דרוש מידע ניקוי צינור ביוב בייתי.

בבית שלי התחילה תופעה לא נעימה שכשוטפים כלים במטבח חור ביוב בבית ( חור ספונג'ה או משהו כזה ) פולט מים מגעילים עם הרבה לכלוך.
אחרי שיחה אם אינסטלטור מומחה - הוא הסביר שלכאורה מכיוון שלא סמנו מסננים בכיורים שבמטבח לכלוכים וחתיכות נכנסו לצינור ויצרו כעין סתימה חלקית מה שגורם למים לעלות.
הצלחתי להוציא לכלוכים מתוך החור אבל לכאורה נראה שלא את הכל. ברמה הביתית המומחה הסביר לי שיש אפשרות ליצור כעין לחץ על הצינור על ידי שימוש בצינור גינה ובכך לדחוף את כל הלכלולכים החוצה.
האם יש דרך על ידי סבון או משהו כזה גם לנקות את הצינור מכיוון שקצת מסובך להשיג צינור גינה???

ארי62

משתמש פעיל
סודה קאוסטיק מעולה, להזהר איתו מאוד
יש אינסטלטור נוזלי בסופרים, זה אותו רעיון אבל פחות התעסקות,
גם חומר ניקוי 00 טוב
בתור התחלה אפשר לנסות 2-3 קומקומים מים רותחים

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
לפתיחת סתימה בכיור,יש לשפוך ½ כוס אבקת סודה לשתיה, על זה לשפוך ½ כוס חומץ, לחכות 15-20 דקות ואז לשפוך כ-2 ליטר מים רותחים.

נחמי3

משתמש מקצוען
לפתיחת סתימה בכיור,יש לשפוך ½ כוס אבקת סודה לשתיה, על זה לשפוך ½ כוס חומץ, לחכות 15-20 דקות ואז לשפוך כ-2 ליטר מים רותחים.
בסלון אצלנו עולה מהכיור ריח ביוב, ללא סתימה
ניסנו הכל סודה לשתיה, אינסטלטור נוזלי וכו', לא עוזר
מישהו אמר לנו שאין לנו סיפון, וזה הסיבה, מה אפשר לעשות?

חורף מטריה בענן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
למלא כיור עד למעלה במים רותחים,
ואז להוציא בבת אחת את הפקק
מה שזה עושה,
זה גורם שכל חלל הצינור יתמלא עד הסף למעלה במים,
מה שלא קורא בדרך כלל בשימוש סדיר שרק חצי צינור מתמלא.

שמעון963852741

משתמש פעיל
בבית שלי התחילה תופעה לא נעימה שכשוטפים כלים במטבח חור ביוב בבית ( חור ספונג'ה או משהו כזה ) פולט מים מגעילים עם הרבה לכלוך.
אחרי שיחה אם אינסטלטור מומחה - הוא הסביר שלכאורה מכיוון שלא סמנו מסננים בכיורים שבמטבח לכלוכים וחתיכות נכנסו לצינור ויצרו כעין סתימה חלקית מה שגורם למים לעלות.
הצלחתי להוציא לכלוכים מתוך החור אבל לכאורה נראה שלא את הכל. ברמה הביתית המומחה הסביר לי שיש אפשרות ליצור כעין לחץ על הצינור על ידי שימוש בצינור גינה ובכך לדחוף את כל הלכלולכים החוצה.
האם יש דרך על ידי סבון או משהו כזה גם לנקות את הצינור מכיוון שקצת מסובך להשיג צינור גינה???
מה עם פומפה?

אלי8888

משתמש פעיל
בסלון אצלנו עולה מהכיור ריח ביוב, ללא סתימה
ניסנו הכל סודה לשתיה, אינסטלטור נוזלי וכו', לא עוזר
מישהו אמר לנו שאין לנו סיפון, וזה הסיבה, מה אפשר לעשות?
אם אין סיפון אז מה כן יש? צינור שרשורי?
אם כן אז בדר"כ אנשים מכווצ'ים אותו כמה שיותר אבל כל מה שצריך לעשות הוא שיהיה בצורת האות U כלומר שיהיה מקום שקצת מים יושבים שם בתחתית ה U ואז זה מונע מהריח לעלות (גם אסלה אותו הרעיון והסיבה שיש מים תמיד בתחתית האסלה ושהוא בצורת U הוא ג"כ שהריח לא יעלה)

אליהו פ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
קרה לי כזה דבר בבית.
אני גר בבית קרקע, אז פשוט יצאתי החוצה וחיפשתי את צינור הניקוז, ופתחתי את החיבור הקרוב ביותר לחור הניקוז המדובר ברגע הראשון באמת יצא משם כמויות מים מגעילים... ואז ראיתי שפשוט יש שם קצת יותר עמוק סתימה שנגרמה מכל מיני דברים שנכנסו מהכיור כי לא היה שם מסננת, הוצאתי את כל הזבל הזה על ידי ברזל או עץ קצת ארוך, ומאז ב”ה אין לי שם סתימה או הצפה והכל חלק לגמרי.

doronshenhav

משתמש חדש
סודה קאוסטית (או קאוסטיק) יכולה לעבוד במקרים מסוימים, אבל גם עלולה לגרום נזק גדול. ממליץ לכם לקרוא פה מה רושמים על סכנות השימוש בסודה קאוסטית בבית והנזקים שהיא עלולה לגרום למערכת הביוב.

יוסיK

משתמש מקצוען
סודה קאוסטית (או קאוסטיק) יכולה לעבוד במקרים מסוימים, אבל גם עלולה לגרום נזק גדול. ממליץ לכם לקרוא פה מה רושמים על סכנות השימוש בסודה קאוסטית בבית והנזקים שהיא עלולה לגרום למערכת הביוב.
הקישור הזה בא להסביר בעיקר למה כדאי לשכור את שירותי החברה בעלת הקישור...
ברור שלא כל בעיה נפתרת עם חומרים להמסת ביוב אבל זה בהחלט יכול לעזור.
סנו אינסטלטור נוזלי עוזר בעיקר למנוע בעיות ופחות לשחרר סתימות.
סנו אינסטלטור גרגרים יותר אגרסיבי.
וכמובן הדבר האמיתי סודה קאוסטית שיעיל מאוד.
להיזהר שלא יישפך חומר על הכיור/אמבטיה וכו' אם נשפך לשטוף מיד זה יכול לעכל את הכיור.

• תודה
Reactions: ST!

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש כיום מוצר הנמכר בטמבוריות *זרנוק לפתיחת סתימות* של ספאדיני מוצר אליפות מתחבר לקו מים או למכונת כביסה או לברז מקלחת ובראשו מותקן דיזה שמשפריץ מים בלחץ גבוה ושוטף טוב טוב את הקווי ביוב הבתיים..
עוד לא נתקלתי במוצר במקביל אליו...
פול המלצות....

• תודה
Reactions: ST!

ST!

משתמש פעיל
אם מים באמבטיה החלו לרדת ממש לאט
לכאורה שערות בתוך הצינור
איך מומלץ לנקות?

יוסיK

משתמש מקצוען
אפשר לנסות עם סנו אינסטלטור [גרגרים] לפי ההוראות שעל החבילה ולקוות שזה יספיק

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה