לייק!לייקים זה ממש לא פונקציה למדידת עבודה
בעיקר בשל העובדה שמימד הזמן מסלף אותם.
כלומר: עבודה שהועלתה בין האחרונות באופן טבעי תקבל הרבה הרבה פחות לייקם מזו שהועלתה ראשונה,
גם אם האחרונה מדהימה והראשונה הרבה פחות... זה תהליך טבעי.
(ואפשר לראות בברור באתגר הקודם את מיקום העבודות ביחס לליקים עליהם)
ולכן זה קצת לא הוגן לשפוט לפיהם את איכות העבודה
אני עדיין לא חושבת שזה צודק, אבל בכל זאת המשפט האחרון יכול להיות טוב ותני לי להציע משהו:אני חושבת שהלייקים כן קובעים ולא קשורים לזמן שהעלו את העבודות. מכיון שאת הלייקים נותנים כל משתמשי הפורום ולא רק כאלה שמבינים בעיצוב. ולכן זה הרבה יותר נכון משום שכמו שבכל מודעה רגילה שאתם מעצבים לעיתון אתם לא פונים למעצבים גרפים אלא לכלל האוכלוסיה ולכן לדעתי צריך לעשות מודעה מעוצבת נכון אבל לא צריך להרשים דווקא את המבינים בעיצוב אלא את מי שרואה את העיצוב ולכן ה"לייק" הכי אפקטיבי במקרה הזה.
>>אבל אולי נעשה כזה דבר: קודם כל נעשה סינונים איזה מודעות בדיוק ענו הכללים ולאחר מכן יספרו הלייקים..
והוא/היא צודק/ת! כפי שראו בתחרות הקודמת ככל שהעלו יותר מהר כך צברו יותר לייקים כי מטבע הדברים כאשר אני מעלה ביום האחרון יש אנשים שבאותו יום לא יכנסו לפרוג אך אם אני יעלה ביום הראשון יהיה מלא הצבעות.כלומר: עבודה שהועלתה בין האחרונות באופן טבעי תקבל הרבה הרבה פחות לייקם מזו שהועלתה ראשונה,
ברור שמי שמעלה ביום האחרון לא יצבור לייקים. אבל כפי שאת יכולה לראות באתגרים קודמים שמי שזכה בלייקים גבוהים לאו דוקא היה במקומות הראשונים הנה למשל האתגרים האחרונים:כי מטבע הדברים כאשר אני מעלה ביום האחרון יש אנשים שבאותו יום לא יכנסו לפרוג אך אם אני יעלה ביום הראשון יהיה מלא הצבעות.
ואם אני טועה במה שאמרתי - תקני אותי.
לדעתי אולי לאחר שיסננו את העבודות המתאימות, לפתוח "אשכול סקר" ויכנסו לשם מי שעבר כך וכך לייקים (נגיד אם יש 30 שהעלו עבודות אז עשרת הניקים עם הלייקים המרובים יכנסו לסקר ) וינתן יום אחד לבחור... או משהו בסגנון
ואם זה ברור אז איך השפיטה יכולה להיות הוגנת בצורה כזאת???? תמהני.ברור שמי שמעלה ביום האחרון לא יצבור לייקים.
כמו"כ לדעתי ההצבעה צריכה להיות על 6 נבחרים שמתוכם יבחרו כלומר: הסינון הראשוני לענ"ד צריך להיות בשיקולים עיצוביים אמתיים.אחרי שמסננים הכל, מעלים את כל התמונות עוד פעם לעוד אשכול ויש 3 ימים או יותר או פחות כמה שתחליטי להצבעה וללייקים ואז נראה מי מנצח
הדוגמאות ש @אביגוש נתנה אינן רלוונטיות
כמויות הלייקים מהאתגרים הקודמים נתווספו אחרי השיפוט והבחירה
כלומר אחרי שעבר זמן מהעלאת העבודות
הדוגמא האתגר השני לא רלוונטית - שימי לב שהעבודה של לוגיקה הועלתה לפחות 10 ימים לפני נעילת האתגר - מה שאפשר לה לצבור לייקים - ולא אפשרי כשמשהו מעלה ברגע האחרון (בלי קשר לזה שהעבודה שלה מדהימה והיא זכתה ביושר רב כמובןף גם אם היה לה רק לייק אחד )
כנ"ל הדוגמא של האתגר השלישי הניק בול לא קיבל אולי קיבל ליקים יותר מאלו שלפניו נכון לרגע זה, אבל רובם נצברו לאחר נעלת האתגר.
בקיצור כמו שכתבתי ואכתוב שוב מימד הזמן מסלף שפיטה נטו לפי לייקים ולכן זו שיטה לא הגונה.
הצורה היחידה להפוך אותה להוגנת אם מתעקשים על שפיטה כזו היא בצורה ש @Mmiri הציעה:
כמו"כ לדעתי ההצבעה צריכה להיות על 6 נבחרים שמתוכם יבחרו כלומר: הסינון הראשוני לענ"ד צריך להיות בשיקולים עיצוביים אמתיים.
עד כאן דברי
ואני רואה שאני לא היחידה בדעה הזאת.
(אם נשפוט לפי כמות הלייקים בהודעותי הקודמות )
.
מצד אחד זה נשמע אופציה טובה אבל מצד שני אני ואני בטוחה שיש עוד כמה רוצים לקבל השראות מעבודות של אחרים ועל כן זה סותר את ההשראה...מה אתם אומרים על כזה דבר:
אתם לא מעלים עבודות לאשכול אלא שולחים לי למייל (כמובן בצירוף שם ניק..) ויהיה תאריך אחרון לשליחת עבודות ורק לאחר מכן אני יעלה כל עבודה בהודעה חדשה ולמי שיהיה הכי הרבה לייקים (או אותו דבר אפשר לעשות עם הסקר כמו שהציעו..) יזכה. הכי פשוט ונכון. ככה א"א לטעון שזה שהצביע היום לא היה אתמול או לא יהיה מחר.
טוב.. עכשיו היה לי זמן קצת לשבת על המודעה...
יש מצב אולי במקרה לערוך את המודעה הקודמת שלי ולשנות בחדשה?... כי לי אין
טובבב...לא יודעת נראה לי שלפי החוקים כל עוד אפשר לערוך את המודעה לבד אז אפשר לשנות אבל לאחר מכן כבר א"א...
>> ואגב לגבי הטענות שהלייקים לא מסמלים כי המשתמשים פה באתר לייקו לאחר מכן. הנה תראו עכשיו- דוגמא הכי טובה יש כאלה שיש להם יותר ויש כאלה שיש להם פחות ולאו דווקא לפי סדר העלאתם לאתגר... (לדעתי כל המודעות שהעלו תותחות אחת אחת )
>> ולגבי השראה - אין לי מושג המצאתי את זה כשראיתי את האתגר של נקודת מחשבה.. אזאם יש למישהו השראות- תעלו לכאן , מעניין לראות
כל מילהעד כאן דברי
ואני רואה שאני לא היחידה בדעה הזאת.
מה אתם אומרים על כזה דבר:
אתם לא מעלים עבודות לאשכול אלא שולחים לי למייל (כמובן בצירוף שם ניק..) ויהיה תאריך אחרון לשליחת עבודות ורק לאחר מכן אני יעלה כל עבודה בהודעה חדשה ולמי שיהיה הכי הרבה לייקים (או אותו דבר אפשר לעשות עם הסקר כמו שהציעו..) יזכה. הכי פשוט ונכון. ככה א"א לטעון שזה שהצביע היום לא היה אתמול או לא יהיה מחר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: