Diclofenac): מינון מקסימאלי ליממה 200 מ"ג. משווקת תחת השמות המסחריים: אביטרן, בטרן, קטהפלם, וולטרן, דיקלופנק ג'ל, דיקלופלסט, אולפן ג'ל ועוד. לעיתים מופיע בשילוב עם רופה בשם מיסופרוסטול ואז נקרא: ארטרוטק.

לורנוקסיקם (Lornoxicam): תרופה עם השפעה מאוזנת על אנזימי הדלקת. מינון מקסימלי ליממה 16 מ"ג. משווקת תחת השם המסחרי: קספו XEFO.

נפרוקסן (Naproxen): תרופה נוגדת דלקת טובה, אך עם השפעה על הקיבה. מינון מקסימלי ליממה 1200 מ"ג. משווקת תחת השמות המסחריים הבאים: נפרוקסי, נקסין, פוינט, נרוסין ועוד.

פירוקסיקם (Piroxicam): מינון מקסימלי ביממה 20 מ"ג. משווקת תחת השם המיסחרי: פלדן
קטורולק (Ketorolac) תרופה חזקה, ניתנת דרך הווריד והשריר. מופיעה גם כטבליה. מינון מקסימלי ליממה 40 מ"ג . משווקת תחת השם המסחרי: טופדול.

קטופרופן (Ketoprofen): מינון מקסימלי ליממה 40 מ"ג. משווקת תחת השמות המסחריים הבאים: קטונל, פרופניד, אורבי ועוד.

נימסוליד (Nimesulide): תרופה בעלת השפעות דומות לתרופות ממשפחת ה COXIB . השימוש בה ירד משמעותית לאחר שהופיעו תופעות לוואי קשות שפגעו בכבד. מינון מקסימלי ליממה 200 מ"ג. משווק תחת השם המסחרי: מזוליד.

תרופות ממשפחת ה COXIB הנפוצות בישראל הן:

אטורוקוקסיב (Etoricoxib): תרופה חדשה ממשפחה זאת עם בטיחות גבוהה לפגיעה קיבתית.עדין אין מידע לגבי אירועים לבביים. יעילות גבוהה לשיכוך כאב ודלקת. מתן פעם ביום. מיון יומי מקסימאלי 120 מ"ג. שם מסחרי: ארקוקסיה ARCOXIA.

סלקוקסיב (Celecoxib): תרופה ותיקה ממשפחת הקוקסיבים. מינון יומי מקסימאלי 400 מ"ג. משווקת תחת השמות המסחריים: סלקוקס וסלברה.

תרופות סטרואידליות

קורטיקו-סטרואידים הם תרופות דומות להורמון הקורטיזון המיוצר בגופנו. השפעתו בעיקר בדיכוי המערכת החיסונית ומניעת דלקת. הוא ניתן בצורות רבות. המקובל הוא במתן דרך טבליות או בהזרקה ורידית.שרירית. ברפואת כאב משמש בעיקר להזרקה ממוקדת לאיזור הדלקת (שורשי עצב, מפרקים). ישנם תועות לוואי כעליה במשקל, אגירת נוזלים, בריחת סידן ועליה ברמות הסוכר בדם. לרב התופעות זמניות וחולפות עם הפסקת התרופה.

תרופות הניתנות דרך הפה ולשריר כוללות את פרדיניזון, סולומדרול ובטה מתזון. תרופות המשמשות להזרקה לאזורי דלקת כוללים: דפומדרול, דיפרוספן, צלסטון.

אופטלגין (Dypiron): משכך כאב ומוריד חום. מתחיל את פעולתו לאחר כחצי שעה מזמן הנטילה. טווח השפעה כשש שעות. לא מנה יומית מקסימלית ארבעה גרם. תופעת לוואי נדירה היא האגרנולוציטוזיס. הופעתה אינה בתלות במינון. התרופה אינה בשימוש בארה"ב ורב מדינות אירופה.

פראצטמול

פראצטמול היא תרופה ידועה עוד מתחילת המאה העשרים, פראצטמול שייך לקבוצת תרופות הידועות כמשככי כאב לא נרקוטיים. אחד היתרונות של פראצטמול הוא שתרופה זו אינה גורמת לבעיות בקיבה או לדימום. לכן היא מתאימה במיוחד לאנשים הסובלים מכיב עיכולי או לכאלה שאינם סובלים אספירין. המינון המומלץ הוא 1 גר למנה ולא יותר מארעה גרם ליממה. יש להזהר במתן בחולים עם אי ספיקה כבדית. מופיעה תחת השם אקמול, טילנול ועוד רבים אחרים. מופיעה בשילובי תרופות כגון פרקוסט, רוקאסט, קודאין פורטה פרוקסול פורטה ואחרים.

טרמדול (Tramadol)

תרופה בעלת השפעה מעורבת המורכבת מהפעלה של אותם קולטנים של התרופות האופיואידיות אך גם על הקולטנים של הסרוטונין ונור-האפינפרין. תרופה יעילה עם השפעה טובה דמוית מורפין אך עם פחות תופעות לוואי של ישנוניות עצירות, ופחות תופעות לוואי מסוכנות. המינון המירבי המומלץ הינו 400 מ"ג ליממה. התרופה מגיעה במספר רב של תכשירים כגון טבליות, טבליות מושהות ל 24 שעות, נרות, טיפות, טבליות מציצה וגם כתרופה תוך וורידית. תופעות הלוואי השכיחות הינם הזעה, כאבי ראש, בחילות ודופק מואץ. יש להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה.
 

אינסוף

משתמש מקצוען
תתקשרי למרכז הרעלות.
כנראה ירגיעו אותך
והם הכתובת לברורים האלו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה