קורונה נוראי !

מצב
הנושא נעול.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
גם לדעתי זה בסדר, הבאתי את הצד של החילונים.
את נפלאה ומתחשבת, אבל באמת שאני לא מצליחה לראות פה 'צד'.
לא מדברת על זה שמישהו הזמין משטרה, זה לגמרי משהו שיכול לקרות..
במיוחד לאור השכנות המעורבת
אבל זה שהמשטרה קבלה את זה ונקטה בצעדים כאלו,
זה לא 'צד'.
זה פשוט לא קביל, לא חוקי, לא רלוונטי
זה כמו להגיד - אנחנו עוצרים את המוזיקה שלך כי היא מזרחית,
והשכנים אשכנזים.
באמת אין הבדל.
מתחילה להעריך את העיריה שלנו.
משאית שמחה פעם פעמיים בשבוע ובשעות אחר הצהריים בלבד.
שירים מסורתיים ומקרבי לבבות ובחלק מהזמן גם שירים חרדיים.
ואתמול היתה משאית עם אוהל מרוקאי ושירים מתאימים לרגל המימונה.
בלי הגזמות ובלי שעות הזויות.
גם אצלנו היה פעמיים בסך הכל, ועוד פעם אחת למימונה,
עברו בלי להתעכב..

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אותם חילונים אף פעם לא מדליקים מוזיקה בווליום?
לא! לא נתקלתי
את נפלאה ומתחשבת, אבל באמת שאני לא מצליחה לראות פה 'צד'.
לא מדברת על זה שמישהו הזמין משטרה, זה לגמרי משהו שיכול לקרות..
במיוחד לאור השכנות המעורבת
אבל זה שהמשטרה קבלה את זה ונקטה בצעדים כאלו,
זה לא 'צד'.
זה פשוט לא קביל, לא חוקי, לא רלוונטי
זה כמו להגיד - אנחנו עוצרים את המוזיקה שלך כי היא מזרחית,
והשכנים אשכנזים.
באמת אין הבדל.

גם אצלנו היה פעמיים בסך הכל, ועוד פעם אחת למימונה,
עברו בלי להתעכב..
אז רק שתדעי שגם לחרדים זה הפריע, רעש חזק מפריע בלי קשר למגזר, רק החרדים לא התקשרו למשטרה כי זו תפילה, ובפרדס כץ יש הרבה מאד מסורת לכל עדה יש בית כנסת משלה, וגם החילונים הולכים בשבת ובחגים
לבית הכנסת, הם פשוט רצו שקט, פחות בקטע אנטי חרדי, בתפילה הראשונה הם בקשו שקט אחרי הרבה זמן,
(התפילה ארכה 3 שעות) ואני לא מבינה דבר אחד, עם אחד כבר התפלל הוא צריך לשמוע עוד פעם? זו חובה? אם היא אני חרדית, אז אני חייבת שזה לא יפריע לי? המשטרה התנהגה בצורה מחפירה אבל זה לא קשור למה שכתבתי. וגם לחילונים מזמינים משטרה, יש פה כל מיני סוגים, אתם יודעים לבד שבעבר זו הייתה שכונת פשע.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אותם חילונים אף פעם לא מדליקים מוזיקה בווליום?
לא! לא נתקלתי
החברה הזמינה משטרה בלילה לא ביום...
עכשיו אני שומעת מוזיקה בווליום מהבניין ממול (שהוא מעורב)
המוזיקה הזאת גם לא מתאימה לאיזור פה, זה ממש מול רחוב שכולו חרדי, אבל החרדים נאלצים להבליג.
יאמר ברורות שוב: התפילה הראשונה הייתה בדיצבלים מטורפים!!! בואי תשאלי פה את תושבי האזור, וגם יואלי אמר את זה, התפילה השנייה הייתה ממש בסדר, רק שהתושבים פה כבר נכנסו "לאקסטזה" שהולך להיות פה עוד פעם רעש חזק, וכנראה שלא ויתרו למשטרה עד שהפסיקה את זה, לי אין שום דבר נגד זה, כך שתפני לאלה שהפריע להם.

זושא כץ

משתמש מקצוען
משהו פה חיפש את תמונת מרן הגר''ח מחוה''מ האחרון
IMG-20200416-WA0020.jpg

BUYit

משתמש צעיר
התיעוד שמוכיח את האפליה במחסומים. צילום: משה מזרחי, YNET.

צלם האתר 'ווינט' משה מזרחי מוכיח כי השוטרים במחסומים בירושלים מתנהלים בהתאם ללבושו של האזרח ולא בהתאם לעבודתו או שכונת מגוריו. מזרחי יצא אמש לסיור ברכבו ברחבי ירושלים, בחלק מהמזמן בלבוש חילוני ובחלק מהמזמן בלבוש חרדי כולל חליפה וכובע, כשבלבוש החילוני נותנים לו לעבור מיד בהצגת תעודת העיתונאי שברשותו, לעומת כשהוא לבוש כחרדי, אז עוכב פעם אחר פעם בבקשות שונות.

בתיעוד שפרסם באתר 'ווינט' ומובא כאן ניתן לראות כי כאשר הוא בלבוש חילוני אושר לו מעבר בהצגת תעודת עיתונאי בלבד, אך כשהופיע בחזות חרדית, באותם המחסומים, עוכב שוב ושוב, נדרש להוכיח כי הוא נמצא בתפקיד – ואף אוים בקבלת דו"ח על הפרת הסגר, בהתעלמות מוחלטת מהחוק המחייב מעבר חופשי לעיתונאים.

בתיעוד נראה הצלם, משה מזרחי, פונה לשוטרים כשהוא בחולצת טי-שירט וראש גלוי, מסביר להם כי הוא נמצא בעבודה, מציג להם תעודה מתאימה – ועובר מיד את המחסום: "יאללה, סע". לעומת זאת, כשלבש חליפה שחורה על חולצה לבנה מכופתרת וחבש מגבעת שחורה, הם החלו להקשות עליו ולחקור אותו, ובין היתר ביקשו במחסומים מסוימים לראות תעודות נוספות, אישור עבודה חיוני ואת ציוד הצילום שברשותו, שאלו היכן בדיוק הוא מתכוון לצלם – ובאחת הפעמים אף נשאל מדוע הוא נושא מיקרופון.

מזרחי סיפר ל'חדשות JDN' כי "הגעתי לאותו מחסום – פעם אחת כחילוני, ונתנו לי לעבור מיד, ופעם נוספת חרדי והתחילו לטרטר אותי ולקרוא את האותיות הקטנות בכל התעודות. באחד הניסיונות קראו במיוחד לקצין כדי שיאשר לי את המעבר, והוא הוציא אותי מהרכב. במקרה הזה כבר לא התאפקתי ואמרתי לשוטרים בפרצוף שאני לא באמת חרדי. מאז בכל מחסום נזהרים ושואלים אותי: זה אתה העיתונאי שהתחפש?"

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "השוטרים פעלו במקצועיות, בדיוק כפי שמצופה מהם, בהתאם לסמכותם בחוק וללא כל דופי. מצער, עצוב ומקומם במיוחד, שבשעת חירום לאומית זו בה השוטרים פועלים בהקרבה ובמסירות אין קץ ביום ובלילה למען הבריאות של כולנו, אתר מרכזי בישראל בוחר לעוות את המציאות ולנסות ולהכפיש את השוטרים בכל דרך ואנו רואים זאת בחומרה".

מצורף הסרטון
להוסיף את האות h בסוף

נערך לאחרונה ב:

ישבשיר

משתמש פעיל

צלם האתר 'ווינט' משה מזרחי מוכיח כי השוטרים במחסומים בירושלים מתנהלים בהתאם ללבושו של האזרח ולא בהתאם לעבודתו או שכונת מגוריו. מזרחי יצא אמש לסיור ברכבו ברחבי ירושלים, בחלק מהמזמן בלבוש חילוני ובחלק מהמזמן בלבוש חרדי כולל חליפה וכובע, כשבלבוש החילוני נותנים לו לעבור מיד בהצגת תעודת העיתונאי שברשותו, לעומת כשהוא לבוש כחרדי, אז עוכב פעם אחר פעם בבקשות שונות.

בתיעוד שפרסם באתר 'ווינט' ומובא כאן ניתן לראות כי כאשר הוא בלבוש חילוני אושר לו מעבר בהצגת תעודת עיתונאי בלבד, אך כשהופיע בחזות חרדית, באותם המחסומים, עוכב שוב ושוב, נדרש להוכיח כי הוא נמצא בתפקיד – ואף אוים בקבלת דו"ח על הפרת הסגר, בהתעלמות מוחלטת מהחוק המחייב מעבר חופשי לעיתונאים.

בתיעוד נראה הצלם, משה מזרחי, פונה לשוטרים כשהוא בחולצת טי-שירט וראש גלוי, מסביר להם כי הוא נמצא בעבודה, מציג להם תעודה מתאימה – ועובר מיד את המחסום: "יאללה, סע". לעומת זאת, כשלבש חליפה שחורה על חולצה לבנה מכופתרת וחבש מגבעת שחורה, הם החלו להקשות עליו ולחקור אותו, ובין היתר ביקשו במחסומים מסוימים לראות תעודות נוספות, אישור עבודה חיוני ואת ציוד הצילום שברשותו, שאלו היכן בדיוק הוא מתכוון לצלם – ובאחת הפעמים אף נשאל מדוע הוא נושא מיקרופון.

מזרחי סיפר ל'חדשות JDN' כי "הגעתי לאותו מחסום – פעם אחת כחילוני, ונתנו לי לעבור מיד, ופעם נוספת חרדי והתחילו לטרטר אותי ולקרוא את האותיות הקטנות בכל התעודות. באחד הניסיונות קראו במיוחד לקצין כדי שיאשר לי את המעבר, והוא הוציא אותי מהרכב. במקרה הזה כבר לא התאפקתי ואמרתי לשוטרים בפרצוף שאני לא באמת חרדי. מאז בכל מחסום נזהרים ושואלים אותי: זה אתה העיתונאי שהתחפש?"

ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "השוטרים פעלו במקצועיות, בדיוק כפי שמצופה מהם, בהתאם לסמכותם בחוק וללא כל דופי. מצער, עצוב ומקומם במיוחד, שבשעת חירום לאומית זו בה השוטרים פועלים בהקרבה ובמסירות אין קץ ביום ובלילה למען הבריאות של כולנו, אתר מרכזי בישראל בוחר לעוות את המציאות ולנסות ולהכפיש את השוטרים בכל דרך ואנו רואים זאת בחומרה".
זה מאוד נכון

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לא קראתי את כל ההודעות בפורום.
אבל מישהו יכול לחזור לנושא המקורי,
ולהסביר לי, למה נצרך לתפילה שמשודרת בפייסבוק ובכיכר השבת, רמקולים במרפסת???????????????

סליחה על התמימות או הבורות...
שאלה מצוינת!

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה

פשוט מקומם

אבל זה לא משנה
עוד רגע יקומו פה כל היפי נפש ויסבירו למה זה לא בגלל שהוא חרדי
אלא בגלל שהוא תקף את השוטרים ודיבר בצעקות
ועוד כל מיני רעיונות...
והמשטרה פשוט נפלאה

ישבשיר

משתמש פעיל
פשוט מקומם

אבל זה לא משנה
ועוד כל מיני רעיונות...
והמשטרה פשוט נפלאה
חזק מאוד

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לא קראתי את כל ההודעות בפורום.
אבל מישהו יכול לחזור לנושא המקורי,
ולהסביר לי, למה נצרך לתפילה שמשודרת בפייסבוק ובכיכר השבת, רמקולים במרפסת???????????????

סליחה על התמימות או הבורות...
לפי דעתי זה שימש להם כמוניטור
כלומר
כדי שהם ישמעו את עצמם
אם הרמקול היה בתוך הבית זה היה כנראה מחריש אוזניים לגמרי
אז הוציאו את זה החוצה
ושימו לב שהרמקול הזה היה מכוון כלפי הבית ולא כלפי חוץ!!!

אגב, לגבי הווליום
כאחד שזה חלק מהמקצוע שלו
אני מכיר את הרמקול הזה
לא נראה לי שבכזה רמקול אפשר להגיע למצב של רעש נוראי עד כדי הפרת שלום הציבור
כן
זה יכול להפריע אולי למישהו לישון אם הוא גר ממול
אבל לא כשהרמקול לא לכיוונו
ובכל מקרה זה עדיין לא מצב לא חוקי
מותר לעשות רעש גם אם הוא מפריע לישון

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
כלומר
כדי שהם ישמעו את עצמם
אם הרמקול היה בתוך הבית זה היה כנראה מחריש אוזניים לגמרי
אז הוציאו את זה החוצה
ושימו לב שהרמקול הזה היה מכוון כלפי הבית ולא כלפי חוץ!!!

אגב, לגבי הווליום
כאחד שזה חלק מהמקצוע שלו
אני מכיר את הרמקול הזה
לא נראה לי שבכזה רמקול אפשר להגיע למצב של רעש נוראי עד כדי הפרת שלום הציבור
כן
זה יכול להפריע אולי למישהו לישון אם הוא גר ממול
אבל לא כשהרמקול לא לכיוונו
ובכל מקרה זה עדיין לא מצב לא חוקי
מותר לעשות רעש גם אם הוא מפריע לישון
אגב, עצם זה ששומעים את הדיבור של יואלי בהסרטה כשהמסריט עומד לא רחוק מהרמקול
זה אומר שהווליום היה ממש ממש נמוך...

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
כלומר
כדי שהם ישמעו את עצמם
אה
יכול גם להיות שהם בהחלט רצו שישמעו גם בחוץ
מה יש?
בכל הערים ברחבי הארץ אנשים הוציאו רמקולים כאלו וניגנו ושרו
ודווקא עשו על זה כתבות יפות בכל מיני מקומות

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
פשוט מקומם

אבל זה לא משנה
ועוד כל מיני רעיונות...
והמשטרה פשוט נפלאה
ראיתי את הסרטון כבר לפני כמה שעות ולא הוקסמתי כל כך...
לא מוזר לכם כתב ווינט עם כובע וחליפה?
מעורר חשד.

• תודה
Reactions: M&C

אהרן שטיימן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
ראיתי את הסרטון כבר לפני כמה שעות ולא הוקסמתי כל כך...
לא מוזר לכם כתב ווינט עם כובע וחליפה?
מעורר חשד.
אפילו בעיתון הארץ יש כתבים חרדים
מה מוזר?
יש בכל אתר ועיתון כתבים וצלמים חרדים המסקרים את המגזר החרדי בדר"כ

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
אפילו בעיתון הארץ יש כתבים חרדים
מה מוזר?
יש בכל אתר ועיתון כתבים וצלמים חרדים המסקרים את המגזר החרדי ברדר"כ
אתם בטוחים שהכתבים שמסקרים את ענייני החרדים בה'ארץ' נוסעים לעבודה עם כובע וחליפה
ועוד כשיש חושך בחוץ. פחות נראה לי הסגנון. אבל שיהיה.
הדבר היחיד שקומם אותי זה שהוא התבקש להראות ציוד.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה