תעופה נסיעה לאומן לר"ה תשפ"ד

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
למי שבכל זאת מפחד, השוואה קטנה...
1690740222252.png

לעומת:
1690740247769.png

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
רוסיה כבר הראתה כמה היא חלשה, דוב מניר.
אין להם שום עניין להסתבך עוד יותר בסיבוך העמוק שהם בו.
ישראל פוחדת מרוסיה משום מה, והרוסים יודעים את זה ומנצלים את הפחד הישראלי בכל הזדמנות שהם רק יכולים.
אין שום סיבה בעולם שפוטין יירה על אזרחים - תיירים - בגלוי ועוד באיזורים שעדיין לא עפו טילים מתחילת המלחמה.

תצחק

משתמש רשום
ישראל פוחדת מרוסיה משום מה, והרוסים יודעים את זה ומנצלים את הפחד הישראלי בכל הזדמנות שהם רק יכולים.
אין שום סיבה בעולם שפוטין יירה על אזרחים - תיירים - בגלוי ועוד באיזורים שעדיין לא עפו טילים מתחילת המלחמה.
אנליזה מדויקת......

יאנקאלע

משתמש מקצוען
אם היה לו עניין הוא כבר היה עושה את זה בשנה שעברה

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נסיעות פנים:
חוץ מאומן אקספרס ופאייכלה
יש עוד סוכן שמציע נסיעות פנים, ואפי' במחירים יותר מוזלים
למשל $130 לנוסע מוורשא\קרקוב לאומן.
ניתן לפנות אליו לפרטים נוספים ולקבלת תמונות של רכבים:
380681482128+

1690776909376.jpeg

נערך לאחרונה ב:

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
אני לא סותר את עצמי. ומי שנוסע כל שנה לאומן מבין את הכוונה :).
כל שנה התחנת משטרה בפירוסקה לא עושה כלום כמעט וזה משהו סמלי בלבד, גם כשאנ"ש צריכים עזרה הם מרגישים יותר בנח לפנות למשטרה האוקראינית... שגם יש להם יותר כלים לעזור.
אם מישהו חשב שהם כן עושים משהו וצריכים את התחנה הסמלית הזו, שנה שעברה בלעדיהם היה יותר רגוע מכל שנה,
וודאי שלא היה בעיות שהראו שצריכים אותם כל שנה...
(כן נחסכו ההתקלויות שהיו שנה לפני זה ברחובות עם השוטרים הישראלים... שגרמו לחלקם להקפיד לצאת לרחוב רק עם מלבוש עליון מעל סמלי המדינה...)

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
בעניין הסיגריות:
כבר כתבו על זה שנה שעברה אבל כדאי להזכיר שוב:
בשונה ממעברי גבול אויריים (שדות תעופה), במעברי גבול יבשתיים (רכבת, רכב, אוטובוס, רגלי) מותר להכניס לאיחוד האירופי אך ורק 2 חפיסות סיגריות (אפי' לא פקט אחד) ויש גבולות בהם בודקים את זה בקפידה.
העברת כמות גדולה יותר של סיגריות יכולה להסתיים בהחרמה וקנסות (והתורה חסה על ממונם של ישראל...) ובכמויות גדולות יותר גם עונשים חמורים יותר.)
מולדובה, אפי' שהיא לא האיחוד האירופי, גם מקפידים מאד מאד על סיגריות, ולא שווה להתקל שמה בבעיות.
(זה חוץ מהעניין של הכנסת סיגריות לישראל וכו'.)

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

השר פרוש אירח בלשכתו את שגריר אוקראינה בישראל​

שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, אירח בלשכתו לפגישה ממושכת את שגריר אוקראינה בישראל, יבגן קורניצ'וק. פרוש: "אני לא יכול לומר שאני יודע כיצד מרגישים בימים אלו תושבי אוקראינה, אך גם אני מכיר את התחושה שטילים עפים מעל הבית והסכנה לחיים מורגשת בכל פינה"​

שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, אירח בלשכתו לפגישה ממושכת את שגריר אוקראינה בישראל, יבגן קורניצ'וק, כחלק מההיערכות לקראת נסיעת רבבות חסידי ברסלב לקיים את תפילות ראש השנה בציון הקדוש של רבי נחמן מברסלב זיע"א בעיר אומן שבאוקראינה.
בפתח הפגישה הביע השר פרוש את כאבו על המראות הקשים מהמלחמה באוקראינה ואמר לשגריר כי "אני לא יכול לומר שאני יודע כיצד מרגישים בימים אלו תושבי אוקראינה, אך גם אני מכיר את התחושה שטילים עפים מעל הבית והסכנה לחיים מורגשת בכל פינה".
השר פרוש ביקש מהשגריר לפעול בכדי להקל על מעבר רבבות החסידים דרך הגבולות היבשתיות והגעתם בשלום ובבטחה לעיר אומן. מוטב לטובת כל הצדדים שהדבר ייעשה באופן מסודר ותוך שיתוף פעולה, בכדי למנוע מקרים של חוסר סדר וסכנת חיים.
nosound.png

יו"ר מזכירות חסידי ברסלב, נחמן בנשעיה, השתתף גם בפגישה והדגיש כי חסידי ברסלב רואים בממשל האוקראיני כשותפים ומבקשים לפעול יחד למען המשך קיום הנסיעה השנתית באופן מסודר. "ציבור העולים לאומן הם גשר של קירוב לבבות בין ישראל לאוקראינה".
השגריר קורניצ'וק, שהגיע לפגישה מלווה בסגנו איגור בוריסנקו והממונה על העניינים הקונסולריים בשגרירות, רומן קוטוויץ, הציג מספר בקשות מצד הממשל האוקראיני, בנוגע לעמדת ישראל במלחמה וכן בנושאים קונסולריים שונים. השר פרוש הבטיח כי ייקח את הנושאים לתשומת ליבו ויפעל מול שרים בממשלה בעניין הפניות האוקראיניות.
בפגישה סוכם כי הצדדים יפעלו יחד להידוק היחסים בין המדינות ולהביא להקלות לטובת חסידי ברסלב מול השלטונות המקומיים באוקראינה, במטרה להמשיך את מסורת נסיעת רבבות חסידי ברסלב לאומן.
בחדרי חרדים

נערך לאחרונה ב:

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הודעה מענינת של עיריית אומן כעת:
תושבי היישוב היקרים!

על פי תוצאות מחקרי ניטור שבוצעו על ידי המרכז האזורי לצ'רקאסי לבקרת מחלות ומניעתן של משרד הבריאות של אוקראינה במקומות הבאים:

*בריכת "Ostashivskyi";
*כפר אומנקה (אזור עלייה לרגל חסידי);
*אומן במקומות של מנוחה קצרת מועד
התגלו תרביות של ויבריות NAG דמויות כולרה של Heiberg group I, שעלולות לגרום לזיהומי מעיים חריפים.

בהתחשב באמור לעיל, על מנת למנוע סיבוכים של המצב התברואתי-מגיפה, מחלות אוכלוסייה ודלקות מעיים חריפות, איננו ממליצים על שימוש במקומות הבילוי המפורטים לאוכלוסייה.

בהתאם לתכנית לניטור חקר חפצים סביבתיים לשנת 2023, המרכז ממשיך במעקב מעבדתי אחר זרימת הוויבריות דמויי הכולרה במי מאגרי המים העיליים.

(נ.ב. מישהו יודע מה מוגדר כפר אומנקה אזור עלייה לרגל חסידי? ...)

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הודעה מענינת של עיריית אומן כעת:

נערך לאחרונה ב:

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
ומה הקשר איזור עליה לרגל חסידי?
רק באיזור שעומדים בתשליך?
כנראה שהנהר באיזור של התשליך מזוהם (אני רק מתפלא מה התחדש עכשיו, חשבתי שזה תמיד היה מזוהם)
הנה למשל בריכה Ostashivskyi המדוברת

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כנראה שהנהר באיזור של התשליך מזוהם
הנה למשל הבריכה המדוברת
אם אכן הם הדברים
נקווה ונתפלל שעד ראש השנה יהיה ניתן לשוב ולערוך שם תשליך.

(אגב, זה שמציינים שזה מקום עלייה חסידי זה לא גובל באנטישמיות?)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה