ניתוח "שרוול"...

• פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מאיזה משקל מבצעים ניתוחים כאלו?

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י aser;1755717:
מה יכול כ"כ להסתבך בניתוח כזה?
נקב בקיבה, וכתוצאה מכך - דליפה לחלל הבטן.
אם לא עולים על זה מייד, זו סכנת חיים.
לא אומרת שבגלל זה אדם שסובל מעודף משקל גבוה, לא יעשה את הניתוח.
באתי רק לסתור את אלה שכתבו שהסיכון הוא רק לאנשים שאינם בריאים.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י dafnat;1754905:
ממליצה מאוד מאוד.
אני עשיתי את הניתוח לפני 5 שנים וירדתי כ- 40 ק"ג תוך פחות משנה.
אח"כ חייבים לשמור, א"א לאכול מה שרוצים ולהשאר רזים.
הכמויות שאפשר לאכול גם היום אחרי 5 שנים הן אפילו לא רבע ממה שבן אדם רגיל יכול לאכול. (אני מרגישה את זה בעיקר באירועים או בבתי מלון, שאני רואה מה אנשים מעמיסים ואוכלים, ואני שמה קצת מכל דבר בצלחת ובסוף זורקת יותר מחצי).
מאז הניתוח עברתי גם 3 הריונות שגרמו לי להעלות חזרה (בערך 10 ק"ג), אבל בינינו לרדת 10 ק"ג (ומצידי גם 5 יהיה בסדר, אני לא בת 18) זה לא 40...
הניתוח לדעתי עוזר מאוד למי שיש לו לרדת משקל רב ומתייאש מלכתחילה (לרדת 40 ק"ג בדיאטה רגילה לוקח כמה שנים אם מצליחים, ובד"כ מתייאשים באמצע), אבל אח"כ צריך לשמור ולהזהר בעיקר מי שיש לו נטיה לנשנושים, לאכילה לא מסודרת, או למתוק.
אחותי גם עשתה את הניתוח לפני 4 שנים והיא היום ממש רזה ונראית מצוין, גם שומרת יפה מאוד ולא עלתה כמעט בכלל.

מתנגדת!

אני כרגע בדיאטה אחרי שמהחתונה עליתי 30 ק"ג כשמלכתחילה הייתי בעודף של 10 ק"ג
ועכשיו-חודשיים וחצי אחרי, אני פחות כמעט 20 ק"ג!

אני חושבת ש-או הפחד שלי מניתוח הוא כ"כ גדול, שלא אכפת לי להתאמץ בשביל זה.
או זה שמעולם לא הגעתי למשקל בעל 3 ספרות.

dafnat

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שושיה;1755738:
מתנגדת!

אני כרגע בדיאטה אחרי שמהחתונה עליתי 30 ק"ג כשמלכתחילה הייתי בעודף של 10 ק"ג
ועכשיו-חודשיים וחצי אחרי, אני פחות כמעט 20 ק"ג!

אני חושבת ש-או הפחד שלי מניתוח הוא כ"כ גדול, שלא אכפת לי להתאמץ בשביל זה.
או זה שמעולם לא הגעתי למשקל בעל 3 ספרות.

כל הכבוד לך, אבל רוב האנשים לא עומדים בזה כ"כ הרבה זמן

dafnat

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שושיה;1755733:
מאיזה משקל מבצעים ניתוחים כאלו?

לא תלוי במשקל אלא ב- bmi. צריך bmi מעל 35 עם מחלות נלוות או מחלות נלוות במשפחה הקרובה (הורים וכד'), או 40 ללא מחלות. bmi = המשקל חלקי גובה בשניה

ציפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
לא חייבים לקחת מנתח פרטי אלא אם כן מעוניינים במישהו מסוים
אם לא לוקחים שר"פ, ההבדל הוא הזמן שמחכים לניתוח.
ממליצה מאד על ד"ר בגלייבטר בהדסה הר הצופים.
סיבוכים יכולים להיות אחרי כל ניתוח. כן חשוב להגיע לניתוח במצב בריאותי תקין יחסית (עד כמה שאפשר) ובכושר גופני טוב.
265

ימד

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ארבע;1755466:
מבצעי הניתוח - האם ביצעתם אותו במסגרת שר"פ, או דרך קופת החולים?
אשמח גם אם תציינו באיזו קופה אתם ועד כמה הבירוקרטיה בדרך לאישורים היתה מתישה.

תודה רבה!

בעלי ואני עשינו את הניתוח לאחרונה,
עברתי ב1/1/15 לקופת חולים כללית, ושם הריצו לנו את התורים בבית חולים בלינסון - של כללית
בעלי עשה תוך 3 חודשים ואני מיד אחריו
מומלץ בחום
בבלינסון יש את ד"ר אילנית מלר וד"ר אנדריי קידר, ממומחים ומוצלחים, איכפתיים ואחראיים.
עשינו בצורה ציבורית, לא שלמנו שקל על הניתוח רק על ההתחיבויות לבדיקות.
בקשר למסע הבדיקות - הבדיקה הקשה (מבחינת גמישות) זה צילום וקט, שגם אותו עשינו מיד, הלכנו למנהלת המחלקה בקופת חולים וספרנו לה שאנחנו רוצים בדיקה מהר כי יש לנו תור לניתוח ולמחרת היה לנו תור.
בקיצור, להפיל תחנונים בסוף שווה.
מומלץ בחום אם כי החיים לא פיקניק גם אחרי הניתוח
צריכים וחייבים לשמור על סדר יום נורמלי רק שיש יותר עזרה,
סטטיסטית 1 מכל 3 מנותחים חוזר למשקלו הקודם - זה ה-מון!!!
מקוה שעזרתי
אם יש צורך בעוד אשמח לעזור גם באישי.

מור100

משתמש מקצוען
הוזכר כאן החשש מדלף בקיבה, שאם מגלים את זה באיחור זה אכן סכנה.

ובכן, ד"ר עסליה לא סוגר את הניתוח, עד שהוא מזריק לתוך הקיבה אחר סגירתה חומר מיוחד וזוהר, ואז הוא מממתין לראות אם יש דליפה ולו הקלה ביותר, ואחרי שהוא שולל הוא סוגר את הבטן. משום כך, הניתוח אצלו מעט יותר ארוך.

ההכנות לניתוח כוללות המון בדיקות, (ביניהן של פסיכיאטר ודיאטנית קלינית - במאוחדת עכ"פ), והן לבד לוקחות זמן. (בירושלים יש למאוחדת רק 2 דיאטניות מוסמכות לאשר ניתוח). אחריהן, אישור מרופא מינהל מגיע תוך מספר ימים ממש.

כרוכית

משתמש רשום
הרפואה היום יותר מפקפקת בעובדה ש'שמן = לא בריא' (כלומר לא בטוחה שעדיף לעבור פעילות כירורגית מעט מסכנת חיים מאשר סכנת חיים של חולאי השמנה).
מומחים אומרים שאם אדם שמן מקפיד על פעילות גופנית אין בכך שום בעיה בריאותית בהיותו שמן. כמו כן הפחד הוא כי השרוול לא קיים מספיק זמן בשוק בשביל לדעת את השלכותיו העתידיות והשפעתו על תוחלת חיים, מחלות זקנה וכו'.
העובדה כי אנשים רבים נוטים לחזור למשקלם הקודם אף היא מנמיכה את מדדי ההצלחה.
מבחינה הלכתית גם יש הנמנעים מלתת היתר לעבור פעולה כירורגית שאינה הכרחית / חירומית, ויותר אסתטית.

מה שכן, שלתחושת הקלילות והבטחון העצמי אין ספק שהניתוח תורם.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בדקתי, התחלתי דיאטה בבי אם איי 40, עכשיו אני 33

רחלי ר

משתמש מקצוען
אני עם טבעת לקיצור קיבה, שנתיים, מרוצה מאוד.
ממליצה בחום על טבעת.
במשפחתי יותר מ-12 עם טבעות.
יתרונות הטבעת: הניתוח פשוט בהרבה (10 דקות ניתוח, חתכים זעירים, ללא אשפוז, ללא צורך בימי החלמה)
הטבעת ניתנת לויסות. כך שבתחילת ההריון לא חשתי צורך לפתוח, ושמרתי על המשקל מקסים. לקראת סוף ההריון פתחתי קצת (והעובר עשה את אותה פעולה - - -)
אחרי הלידה סגרתי ושוב רזיתי.
בטבעת, אפשר להתייאש, להשבר, לפתוח הכל, ואחרי חודשיים (עם הופעת התוצאות......) לשוב למסלול בזריקה פשוטה אחת. אפשר לקחת חודש חופש מהעניין-ולחזור.

בקיצור, לאורך ימים ושנים - טבעת.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
נכתב ע"י שושיה;1756381:
בדקתי, התחלתי דיאטה בבי אם איי 40, עכשיו אני 33

עודף משקל של 30 ק"ג ובי אם איי 40 לא ממש מסתדרים ביחד, אלא אם כן את מאד מאד נמוכה.

יחשבאף

משתמש מקצוען
עשיתי מחקר מאוד גדול בנושא והגעתי למסקנה שאין משהו מומלץ יותר או פחות, כל אדם צריך לשקול ולהתייעץ עם אנשי מקצוע מה עדיף לו.
בעלי היה שמן מאכילת המון פחמימות ובצקים כך שבשבילו הטבעת היתה מצויינת כי שום דבר לא עובר ואם הוא רוצה היום לאכול סלטים בשבת הוא אוכל אותם רק עם קרקרים מקמח מלא...
הוא עצמו אמר לי שהחסרון הגדול של הטבעת היא חוסר של תחושת שובע, אף פעם לא מרגישים שבעם/מלאים. אמנם לא ממש רעבים כי האוכל נמצא רק הוא עובר מאוד מאוד לאט דרך הטבעת וכך לא מרגישים את התחושה של השובע.
אני, לעומת זאת, מאוד קשה לי לתפקד כאשר אני לא שבעה, יש לי כאבי ראש ואני עצבנית, כך שאני לא חושבת שהייתי יכולה לעמוד בזה.
זו אחת הסיבות העיקריות שהחלטתי ללכת על השרוול ולא על הטבעת.
מלבד זאת, הפיתוי שבפתיחת הטבעת הוא גדול מאוד ולאורך זמן אין הרבה אנשים שמשאירים אותה סגורה ואז עולים שוב במשקל.
בנוסף לכך, לטבעת יש אורך חיים מסויים, היא מחזיקה מעמד בערך לעשר שנים בממוצע ואחר כך צריכים להוציא אותה ולשים חדשה כי היא מתבלה.
ברור שגם לשרוול יש חסרונות רבים והסיכון הכי גדול הוא שהשריר ימתח בחזרה ונאבד את כל מה שהורדנו.
לכן, לא משנה איזה ניתוח עושים, השינוי הראשון צריך להיות בהרגלי התזונה והפעילות הגופנית.
לא עושים ניתוח ואז הוקוס פוקוס יורדים במשקל.
אבל הניתוח מאוד עוזר למי שיש לו משקל גבוה לרדת הרבה בצורה מרוכזת ואז לא מתייאשים כל כך מהר.
אבל, ע"מ לשמור על המשקל, חייבים לשנות את התזונה, אחרת שום דבר לא יעזור....

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י ארבע;1756552:
עודף משקל של 30 ק"ג ובי אם איי 40 לא ממש מסתדרים ביחד, אלא אם כן את מאד מאד נמוכה.

אני נמוכה, לא מאוד, היו לי 40 ק"ג לרדת ולא 30, מסתדר לך עכשיו?

יום אביב

משתמש מקצוען
מעניין לשמוע: אלו שיורדים כל כך הרבה קילוגרמים- מה קורה לעודפי העור שלהם? מתכווצים יחד עם השומנים או נשארים רפויים ומדולדלים?

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אשמח להתמייל עם אישה/נשים שעברה/ו ניתוח מעקף.
אודה להן אם תפנינה בהודעה פרטית ואחליף עמן פרטי מייל.

aser

משתמש מקצוען
נכתב ע"י e12;1756813:
מעניין לשמוע: אלו שיורדים כל כך הרבה קילוגרמים- מה קורה לעודפי העור שלהם? מתכווצים יחד עם השומנים או נשארים רפויים ומדולדלים?

סליחה על ההקפצה---
למי יש תשובה על השאלה???

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י aser;1953508:
סליחה על ההקפצה---
למי יש תשובה על השאלה???

תלוי מאוד בגיל,
אם שומרים על פעילות גופנית במשך תהליך הירידה,
יש פחות עודפים.

בגיל מבוגר יותר, העודפים יותר גרועים.

שמעתי שהיום ניתוח פלסטי הוא חלק מהאישור לניתוח הצרת קיבה,
צריך בירור בקופות

יחשבאף

משתמש מקצוען
נכתב ע"י Ayalam;1953532:
תלוי מאוד בגיל,
אם שומרים על פעילות גופנית במשך תהליך הירידה,
יש פחות עודפים.

בגיל מבוגר יותר, העודפים יותר גרועים.

שמעתי שהיום ניתוח פלסטי הוא חלק מהאישור לניתוח הצרת קיבה,
צריך בירור בקופות

התעמלות בחדר כושר עוזרת לעור להיות מתוח.
למרות שיש כאלה שאכן עשו ניתוח פלסטי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה