ניתוח "שרוול"...

• פותח הנושא aser
  • פורסם בתאריך

aser

משתמש מקצוען
הי,

לא מחפשת יעוץ מקצועי בנושא... את זה נשאיר לרופאים,
כן, אשמח לשמוע מבעלי ניסיון או מכאלו שמכירים את אלו שעברו זאת...

איך עבר?
כמה כואב?
איך היה ההתאוששות?
איך ההתמודדות ביום יום?
זה נכון שאסור לאכול בהתחלה? אלא רק שתיה?
מה אסור להכניס לפה כל החיים?

אשמח לשמוע חוויות / דעות / מסקנות

תודה מראש לכל העונים
זה חשוב לי מאד לשמוע דעת קהל בנושא.

תמים

משתמש פעיל
נכתב ע"י aser;1754670:
1.זה נכון שאסור לאכול בהתחלה? אלא רק שתיה?
2.מה אסור להכניס לפה כל החיים?
1. נכון, ביומיים הראשונים מותר לאכול רק מרק צח, אפי' לא ירקות מרוסקים.....
2.גזים. [זה מה שידוע לי]

מתנה ששווה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אשתי עשתה. זה שלושה עד ארבעה ימים אחרי הניתוח בבית חולים, אחר כך רק מים או תה, אחר כך אוכל מרוסק לשבוע שבועיים, אחר כך אוכל אמיתי. נותנים לך תפריט שבועי מה מותר לך לאכול בכל שבוע ומה אסור לך בכלל. אשתי עשתה בהדסה עין כרם, היא אחות במיון אז היא מכירה את כל מה שצריך ואצלה זה עבר קצת קשה. צריכים לדעת שכשנכנסים לזה הולכים עם זה עד הסוף, אין דרך חזרה וזה מה יש.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
דודתי עשתה. אם תרצי אשלח לך מספר טלפון באישי.

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
איך עבר?

כמו כל ניתוח רגיל, אומרים שקל יותר מהפנדציט. יום התאוששות במיטה וניתן כבר לקום (יותר קל מניתוח קיסרי למשל)

כמה כואב?
כמו ניתוח רגיל שוב. לא משהו חריג מאד או קשה מאד. בהחלט סביל ושווה לחלוטין את התוצאה

איך היה ההתאוששות?

כשבוע התפקוד קשה יותר, יש כאבים באזור הניתוח. לאט לאט חולף.
הם נותנים שבועיים חופשת מחלה בדרך כלל תוך שבוע חוזרים לתפקוד רגיל.

איך ההתמודדות ביום יום?
מעולה. לא רעבים, לא צורכים אוכל כל הזמן. ואם משנה גם את החשיבה בראש, הכל טוב.
מגלים ששולחן שבת מורכב מהרבה דברים חשובים חוץ מאוכל.. :)

בשלושה ימים הראשונים רק שותים.
לאחר מכן בהדרגה מוסיפים אוכל נוזלי, אחרי זה קרמי וכן הלאה.
אבל בפועל לא רעבים, צריך להזכיר למנותח שהוא צריך לאכול /לשתות. כי הוא לא חש צורך לאכול כלל. 2 כפיות מרק מפוצצים אותו.

אין דבר כזה!
זה משתנה ממנותח למנותח. כל אחד צריך להכיר את הגוף שלו. מה עושה לו טוב, מה לא עושה לו טוב וכן הלאה.
יש כאלה שאני מכירה ששותים רק מוגז ויש כאלה שלא מתקרבים לזה.
יש כאלה שאוכלים רק עוף ושיש כאה שדווקא בשר הכי טוב להם.
כל אחד מנסה ומרגיש מה עושה לו טוב ומה לא.
(יש אחת שאני מכירה שלא יכולה לאכול קוסקוס כבר כמה שנים אחרי הניתוח. לא עושה לה טוב. אעפ"י שאין לזה כל כך הסבר מדעי)

הרפואה כן ממליצה לא לאכול מאכלים סיביים מדי וקשים לעיכול. אבל שוב זה המלצה ועיקר ההמלצה זה לא להגזים.

הכי חשוב, מומלץ מאד!
שווה את כל ההשקעה. זה קרש קפיצה לחיים טובים יותר, קלים יותר!
רק להקפיד על הנחיות הרופאים אחרי!

מקווה שעזרתי.

מ054

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מומלץ בחום,
כאב לא רציני בשלושה ימים האשונים בלבד. התאוששות כשבועיים חזרתי די מהר לתפקוד
אפשר לאכול הכל מלבד שתית גזוז

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
גיסתי עשתה ובאמת הרזתה פלאים תוך מספר חודשים עד שממש היה קשה לזהות אותה...
כמו שאמרו לך כולם מעלי- בתחילה מותר רק מרק ואח"כ אוכל מרוסק וכו'...
ויטמנים צריך לקחת גם בכל התקופה.
טחורים היא גם סבלה מאוד בתחילה...
רק מה שרציתי להוסיף- ראיתי לאחרונה ביתד נאמן של יום שלישי (כמדומני שלפני שבועיים-שלוש) מחקר שמראה שלאחר 5 שנים בערך חוזרים לעלות במשקל...כך שזה לא פתרון נצחי... תחשבי על זה. (גיסתי אכן כיום - כ4 שנים אחרי בהחלט עלתה במשקל...כמובן שלא במימדים של לפני אבל כבר לא רזה כמו שהיתה בתחילה. הקיבה היא שריר ככל השרירים בגופינו והיא גדלה ומתרחבת במשך הזן אחרי הניתוח ואז אפשר לאכול יותר וממילא...להשמין יותר)

aser

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ברכהלה;1754721:
גיסתי עשתה ובאמת הרזתה פלאים תוך מספר חודשים עד שממש היה קשה לזהות אותה...
כמו שאמרו לך כולם מעלי- בתחילה מותר רק מרק ואח"כ אוכל מרוסק וכו'...
ויטמנים צריך לקחת גם בכל התקופה.
טחורים היא גם סבלה מאוד בתחילה...
רק מה שרציתי להוסיף- ראיתי לאחרונה ביתד נאמן של יום שלישי (כמדומני שלפני שבועיים-שלוש) מחקר שמראה שלאחר 5 שנים בערך חוזרים לעלות במשקל...כך שזה לא פתרון נצחי... תחשבי על זה. (גיסתי אכן כיום - כ4 שנים אחרי בהחלט עלתה במשקל...כמובן שלא במימדים של לפני אבל כבר לא רזה כמו שהיתה בתחילה. הקיבה היא שריר ככל השרירים בגופינו והיא גדלה ומתרחבת במשך הזן אחרי הניתוח ואז אפשר לאכול יותר וממילא...להשמין יותר)

באמת?
נשמע הזוי שאנשים עוברים ניתוח בשביל 5 שנים...
לא?!

מור100

משתמש מקצוען
העליה במשקל אח"כ היא לכל היותר 30% מסך הק"ג שירדו. (מנותח שירד 50 ק"ג, יעלה מקסימום 15 ק"ג).

aser

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מור100;1754746:
העליה במשקל אח"כ היא לכל היותר 30% מסך הק"ג שירדו. (מנותח שירד 50 ק"ג, יעלה מקסימום 15 ק"ג).

תשובתך מקצועית?
מאיפה את יודעת?

מור100

משתמש מקצוען
כך שמעתי מהמנתח הערבי - הבכיר ביותר כנראה בארץ, ומראשוני המנתחים הבריטאריים בארץ - ד"ר עסליה.

מזל בן הרוש

משתמש צעיר
נכתב ע"י מור100;1754746:

זה ממש לא הולך ככה.
הקיבה היא אכן שריר. ושריר מתרחב,כמו שמלכתחילה משמינים.

לכן כמו שכתבתי חשוב להקפיד על הוראות הרופאים ולהצמד למעקב דיאטנית.
בפועל אם אדם אוכל כפי יכולתו ולא מותח כל פעם את סף היכולת של הקיבה עד הקאה.
הוא לא יעלה במשקל. אחרי שנתיים הוא יתייצב על משקל ויתמיד בו.
אני מכירה כמה אנשים כאלה.

הבעיה היא שלרוב האנשים הראש השמן נשאר, ולכן הם אוכלים עד סף היכולת של הקיבה ובעצם מרחיבים אותה כל הזמן ואכן ניתן להגיע למשקל עודף חזרה אחרי כמה שנים.

בכל מקרה הניתוח מהווה קרש קפיצה וקל הרבה יותר לשמור ולרדת לאחר הניתוח.
גם כשמעלים במשקל העליה היא הדרגתית מאד וניתנת לעצירה כל הזמן.

לכן הניתוח מומלץ מאד תוך שמירה על הוראות הרופאים.

אא

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י aser;1754670:
הי,

לא מחפשת יעוץ מקצועי בנושא... את זה נשאיר לרופאים,
כן, אשמח לשמוע מבעלי ניסיון או מכאלו שמכירים את אלו שעברו זאת...

איך עבר?
כמה כואב?
איך היה ההתאוששות?
איך ההתמודדות ביום יום?

אשמח לשמוע חוויות / דעות / מסקנות

תודה מראש לכל העונים
זה חשוב לי מאד לשמוע דעת קהל בנושא.

שולחת לך באישי את החוויות שלי.

dafnat

משתמש מקצוען
ממליצה מאוד מאוד.
אני עשיתי את הניתוח לפני 5 שנים וירדתי כ- 40 ק"ג תוך פחות משנה.
אח"כ חייבים לשמור, א"א לאכול מה שרוצים ולהשאר רזים.
הכמויות שאפשר לאכול גם היום אחרי 5 שנים הן אפילו לא רבע ממה שבן אדם רגיל יכול לאכול. (אני מרגישה את זה בעיקר באירועים או בבתי מלון, שאני רואה מה אנשים מעמיסים ואוכלים, ואני שמה קצת מכל דבר בצלחת ובסוף זורקת יותר מחצי).
מאז הניתוח עברתי גם 3 הריונות שגרמו לי להעלות חזרה (בערך 10 ק"ג), אבל בינינו לרדת 10 ק"ג (ומצידי גם 5 יהיה בסדר, אני לא בת 18) זה לא 40...
הניתוח לדעתי עוזר מאוד למי שיש לו לרדת משקל רב ומתייאש מלכתחילה (לרדת 40 ק"ג בדיאטה רגילה לוקח כמה שנים אם מצליחים, ובד"כ מתייאשים באמצע), אבל אח"כ צריך לשמור ולהזהר בעיקר מי שיש לו נטיה לנשנושים, לאכילה לא מסודרת, או למתוק.
אחותי גם עשתה את הניתוח לפני 4 שנים והיא היום ממש רזה ונראית מצוין, גם שומרת יפה מאוד ולא עלתה כמעט בכלל.

מור100

משתמש מקצוען
כפי שצויין, הסיכויים לעלות אחר הניתוח אכן יותר מצויים אצל חובבי המתוק - גלידות, ארטיקים ועוד, אלו עשויים להעלות את משקלם מהר יותר. בעלי נטיה לפחמימות, בצקים, לחם, תפו"א וכד', הם בעלי סיכוי נמוך יותר להעלות את המשקל בחזרה.

7880

משתמש פעיל
שמעתי שהייתה כתבה בנושא באחד הערוצים ודובר שם על אלמנט חשוב- סיכוי גדול לדיכאון ודכדוך לאחר הניתוח. מעניין אם החוויות של מי שעברה מאשרות את הנתון.

dafnat

משתמש מקצוען
אני לא חוויתי דכאון וגם אחותי לא. אני מכירה כמה נשים שעשו את הניתוח ולא שמעתי אצלן על דכאון, אם כי זה לא דבר שמפרסמים לכל השכונה, אז אולי...

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י מור100;1754929:
כפי שצויין, הסיכויים לעלות אחר הניתוח אכן יותר מצויים אצל חובבי המתוק - גלידות, ארטיקים ועוד, אלו עשויים להעלות את משקלם מהר יותר. בעלי נטיה לפחמימות, בצקים, לחם, תפו"א וכד', הם בעלי סיכוי נמוך יותר להעלות את המשקל בחזרה.

מכירה מישהי שמהניתוח אוכלת כל יום חבילת שוקולד ועדיין יורדת..... (כבר שנה וחצי)
מה שכן היא לא יכולה כמעט לאכול לחמים וכדו'.

נכתב ע"י 7880;1754931:
שמעתי שהייתה כתבה בנושא באחד הערוצים ודובר שם על אלמנט חשוב- סיכוי גדול לדיכאון ודכדוך לאחר הניתוח. מעניין אם החוויות של מי שעברה מאשרות את הנתון.

לי מהצד זה נראה בדיוק הפוך... :)

כרוכית

משתמש רשום
בכתבה שהוזכרה צוין היתרון שבניתוח - הירידה הדרסטית במשקל והשיפור בממדי בדיקות הדם ואיכות החיים שצמחה כשהאוכל לא משמש הפוקוס העיקרי בחיים.

אך כאמור הוזכר הדכאון שאופף בני אדם שהתרגלו שמזון הוא מפלט רגשי עבורם - ולאחר הניתוח מתקשים כשהנאה זו נחסכת מהם, ואין דרך חזור - כמו בניתוח טבעת לדוגמא.

יש הרבה עם תופעות לוואי במאכלים מסוימים. אני אישית מכירה מישהי שעברה אח"כ ניתוח להוצאת אבנים מכיס - מרה, שמעתי שזה תופעה מוכרת לאחר שרוול, כדאי לבדוק.

כמו כן בכתבה רואיינה רעייתו של אדם שמת במהלך ניתוח כזה כתוצאה מדימום פנימי וכן רואיין אדם שעבר ניתוח שרוול ואיכשהוא נקרעה לו הקיבה (ולבסוף נכרתה) והוא לא מסוגל לתפקד ונכה ב - 100%.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה