חדשות בארץ נעדר מבית חרדי מקרית מלאכי • נמצא לאחר שנתיים בירדן!!

הרחיבי

משתמש פעיל
את שלום הכרתי לפני שנים רבות
היינו חברים טובים מאוד שיחקנו יחד
בילינו יחד למדנו יחד
חברים בלב ממש
שלום הוא בן להורים עם לב זהב אמא צדיקה וגומלת חסדים
אבא חסידי צדיק גדול
משפחה חמה ואוהבת הייתי מגיע לשלום
הרגשתי ממש בבית היו נותנים לי אוכל ושתיה מתובל בדברי תורה
גם אחרי מבצע עמוד ענן שבו לא היית כ"כ בריא היינו ידידים נסעתי אילך במיוחד פעמים רבות
בשנים האחרונות הקשר התרופף אני במרכז והוא בדרום
והנה יום אחד אני פותח את האתר של המשטרה על נעדרים (קישור שמישהו שם פה באתר בגלל קליינרמן)
ואני רואה ששלום נעדר כבר תקופה מהבית
אני חוטף הלם!!!
שלום אהובי היקר איפה אתה אמא שלך בוכה אני לא מעיז לצלצל לדבר איתה
אני בוכה מרוסק האם אתה מודע למה שקורה לך בכלל
האם מישהו דואג לך
האם אתה חי
נכון שלא זעזעו את כל התקשורת אבל אותי זה זעזע מאוד
אני פשוט כל היום מתפלל זה מה שאני יכול לעשות
והיום פתאום אני פותח את האתר ורואה
מצאו אותך!!!!!!
בירדן!!!!

אני מרוגש דומע מהתרגשות
אתה חי!!!
אמא שלך מאושרת בטח
אני רוצה לקחת מסוק לקריית מלאכי לראות אותך
תודה אבא שבשמיים שאתה שומר על כל בנאדם
אסור להתייאש ובאו האובדים מכל הארצות!!!

טאבו

משתמש סופר מקצוען
זה נס אמיתי!
אני במקרה שמעתי לפני תקופה על המקרה הנל מבן משפחה שמכיר אותו טוב
עצוב שלא שמעו על זה כלום! שום דבר! גם לא בתקשורת הכללית או בכל מקום אחר, פשוט הזוי. במיוחד שמדובר בבחור שעבר כמה דברים בחייו והיה עם פוסט טראומה (הבנתי שהוא היה בתור נער ליד הזירה של הנפילה בק. מלאכי ששם נהרגו שלושה מפגיעת רקטה)

נערך לאחרונה ב:

הרחיבי

משתמש פעיל
הכתבה

יותר משנתיים לאחר היעדרותו: בן למשפחה החב"דית אותר בירדן

שנתיים חלפו מאז שעקבותיו של שלום רוטבן, בן למשפחה חב"דית מקרית מלאכי, נעלמו | בימים האחרונים התקבל באופן מפתיע מידע על כך שרוטבן מאושפז בבית החולים בירדן, ולפני זמן הוא הועבר בחזרה לישראל | העובד הערבי והזיהוי המפתיע: כל הפרטים על הדרמה במדינה השכנה​

אבי גדלוביץ' | חדשות בעולם25.5.2023 | 16:59
pltal.png

00:00

00:00
האזינו לכתבה

by colbass.com

b510f2e01e9903e8d55b.jpg
שלום רוטבן | צילום: דוברות המשטרה
פרסום ראשון: יותר משנתיים לאחר שנעדר בישראל - תושב קרית מלאכי, בן למשפחה מחסידות חב"ד, אותר בבית חולים בירדן כשהוא בריא ושלם. כך נודע ל'בחדרי חרדים'. מדובר בשלום רוטבן, צעיר בשנות ה-20 לחייו, שאובחן עם פוסט טראומה אחרי שרקטה נפלה סמוך לביתו במבצע עמוד ענן. בתום מאמצים מרובים, מתנדבי יכ"ל (יחידת הכלבנים) השיבו היום את הצעיר לישראל. רוטבן אותר ע"י ערבי ישראלי שעבד בבית החולים וגילה אותו במפתיע.
מאז שלקה בפוסט טראומה, רוטבן נעדר פעמים רבות ואותר. אולם, בפעם האחרונה הוא נראה בתאריך 2.5.2021 אך מאז אבדו עקבותיו. במשך למעלה משנתיים לא היה ברור מה בגורלו, והיה חשש כבד לחייו. השבוע, בתום שנתיים של היעדרות, התקבלה ביחידת הכלבנים שיחת טלפון מגורם בירדן, שאישר את זהותו והצביע על מיקומו של רוטבן.
צוות יכ"ל, ביחד עם בני משפחתו והנציגות הישראלית בירדן, החלו במסע אל עבר הנעדר, עד למפגש המרגש בשטח ירדן. "אין לתאר את ההתרגשות, השמחה והדמעות שפרצו גבולות, כאשר הבן נפל על צוואר אימו. היא הרגישה 'כאילו נולד מחדש'", אמרו ביחידה. "בתום הפעילות, צוות יכ"ל יחד עם שלום רוטבן ובני משפחתו שבו לגבולם. מכאן אנו למדים שתמיד יש תקווה. אנו אומרים זאת בכל חיפוש אחרי נעדרים, גם כאשר חולף זמן רב מיום היעדרם. אנו מודים לבורא עולם על הנס הגדול הזה!".

מפקד יכ"ל, מייק בן יעקב מסר: "אנו מצדיעים למלאכים מיכ"ל ומהארגונים האחרים שסייעו בחיפושים ובפרט לצוות המשא ומתן וצוות ניהול מבצעים מיוחדים במדינות זרות של יכ"ל שהגיעו יחד עם משפחתו ועם נציג קרן עם ישראל חי לירדן להוביל את המבצע, ושילוו את שלום עד שחצה את הגבול אל תוך ישראל ברגעים אלו".

"אשרנו מה טוב חלקנו. רק במדינת ישראל יחידת כלבנים אזרחית מסוגלת להגיע לנשיא המדינה בשעה 1:30 לפנות בוקר לעזור לנעדר מסכן. הלוואי ויכ"ל תזכה לעזרה כזו לחלץ ולהציל נעדרים נוספים מהממונים על תחום הנעדרים במדינת ישראל. הלוואי ומקרה זה ישליך על מקרי נעדרים רבים אחרים, ושיכ"ל תקבל את הכלים וההכרה להגיע אל נעדרים רבים אחרים שניתן לאתר ולהציל. העיקר: שלום אותר אחרי שנים של חיפושים ויאוש, ויזכה לחגוג את חג מתן תורה בחיק משפחתו. נס חג מתן תורה", הוסיף בן יעקב.

בסיוע להשבתו של רוטבן לארץ היו מעורבים שורה של גורמים בישראל. בין היתר סייעו, תחת חשאיות רבה, לשכת מפכ"ל המשטרה שפעלה ללא לאות מול הגורמים בירדן ולשכת ח"כ יצחק פינדרוס שפעלה מול משר החוץ. ביחידה ביקשו להודות לנשיא המדינה מר יצחק הרצוג, לשר החוץ מר אלי כהן, לקונסולית ישראל בירדן, גלי יצחק. למשטרת ישראל, לצה"ל, למפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתא, ליועץ המפכ"ל לענייני חרדים ניסים לוי, לעוזרת המסורה של הקונסולית האנדי, לשגריר ישראל בירדן איתן סורקיס, לסמי סגן שגריר ישראל בירדן, למנהלת המסורה אריאלה שמעוני, לאודי משגרירות ישראל בירדן, לכלל הצוותים במשרד החוץ, למגן דוד אדום ולממשלת ירדן.

בחדרי חרדים

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
ממש מרגש לקרוא שמצאו אותו..
אגב פירסמו את זה בעבר שיש כזה נעדר??
פעם ראשונה שניתקלתי בכזה שם שנעדר....

הרחיבי

משתמש פעיל

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא יאומן.
לפעמים קוראים איזו כתבה באתר כלשהו ולא שומעים על זה יותר ובטוחים שהכל בסדר,
מסתבר שממש לא והם פשוט סבלו שנתיים...

נערך לאחרונה ב:

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
שלום רוטבן, בן למשפחה חסידית מקריית מלאכי, חזר הביתה לאחר היעלמות של כשנתיים וחגג את החג עם בני משפחתו | התפנית הגיעה כששני ערבים ישראלים שעובדים בבית הרפואה הירדני בו שהה, זיהו כי מדובר בישראלי והעבירו מסר כתוב מרוטבן – ישירות לאימו בארץ

מ"מ רה"ע קריית מלאכי עו"ד צלי מזרחי ומחזיק תיק השרותים החברתיים יחד עם הגב' יואלה תבור מנהלת האגף, הגיעו הבוקר (ראשון) לביקור אצל משפחת רוטבן, לברך את הבן שלום ומשפחתו עם שובו לאחר היעדרות של שנתיים.

במהלך הביקור שוחחו עם כמאל הסטודנט הישראלי בירדן, שמצא אותו בבית הרפואה בירדן והוא שיצר קשר ראשון עם אם המשפחה.

עוד שוחחו על ההתאקלמות הראשונית של שלום בבית ויצרו קשר עם הגורמים הרלוונטיים ברווחה לסייע למשפחה גם בהמשך.

"שלום שמח לשוב והעברנו לו שכולנו שמחים ששב הביתה", אמרו בתום הביקור.

*התמונה פורסמה באתרים רשמיים, לא חושב שיש מניעה מלפרסם

6473261c18171_1685267996_news_main_gallery.jpg

הרחיבי

משתמש פעיל
לא יאומן.
לפעמים קוראים איזו כתבה באתר כלשהו ולא שומעים על זה יותר ובטוחים שהכל בסדר,
מסתבר שממש לא והם פשוט סבלו שנתיים...
אכן כך!!!!

טאבו

משתמש סופר מקצוען
סליחה על הבורות
אבל איך קורה כזה דבר שהוא בירדן?

מה זה חטפו אותו בעצם?
מה האינטרס של מי שחטף אותו ?
הוא עבר את הגבול איכשהו במהלך השנתיים האחרונות, לא ידוע איך ומתי בדיוק.
לפני כחודש מישהו מצא אותו בסביבת העיר עמאן בירדן ולקח אותו לבית החולים שם גילו שהוא דובר עברית והביאו סטודנטים ערבים ישראלים לתקשר איתו וכל השאר ידוע.
נראה שאף אחד לא חטף אותו והוא פשוט עשה את זה מעצמו (לא באשמתו)
חסדי שמיים שהוא התגלגל לירדן ולא ללבנון או עזה (כמו אברה מנגיסטו)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
הוא עבר את הגבול איכשהו במהלך השנתיים האחרונות, לא ידוע איך ומתי בדיוק.
לפני כחודש מישהו מצא אותו בסביבת העיר עמאן בירדן ולקח אותו לבית החולים שם גילו שהוא דובר עברית והביאו סטודנטים ערבים ישראלים לתקשר איתו וכל השאר ידוע.
נראה שאף אחד לא חטף אותו והוא פשוט עשה את זה מעצמו (לא באשמתו)
חסדי שמיים שהוא התגלגל לירדן ולא ללבנון או עזה (כמו אברה מנגיסטו)
ומשם הוא לא יכל להתקשר?

טאבו

משתמש סופר מקצוען
ומשם הוא לא יכל להתקשר?
מדובר בבחור שעבר חוויה קשה ויש לו פוסט טראומה רציני בעקבותיה.
המשפחה שלו מספרת שמאז הטראומה הוא לא מדבר ושזאת העלמות ה16 שלו :(
מקרה קשה ועצוב ממש, הוא היה בחור רגיל ונורמטיבי לגמרי לפני.

יענקל בעל עגלה

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
עריכה תורנית
גיטי קליינרמן, אמו של הנעדר מוישי קליינרמן הגיעה לבית משפחתו של שלום רוטבן שנעדר במשך שנתיים ואותר לפני חג השבועות בירדן והוחזר לביתו. גיטי אמרה לאחר המפגש כי היא מאמינה שבנה מוישי יחזור כפי ששלום רוטבן חזר אחרי שנתיים .
ע"7

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה