אנשים עושים מה שקל להם לעשות
אנשים עושים מה שקל להם לעשות
אנשים אולי יותר מתחברים חזק לשיר מאשר לספר... או שזה רק אני..?סתם מעניין, למה רוב הכותבים 'ביקורת ספרות' באתגר, הלכו על שירים ולא ספרים...?!
דווקא זה לדעתי מהמילים הכי חזקות בכתיבה הזאת.את מפחדת להסכים
שזו לא סתם תקופה חולפת
אכן, ראיתי את הציטוט הזה, והוא אמור (בעתו ובזמנו) להיכנס לחלק השני של המאמר הזה.לגבי הדיבור שהיה שם אודות מעשה בחמישה בלונים
להלן דברי הסופרת עצמה
[TR]
[TD][/TD]"הבלונים הם החלומות והחלומות מתנפצים. רק אחד נשאר: הבלון האדום. ואני לא יודעת איפה הוא. הרוח נשאה אותו, תרתי משמע, והוא ממשיך לרחף. לאן שהרוח תישא אותי, לשם אגיע."
[/TR]
מעניין.אכן, ראיתי את הציטוט הזה, והוא אמור (בעתו ובזמנו) להיכנס לחלק השני של המאמר הזה.
(ממה שקלטתי או שיערתי היא כנראה מדברת על אנשים שנפטרו...)
איך לא נתת ביקורת על זה???אני כאן כי אני אוהב את אלי, ואני אוהב לבשל
זה בנפרד.. יום אחד אני אכתוב ביקורת על גוגל טרנסלייטאיך לא נתת ביקורת על זה???
תן לישון געציל,
ספר די חדש, ולא רק הספר, גם הסוגה.
כתיבה הומוריסטית, צינית, משוחררת שנונה, אסוציאטיבית ונוגעת בחלקים מחיי היהודי (תפילה, שבת, מוסר)
זה היה ביום חם, אולי הכי חם במאה השנה האחרונות, ככה אמרו באותו יום ולאחריו באו עוד הרבה ימים יותר חמים.
לקחתי את הספר הצהוב שעל המדף בספרייה, הוא היה הכי מתאים לי למזג האוויר, והתיישבתי לקרוא. נשאבתי לעלילה מרתקת ומצחיקה, חשבתי שסוג כתיבה כזה מתאים לטור בעיתון או לסיפור קצר אבל הכותב התעלה על עצמו וכתב ספר על ארבעה ימים, אם אני לא טועה, אבל עם ההקשרים בעצם זה ספר על שנים בחייו של הגיבור.
געציל, גיבור הסיפור, המספר את קורותיו בגוף ראשון, משתף אותי בשיחה שלו עם נחמן, שמציע לו לטוס איתו לחופשה בחו"ל במחיר מוזל במיוחד. הרעיון לא נשמע לי טוב, אבל געציל מסכים והשניים מתארגנים לטיול. אני מחליטה לא לעזוב אותם ולראות איך זה אפשרי, וכך צעד אחר צעד אני מצטרפת כמלווה נסתרת לנופש בחו"ל, בלי כסף ועם הרבה אלתור ומזל.
כתבתי הרבה מזל, הם מוצאים מקום לינה כולל אוכל ללא עלות (חבר של געציל), הם מחפשים לאורך כל הספר מניין לתפילות וגם מוצאים ברוך ה' (סאטמר ועוד), געציל יוצא לבקר את דודו החילוני (שיש לו ולמשפחתו דעות לא מחמיאות על חרדים) ומסיים את הביקור באווירה טובה ומקדש שם שמים,
כתבתי מקדש שם שמים, געציל מתגלה בעיני כבחור מאוד מוסרי, בעל ערכים, עם רצון להיות טוב ולעשות את הישר והנכון. אמנם לא תמיד מצליח לו אבל הוא משתדל. המסע עם געציל מזמן לי הרבה חוויות, מחשבות ותובנות רציניות במעטפה של כתיבה צינית, משוחררת, כנה, ואסוציאטיבית.
כתבתי אסוציאטיבית, וכאן הגעתי אל הדובדבן שבקצפת, היהלום שבכתר, הצימוק שבעוגה, השאור שבעיסה, האסוציאציות שעוברות בראשו של געציל בכל אירוע, הם הסיפור. המעברים בין אירועים מהעבר לעתיד מהווה לציווי, התייעצויות עם נשיאים ורודנים, ראשי ישיבה וידידים, קצת מבלבל אך עם התקדמות העלילה אני מגלה שאני אוהבת אסוציאציות כסיפור.
בטיסה חזרה לארץ, נחמן מתארגן להשלים שינה, אבל געציל מלא חוויות ושאלות ותמיהות ורוצה לשתף את רעהו, כואב לי מעט שנחמן חסר סבלנות לידידו החביב וגוער בו... "תן לישון, געציל".
או כי יש לזה יותר ביקוש או בגלל שלא רצו לפגוע בסופרים, אלו שתי האופציות שעלו לי לראש.סתם מעניין, למה רוב הכותבים 'ביקורת ספרות' באתגר, הלכו על שירים ולא ספרים...?!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: