תעופה נסיעה לאומן לר"ה תשפ"ד

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה

ynigun

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אם כבר מדברים על נסיעות מבולגריה.
נראה לי שגם נסיעות מאיסטנבול יכול להיות רלוונטי, זה רק 1300 ק"מ מאומן.

סוכן טיסות

משתמש רשום
קצת סדר בעניין מולדובה:
  1. הטיסות למולדובה תמיד היו יקרות (מיסי נמל, חוסר תחרות, וכדו'), בפרט כשהיא היעד הכי קרוב לאומן.
  2. וויזאייר מעולם לא בצעו טיסות מתל אביב לקישינב, אבל לאחרונה בטלו את כל הטיסות שלהם (מרחבי אירופה) לקישינב.
  3. חברת הטיסות "אייר מולדובה" - שלה היה נתח נכבד מהטיסות למולדובה, פשטה (או באמצע התהליך) את הרגל.
  4. ממולדובה לאומן יש 2 דרכים עיקריות, האחת (עם גבול במוגילוב - פודולסק) יותר ארוכה, + דרך עם הרבה בורות ו"ריקודים", אך מעדיפים לנסוע דרכה (בהמשך נסביר למה), השניה (עם גבול בפלנקה) יותר קצרה ודרך חלקה ממש, (4-5 שעות הכל) אבל פחות נוסעים בה.
  5. הסיבה העיקרית (שפחות נוסעים מפלנקה) זה שפלנקה יותר סמוכה לאיזורי המלחמה, + הרבה מאד שחיתות ושוחד בגבול. - עדיין יש הרבה שכן נוסעים משם.
  6. יש רכבת חדשה משדה התעופה בקישינב לאוקראינה, כרגע לא ידוע (לפחות לי) דרך להזמין לשם כרטיסים.
שלום וברכה, ושבוע טוב,
רק עכשיו שם לב לשרשור הזה ומנסה להגיב מנסיוני
1. לא ממש מדויק, אבל אולי אני קצת יאריך ויקדים קודם כל את ההיסטוריה של הטיסות מישראל לקישינב, מולדובה:
הטיסות "ה-ישירות" לקישינב מישראל התחילו (בסה"כ) במאי 2018 ע"י חברת אייר מולדובה (זכרונה ל...) כשנתיים לפני כן הוקמה חברת פליי וואן לאחמ"כ באוקטובר 2018 היא נכנסה לתחרות בקו ישראל קישינב, בתחילת שנת 2021 נכנסה שחקנית שלישית בשם היי סקיי (שהמנהל שלה אגב היה טייס בחברת אייר מולדובה ופרש לעשות לביתו) ואז נהיה תחרות די הוגנת ומחירים (יחסית) די זולים (יחסית הכוונה היא שאכן ככתוב בסעיף 2. וויז אייר (וכן רייאנאייר) מעולם לא פתחu קו ישראל-קישינב ולכן לא היה את המחירים של 100 ש"ח לצד וכדו' אבל יחסית הכוונה היא בהשוואה לטיסות לאוקראינה למשל שגם שם וויז ורייאנייר מודרו אז הטיסות במחירן ההתחלתי אפילו קצת יותר זולות-החל מאיזור ה-160/170 $ הלו"ש לא כולל כבודה) אולם כמו שהכותב הנכבד מציין שמשום שהיעד כיום (מתחילת המלחמה באוקראינה) הם הכי קרובות לאוקראינה לכן המחירים בד"כ יחסית כי קשה מאד למצוא כרטיסי טיסה במחיר התחלתי ואפי' קרוב לזה (סתם לסבר את האוזן יש לי לקוח שגר אכן בישראל אבל במקורו הוא ממולדובה והוא נוסע כבר מספר שנים לחגים במולדובה למשפחתו ובעוד שבשנת 2021 לדוגמא עלה לו כרטיס טיסה באיזור ה-400 $ שהיה כלול בזה: כמובן כרטיס טיסה, פריוריטי (כבודת יד של 10 ק"ג ועליה מועדפת למטוס) 2 מזוודות לבטן המטוס, הרי שבשנת 2022 היה צריך לשלם כמעט כפול).
2. כאמור נכון מאד.
3. נכון אבל לא בגלל זה ישירות המחירים יקרים (זאת אומרת שחברות התעופה יקרו את המחיר) אבל בעקיפין זה נכון שבעקבות זה המחירים התייקרו כי יש פחות היצע ולכן הטיסות נחטפות יותר מהר ובאופן אוטומטי המחירים יותר יקרים כיום.
4-5. יש כמה סיבות, לדבר אכן בהתחלה לא כ"כ נסעו מפלנקה בגלל שזה ממש קרוב לאיזור אודסה ששם בהתחלה היה ממש איזור המלחמה, גם בגלל עוד כמה סיבות (לדוגמא בשעות העוצר משעה 23:00 עד הבוקר לרוב הם לא נותנים בכלל לעבור את הגבול ואנשים נשארו שם תקועים כל הלילה) וכן חברות הנסיעות (מסיבותם הם) לא כ"כ ששים למסלל דרך שם (אם כי שאם יש דרישה מצד הלקוח הם כן נותנים לסוע דרך שם)
6. לפי המידע שאני בדקתי מספר פעמים אין רכבות מקישינב לאוקראינה

3524

משתמש סופר מקצוען
אתה מתכוון לאתר של הרכבות?
לאמצע שנה זה יכול לעבוד
אבל משרד הזמנות לכמויות גדולות לראש השנה זה קצת מורכב, צריך לגבות מהאשראי הישראלי של הלקוח ואז לנסות להזמין מהאתר האוקראיני, השאלה היא מה יקרה אם מישהו יזמין 300 כרטיסים מאותו חשבון ועם אותו אשראי?
מן הסתם יחסם מתישהו לפחות מצד החברת אשראי של הנציג המסור.
מבדיקה חוזרת מול לונדון:

האתר פעיל כרגע ומאפשר הזמנת כרטיסים, אלא שבשלב זה אין בו כל תועלת כיון שהוא מאפשר הזמנות עד 60 יום קדימה בלבד, בעוד כחודש אפשר יהיה בעז"ה להתחיל להזמין לר"ה.

סוכן טיסות

משתמש רשום
זה "אעופה" של יחיאל גלינסקי.
א. האם אין זה טעות?
(לדאבוני) זה לא טעות, ההזמנות שאנחנו מבצעים זה קניית הזמנה קבוצתית מראש כולל פריוריטי (טרולי עד 10 ק"ג ועליה מועדפת למטוס) כולל מזוודה 23/26 ק"ג כולל אפשרות שינוי שם וכו' (וכמובן כולל רווח למשרד)
אגב אכן יש אפשרות להוריד כבודה ולהוזיל במחיר (מובא בטבלה)
אכן הרבה פעמים בהזמנה נקודתית יש הפרשי מחיר אסטרונמיים, ואז אפשר להציע ללקוח מחיר לקניה בבודד, (מה שרגע ספציפית לוינה כבר לא קיים כי ההלוך כבר עולה כמעט כמו הלו"ש)

סוכן טיסות

משתמש רשום
יש אפשרות לשכור רכב פרטי באחד מהיעדים ולנסוע לאומן או קרוב |אשמח לתשובה מנסיון בלבד
מקישינב ומקרקוב יש אפשרות לשכור רכב ולהכנס לאוקראינה משאר היעדים לפי הידוע לי אין אפשרות להיכנס לאוקראינה.

סוכן טיסות

משתמש רשום
יש לציין שפייכאלה ואמו אקספרס מעדיפים משום מה לנסוע גם לבוקרשט רק מהגבול הצפוני, ולא עם המעבורת.
מאד פשוט למה, בגלל שמעבורת עולה כסף (גם על עצם השימוש במעבורת עולה על כל אוטובוס משהו כמו 100 $ לערך וכמובן שאם רוצים לקצר הליכים שלא יעבירו שיקוף את כל האוטובוס וכו' אז צריך לתת משהו לידי עשו)
בלוח של @סוכן טיסות נראה שהוא מתכנן לנסוע עם המעבורת אולי יש לו יותר מידע בעניין.
אכן בעז"ה אני מתכנן לעשות זאת (סתם מעניין לפי מה החלטת את זה??!!)
אבל זה עדיין לא סופי, בעיקרון מה שחשוב לנו במשרד זה להעביר את הנוסעים בצורה הכי מהירה בלי עיכובים בגבולות

סוכן טיסות

משתמש רשום
יש לי להציע אטרקציה הרבה יותר מעניינת
(מישהו עשה את זה בשנת הקורונה, הוא עצמו ספן והוא הציע לי שנה שעברה כבר לעשות משהו בנידון)
לטוס לאיסטנבול ומשם להמשיך במעבורת עד פלנקה

סוכן טיסות

משתמש רשום
אגב המרחק הוא יותר גדול (באיזור ה-1400 ק"מ) אתה צריך להכניס נקודת מעבר באמצע או את פלנקה או את מוגילוב פודולסק ששם המעברי גבול (ולא כמו שגוגל מפות באופן אוטומטי חותך דרך הבדלנים)

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
תודה על כל המידע
חבל ששמת לב לזה רק עכשיו "תייגתי אותך" כבר לפני שבוע (מקווה שאתה לא כועס שחשפתי אותך...)
נשמח שתמשיך לעקוב אחרי האשכול ולהאיר את עינינו

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
"ועידת החינוך" למחנכים בישיבות ובחבורות ע"י ארגון 'אכסניה של תורה' בנושא הנסיעה והשהות בימי ראש השנה באומן

ביום שלישי פר' בהעלותך התקיימה "ועידת החינוך" למחנכים בישיבות ובחבורות בנושא הנסיעה והשהות בימי ראה"ש הק' על יד הציוה"ק באומאן, והתקבלה ההחלטה בין כולם לדרבן את הצעירים - הבחורים והאברכים להיות תחת מסגרת כלשהי וכך להינצל מפגעי הדרך והשהות במקום הצריך שמירה יתירה כמובן ופשוט.

באותו מעמד הוחלט על פרסום הטיסות "מקודש לקודש" שברוב סייעתא דשמיא בשנה שעברה זכינו לכך עם מספר מצומצם של בחורים ואברכים שזכו לכך, ממש "פון די הייליגע ישיבה - צום הייליגן רעבינ'ס ציון - אויף די הייליגע ראש השנה טעג" ובשנה הנוכחית הננו מתכוננים להכפיל הענין בכמות ובאיכות, ובימים אלה שוקדים העוסקים בקודש עם סוכן מאנ"ש ע"מ להביא את מיטב השירות במחיר סביר בעזה"י, ונקווה להודיע תוך ימים ספורים על תכנית מסודרת בה'הוצאה' ובה'יציאה'.

כן הוחלט על כינוס "כנס הכרוז" כפי שהתקיימה בעבר טרם שלש השנים האחרונות שאנו נמצאים במצב של 'אין פנינו יפות כלל ואין אתנו יודע עד מה' ונקווה לקיימו השנה ביום רביעי כ"ג תמוז בעזר ממעל ובסייעתא דשמיא, וכפי שנפרסם בימים הקרובים.

כן נפרסם בעזה"י באותו מעמד וכנס על תכנית "עבודת מתנה" בסדרי הישיבות כהכנה דרבה לקראת "דעם הייליגן רעבנ'ס ראש השנה" בלימוד שעות רצופות בהיכלי הישיבות הק' ובסדר התפילות כסדרן והן תוספת תפילות לקראת הר"ה הק' 'ביני עמודי דגרסי' בהיכלי הישיבות ובתי המדרש דאנ"ש שיחי'.

ובאותו מעמד נצא בעזר ממעל באופן הנקרא כהרגלינו עם הרישום ל"אכסניה של תורה - אומאן" בימי השהות סמוך ונראה על יד ציון המצוינת דאדומו"ר זיע"א. ובהקדמת תפילה לרבון כל העולמים שיהא צאתנו ובואינו לחיים ולשלו' לטובה ולברכה בקיום הייעוד "לא תתן חסידך לראות שחת" "דורשי יחודך כבבת שמרם" מעתה ועד עולם.

נחמן העמקן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מבדיקה חוזרת מול לונדון:

האתר פעיל כרגע ומאפשר הזמנת כרטיסים, אלא שבשלב זה אין בו כל תועלת כיון שהוא מאפשר הזמנות עד 60 יום קדימה בלבד, בעוד כחודש אפשר יהיה בעז"ה להתחיל להזמין לר"ה.
זה עדיין לא פותר את הבעיות שצויינו

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
את האתר עם זמני ההמתנה אונליין.
יש לי אתר אחר עם קישורים לכל הגבולות מסביב אוקראינה.
אולי בהמשך אני יעלה את הקישורים עצמם.

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
שלום וברכה, ושבוע טוב,
1. לא ממש מדויק, אבל אולי אני קצת יאריך ויקדים קודם כל את ההיסטוריה של הטיסות מישראל לקישינב, מולדובה:
הטיסות "ה-ישירות" לקישינב מישראל התחילו (בסה"כ) במאי 2018 ע"י חברת אייר מולדובה (זכרונה ל...) כשנתיים לפני כן הוקמה חברת פליי וואן לאחמ"כ באוקטובר 2018 היא נכנסה לתחרות בקו ישראל קישינב, בתחילת שנת 2021 נכנסה שחקנית שלישית בשם היי סקיי (שהמנהל שלה אגב היה טייס בחברת אייר מולדובה ופרש לעשות לביתו) ואז נהיה תחרות די הוגנת ומחירים (יחסית) די זולים (יחסית הכוונה היא שאכן ככתוב בסעיף 2. וויז אייר (וכן רייאנאייר) מעולם לא פתחu קו ישראל-קישינב ולכן לא היה את המחירים של 100 ש"ח לצד וכדו' אבל יחסית הכוונה היא בהשוואה לטיסות לאוקראינה למשל שגם שם וויז ורייאנייר מודרו אז הטיסות במחירן ההתחלתי אפילו קצת יותר זולות-החל מאיזור ה-160/170 $ הלו"ש לא כולל כבודה) אולם כמו שהכותב הנכבד מציין שמשום שהיעד כיום (מתחילת המלחמה באוקראינה) הם הכי קרובות לאוקראינה לכן המחירים בד"כ יחסית כי קשה מאד למצוא כרטיסי טיסה במחיר התחלתי ואפי' קרוב לזה (סתם לסבר את האוזן יש לי לקוח שגר אכן בישראל אבל במקורו הוא ממולדובה והוא נוסע כבר מספר שנים לחגים במולדובה למשפחתו ובעוד שבשנת 2021 לדוגמא עלה לו כרטיס טיסה באיזור ה-400 $ שהיה כלול בזה: כמובן כרטיס טיסה, פריוריטי (כבודת יד של 10 ק"ג ועליה מועדפת למטוס) 2 מזוודות לבטן המטוס, הרי שבשנת 2022 היה צריך לשלם כמעט כפול).
2. כאמור נכון מאד.
3. נכון אבל לא בגלל זה ישירות המחירים יקרים (זאת אומרת שחברות התעופה יקרו את המחיר) אבל בעקיפין זה נכון שבעקבות זה המחירים התייקרו כי יש פחות היצע ולכן הטיסות נחטפות יותר מהר ובאופן אוטומטי המחירים יותר יקרים כיום.
4-5. יש כמה סיבות, לדבר אכן בהתחלה לא כ"כ נסעו מפלנקה בגלל שזה ממש קרוב לאיזור אודסה ששם בהתחלה היה ממש איזור המלחמה, גם בגלל עוד כמה סיבות (לדוגמא בשעות העוצר משעה 23:00 עד הבוקר לרוב הם לא נותנים בכלל לעבור את הגבול ואנשים נשארו שם תקועים כל הלילה) וכן חברות הנסיעות (מסיבותם הם) לא כ"כ ששים למסלל דרך שם (אם כי שאם יש דרישה מצד הלקוח הם כן נותנים לסוע דרך שם)
6. לפי המידע שאני בדקתי מספר פעמים אין רכבות מקישינב לאוקראינה
תודה על הסדר.
2 נקודות, דבר ראשון טיסה למולדובה בלי כלום (בלי מזוודות, פטריוטי, וכו') נפתחת בכמעט 500 ש"ח לכיוון.
דבר שני, כמו שהרחבתי לעיל, יש רכבת פעם ביומיים מקישינב לויניצה, בגלל התשתיות הלא טובות במולדובה מקישינב עד הגבול זה 11 שעות ומהגבול עוד 4 שעות עד ויניצה.
מבדיקה חוזרת מול לונדון:

60 יום? כי בדר"כ אפשר רק 20 יום.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה