דרוש מידע ניתוח קיסרי

מצב
הנושא נעול.

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לדעתי (האישית) ובבקשה לא לזרוק עלי עגבניות

זה לא אחראי בעליל ללדת אחרי 2 קיסרי רגיל

ואני עברתי 3 קיסרי וחרשתי את הנושא

הגעתי לאחד הפרופסורים הגדולים בארץ שאמר לי שרוב הסיכויים שאני יאבד את הרחם

אם אני יאבד את התינוק שלי ואת החיים שלי זה כבר שאלה אחרת....

בנוסף, אני מכירה מספר נשים מקרוב שניסו ואיבדו את הרחם שלא נדע ולקח להם שיקום של שנה לפחות

אני לא באה להפחיד, אלא לבקש

תהיו אחראיות על החיים שלכם, של העובר שלכם ושל אלה שמחכים לכם בבית

עדיף לא להיכנס להפרתקאות מסוכנות

ושוב, בכל דבר יש סיכון, השאלה באיזה מידה

לא רוצה להכנס ממש לפרוטרוט.
אבל רק משפט אחד הפרופסור אמר שרב הסכויים שתאבדי את הרחם. כלומר רב הנשים שיולדות רגיל אחרי שני קיסריים מאבדות רחם. ולא מעטות מתות בלידה. אבל מה לעשות שהנתונים לא דומים אפילו, אני לא יודעת כמה נשים אבדו רחם, אבל בעשור האחרון ואולי קדם לא מתה אף אשה בלידה רגיל אחרי קיסרי. משמע או שהרופא לא יודע על מה שהוא מדבר או שלא הבנת מה שהוא אמר.
אז בבקשה כל היתר קחו את הדברים בערבון מוגבל.
ואני לא באה לעודד אף אחד. ללדת בניתוח זה בסדר גמור מצד אחד. ומצד שני גם ללדת ללא רקע רפואי זה מסוכן. באמצע יש הרבה שטח אפור.

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לא רוצה להכנס ממש לפרוטרוט.
אבל רק משפט אחד הפרופסור אמר שרב הסכויים שתאבדי את הרחם. כלומר רב הנשים שיולדות רגיל אחרי שני קיסריים מאבדות רחם. ולא מעטות מתות בלידה. אבל מה לעשות שהנתונים לא דומים אפילו, אני לא יודעת כמה נשים אבדו רחם, אבל בעשור האחרון ואולי קדם לא מתה אף אשה בלידה רגיל אחרי קיסרי. משמע או שהרופא לא יודע על מה שהוא מדבר או שלא הבנת מה שהוא אמר.
אז בבקשה כל היתר קחו את הדברים בערבון מוגבל.
ואני לא באה לעודד אף אחד. ללדת בניתוח זה בסדר גמור מצד אחד. ומצד שני גם ללדת ללא רקע רפואי זה מסוכן. באמצע יש הרבה שטח אפור.

זה לא קורה כי רוב הנשים לא מנסות בכלל כי לא נותנים בבתי החולים הציבוריים לנסות את זה

אז לא ניתן למדוד באמת סטיסטיקה אלא רק לשער סיכונים אפשריים

ולאבד רחם- קורה, לצערי הרב

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה לא קורה כי רוב הנשים לא מנסות בכלל כי לא נותנים בבתי החולים הציבוריים לנסות את זה

אז לא ניתן למדוד באמת סטיסטיקה אלא רק לשער סיכונים אפשריים

ולאבד רחם- קורה, לצערי הרב
בשביל סטטיסטיקה לא צריך דווקא הרבה מקרים. מספיק שיש כמה ובודקים על פיהם.
אם למשל 10 נשים ילדו בשנים האחרונות אחרי שני קיסריים (מסכימה איתי שמדובר במספרים הרבה יותר גבוהים?). רק אם 6 מתוכן אבדו רחם אפשר להגיד שרב הסכויים שתאבדי רחם. ורק אם לפחות אחת מהן מתה אפשר ליצור מצג כאילו זה סכוי סביר. וזה לא המצב. לא קרוב. לא בכלל.
האמת היא שאף אחת לא מתה ולעתים רחוקות נשים אבדו רחם (אבל גם בלידה רגילה ללא רקע רפואי יש נשים שמאבדות רחם) ההבדל באחוזים בין נשים ללא רקע רפואי לנשים עם רקע רפואי שהגיעו לסבוך רציני הוא פחות מאחוז.
שכחתי את המספרים וחבל. אבל זה היה סדר גדל של נגיד 1.2 ל1.8. הייתי בהלם כששמעתי את זה מהרופא. (ועדיין הרופא אמר שכמובן שהכי בטוח זה קיסרי, אבל לפחות לא אמר שטויות במקביל)

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ואגב יש היום לא מעט בתי חולים שנותנים גם בלי רופא פרטי. יש לי גיסה שילדה בשערי צדק אחרי שתי קיסריים (מילדת אמרה פעם לאמא שלי שמה שהם מאפשרים בפרטי הם חיבים לאפשר גם בציבורי ולכן אם ישאלו מראש הם יתחמקו אבל אם אשה באה ללידה פעילה הם חיבים לקבל אותה) ואני יודעת שזה אפשרי גם בלניאדו ובמעיני הישועה.
למען הסר ספק באופן אישי לא הייתי נגשת ללידה כזו ללא רופא מקצוען צמוד.

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בשביל סטטיסטיקה לא צריך דווקא הרבה מקרים. מספיק שיש כמה ובודקים על פיהם.
אם למשל 10 נשים ילדו בשנים האחרונות אחרי שני קיסריים (מסכימה איתי שמדובר במספרים הרבה יותר גבוהים?). רק אם 6 מתוכן אבדו רחם אפשר להגיד שרב הסכויים שתאבדי רחם. ורק אם לפחות אחת מהן מתה אפשר ליצור מצג כאילו זה סכוי סביר. וזה לא המצב. לא קרוב. לא בכלל.
האמת היא שאף אחת לא מתה ולעתים רחוקות נשים אבדו רחם (אבל גם בלידה רגילה ללא רקע רפואי יש נשים שמאבדות רחם) ההבדל באחוזים בין נשים ללא רקע רפואי לנשים עם רקע רפואי שהגיעו לסבוך רציני הוא פחות מאחוז.
שכחתי את המספרים וחבל. אבל זה היה סדר גדל של נגיד 1.2 ל1.8. הייתי בהלם כששמעתי את זה מהרופא. (ועדיין הרופא אמר שכמובן שהכי בטוח זה קיסרי, אבל לפחות לא אמר שטויות במקביל)

את הסיפורים הלא טובים והעצובים לא שומעים

רק את ההצלחות

ואת הסכנות שנשים יצאו מהם בכאלה הרפתקאות גם לא שומעים כי ברוך השם הרפואה מצליחה והיום מצילים הרבה אנשים ממצבים קשים

אני יודעת שהדיעה שלי היא דעת קצה

אבל חושב להשמיע אותה

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים

רק את ההצלחות

ואת הסכנות שנשים יצאו מהם בכאלה הרפתקאות גם לא שומעים כי ברוך השם הרפואה מצליחה והיום מצילים הרבה אנשים ממצבים קשים

אבל חושב להשמיע אותה
אם אשה היתה מתה, כולנו היינו שומעים. אין מקרה בעשור האחרון של אשה שמתה בלידה שלא קראתי את כל הפרטים. זה מענין.
מסכימה איתך לגבי היתר אנחנו לא מספיק שומעים את הספורים שהסתבכו, אגב גם בלידות רגילות חשוב שנשמע על הסבוכים כי יש נשים שחושבות שלידה זה סתם שעשוע. חשוב לדעת שיש סכונים וחשוב מאד לשמוע את דעת הקצה כדי לקבל החלטה מושכלת. אבל הדעה הזו צריכה להיות אמינה ולהתבסס על המציאות. ולא סתם הפחדות בעלמא.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
שלא תעיזו!!
לא קראתי את כל התגובות, אבל אני חרדה.

אני עברתי קריעה אחרי ניתוח אחד, בסדר?
אף אחד לא חלם שזה יכול לקרות.
וזה קרה.
ועוד עם רופא פרטי צמוד בלידה. רופא גדול ומוכר.

ב"ה היו לי ניסים - המון ניסים. ושתינו - הילד ואני יצאנו בריאים ושלמים.
אבל זה ניסים!!!!!!!!!!

וכל הסבל של עד שהניסים קרו. של ילד בטיפול נמרץ שאף אחד לא יודע אם הוא יחיה, ואם כן, אם הוא יהיה נורמלי, וכמה אחוזי נכות יהיו לו. הרופאים אפילו לא דיברו על ילד 100% בריא, ובאמת היה לנו נס גדול, תודה לה'.

אז אנא!!! בחיים!! אל תקחו את הסיכון הזה. זה לא שווה את זה!!!!
נכון, התאוששות קשה, אבל מזה לעומת ילד ואמא בריאים ושלמים?

שירי :)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

רק את ההצלחות

אבל חושב להשמיע אותה

בשנה האחרונה נפטרו בישראל שתי נשים בלידה רגילה ללא קע של ניתוחים
אז איך באמת אפשר לבדוק את זה?

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שלא תעיזו!!

וזה קרה.

ב"ה היו לי ניסים - המון ניסים. ושתינו - הילד ואני יצאנו בריאים ושלמים.
אבל זה ניסים!!!!!!!!!!

וכל הסבל של עד שהניסים קרו. של ילד בטיפול נמרץ שאף אחד לא יודע אם הוא יחיה, ואם כן, אם הוא יהיה נורמלי, וכמה אחוזי נכות יהיו לו. הרופאים אפילו לא דיברו על ילד 100% בריא, ובאמת היה לנו נס גדול, תודה לה'.

אוף:(

שיראז

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם אשה היתה מתה, כולנו היינו שומעים. אין מקרה בעשור האחרון של אשה שמתה בלידה שלא קראתי את כל הפרטים. זה מענין.
מסכימה איתך לגבי היתר אנחנו לא מספיק שומעים את הספורים שהסתבכו, אגב גם בלידות רגילות חשוב שנשמע על הסבוכים כי יש נשים שחושבות שלידה זה סתם שעשוע. חשוב לדעת שיש סכונים וחשוב מאד לשמוע את דעת הקצה כדי לקבל החלטה מושכלת. אבל הדעה הזו צריכה להיות אמינה ולהתבסס על המציאות. ולא סתם הפחדות בעלמא.

אני לא סתם מפחידה!!!

יש דברים שלא שומעים עליהם ( לא מוות)

ראי את התגובה של ברכה- מעל

ואני אספר את הסיפור האישי שלי כדי שתביני

ניסיתי לידה שניה אחרי קיסרי ללדת רגיל

לאחר כמה דקות שהתחילו צירים נקרעה לי הרחם והרגל של הבן שלי יצאה לחלל הבטן

מספיק מפחיד??? אם הצוות הרפואי לא היה תופס זאת בזמן ומציל אותי

כן , יש סיכוי שהו קורים דברים לא טובים

לכן אני אומרת, דלא צריך לשמוע על מוות של אישה או על אובדן רחם

כי היום הרפואה מתקדמת והרבה מקרים ברוך השם מסתדרים

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
שלא תעיזו!!

וזה קרה.
בה היו לי ניסים - המון ניסים. ושתינו - הילד ואני יצאנו בריאים ושלמים.
אבל זה ניסים!!!!!!!!!!

הספור שלך מאד חשוב. וראוי שכל אחת ששוקלת תקח אותו בחשבון.
ועדיין אני רוצה לספר על חברה שלי, שבלידה ללא שום רקע רפואי קרה קרע, לא היה שם רופא פרטי לתפוס את זה מידית. וזה נגמר די רע. לאם ולתינוק שלום ולרחם לא.
חברה שלי לא יוצאת בקריאה לכל הנשים להפסיק ללדת בלידה רגילה. למרות שגם לנשים ללא רקע בטוח יותר ללדת קיסרי.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אז לוותר על החלום?

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני חושבת שלא צריך להיות יותר חכמים מהרופאים.
אם רופא חושב משהו לא לחשוב שאנחנו יותר חכמים ממנו.
שמעתי על אחת שאמרו לה שהיא חיבת ניתוח (לא כאן המקום לפרט סיבות) והיא החליטה שהיא עושה הכל בשביל לידה רגילה.
ואכן לרופאים לא היה ברירה ועשו את רצון המטופלת.
מהלך הלידה היה ממש קשה עד שהמילדת אמרה לה שאם תוך 10 דקות אין תינוק בחוץ מעבירים אותה לחדר ניתוח.
היא עשתה לחיצה חזקה והתינוק יצא.
היא נקרעה כולה וכמעט שנה היתה צריכה קטיטר....

דפוס פוסטר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
למרות שגם לנשים ללא רקע בטוח יותר ללדת קיסרי.
לא נכון! לא נכון!
הקדוש ברוך הוא ברא את האישה כדי שתוכל ללדת טבעי. ניתוח קיסרי זו התערבות לא טבעית. היא חיונית במקרי חירום שאין אפשרות אחרת.
זו גם דעת הרפואה היום, עדיף טבעי מקיסרי.
ראיתי בבית חולים נשים חילוניות בלידה ראשונה שפחדו משום מה מטבעי ורצו מראש להירשם לקיסרי, לא ממש אפשרו להם את זה אלא אם כן חתמו ולקחו על עצמם לא יודעת מה...

על החתום-יולדת גם וגם...

נערך לאחרונה ב:

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה

רק את ההצלחות

אבל חושב להשמיע אותה
חשוב להשמיע, אבל לדעתי הפוך
שומעים רק את מי שנפטרה/ איבדה רחם או תינוק.
זה שפעם נפטרה אישה במעייני הישועה- כולם זוכרים.
לכן מפחידים את כולם לא ללדת שם.
תודה.
(אני לא יולדת שם מסיבות אחרות, אבל יוצאים עליהם אמבוש לא הוגן בנושא הזה)

• תודה
Reactions: ***

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אז לוותר על החלום?
שירי, את בסה"כ כמה חודשים אחרי לידה.
בואי אל תפסקי את פסוקך עכשיו.
חכי ללידה הבאה (לפחות שנה וחצי, נכון?) תראי מה אז יהיה לרפואה להגיד, תתייעצי עם הרב פירר וכו ותקבלי ברכה מרב גדול

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לא נכון! לא נכון!
הקדוש ברוך הוא ברא את האישה כדי שתוכל ללדת טבעי. ניתוח קיסרי זו התערבות לא טבעית. היא חיונית במקרי חירום שאין אפשרות אחרת.
זו גם דעת הרפואה היום, עדיף טבעי מקיסרי.
ראיתי בבית חולים נשים חילוניות בלידה ראשונה שפחדו משום מה מטבעי ורצו מראש להירשם לקיסרי, לא ממש אפשרו להם את זה אלא אם כן חתמו ולקחו על עצמם לא יודעת מה...

על החתום-יולדת גם וגם...
מה לא נכון?

לידה טבעית יותר בריאה, יותר טבעית, יותר נכונה, יותר מועדפת.
היא פחות בטוחה. ואין על זה שום וכוח באסכולה הרפואית.
איך אפשר לדעת אם תהליך שאתה לא יודע מתי הוא מתחיל איך הוא ממשיך ומתי הוא מסתים ואתה בכלל לא רואה מה קורה שם בפנוכו כתהליך בטוח?
אז נכון שהרב הולך כשורה, וזה טבעי ובריא. אבל הוא פחות בטוח מתהליך ניתוחי שהוא ידוע מראש, הסכונים שלו ברורים, צפויים ובעיקר נראים.
ועדיין לא אמליץ ואף אחד לא ממליץ על נתוח כמועדף, כי יש מכלול שלם של שיקולים. ובטיחות הוא רק אחד מהם. ובאחוזי הסכון המדוברים הוא אפילו די זניח.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה לא נכון?

איך אפשר לדעת אם תהליך שאתה לא יודע מתי הוא מתחיל איך הוא ממשיך ומתי הוא מסתים ואתה בכלל לא רואה מה קורה שם בפנוכו כתהליך בטוח?
אז נכון שהרב הולך כשורה, וזה טבעי ובריא. אבל הוא פחות בטוח מתהליך ניתוחי שהוא ידוע מראש, הסכונים שלו ברורים, צפויים ובעיקר נראים.
ועדיין לא אמליץ ואף אחד לא ממליץ על נתוח כמועדף, כי יש מכלול שלם של שיקולים. ובטיחות הוא רק אחד מהם. ובאחוזי הסכון המדוברים הוא אפילו די זניח.

חיבת לדייק
לא כל הסיכונים בניתוח צפויים מראש
כמו הידבקויות, פגיעה בשלפוחית, זיהום בצלקת וקרע ברחם במהלך ההריון הבא וכו...

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מה לא נכון?

עד שניתוח מסתבך בגלל זיהום או פתיחה של צלקת.
אם את רואה את זה כך, מעולה, תלדי בלידה ניתוחית ותהני, הכי חשוב שתהיי רגועה בלידה שלך
אבל זה פשוט לא נכון. נקודה. (זה נכון לפעם כשלא הייתה מודעות להגיינה ולא הייתה רפואה מקצועית כדי לעזור לנשים לסיים את הלידה, היום- ברור שיותר בטוח טבעי)

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אין ויכוח על זה שלידה טבעית טובה יותר
וגם בטוחה יותר לנשים שהכל רגיל אצלן
וגם אין ספק שניתוח בטוח יותר לבעלות רקע של ניתוחים
הויכוח עקר...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה