קצת סדר בעניין מולדובה:
- הטיסות למולדובה תמיד היו יקרות (מיסי נמל, חוסר תחרות, וכדו'), בפרט כשהיא היעד הכי קרוב לאומן.
- וויזאייר מעולם לא בצעו טיסות מתל אביב לקישינב, אבל לאחרונה בטלו את כל הטיסות שלהם (מרחבי אירופה) לקישינב.
- חברת הטיסות "אייר מולדובה" - שלה היה נתח נכבד מהטיסות למולדובה, פשטה (או באמצע התהליך) את הרגל.
- ממולדובה לאומן יש 2 דרכים עיקריות, האחת (עם גבול במוגילוב - פודולסק) יותר ארוכה, + דרך עם הרבה בורות ו"ריקודים", אך מעדיפים לנסוע דרכה (בהמשך נסביר למה), השניה (עם גבול בפלנקה) יותר קצרה ודרך חלקה ממש, (4-5 שעות הכל) אבל פחות נוסעים בה.
- הסיבה העיקרית (שפחות נוסעים מפלנקה) זה שפלנקה יותר סמוכה לאיזורי המלחמה, + הרבה מאד שחיתות ושוחד בגבול. - עדיין יש הרבה שכן נוסעים משם.
- יש רכבת חדשה משדה התעופה בקישינב לאוקראינה, כרגע לא ידוע (לפחות לי) דרך להזמין לשם כרטיסים.
שלום וברכה, ושבוע טוב,
רק עכשיו שם לב לשרשור הזה ומנסה להגיב מנסיוני
1. לא ממש מדויק, אבל אולי אני קצת יאריך ויקדים קודם כל את ההיסטוריה של הטיסות מישראל לקישינב, מולדובה:
הטיסות "ה-ישירות" לקישינב מישראל התחילו (בסה"כ) במאי 2018 ע"י חברת אייר מולדובה (זכרונה ל...) כשנתיים לפני כן הוקמה חברת פליי וואן לאחמ"כ באוקטובר 2018 היא נכנסה לתחרות בקו ישראל קישינב, בתחילת שנת 2021 נכנסה שחקנית שלישית בשם היי סקיי (שהמנהל שלה אגב היה טייס בחברת אייר מולדובה ופרש לעשות לביתו) ואז נהיה תחרות די הוגנת ומחירים (יחסית) די זולים (יחסית הכוונה היא שאכן ככתוב בסעיף 2. וויז אייר (וכן רייאנאייר) מעולם לא פתחu קו ישראל-קישינב ולכן לא היה את המחירים של 100 ש"ח לצד וכדו' אבל יחסית הכוונה היא בהשוואה לטיסות לאוקראינה למשל שגם שם וויז ורייאנייר מודרו אז הטיסות במחירן ההתחלתי אפילו קצת יותר זולות-החל מאיזור ה-160/170 $ הלו"ש לא כולל כבודה) אולם כמו שהכותב הנכבד מציין שמשום שהיעד כיום (מתחילת המלחמה באוקראינה) הם הכי קרובות לאוקראינה לכן המחירים בד"כ יחסית כי קשה מאד למצוא כרטיסי טיסה במחיר התחלתי ואפי' קרוב לזה (סתם לסבר את האוזן יש לי לקוח שגר אכן בישראל אבל במקורו הוא ממולדובה והוא נוסע כבר מספר שנים לחגים במולדובה למשפחתו ובעוד שבשנת 2021 לדוגמא עלה לו כרטיס טיסה באיזור ה-400 $ שהיה כלול בזה: כמובן כרטיס טיסה, פריוריטי (כבודת יד של 10 ק"ג ועליה מועדפת למטוס) 2 מזוודות לבטן המטוס, הרי שבשנת 2022 היה צריך לשלם כמעט כפול).
2. כאמור נכון מאד.
3. נכון אבל לא בגלל זה ישירות המחירים יקרים (זאת אומרת שחברות התעופה יקרו את המחיר) אבל בעקיפין זה נכון שבעקבות זה המחירים התייקרו כי יש פחות היצע ולכן הטיסות נחטפות יותר מהר ובאופן אוטומטי המחירים יותר יקרים כיום.
4-5. יש כמה סיבות, לדבר אכן בהתחלה לא כ"כ נסעו מפלנקה בגלל שזה ממש קרוב לאיזור אודסה ששם בהתחלה היה ממש איזור המלחמה, גם בגלל עוד כמה סיבות (לדוגמא בשעות העוצר משעה 23:00 עד הבוקר לרוב הם לא נותנים בכלל לעבור את הגבול ואנשים נשארו שם תקועים כל הלילה) וכן חברות הנסיעות (מסיבותם הם) לא כ"כ ששים למסלל דרך שם (אם כי שאם יש דרישה מצד הלקוח הם כן נותנים לסוע דרך שם)
6. לפי המידע שאני בדקתי מספר פעמים אין רכבות מקישינב לאוקראינה