נמאס לי להפסיד- אני רוצה חוזה

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י יצירתית;847152:
תודה
ןמה עושים עם ביטולים שנעשו עוד לפני החוזה?
היו מקרים שדחיתי לקוחה אחרת כי הייתי מלאה ובסוף היא ביטלה
או שסתם כבר בניתי לי תוכנית והיא שיבשה לי אותה

ביטולים תמיד היו ויהיו !
כולנו בני אדם אז צריך להביא בחשבון שאחוז מסויים מבטל
אין 100 אחוז
אני הייתי נזהר מלקחת כסף על ביטול והייתי סופג אותו גם אם הפסדתי לקוח אחר
באותו התאריך וגם אם מאוד צריכים את הכסף
אני מאמין שלאורך זמן זה ישתלם
לקוח שמבטל ואת אומרת לו :" אוי איזה באסה ! הפסדתי לקוח אחר שרצה גם באותו התאריך שלך, טוב נו מילא ,נקווה שבפעם הבאה זה כן יצא לפועל" יוצא ממך בהרגשה יותר טובה
מאשר אם תבקשי ממנו אחוז מסויים על ביטול מה שאני בכלל בספק אם יסכים לשלם
ואז את יוצרת לך גם לקוחות עתידיים בפוטנציה
נכון שבתחילת העסק זה קשה , מעיק ומקשה על הכלכלה אבל בעתיד אני מאמין
שזה יכסה את עצמו :)

msphoto

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
היה לי לקוח שסגר צילום וידאו לחתונה, לאחר כמה שבועות ולאחר שדחיתי לקוח אחר שרצה את התאריך, התקשר הלקוח מתנצל ש׳הצד השני לא מסכימים בכלל שיהיה וידאו׳.. ביטלתי את ההזמנה בחיוך מבין ולא דרשתי דמי ביטול, ביום החתונה יצא לי להיות בקשר עם הצלם שצילם שם סטילס והוא סיפר לי שיש שם צלם וידאו מפורסם..

אני ישבתי בבית ביום הזה, הפסדתי סכום נכבד.

יותר מהכסף אני כועס על הגישה המתחסדת וה(לא נעים לומר)שקרנית שנועדה להקל על הלקוח להשתחרר מהתחייבותו בלי לשאת באחריות.

תמיד יש לקוחות כאלו, ב״ה שהם בודדים.

ציפור שיר

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
אני לא צלמת
אבל בתור לקוחה, תמיד צריך לחתום על חוזה עם צלם
זה מאוד מתבקש והגיוני
בצורה טכנית: מס' שעות עבודה, הסכום שתחויב על ביטול בזמן מסוים וכו'
מניסיון מר לאחרונה של חוסר הבנה אצל צלם שלא החתים חוזה, (הוזמן אצלו גם הסרטה והוא לא הביא) אם היה חוזה זה היה חוסך הרבה עגמת נפש לשתי הצדדים

מירי קוגלמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
גם לי היתה לקוחה שביטלה עם תרוץ מטופש וחשבתי לעצמי למה לא לומר את האמת, ואם לא את האמת עדיף לא לומר תרוץ, מבטלת וזהו :)

גמני עכשיו כותבת חוזה, נראה לי שזה גורם ללקוח להרגיש יותר בנח כשהוא רואה בכתב מה שהוא הולך לקבל (ולתת..)

פוסטר, צר לי בצערך. חכי אולי יום אחד היא ממש תרצה את האלבום ותקח אותו במחיר המלא!

הגלים

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י msphoto;847275:
היה לי לקוח שסגר צילום וידאו לחתונה, לאחר כמה שבועות ולאחר שדחיתי לקוח אחר שרצה את התאריך, התקשר הלקוח מתנצל ש׳הצד השני לא מסכימים בכלל שיהיה וידאו׳.. ביטלתי את ההזמנה בחיוך מבין ולא דרשתי דמי ביטול, ביום החתונה יצא לי להיות בקשר עם הצלם שצילם שם סטילס והוא סיפר לי שיש שם צלם וידאו מפורסם..

יותר מהכסף אני כועס על הגישה המתחסדת וה(לא נעים לומר)שקרנית שנועדה להקל על הלקוח להשתחרר מהתחייבותו בלי לשאת באחריות.

למה לא נעים לך לומר שהוא שקרן ?

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י msphoto;847275:

מ-ק-ד-מ-ה

פפפ

משתמש רשום
אני אמנם לא צלמת, אך נראה לי שמתאים גם לפה
למה צריך חוזה רשמי מעו"ד?
אני מוציאה הצעתת מחיר כשלמטה מופיע סעיפים, במידה והלקוח מבטל את ההזמנה לאחר אישורה מכל סיבה שהיא עליו לשלם כך וכך אחוזים
כנ"ל כדאי לציין בדיוק מה הוא מקבל כמה תמונות / דיסק או לא דיסק

כשבנ"א חותם זה תקף גם בבית משפט. אף אחד לא עושה בעיות לאחר שהוא חתם! מנסיון...

יעקב1

משתמש פעיל
בס"ד

אכן, יש הבדל רב בין צילום חתונות/סטודיו ילדים.
לבין צילום כנסים/פרוייקטים באופן אישי או ע"י חברות הפקה וכ"ו.

אני מאמין שלפחות בכמה שנים ראשונות וגם לאחר מכן רוב אירועי החתונה הינם אנשים שהצלם לא מכיר באופן אישי או עבד איתם פעם. ולצלם חתונות טוב מדובר במעשים שבכל יום. וכיוון שאין היכרות עד כמה הם אמינים/רציניים בהחלט ידוע מקובל לקחת מקדמה.

גם לגבי סטודיו זה נכון, רק ששם זה קצת בעיה כיוון שהסכום בד"כ לא גבוה ומתוכו לקחת מקדמה זה יהיה קצת מצחיק.

בנושא צילום כנסים/פרוייקטים/משרדי פרסום באופן ישיר או ע"י חברות הפקה. כיוון שבד"כ בעל הכנס יהיה חייב את הצילומים מיידית לאירוע, או להכנת גרפיקה. וכן משרדי פרסום לצורך פעילות היח"צ. ובחברות הפקה איתם עובדים באופן צמוד לאורך שנים. הסיפור של אי-תשלום לפחות אצלי לא קרה מעולם. (וגם הרווח להיות צלם עיתונות בנוסף. שום אדם לא רוצה להתעסק עם צלם שהוא גם עיתונאי ולא לשלם לו :)

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מורתי לעיצוב אומרת שעל כל דבר שהפסידה היא הוסיפה כסעיף בחוזה ועל כל דבר שהלקוח מאשר לדרוש את חתימתו!

RMO

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
קרה לי שביטלו צילום על הבקר כי הילד קם עם דלקת עיניים, בסדר. מקובל.
אבל קרה גם ש10 דקות לפני השעה שנקבעה התקשרו שאולי נבוא פעם אחרת כי לא לגמרי התארגנו עם הבגדים. זה מעצבן. (בפרט שקבעו את התאריך שבוע קודם!)

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
הכי חשוב- לא להרגיש צורך להתנצל על הדרישה הכספית ואו על המקדמה צריך לדבר מראש ובנחרצות על רעיון של ביטול שיחייב ב... לגבי דברים גדולים-חוזה.

לקוח יעריך יותר בצורה כזו ויכבד.

מרגלית ויסברג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תודה לכולכם על התגובות,
בעזרתכם והכוונתכם הצלחתי לנסח "טופס הזמנה" (כדברי רוזמרין;) )
יצא לי טופס נחמד מאוד, ובהחלט לא מאיים .
ושוב תודה לכולם

tamiro

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י פוסטר;847651:
תודה לכולכם על התגובות,
בעזרתכם והכוונתכם הצלחתי לנסח "טופס הזמנה" (כדברי רוזמרין;) )
יצא לי טופס נחמד מאוד, ובהחלט לא מאיים .
ושוב תודה לכולם

רק עוד הערה אחת ברשותך

בשוק הפרטי (צילומי ילדים, משפחה ואירועים)
רצוי שהחוזה יהיה נעים וברור למשתמש (לקוח)
ועדיין כזה שלא משאיר פינות אפורות במקום בו את צריכה לקבל כסף ולתת מוצר

בשוק העסקי
הזמנות העבודה צריכות להיות הרבה יותר מפורטות, קונקרטיות
עם לוחות זמנים לביצוע ולוחות זמנים לתשלום

יש לדעת להתאים את הצעות המחיר למגזר אליו הוא נשלח

וכפי שמסיימים בגלי צה"ל את הפינה הכלכלית
"שנרוויח המון אבל ביושר"

בהצלחה

RMO

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ומה תגידו על מישהו שפשוט לא בא ולא הודיע ולא עונה בטלפון ואני יושבת ומחכה לו כמו גולם????????. והבת שלי בבייבי סיטר??.

moti!a

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י RMO;847865:
ומה תגידו על מישהו שפשוט לא בא ולא הודיע ולא עונה בטלפון ואני יושבת ומחכה לו כמו גולם????????. והבת שלי בבייבי סיטר??.

מה נגיד? מאוד פשוט !!
לעבוד רק עם הציבור החרדי !!! שם זה לא יכול לקרות !!! :p:p:p:p:p;)

יצירתית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
רמת הסיפורים הולכת ועולה... עוד מעט תספרו שלקוחה הגיע ודרשה כסף על זה שהיא הגיעה...

תור הזהב

משתמש מקצוען
נכתב ע"י moti!a;847918:
מה נגיד? מאוד פשוט !!
לעבוד רק עם הציבור החרדי !!! שם זה לא יכול לקרות !!! :p:p:p:p:p;)

בגלל שאני עובד עם ציבור כללי, יש לי אוסף סיפורים ענק בסגנון ההוא. ומדובר גם על ציבור משכיל מאוד.
קורה שאנשים שוכחים וכו' (לא סותר את העובדה שבעיני עליה לפצות.)

photosbyrik

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נכתב ע"י RMO;847865:
תאמיני לי שעם היו משלמים מקדמה מראש הם לא היו שוחכים כל כך בקלות ועם כן לפחות קיבלתי סכום שיכסה את הבייביסיטר (אני אישית לוקחת מקדמה באשרי)

RMO

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י photosbyrik;850752:
תאמיני לי שעם היו משלמים מקדמה מראש הם לא היו שוחכים כל כך בקלות ועם כן לפחות קיבלתי סכום שיכסה את הבייביסיטר (אני אישית לוקחת מקדמה באשרי)

צודקת. אולי באמת אני אעשה משהו כזה.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה