פונט ניהול פונטים

• פותח הנושא DMD
  • פורסם בתאריך

DMD

משתמש פעיל
עימוד ספרים
שלום
רציתי לשאול בענין תוכנת ניהול פונטים. אני בעיקר שואל על הענין באופן כללי, ולא לתוכנה מסויימת.
לאחרונה ראיתי הרבה מקומות שממליצים לנהל את הפונטים ע"י תוכנה כזה.
התחלתי והתקנתי התוכנה הכי מומלץ (לפי מה שראיתי) והיינו suitcase fusion. התוכנה מאוד יפה ועוזר בהרבה עניינים.
שאלתי:

1. האם ממליצים לעבוד עם תוכנה כזה?
  2. ראיתי שהתוכנה שומר את הפונט בספרייה מסויימת וקורא לו שם אחר. לאחר זמן, אם רוצה להעביר פונטים למחשב חדש, הקבצים לא יהיו באותן שמות כבראשונה. זה הפריע לי קצת - אתם רואים בזה בעיה?
  3. ראיתי במקום אחד שתוכנה כזאת יכול לגרום איטיות באינדזיין (אבל ראיתי בהרבה מקומות שמומלץ לעבוד על זה באינדזיין...) יש לכם נסיון בזה?
אשמח מאוד לשמוע כל מה שאתם יודעים בענין
תודה מראש

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
1. מאד מומלץ לעבוד עם תכנה כלשהי לניהול פונטים בכדי לא להעמיס על המחשב מאות או אלפי פונטים שאיננו צריכים כרגע.
2. אינני מכיר את התוכנה הספציפית
3. לדעתי להיפך, ככל שיש פחות פונטים טעונים בזיכרון של המחשב, יותר טוב לעבודה.

שיטת העבודה שלי עם פונטים היא כזו:
התקנתי תוכנה שנקראת ShellTools.
זו לא בדיוק תוכנה לניהול פונטים אלא תוכנת עזר שמוסיפה פקודות שונות לתפריט הימני, בין השאר התקנת פונטים או טעינתם לזכרון באופן זמני (וכן הסרת פונטים והסרת פונטים שנטענו לזכרון)
הפונטים מסודרים אצלי בתיקיות לפי חברות, ולפי שמות.
כשאני רוצה פונט מסויים אני טוען אותו זמנית, ואם זה מתאים לי אני פשוט מעתיק את התיקיה שלו לתוך התיקייה document fonts שאני יוצר בתיקיה שעליה אני עובד באינדיזיין, ואז הם נטענים אוטומטית רק לעבודה הספציפית שבשבילה אני רוצה אותם.
פונטים שימושיים ביותר אני מתקין בקביעות - אבל רוב הפונטים לא מותקנים כלל בשום מקרה

DMD

משתמש פעיל
עימוד ספרים
תודה אברהם על תשובתך המפורטת ומקצועית
2 שאלות על שיטתך:

1. נמצא שאין לך רשימה של כל הפונטים שלך שממנו לבחור (כמו הרשימה הנגללת בכל התוכנות), וא"כ איך אתה בוחר לכל ענין - הכל מונח בראש? (אני אגב לא כ"כ טוב בזכירת פונטים ובבחירתם וכשאני צריך לבחור... זה לוקח לי הרבההה זמן!)
  2. לגבי מה שכתבת שאתה מכניס את הפונטים לתקיית document fonts, אז נמצא שיש לך הרבה עותקים של פונט מסויים על הדיסק שלך - נכון? (לא שזה כ"כ קריטי, והיום יש הרבה מקום בדיסקים, אבל חשוב לקחת בחשבון)

שוב תודה

ag

חבר קהילה: מעצבים גרפיים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מבחינת אינדיזיין יותר טוב לשים את הפונטים בתיקייה של אינדיזיין > פונטים. חוסך המון באגים ובעיות.

חיטובים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לעיון בספרייה אני משתמש בתוכנה חינמית בשם NexusFont
http://www.xiles.net/

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
נכתב ע"י DMD;1876072:
תודה אברהם על תשובתך המפורטת ומקצועית
2 שאלות על שיטתך:

1. נמצא שאין לך רשימה של כל הפונטים שלך שממנו לבחור (כמו הרשימה הנגללת בכל התוכנות), וא"כ איך אתה בוחר לכל ענין - הכל מונח בראש? (אני אגב לא כ"כ טוב בזכירת פונטים ובבחירתם וכשאני צריך לבחור... זה לוקח לי הרבההה זמן!)
  2. לגבי מה שכתבת שאתה מכניס את הפונטים לתקיית document fonts, אז נמצא שיש לך הרבה עותקים של פונט מסויים על הדיסק שלך - נכון? (לא שזה כ"כ קריטי, והיום יש הרבה מקום בדיסקים, אבל חשוב לקחת בחשבון)

שוב תודה

א. כמו שחיטובים כתב, Nexus עושה את העבודה הזו (ויש עוד תוכנות)
ב. זה מזערי לעומת המקום בדיסק

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה