בהתאם ל
תקדים שעל פיו גם מעלה האתגר יכול להשתתף בו בעצמו.
ירושלים כולה סערה ורגשה. לא בכל יום מגיע החזן הנודע יוסל'ה רוזנבלט להופעה בארץ ישראל. תושבי ירושלים עצרו את נשימתם והמתינו בהתרגשות גלויה לקראת ההזדמנות הנדירה לשמוע את מלך החזנים.
עם שחר יום השבת, דמו רחובות העיר לנחשול אדם ענקי. מאות אנשים צעדו במרץ, רגליהם מוליכות אותם לבית הכנסת 'החורבה' שכבר היה מלא מפה לפה.
בשכונת מאה שערים, התגורר אברך מתמיד ונחבא אל הכלים. לא רבים הכירו אותו. רוב זמנו הוקדש לסטנדר המתקלף בבית הכנסת 'אוהל חנה', על יד הגמרא האהובה ממנה לא הניח יד. אך ההתרגשות הכללית לא פסחה גם עליו. הוא ניחן בחושים מוזיקליים חדים. רצון עז וכמעט בלתי נשלט התעורר בליבו ללכת ולשמוע את פרקי החזנות של יוסל'ה.
מאבק איתנים התחולל בנפשו. קול אחד לחש בו: 'נו, בשביל קטע חזנות לעזוב את סוגיית מודה במקצת? וכי יוסל'ה מעניין יותר מדף הגמרא האהוב?' מאידך, זעק קול אחר: 'יוסל'ה הוא חזן עולמי, יש לך הזדמנות של פעם בחיים לשמוע אותו. והרי הוא יהודי ירא שמים, גם גדולי ישראל האזינו לו ושבחו את תפילתו המרגשת. יוסל'ה נמצא כאן רק היום, ואילו דף הגמרא יהיה כאן גם מחר, גם מחרתיים, גם בשבוע הבא'…
אחרי מאבק ממושך, הוא סגר את הגמרא באנחה כבידה, והלך בעקבות ההמון לכיוון העיר העתיקה. תפס לעצמו עמדת האזנה נוחה, ועשה אוזניו כאפרכסת. אכן, הקול הצלול והבהיר, המתוק והנפלא של יוסל'ה, היה בדיוק כמו באגדות. 'יש לו משהו שאין לאף אחד אחר', קבעו החושים המוסיקליים שלו, שעה שהמיית קולו של יוסל'ה וצלילי סלסוליו כובשים כל נים בנשמתו, מרגשים אותו עד דמעות…
שנה עוברת ועוד שנה, עשרות שנים חלפו. אותו אברך לא מוכר נשאר לשבת בפינתו, בלתי מוכר. מדי פעם היה מספר לנכדיו בערגה על אותם רגעים בהם זכה לשמוע את מלך החזנים.
סוף.