ברוך הבא!
מחכים לקרוא חומרים משובחים שלך.
(הקישור בחתימה שלך חסומה בנט פרי. אותי זה מגרה...)
(הקישור בחתימה שלך חסומה בנט פרי. אותי זה מגרה...)
הם עשו עליך גוגל, ואהממ, קצת התבלבלו.אני מתכתב איתם הלוך ושוב. בינתיים, בניסיון להבין עד כמה חרדי אני, אולי יבקשו לדעת איזה כוונות אני מכוון בברכת המזון (בימי חול - האר"י, בשבת וחג - הרש"ש), מה אני רואה במוצג 3 של רורשאך (פטריית קנדידה), והאם ידוע לי מה היה צבע לוחות הברית (ספיר).
בכנות, אני חושב שנכשלתי כהוגן על השאלה האחרונה הזו, משום שספיר אינו צבע. אח... כמה צריך אדם כותב להיזהר בלשונו. או בקולמוסו.
הם עשו עליך גוגל, ואהממ, קצת התבלבלו.
הם עשו עליך גוגל, ואהממ, קצת התבלבלו.
אני עמוסססססססססססססססס מאוד בתקופה האחרונה, כמו שחלק ממכם יודעים, כך שכבר כמה חודשים אני לא מוצא לעצמי את הזמן להיכנס ולהגיב, למרות שאני ממש ממש מתגעגע.
יש מצב שמחכים עם האתגר עד לסופשבוע הבא? אני רוצה לתאר את המטה המרכזי בירושלים אחרי הניצחון הגדול בעז"ה.
נח שים לב!
אם נטפרי מנוטפרים אין לך מה לדבר איתם
הם לא יכולים לדעת כלום על נחמנוביץ'...
מנוטפר.
ממש @מעלה ומורידשם הייתי כשזה קרה.
שם הייתי גם כשזה לא קרה.
ואיפה הם היו?
שלשום. הביתשמשניקים.
וכבר נאמר - יבוא גוגל ויכריע ביניהם.
או:
טוב גוגל טוב משמן טוב
החילותי מתעודד.
ותיקים כמוני אשר גורלם שפר לנכוח באירועי דברי הימים האחרונים, ועוד לזכור זאת! החלו משמיעים את דברם. כבר לא מיכה והורקנוס, יציאת מצרים ופטירת החפץ חיים.
---
ישיבֶעבָּאחֶער, אף ישִיבְּשֶער במקצת. מאותם שחכות תקעו יתד באזניהם. מין חוט ארוך עם פתיון - פלאי הטכנולוגיה ננו־חכה, אפשר להכניס לכל כיס.
מה, הוא לא דג?, אולי הוא שותק בגלל שהוא תפוס באוזניות.
לא! הוא לא דג. איך אני יודע?
אם הייתם שומעים את זה לא היו לכם ספיקות.
"יייייייייייייששש! אווהאווו!! זה בידים שלנו!!"
טוב.
חכה אחת, שני דגים.
ישיבעזאכער נוסף נידוג לו לאוזניה השניה.
שקט הופיע אחרי הסערה, דממת רצינות אל־קולית אחזה בשרעפי שניהם, מעולם לא צפיתי באחדות כזו, חיבור כזה בין יהודים! הבעות פניהם השתנו בהתאמה מוחלטת, כעס, חרדה, גאווה, עצבנות. - איך הם יודעים את הסדר?.
אשאל אותם, רשמתי לעצמי.
בלאגן אמרנו?, הנה קצת סדר. פתאום. כמו דגי אקווריום הפוגשים לראשונה בחייהם פירנאה אימתני, כוסו ארשות פניהם המחוצ'קנות הלם, פחד עמוק, עלבון, כעס עצמי.
זה ידוע, הבנתי לעצמי. בשעות הקשות מתאחדים.
מה קרה?
"עוד עשרה! תשעה!"
ובינתיים בארשות: מתח, כיווץ, עצימת עינים, תלישת שערות. (רק החכות נשארו. באמת התפלאתי).
"חמישה! יייייאאאאא!"
שחרור, הפתעה, אושר, שמחה, שאגה! שאגות!
"מוישה! מוישה! מוישה!"
וכמו בהפגוֹנֶע -
מכל עבר החלו משתרכים צעירי און, ופניהם מלאים סימנים, מהם סימני עוז קודש, מהם סימני תעצומות נפש, מהם סימני אוזניה בצדעיים, זקני השנה ההיא מספרים כי אף היו כמה נֶחֶשוׂלים עם סימני (פרצוף) כרית...
כולם כאיש אחד בלב אחד מכרכרים בכל עוז לפני השדרן.
השדרן המאושר עלי אדמות, המודיע בכלי הכל כך תורני, על ניצחון לדעת תורה.
עוצו עיצו וסופור... וֶה - עוֹסִיסוֹ, כֶּכוֹילַשֶר יוֹירוּכוֹ - פאצ' פאצ'... וכו' וכו'.
(ואז הגיעו כמה ניגוני קודש לא כ"כ מוכרים, כמו 'הגביע הוא שלנו'.. ודומיו. מישהו הבין את הקשר לקידוש? ולמה "הוא", זו טעות תחביר, לא?. רשמתי לעצמי - אברר זאת בהקדם).
---
שם הייתי כשזה קרה.
שם הייתי גם כשזה לא קרה.
ואיפה הם היו?
שלשום. הביתשמשניקים.
נ.ב. גילוי נאות. אני 'מתחיל' לחלוטין. (האמת יוצא לי לפעמים גם לסיים). אז אל תכו בי.
מפרץ זיכרונות
פרי מאמץ רב להיכנס לראש של הקטן שלי, ולרחם עליו גם כשהוא מנקר...מקסים לגמרי.
נקודת המבט התינוקית - הו, פרייסלס!
(להמשך, אפשר לנסות לשמור על נקודת מבט ברורה ואחידה, במיוחד בקטע קצר).
פרי מאמץ רב להיכנס לראש של הקטן שלי, ולרחם עליו גם כשהוא מנקר...
לא הבנתי את ההערה בסוף.
אגב, הסיפור לא משקף את המציאות, נגמלתי הרבה לפני המלחמה...
תודה!עשית עבודה מעולה.
האסלה כמיקסר. פנינה.
נקודת מבט, העיניים של דמות מתוכה מסופר הסיפור. לעיתים זה לא דמות, אלא מספר, או קול יודע-כל. בקטע שהבאת לא תמיד היה לי ברור איזה דמות מציגה לי את הסיטואציה.
אהבתי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: