אתגר נספח לאתגר הדו שבועי - מה הסיפור שלך?

• פותח הנושא RU1
  • פורסם בתאריך

הלוחשת לתווים

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
הדמיות בתלת מימד
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
@תהילה בצלאל אני מתה פה מצחוקקקק
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
זה פשוט מוצלח!!!!
כל שורה הייתה נראית לי עם היציאה של השנה, עד שהגעתי לשורה אח"כ...
בכיתי מצחוק פה:
בורח מחוץ למקלחת כדי לכוון בהידור 'תמות נפשי עם פלישתים'.
נגמרו לי הקליעים. אני מת.
שולף K300, מוודא שהוא טעון

איפה הספרים שלך, איפה?

תהילה בצלאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
@תהילה בצלאל
אני יושבת וצוחקת לי מול המחשב.
וואי זה טוב.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחח
@תהילה בצלאל אני מתה פה מצחוקקקק
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
זה פשוט מוצלח!!!!
כל שורה הייתה נראית לי עם היציאה של השנה, עד שהגעתי לשורה אח"כ...
בכיתי מצחוק פה:
תודה. כיף שהצלחתי!
איפה הספרים שלך, איפה?
פרסומת סמויה: בט"ו בשבט, בחנויות המובחרות 😉

חי מינץ

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
העליתי עכשיו
אשמח מאד לשמוע ביקורת

חני גרשון

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
העליתי עכשיו
אשמח מאד לשמוע ביקורת
רצית ביקורת...
אז אני אשמח לתת אותה.
קצת לא התחברתי לסיפור שכתבת. ויש לי שתי נקודות לצאת מהם.
או שיצאת בכיוון לכתוב קטע הומוריסטי, עליז וקליל, ומצחיק.
ואם כן, הוא היה צריך להיכתב הרבה יותר קליל. משעשע. הוא היה יותר מידי... פוסח על שתי הסעיפים כזה.
הרעיון מאחורי הומור, בדרך כלל, זה הפתעה. הפתעה גורמת לצחוק. קישורים לא קשורים בעליל. משחק מילים, שזה עוד סוג, והמון אמון באינטליגנציה של הקורא [בזהירות, כמובן. קראתי כבר קטעים שהייתי צריכה מילון למשתמש כדי להבין את עומק הבדיחה].
לדוגמא, ברור שלאמא אין שפם. אין צורך לציין זאת. וכשמציינים, הקטע יורד ברמה. העיניין בציונים כאלו, זה במקומות שלא 100% בטוח שאין שפם...
וגם המסר בסוף.... היה קצת בוטה מידי. ישיר. כאילו את אומרת - "הי, חבר'ה, יש כאן משהו שאני רוצה שתלמדו! שיעור מוסר בזה הרגע באתגר בפרוג!"
טוב, אני קצת מגזימה. אולי בגלל השעה. ויכול להיות, שאם היה נכתב בקצת יותר קלילות - אז המסר לא היה מרגיש כזה כבד ונאכל בכפית.
הנקודה השניה מיותרת. נוגעת לזה שלא רצית לכתוב בהומור.
די מיותרת, נכון?
אני מקווה שלא הלכתי רחוק מידי עם הבקשה שלך לביקורת...
אם כן, כולי התנצלות. אנסה למצוא דרך לקוד דרך המחשב, או לכרוע ברך. הקל מבניהם...

חי מינץ

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
רצית ביקורת...
אז אני אשמח לתת אותה.
קצת לא התחברתי לסיפור שכתבת. ויש לי שתי נקודות לצאת מהם.
או שיצאת בכיוון לכתוב קטע הומוריסטי, עליז וקליל, ומצחיק.
ואם כן, הוא היה צריך להיכתב הרבה יותר קליל. משעשע. הוא היה יותר מידי... פוסח על שתי הסעיפים כזה.
הרעיון מאחורי הומור, בדרך כלל, זה הפתעה. הפתעה גורמת לצחוק. קישורים לא קשורים בעליל. משחק מילים, שזה עוד סוג, והמון אמון באינטליגנציה של הקורא [בזהירות, כמובן. קראתי כבר קטעים שהייתי צריכה מילון למשתמש כדי להבין את עומק הבדיחה].
לדוגמא, ברור שלאמא אין שפם. אין צורך לציין זאת. וכשמציינים, הקטע יורד ברמה. העיניין בציונים כאלו, זה במקומות שלא 100% בטוח שאין שפם...
וגם המסר בסוף.... היה קצת בוטה מידי. ישיר. כאילו את אומרת - "הי, חבר'ה, יש כאן משהו שאני רוצה שתלמדו! שיעור מוסר בזה הרגע באתגר בפרוג!"
טוב, אני קצת מגזימה. אולי בגלל השעה. ויכול להיות, שאם היה נכתב בקצת יותר קלילות - אז המסר לא היה מרגיש כזה כבד ונאכל בכפית.
הנקודה השניה מיותרת. נוגעת לזה שלא רצית לכתוב בהומור.
די מיותרת, נכון?
אני מקווה שלא הלכתי רחוק מידי עם הבקשה שלך לביקורת...
אם כן, כולי התנצלות. אנסה למצוא דרך לקוד דרך המחשב, או לכרוע ברך. הקל מבניהם...
דבר ראשון, תודה על הביקורת המחכימה.
דבר שני, בהחלט רציתי לשלב כאן את "שתי הסעיפים".
מצד אחד רציתי לכתוב קטע רציני שגם מעביר מסר.
מצד שני לא רציתי לעשות קטע רציני מדי, שיכביד על הקורא.
לכן שילבתי פה ושם קצת ציניות (ולא הומור), להקליל מדי פעם את הטקסט.
אבל היה דבר אחד שלא רציתי להקליל וזה המסר, ולכן כתבתי אותו בצורה הכי ישירה שיש.
וזה התבשיל שהתקבל...

נערך לאחרונה ב:

ימים טובים יבואו

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
העליתי עכשיו
אשמח מאד לשמוע ביקורת
@חי מינץ אהבתי!

חני גרשון

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
דבר ראשון, תודה על הביקורת המחכימה.
דבר שני, בהחלט רציתי לשלב כאן את "שתי הסעיפים".
מצד אחד רציתי לכתוב קטע רציני שגם מעביר מסר.
מצד שני לא רציתי לעשות קטע רציני מדי, שיכביד על הקורא.
לכן שילבתי פה ושם קצת ציניות (ולא הומור), להקליל מדי פעם את הטקסט.
אבל היה דבר אחד שלא רציתי להקליל וזה המסר, ולכן כתבתי אותו בצורה הכי ישירה שיש.
וזה התבשיל שהתקבל...
יש משהו בהומור, שהוא מעביר כל מסר שהוא, אפילו כבד - בצורה חלקה, שמתקבלת על לב הקורא.
אפילו, הייתי אומרת בזהירות, שאם המסר עמוק באמת - הוא רק גורם לקטע ההומוריסטי והקליל כביכול לקפוץ כמה רמות, ולמסר לשקוע טוב...
בכל אופן, כתבת מאוד יפה! ואני אוהבת את הקליל והישיר... למרות שאני לא כותבת בסגנון הזה.
אולי, בעצם, בגלל שאני לא כותבת בסגנון הזה...

פניני ריין

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
@חני גרשון , התעלית מעל עצמך! (ולא שחשבתי שזה אפשרי)
קטע מדהים. בייחודיות שלו (הוא לא לוקח אדם טוב והופך אותו לעוד יותר טוב/ או לחילופין סוחר נשק חסר לב ומחזיר אותו בתשובה שלמה, אלא לוקח אדם מגעיל ומשנה בו נקודה אחת), בכתיבה המשובחת, במקוריות, בשטף של העלילה.
ובגלל שהפנמתי את המסר מהסיפור שלך היטב, אז גם אני רוצה להיות אישה טובה ולהחזיר לך ביקורת על כל זאת שנתת לאנשים למעלה;)

אז דבר ראשון, הייתי צריכה לקרוא את הקטע פעמיים בשביל להבין שמדובר בשני קבוצות של פושעים
ושחמשת האנשים עם הכפפות הלבנות הם לא עוזריו/ מפקדיו של תום, אלא אויבים חדשים שצצו בזירה.
רוג'ר חייך חיוך דקיק, והובל הלאה.
חייך חיוך דקיק? נראה לי זחוח מדי בשביל אדם במצב הזה...
הוציא אותי מאווירת הכעס/ פחד/ הפתעה שהייתה בזירה וגרמה לי עוד יותר להתבלבל בנוגע למה שקורה.
ארוחת בוקר אם החבר'ה לא יחזרו
איזו ארוחת בוקר? הוא מתכוון לתום?!:sick:
אבל הפושעים הללו גם אנשים, והוא לא יכול לראות אותם גוועים לנגד עיניו.
תסלחי לי אם אני חולקת על שיקול דעתו של תום...
חייך קודמים לא?
במיוחד שמדובר באנשים שעליהם נאמר 'מיתה לרשעים-טוב להם וטוב לעולם'. ולכלוא אותם באיזו כיפה בלי אוכל זה בהחלט עונש ראוי עבורם. העולם טוב יותר בלעדיהם...
תום נשם עמוקות. "רוג'ר, כולנו כאן בצרה יחד. אני רוצה לחלוק איתכם את מה שיש לי, אבל זה יהיה בכבוד".
מדהים.
האיש הזה מתחיל למצוא חן בעיני...
הוא נותן טובות אבל לא מתקפל. יודע להישאר אסרטיבי.
רוג'ר נעמד כשהחבילה בידיו, מתנודד מעט. "אני רוצה לכבד את זכרו של ידידנו המנוח", אמר בקול צרוד במקצת. "אני לא אדם רך, בכלל לא. ולא מתקרב לאדם טוב בכלל. אבל תום לימד אותי משהו, שאני לא אשכח".

שני פקודיו הנהנו בראשם, עצב ממלא את החדר.

אצבעות ידיו הכבולות פתחו את החבילה במאמץ וחילקו את הלחמנייה לשלוש. "הוא לימד אותי לתת לאחרים, גם כשלעצמך אין מספיק. אני לא אדם טוב, גם לא אהיה כזה. אבל כל יום, לזכרו של תום וויטסמן המנוח, אקדיש מעשה אחד של טוב לב לאדם סביבי. יהי זכרו ברוך".

משתנק, הוא העביר פיסת לחמנייה לפקודיו, ואחר חלק את המים. שווה בשווה.
קטע מטורף.
נהניתי מכל מילה

הוא מספיק חזק בשביל לסיים אתו את הסיפור
אבל גם הסיום שלך היה מהמם... לא יודעת מה עדיף.

ח.ד. וחלק

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
@חני גרשון , התעלית מעל עצמך! (ולא שחשבתי שזה אפשרי)
קטע מדהים. בייחודיות שלו (הוא לא לוקח אדם טוב והופך אותו לעוד יותר טוב/ או לחילופין סוחר נשק חסר לב ומחזיר אותו בתשובה שלמה, אלא לוקח אדם מגעיל ומשנה בו נקודה אחת), בכתיבה המשובחת, במקוריות, בשטף של העלילה.
מצטרף לכל מילה. קטע מדהים ומיוחד. שווה קריאה!
רק כמה הערות:
עכשיו אני יודע שזה נשמע מקסים
אפשר להשמיט את ה'אפשר', (או לשים פסיק אחרי המילה).
הפנסים בעיניים המימיות נכבו
משום מה 'מימיות' נותן לי תחושה של עדינות (מה שככל הנראה, פחות מצוי אצל פושעים) אבל אולי זה רק לתחושתי.
ועדיף 'כבו' מאשר 'נכבו'.
חיוך רועד עלה על שפתיו של רוג'ר
של תום, לא?
רוג'ר נעץ בו עיניים רטובות משנאה. ולא רק.
מהמם במיוחד!

לגבי הסוף:
אני חשבתי שזה יגמר בעובדה שהאוכל היה רעיל ובזכות החלוקה, חייו ניצלו (ואיכשהו ברח משם אח"כ) אבל הסוף שכתבת היה מושלם!

אז דבר ראשון, הייתי צריכה לקרוא את הקטע פעמיים בשביל להבין שמדובר בשני קבוצות של פושעים
ושחמשת האנשים עם הכפפות הלבנות הם לא עוזריו/ מפקדיו של תום, אלא אויבים חדשים שצצו בזירה.
גם אני. בהחלט צריך להדגיש את זה.

חני גרשון

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
תודה רבה על ההערות. בדיוק בשביל זה אני כותבת כאן...
אשמח לענות על כמה דברים שנכתבו.
הוא לא לוקח אדם טוב והופך אותו לעוד יותר טוב/ או לחילופין סוחר נשק חסר לב ומחזיר אותו בתשובה שלמה, אלא לוקח אדם מגעיל ומשנה בו נקודה אחת),
זאת בדיוק הייתה המטרה, ללא ספק. אני נגד כתיבת מסרים או סיפורים שהם צפויים. אחד הדברים שאני אלרגית אליהם. ולכן, כשאני מחפשת סיפור לכתוב, אני גם מחפשת דמות לא צפויה, או עלילה לא צפויה - תלוי מה נדרש, ובדרך כלל - להתאים כמה שיותר למציאות.
הרבה כותבים נופלים בכך שהם מחפשים משהו דרמטי, בומבסטי, אבל סוטים לגמרי מהמציאות הרגילה והופכים את הסיפור ללוקש אחד גדול.
וכידוע, אף אחד, לפחות לא במדינת ישראל, לא קונה כאלו.
חייך חיוך דקיק? נראה לי זחוח מדי בשביל אדם במצב הזה...
הוציא אותי מאווירת הכעס/ פחד/ הפתעה שהייתה בזירה וגרמה לי עוד יותר להתבלבל בנוגע למה שקורה.
הוא בא להבהיר אופי.
רוג'ר אדם חזק. וכמה איומי אקדח לא יערערו אותו, והוא יוודא שהאויב שלו יבחין בזה.
וחוץ מזה, לא היה לי עניין של פחד כאן. הסיפור מנקודת המבט של רוג'ר יחסית. הוא הדמות הראשית. והוא - לא מפחד.
תסלחי לי אם אני חולקת על שיקול דעתו של תום...
חייך קודמים לא?
במיוחד שמדובר באנשים שעליהם נאמר 'מיתה לרשעים-טוב להם וטוב לעולם'. ולכלוא אותם באיזו כיפה בלי אוכל זה בהחלט עונש ראוי עבורם. העולם טוב יותר בלעדיהם...
חחחחחחחחחח
לא בדורנו, אחותי, כשיש שמאלנים בכל פינה. זה מה שהם דוגלים בו, לא?
בכל אופן, אני מסכימה איתך. העולם היה טוב בלעדיהם. אבל אני מאמינה, שאם את היית תקועה בחדר עם עוד שלושה אנשים, שאמנם חטפו אותך אבל עכשיו עומדים למות - היית עוזרת להם.
שמת לב שלקח לו שלושה ימים, ולא חצי שעה...
משום מה 'מימיות' נותן לי תחושה של עדינות (מה שככל הנראה, פחות מצוי אצל פושעים) אבל אולי זה רק לתחושתי.
ועדיף 'כבו' מאשר 'נכבו'.
דווקא בעיניים מימיות יש משהו מאיים יותר. חסר רגש.
זה תלוי באיזה פושע מדובר. עושה רושם שלכולם עיניים חודרות כאלו, כמו מהסיפורים. אבל עיניים מימיות [וראיתי כמה כאלו; זה מפחיד] קפואות וחסרות רגש.

תודה רבה על ההערות, על מה שלא עניתי - פשוט הסכמתי. במיוחד אני מבינה שהיה קשה להבין שאלו שתי קבוצות שונות. Copy that.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  79  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה