התייעצות נראה לכם שעקצו אותי ?

מצב
הנושא נעול.

מחשבית

משתמש פעיל
זאת לא נשמעת עקיצה,
לי קרה סיפור שאני לא יודעת אם בסוף זכיתי במצוות צדקה או לפחות חסד,
קניתי מאפים במאפיה, מגיעה אלי אשה חרדית ומבקשת צדקה, במאמר מוסגר, בעלי לימד אותי שכל מי שמבקש צריך לתת, אפילו כמה שקלים, אף פעם לא להתעלם,
אבל לא היה לי מה לתת לה והיא כנראה ראתה שקשה לי עם זה, כי מאד התנצלתי,
אז היא אמרה לי, אולי תוכלי לשלם בשביל כמה לחמניות שאוכל לתת אוכל לילדים שלי,
אמרתי לה, בסדר, היא לקחה כמות נכבדה ( כנראה יש לה המון ילדים ;) )
ואז היא נגשה למקרר של השתיה, שבמקום ההוא כל בקבוק קטן עולה 8 שקל ואני בקושי מפרגנת לעצמי,
וממש התחננה לקחת 4 בקבוקים לשמח את הילדים , ואני ממש לא יכולתי להגיד לה לא,
אח"כ היא ביקשה, בבקשה כמה בורקסים שהילדים ישמחו..., כאן עצרתי,
שאלתי את המוכר כמה עלה בינתיים, אמרתי לו שיוסיף 10 ש"ח לבורקסים שילמתי ויצאתי,
התשלום היה.........
80 שקלים.........
ממש לא מה שהתכוונתי
ואני לא יודעת אם עשיתי צדקה, חסד, או שאני סתם לא יודעת להגיד לא ....:(

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הרמאים זה אלו שלוקחים את הכסף מתחת לבלטות
אף גנב לא גונב כסף כדי לאכול פיצה....

בקיצור

אין שום צד שזה רמאות

אני לא חושבת שעקיצה זה דווקא בסכומים גדולים .
עקיצה בסכומים קטנים לאורך זמן ולהרבה אנשים - הוא עקיצה לכל דבר, לא?
מסתבר...
רק רוב הסיפורים ששומעת על עקיצות זה בד"כ על יותר מכמה שקלים
ואגב אם הסכומים קטנים אבל יורדים באופן קבוע ומכמה אנשים זה בסופו של דבר מצטבר למלא כסף וזה באמת עקיצה
אבל במקרה שלך מבינה שזה משהו חד פעמי ולכן המילה עקיצה היתה נראית לי קצת גדולה

יהודי חשוב

משתמש פעיל
אף גנב לא גונב כסף כדי לאכול פיצה....
אף אחד לא גונב, אבל תפרנים יש הרבה...
כמה פעמים יצא לכם להיתקל בתחנת דלק באחד שממש אין לו עכשיו כסף לדלק הבייתה?
אולי חלקם אמיתיים, אבל זה קורה מידי הרבה פעמים
או כל מיני ילדים שעומדים ליד קיוסקים ומבקשים רק שלוש שקל...

מ.א. ברזל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אם מדברים על הנושא הייתי רוצה לשאול את חוות דעת הציבור על מקרה שראיתי,
הייתי ברחוב ז'בוטינסקי בבני ברק, וראיתי אישה חילונייה נטפלת לשלוש בחורות חרדיות ומנגנת להם על המצפון שהבן שלה חולה ואין לה כסף וכו' וכו', אני עומד מהצד ורואה איך שהבחורות התמימות חשות באי נעימות ומפשפשות בארנקים כדי לתת לה משהו, וזאת תוך כדי שהחלונייה ממשיכה עם ההתבכיינות שלה,
אני סימנתי להם מאחורי גבה שלא לתת לה.
והסיבה לכך נעוצה בסיפור אחר שהיה לי, כשהייתי בחור צעיר בישיבה והגיע אלי אישה חילונייה ואמרה לי שהיא צריכה לנסוע לבית חולים ואין לה כסף, אז נתתי לה בתמימותי 20 ש"ח שזה היה המון בשבילי (דמי הכיס לשבוע שקיבלתי מהורי היו 50 ש"ח, ואני יודע שזה היה במסירות נפש...) לאחר שעתיים אני רואה שוב את אותה אישה ממשיכה להסתובב באזור הישיבה ומספרת לכל קרבן סיפור אחר, לאחר מעשה התברר שזו הייתה גויה שזה היה השיטה שלה לעקוץ כספים במסווה של צדקה (היו לי חברים מהישיבה שנתנו 50 ש"ח ויותר)
מאז הסיפור הזה אני לא מסוגל לראות את העושק הזה, הרי הם מגיעים בכוונה לאזורים החרדיים שרק שם נותנים צדקה, ואנחנו, אם אפשר לומר זאת, מנוצלים עד תום בגלל שאנחנו טובים...
לא הייתי מסוגל לראות נערות תמימות שמוציאות כסף שהורים שלהם עובדים על זה קשה כדי לתת לאחת אלמונייה ברחוב שהצליחה לשכנע אותם בין רגע.. אם היא רוצה צדקה היא מוזמנת ללכת להורים שלהם.
השאלה שלי האם יש מי שסובר אחרת, אולי לא נהגתי כשורה כשסימנתי שלא לתת לה? אולי זה נכון שאין לה כסף??

מאירקה'

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הסבר:
וודאי שאני אתן
אבל, לא על כל סיפור תפור...
צריך לדעת שהמקומות האלו מועדים, תעשו שניה אחת חושבים לפני שתתנו.
יש גם זוית שונה, לא עלינו ולא על אף אחד, בדרך כלל מדובר באנשים שעברו כאן בעולם שבעה מדורי גיהנום, והדבר היחיד שנשאר להם, זה לקבץ נדבות, אין להם חברה, אין להם מישהו שנותן בהם אימון, וכו' וכו', מי יודע באיזה בית ובאיזה תנאים הם גדלו, מי היו ההורים שלהם, איזה קשיים ואיזה נסיונות הם עברו. לכן תמיד כדאי לדון לכף זכות.
פעם אמר לי מישהו, "אם האדם הזה הגיע למצב שהוא כבר לא מתבייש לבקש, זה עצמו סיבה לתת לו"

יוסיK

משתמש מקצוען
לדעתי, צריך להבדיל בין צורך כספי לצורך רגשי.
יש כאלו שמבקשים בשביל להשלים חוסר כלכלי.
ויש כי הם סובלים מבעיות רגשיות/נפשיות שמחמתן הם מבקשים כסף או שהם סתם נצלנים או גם וגם.
בגדול, ויתכנו חריגים, אלו שסוחטים רגשית ומלחיצים לתת, בדרך כלל שייכים לזן השני, לתת להם זה מגביר את התופעה/ההפרעה שלהם, כלומר זה עלול להזיק להם יותר מאשר להועיל להם.
אז מה להוציא כסף כדי להזיק לבן אדם?
מצד שני, לא לתת כלום?
אישית אני נוקט בד"כ בשיטה שלא עליך המלאכה לגמור, נותן משהו קטן ומשאיר לאחרים להמשיך, אם בן אדם לא מוכן לקבל סכום קטן ומלחיץ ליותר אני שמח שלא בזבזתי עליו כי ברור לי שלא הכסף זה מה שחסר לו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה