שאלה לחידודא - האתגר הוא לשלב את השירה לכל אורך הסיפורת כמו הדוגמאות שהובאו בפתיחת האתגראתגר המשלב שירה בסיפורת.
אם אכן כך יהיה,נבקש ממנהלי הפורום להאריך את הזמן...לא ימצאו רבים שישקיעו זמן לאתגר כזה, אבל כולי תקוה שיהיה הפתעות.
תודה על הרעיון!
לא, זה סוג אחר של כתיבה. המטרה באתגר הזה היא דווקא כמו שצוין קודם.שירה המשולבת בין חלקי הסיפורת מתקבלת בברכה?
הסתבכתי...לא, זה סוג אחר של כתיבה. המטרה באתגר הזה היא דווקא כמו שצוין קודם.
הכוונה היא להשתמש באמצעים האומנותיים של שירה אבל בצורת סיפורת - כמו חזרה על משפט בתחילת כל פסקה, כמו חריזה פנימית (כמה מילים רודפות שמתחרזות זו בזו), כמו שימוש במשחקי לשון בתוך הסיפור...הסתבכתי...
עוד בירור קל, אני מבין שהסיפורת לא יכולה להיות כולה ברוח של שירה
אלא רק מפעם לפעם משורה לשורה, שלא תיהפך בעצמה לשירה אלא תיתן רק טעימה ממנה?
ואם כן אני מבין לגמרי את התחזית של שולחן עורך@
בהנאה לכולם מהאתגר המאתגר בהחלט
כמה נכון..אזהרה לכל מי שטרם השתתף: אתגר זה עלול להיות ממכר.
רק לבדוק עם כדורי גומי, כן? פיקוח נפש!!הוא היה עם אקדח שלוף, מוכן לירות אם בעל הבית יתקוף. וכשנפל האקדח השתחרר הכדור אל רגלו של הפורץ.
תודה על ההערה. אבדוק את ההיתכנות של סצנה כזאת ואפתור אותה בע"ה.
הוא תפס תנומה טובה בין הפגיעה בפורץ, לבין הצלתו ממוות?...חצות עבר מזמן/חושך דליל, עלות השחר מנצנץ...
בכנות: איך אתה יודע להבחין בין נשימות התנשמת, לבין הנחירות של הנשמות מהקומה מלמטה?...תנשמת נושמת.
תמיד ידעתי שלבעלי החיים יש חוש להרגיש סכנה, אבל לא ידעתי שהם מפחדים מהר אדם עם נשק בדירה חשוכה בשעה שחצות עברה מזמן...אף צרצר לא מצרצר, ואף תנשמת לא נושמת.
ראשית, תודה רבה רבה על ההערות. יש הסברים אבל באמת צריך שיהיו ברורים בסיפור ושלא אצטרך 'מפרשים'.רק לבדוק עם כדורי גומי, כן? פיקוח נפש!!
ולעצם הסיפור עוצר הנשימה שלך:
כתוב מושלם. מרתק, יפה, מושחז.
רק לכבוד החודש המדובר, חודש אדר, כמה הערות:
בעצם הסיפור מתרחש בתוך דקות ספורות. במשפט אחד: רעש, פורץ, קפיצה, יריה, עזרה ראשונה.
אז איך מסתדר:
הוא תפס תנומה טובה בין הפגיעה בפורץ, לבין הצלתו ממוות?...
ועוד משהו:
בכנות: איך אתה יודע להבחין בין נשימות התנשמת, לבין הנחירות של הנשמות מהקומה מלמטה?...
והכי מדהים:
תמיד ידעתי שלבעלי החיים יש חוש להרגיש סכנה, אבל לא ידעתי שהם מפחדים מהר אדם עם נשק בדירה חשוכה בשעה שחצות עברה מזמן...
לכאורה זה שיר קצרסוף החודשאתגר קשה... הצלחתי רק קטע קצר.
מכיל סינקדוכה, האנשה, דימויים, חזרתיות ואולי עוד כמה אלמנטים שלא ידעתי לקרוא בשמם.
הסהר דקיק כל כך, שהכוכבים ענקיים לעומתו.
אני בכלל לא מבינה איך זה שהם לא מחצו אותו עדיין.
הוא חלוש, קטן, פגיע. כמעט בן יומו. בערך כמו שהייתי פעם, לפני הכל.
הוא פגוע, שרוע על שמיכת החלל בחוסר אונים.
אולי כמו שהייתי רוצה להישכב בעצמי, להשתרע ולא לקום.
הוא קלוש, עצוב, אפור כמו הרקיע. כמו הלב הקטן שנותר לי היום.
אני מסתכלת עליו, מרשה לעצמי ללחוש תחינה.
שזה לא יהיה יומו האחרון.
שהוא ישרוד עוד קצת, עוד טיפה.
רק עוד לילה אחד, בשבילי.
כדי שאדע, מחר, אם אראהו ברקיע, שגם לי יש תקווה.
בגלל שאין כאן עלילה, אלא רק תיאורים רגשיים למיניהם?לכאורה זה שיר קצר
לא טקסט ספורי
נו, היית חייבת לחכות לאתמול בערב, בשביל הסיום...פספסתי בשעתיים.
ידעתי שבאתגר הזה אני חייבת להשתתף. רצתי כמו משוגעת, מזיעה ומתנשפת הגעתי לקו הסיום. ואיחרתי.
היצירה עדיין לא מלוטשת דיה. אבל זה מה יש.
ירושלים של בואש
היא לא ירושלמית. והאוטובוס הבינעירוני היה צפוף ריחות. וקולות. ופיות לועסים ומדברים ונוחרים. היא האמינה שתשרוד את השנתיים סמינר על ריחותיהם. שמה אוזניות, השעינה ראש על חלון, ונרדמה.
ירושלים של דרכים.
בשש בבוקר הייתה קמה ללימודים. כל מרכזית הייתה מלאה חיילים וקיטבגים. ובנות סמינר בכחול תכלת שותות קפה של בוקר ממאפה נאמן. מבכות את הלילה שפינה כך את מקומו לבוקר העולה. היא עמדה שם עם כולן. מתעבת את ריח הקפה העולה מפיהן.
ירושלים של קפה.
בערך בעשר הן היו אוכלות. עומדות בתורות מלא בנות. נוטלות ידיים מתיישבות ואוכלות. לידה תמיד הייתה חוי, מצחיקה ומגניבה עם טונה בלחם. הסיפורים היו ממש מעניינים. אז היא הקשיבה וספרה ביסים.
ירושלים של טונה.
בסיום אותן שנתיים הוא קבע להיפגש אתה. דרך שדכן הם החליטו על רמדה. לילה קודם הוא לא הצליח להירדם ממחשבות עליה. במהלך היום הוא בהה מרוגש בגמרא. צחצח נעליו, סידר עניבתו, ובירר קו לבנייני האומה.
ירושלים של פגישות.
בטרם יצא, פחד מעייפותו. בבגדי שבת שתה כוס קפה במטבח ישיבתו. ושכח לצחצח שיניו. כשנפגשו מבוישים ברמדה ירושלים הסריחה מהפגנות. הם דיברו על הריח, ועל דעות המפגינים, קבעו עוד פגישה ועוד אחת והתארסו.
ירושלים של בואש.
זה, לצערי, מאוד נכון. היה סיוט מתמשך אתמול.נו, היית חייבת לחכות לאתמול בערב, בשביל הסיום...
סיוט שהביא לסיום.סיוט
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: