דרוש מידע ניתוח השתלת עדשה להסרת משקפיים

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
קודם כל, כדאי לך לבקש עדשה לרחוק בלבד ולא משהו הדרגתי וגם שיהיה מספר אפס. למה? כי לא תמיד המספר מתייצב ואז את לא רואה ממש חד וסתם חבל. עדיף לכתחילה לבקש עדשה אפס וזהו.
מה הכוונה עדשה אפס?
שנית, אם יש לך צילינדר זה לא יתקן לך אותו, לכן כדאי לבקש מהרופא המנתח שיתקן לך את הצילינדר תוך כדי ניתוח. לי הוא תיקן וזה השתפר מאוד, אבל עדיין יש קצת צילינדר.
הבנתי שמזמינים לי עדשה בדיוק לפי הנתונים שלי. כולל הצילינדר, הכול.

רי

משתמש סופר מקצוען
עימוד ספרים
בלת"ק,
אחרי ניתוח קטרקט, הכנסתי עדשות עם מספר לרחוק, אבל באמת עכשיו אני חייבת משקפיים לקרוב, וזה די מעצבר
שמעתי שיש שעושים עין אחת לרחוק ואחת לקרוב, והמוח מתרגל לבד עם איזו עין להסתכל
תבדקי
כי המשקפי ראיה ממש מעיקים, כי אם אנשים מורידים את המשקפים למרחק כדי לקרוא את לא יכולה להוריד זה "בתוך העין" ואז צריך משקפים לקרוב מספר די גדול שבלעדיהם ממש מטושוש עד בלתי אפשרי לקרוא

אבי 10000

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
בלת"ק,
אחרי ניתוח קטרקט, הכנסתי עדשות עם מספר לרחוק, אבל באמת עכשיו אני חייבת משקפיים לקרוב, וזה די מעצבר
שמעתי שיש שעושים עין אחת לרחוק ואחת לקרוב, והמוח מתרגל לבד עם איזו עין להסתכל
תבדקי
כי המשקפי ראיה ממש מעיקים, כי אם אנשים מורידים את המשקפים למרחק כדי לקרוא את לא יכולה להוריד זה "בתוך העין" ואז צריך משקפים לקרוב מספר די גדול שבלעדיהם ממש מטושוש עד בלתי אפשרי לקרוא
זה מאוד תלוי באיזה גיל המנותח, כי משקפי קריאה מתחיל בדרך כלל באזור גיל 40
ובגיל יותר צעיר לא עושים את העין אחד קרוב/רחוק.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אם ביקרת אצלה אז מעניין מה היא המליצה לך ביחס ללייזר/השתלה? (כמובן שזה לפי הנתונים הספציפיים שלך)
לא ביקרתי אצלה,
רק שאלתי אותה במייל, והיא כתבה לי שהיא עושה את זה (והבדיקה עולה 1,400 ש"ח).

בסוף החלטתי ללכת על דוייב, שבדק אותי שוב והיה נחרץ שזה הניתוח שמתאים לי בגלל הקרנית הדקה.

נערך לאחרונה ב:

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שנית, אם יש לך צילינדר זה לא יתקן לך אותו, לכן כדאי לבקש מהרופא המנתח שיתקן לך את הצילינדר תוך כדי ניתוח. לי הוא תיקן וזה השתפר מאוד, אבל עדיין יש קצת צילינדר.
חשוב לי להבין למה התכוונת. לא הזמינו לך עדשות שמותאמות לך כולל הצילינדר?

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
חשוב לי להבין למה התכוונת. לא הזמינו לך עדשות שמותאמות לך כולל הצילינדר?
לא. העדשות הן לא לצילינדר, רק לחדות ראיה.
לא מדובר בעדשה כמו העדשות הרגילות ששמים בעין במקום משקפיים, אלא בעדשה שאמורה להחליף את העדשה הטבעית שיש לכל אחד בעין.
הצילינדר לא קשור לעדשה וצריך לתקן בעין עצמה.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
מה הכוונה עדשה אפס?

הבנתי שמזמינים לי עדשה בדיוק לפי הנתונים שלי. כולל הצילינדר, הכול.
אז אני לא יודעת, יתכן שיש גם עדשה לצילינדר.
עדשה אפס הכוונה שמורידים לך את המספר לחלוטין.

דבר נוסף - את הניתוח הזה אפשר לעשות דרך קופת חולים, זה לא עולה כסף.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
וואו, לא שמעתי על כזו אפשרות בכלל
את מתכוונת לניתוח השתלת עדשה, כן?
עשית את זה לצורך הסרת משקפיים?
אשמח אם תוכלי להסביר, לפרט וכו....
פניתי לרופא עיניים ושאלתי אותו אם אני יכולה לעשות לייזר להסרת משקפיים. הוא לא המליץ אבל אמר לי שאני יכולה לעשות ניתוח להחלפת עדשה במקום. הוא בדק וראה שיש לי התחלה של קטרקט וכנראה על בסיס זה הוא שלח אותי לניתוח. זהו.
כרגע אני ללא משקפיים, זרקתי אותם לפח, אבל אני לא רואה ממש חד. יכול להיות שזה יקח עוד זמן, יכול להיות שישאר ככה. בכל אופן אני מרוצה.

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פניתי לרופא עיניים ושאלתי אותו אם אני יכולה לעשות לייזר להסרת משקפיים. הוא לא המליץ אבל אמר לי שאני יכולה לעשות ניתוח להחלפת עדשה במקום. הוא בדק וראה שיש לי התחלה של קטרקט וכנראה על בסיס זה הוא שלח אותי לניתוח. זהו.
כרגע אני ללא משקפיים, זרקתי אותם לפח, אבל אני לא רואה ממש חד. יכול להיות שזה יקח עוד זמן, יכול להיות שישאר ככה. בכל אופן אני מרוצה.
תודה על הפירוט!
כנראה זה באמת בגלל הקטרקט
יכולה לכתוב איפה עשית את הניתוח, וכמה זמן עבר?

זהבית87

משתמש מקצוען

איפה עשית את השתלת העדשה?
היתה לך אפשרות לבחור רופא?

אבי 10000

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
וראה שיש לי התחלה של קטרקט
ולכן אי אפשר להקיש לניתוח להשתלת עדשה שזה בדרך כלל בנוסף לעדשה הטבעית של העין
לבין ניתוח קטרקט שמחליפים את העדשה הטבעית עם העכירות לעדשה זכה.
בהשתלת עדשה זה כולל צילינדר והמספר.

אבי 10000

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
בסוף החלטתי ללכת על דוייב, שבדק אותי שוב והיה נחרץ שזה הניתוח שמתאים לי בגלל הקרנית הדקה.
מברור עומק שעשיתי ממקורות נאמנים דוייב שהוא רופא מעולה ממש הוא הכי מחמיר בניתוח לייזר ויש לו רף קרנית מאוד גבוה. גם אותי הוא הפחיד והציע השתלה ואני לא בטוח שבצדק.
ההתמחות העיקרית שלו זה בהשתלת עדשות והוא מפנה הרבה לשם ולא מספר על הסיכונים כמו שהוא מפחיד לגבי הלייזר.
אם באמת את לא מתאימה ללייזר אז השתלה כדאי לעשות אצלו או אצל לוינגר האבא, אבל זה שהוא פסל זה לא אומר שאת לא מתאימה, ממש לא.
שווה לך לנסות להבדק אצל שרה סלע מעין טל הדסה שהיא גם מחמירה ופסלה אותי (לא באופן גורף) עשתה לי רושם יותר אמין וישר.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
איפה עשית את השתלת העדשה?
היתה לך אפשרות לבחור רופא?
פניתי לרופא עיניים של מכבי. את הרופא בחרתי כמובן מתוך מי שהיה.
את ההשתלה עשיתי באסותא.
דרך אגב, רציתי לתקן טעות. יש עדשות עם צילינדר, אבל אצלי לא היה צריך כי הצילינדר היה קטן מאוד ולכן את התיקון לצילינדר הוא עשה לי בעין עצמה.

נקודה למחשבה..

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מישהו יודע אם יש כיסוי להשתלת עדשה ע''י ביטוח בריאות פרטי?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה