אז אצלנו אף אחד לא יצא למשאית.(שאגב גרמו גם להתקהלויות מיותרות)
עמדו בחלונות או במרפסות.
אז אצלנו אף אחד לא יצא למשאית.(שאגב גרמו גם להתקהלויות מיותרות)
את נפלאה ומתחשבת, אבל באמת שאני לא מצליחה לראות פה 'צד'.גם לדעתי זה בסדר, הבאתי את הצד של החילונים.
גם אצלנו היה פעמיים בסך הכל, ועוד פעם אחת למימונה,מתחילה להעריך את העיריה שלנו.
משאית שמחה פעם פעמיים בשבוע ובשעות אחר הצהריים בלבד.
שירים מסורתיים ומקרבי לבבות ובחלק מהזמן גם שירים חרדיים.
ואתמול היתה משאית עם אוהל מרוקאי ושירים מתאימים לרגל המימונה.
בלי הגזמות ובלי שעות הזויות.
לא! לא נתקלתיאותם חילונים אף פעם לא מדליקים מוזיקה בווליום?
אז רק שתדעי שגם לחרדים זה הפריע, רעש חזק מפריע בלי קשר למגזר, רק החרדים לא התקשרו למשטרה כי זו תפילה, ובפרדס כץ יש הרבה מאד מסורת לכל עדה יש בית כנסת משלה, וגם החילונים הולכים בשבת ובחגיםאת נפלאה ומתחשבת, אבל באמת שאני לא מצליחה לראות פה 'צד'.
לא מדברת על זה שמישהו הזמין משטרה, זה לגמרי משהו שיכול לקרות..
במיוחד לאור השכנות המעורבת
אבל זה שהמשטרה קבלה את זה ונקטה בצעדים כאלו,
זה לא 'צד'.
זה פשוט לא קביל, לא חוקי, לא רלוונטי
זה כמו להגיד - אנחנו עוצרים את המוזיקה שלך כי היא מזרחית,
והשכנים אשכנזים.
באמת אין הבדל.
גם אצלנו היה פעמיים בסך הכל, ועוד פעם אחת למימונה,
עברו בלי להתעכב..
לא! לא נתקלתיאותם חילונים אף פעם לא מדליקים מוזיקה בווליום?
יאמר ברורות שוב: התפילה הראשונה הייתה בדיצבלים מטורפים!!! בואי תשאלי פה את תושבי האזור, וגם יואלי אמר את זה, התפילה השנייה הייתה ממש בסדר, רק שהתושבים פה כבר נכנסו "לאקסטזה" שהולך להיות פה עוד פעם רעש חזק, וכנראה שלא ויתרו למשטרה עד שהפסיקה את זה, לי אין שום דבר נגד זה, כך שתפני לאלה שהפריע להם.החברה הזמינה משטרה בלילה לא ביום...
עכשיו אני שומעת מוזיקה בווליום מהבניין ממול (שהוא מעורב)
המוזיקה הזאת גם לא מתאימה לאיזור פה, זה ממש מול רחוב שכולו חרדי, אבל החרדים נאלצים להבליג.
זה מאוד נכוןהצלם החילוני התחפש והוכיח: המשטרה מפלה חרדים במחסומים • צפו | JDN - חדשות
צלם האתר 'ווינט' משה מזרחי יצא אמש לסיור ברכבו ברחבי ירושלים, בחלק מהמזמן בלבוש חילוני אז עבר בקלות מיד בהצגת תעודת לע"מ, ובחלק מהמזמן בלבוש חרדי אז עוכב פעם אחר פעם בבקשות שונות ונדרש להוכיח כי הוא נמצא בתפקיד • התיעוד המקומםwww.jdn.co.ilהתיעוד שמוכיח את האפליה במחסומים. צילום: משה מזרחי, YNET.
צלם האתר 'ווינט' משה מזרחי מוכיח כי השוטרים במחסומים בירושלים מתנהלים בהתאם ללבושו של האזרח ולא בהתאם לעבודתו או שכונת מגוריו. מזרחי יצא אמש לסיור ברכבו ברחבי ירושלים, בחלק מהמזמן בלבוש חילוני ובחלק מהמזמן בלבוש חרדי כולל חליפה וכובע, כשבלבוש החילוני נותנים לו לעבור מיד בהצגת תעודת העיתונאי שברשותו, לעומת כשהוא לבוש כחרדי, אז עוכב פעם אחר פעם בבקשות שונות.
בתיעוד שפרסם באתר 'ווינט' ומובא כאן ניתן לראות כי כאשר הוא בלבוש חילוני אושר לו מעבר בהצגת תעודת עיתונאי בלבד, אך כשהופיע בחזות חרדית, באותם המחסומים, עוכב שוב ושוב, נדרש להוכיח כי הוא נמצא בתפקיד – ואף אוים בקבלת דו"ח על הפרת הסגר, בהתעלמות מוחלטת מהחוק המחייב מעבר חופשי לעיתונאים.
בתיעוד נראה הצלם, משה מזרחי, פונה לשוטרים כשהוא בחולצת טי-שירט וראש גלוי, מסביר להם כי הוא נמצא בעבודה, מציג להם תעודה מתאימה – ועובר מיד את המחסום: "יאללה, סע". לעומת זאת, כשלבש חליפה שחורה על חולצה לבנה מכופתרת וחבש מגבעת שחורה, הם החלו להקשות עליו ולחקור אותו, ובין היתר ביקשו במחסומים מסוימים לראות תעודות נוספות, אישור עבודה חיוני ואת ציוד הצילום שברשותו, שאלו היכן בדיוק הוא מתכוון לצלם – ובאחת הפעמים אף נשאל מדוע הוא נושא מיקרופון.
מזרחי סיפר ל'חדשות JDN' כי "הגעתי לאותו מחסום – פעם אחת כחילוני, ונתנו לי לעבור מיד, ופעם נוספת חרדי והתחילו לטרטר אותי ולקרוא את האותיות הקטנות בכל התעודות. באחד הניסיונות קראו במיוחד לקצין כדי שיאשר לי את המעבר, והוא הוציא אותי מהרכב. במקרה הזה כבר לא התאפקתי ואמרתי לשוטרים בפרצוף שאני לא באמת חרדי. מאז בכל מחסום נזהרים ושואלים אותי: זה אתה העיתונאי שהתחפש?"
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "השוטרים פעלו במקצועיות, בדיוק כפי שמצופה מהם, בהתאם לסמכותם בחוק וללא כל דופי. מצער, עצוב ומקומם במיוחד, שבשעת חירום לאומית זו בה השוטרים פועלים בהקרבה ובמסירות אין קץ ביום ובלילה למען הבריאות של כולנו, אתר מרכזי בישראל בוחר לעוות את המציאות ולנסות ולהכפיש את השוטרים בכל דרך ואנו רואים זאת בחומרה".
שאלה מצוינת!לא קראתי את כל ההודעות בפורום.
אבל מישהו יכול לחזור לנושא המקורי,
ולהסביר לי, למה נצרך לתפילה שמשודרת בפייסבוק ובכיכר השבת, רמקולים במרפסת???????????????
סליחה על התמימות או הבורות...
פשוט מקומםהצלם החילוני התחפש והוכיח: המשטרה מפלה חרדים במחסומים • צפו | JDN - חדשות
צלם האתר 'ווינט' משה מזרחי יצא אמש לסיור ברכבו ברחבי ירושלים, בחלק מהמזמן בלבוש חילוני אז עבר בקלות מיד בהצגת תעודת לע"מ, ובחלק מהמזמן בלבוש חרדי אז עוכב פעם אחר פעם בבקשות שונות ונדרש להוכיח כי הוא נמצא בתפקיד • התיעוד המקומםwww.jdn.co.ilהתיעוד שמוכיח את האפליה במחסומים. צילום: משה מזרחי, YNET.
צלם האתר 'ווינט' משה מזרחי מוכיח כי השוטרים במחסומים בירושלים מתנהלים בהתאם ללבושו של האזרח ולא בהתאם לעבודתו או שכונת מגוריו. מזרחי יצא אמש לסיור ברכבו ברחבי ירושלים, בחלק מהמזמן בלבוש חילוני ובחלק מהמזמן בלבוש חרדי כולל חליפה וכובע, כשבלבוש החילוני נותנים לו לעבור מיד בהצגת תעודת העיתונאי שברשותו, לעומת כשהוא לבוש כחרדי, אז עוכב פעם אחר פעם בבקשות שונות.
בתיעוד שפרסם באתר 'ווינט' ומובא כאן ניתן לראות כי כאשר הוא בלבוש חילוני אושר לו מעבר בהצגת תעודת עיתונאי בלבד, אך כשהופיע בחזות חרדית, באותם המחסומים, עוכב שוב ושוב, נדרש להוכיח כי הוא נמצא בתפקיד – ואף אוים בקבלת דו"ח על הפרת הסגר, בהתעלמות מוחלטת מהחוק המחייב מעבר חופשי לעיתונאים.
בתיעוד נראה הצלם, משה מזרחי, פונה לשוטרים כשהוא בחולצת טי-שירט וראש גלוי, מסביר להם כי הוא נמצא בעבודה, מציג להם תעודה מתאימה – ועובר מיד את המחסום: "יאללה, סע". לעומת זאת, כשלבש חליפה שחורה על חולצה לבנה מכופתרת וחבש מגבעת שחורה, הם החלו להקשות עליו ולחקור אותו, ובין היתר ביקשו במחסומים מסוימים לראות תעודות נוספות, אישור עבודה חיוני ואת ציוד הצילום שברשותו, שאלו היכן בדיוק הוא מתכוון לצלם – ובאחת הפעמים אף נשאל מדוע הוא נושא מיקרופון.
מזרחי סיפר ל'חדשות JDN' כי "הגעתי לאותו מחסום – פעם אחת כחילוני, ונתנו לי לעבור מיד, ופעם נוספת חרדי והתחילו לטרטר אותי ולקרוא את האותיות הקטנות בכל התעודות. באחד הניסיונות קראו במיוחד לקצין כדי שיאשר לי את המעבר, והוא הוציא אותי מהרכב. במקרה הזה כבר לא התאפקתי ואמרתי לשוטרים בפרצוף שאני לא באמת חרדי. מאז בכל מחסום נזהרים ושואלים אותי: זה אתה העיתונאי שהתחפש?"
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "השוטרים פעלו במקצועיות, בדיוק כפי שמצופה מהם, בהתאם לסמכותם בחוק וללא כל דופי. מצער, עצוב ומקומם במיוחד, שבשעת חירום לאומית זו בה השוטרים פועלים בהקרבה ובמסירות אין קץ ביום ובלילה למען הבריאות של כולנו, אתר מרכזי בישראל בוחר לעוות את המציאות ולנסות ולהכפיש את השוטרים בכל דרך ואנו רואים זאת בחומרה".
חזק מאודפשוט מקומם
אבל זה לא משנה
עוד רגע יקומו פה כל היפי נפש ויסבירו למה זה לא בגלל שהוא חרדי
אלא בגלל שהוא תקף את השוטרים ודיבר בצעקות
ועוד כל מיני רעיונות...
והמשטרה פשוט נפלאה
לפי דעתי זה שימש להם כמוניטורלא קראתי את כל ההודעות בפורום.
אבל מישהו יכול לחזור לנושא המקורי,
ולהסביר לי, למה נצרך לתפילה שמשודרת בפייסבוק ובכיכר השבת, רמקולים במרפסת???????????????
סליחה על התמימות או הבורות...
אגב, עצם זה ששומעים את הדיבור של יואלי בהסרטה כשהמסריט עומד לא רחוק מהרמקוללפי דעתי זה שימש להם כמוניטור
כלומר
כדי שהם ישמעו את עצמם
אם הרמקול היה בתוך הבית זה היה כנראה מחריש אוזניים לגמרי
אז הוציאו את זה החוצה
ושימו לב שהרמקול הזה היה מכוון כלפי הבית ולא כלפי חוץ!!!
אגב, לגבי הווליום
כאחד שזה חלק מהמקצוע שלו
אני מכיר את הרמקול הזה
לא נראה לי שבכזה רמקול אפשר להגיע למצב של רעש נוראי עד כדי הפרת שלום הציבור
כן
זה יכול להפריע אולי למישהו לישון אם הוא גר ממול
אבל לא כשהרמקול לא לכיוונו
ובכל מקרה זה עדיין לא מצב לא חוקי
מותר לעשות רעש גם אם הוא מפריע לישון
אהלפי דעתי זה שימש להם כמוניטור
כלומר
כדי שהם ישמעו את עצמם
ראיתי את הסרטון כבר לפני כמה שעות ולא הוקסמתי כל כך...פשוט מקומם
אבל זה לא משנה
עוד רגע יקומו פה כל היפי נפש ויסבירו למה זה לא בגלל שהוא חרדי
אלא בגלל שהוא תקף את השוטרים ודיבר בצעקות
ועוד כל מיני רעיונות...
והמשטרה פשוט נפלאה
אפילו בעיתון הארץ יש כתבים חרדיםראיתי את הסרטון כבר לפני כמה שעות ולא הוקסמתי כל כך...
לא מוזר לכם כתב ווינט עם כובע וחליפה?
מעורר חשד.
מי שמעוניין בעוד תמונות בפרטימשהו פה חיפש את תמונת מרן הגר''ח מחוה''מ האחרון
צפה בקובץ המצורף 635245
אתם בטוחים שהכתבים שמסקרים את ענייני החרדים בה'ארץ' נוסעים לעבודה עם כובע וחליפהאפילו בעיתון הארץ יש כתבים חרדים
מה מוזר?
יש בכל אתר ועיתון כתבים וצלמים חרדים המסקרים את המגזר החרדי ברדר"כ
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: