@עמ"י עש"ו
מפתיע אותי שניתן לבחור לטוס ליוהנסבורג. בדר״כ הטיסות ליוהנסבורג הרבה יותר יקרות מהטיסות לאירופה, בין היתר בגלל שזה הרבה יותר רחוק (בערך 8:30 שעות טיסה, לעומת כ-4:30 שעות טיסה לשאר היעדים שציינת).
שים לב שהעונה בדרום אפריקה הפוכה מהעונה בישראל ובאירופה. כשחורף בישראל, קיץ בדרום אפריקה. ככה שזה מושלם כיעד קייצי.
הנה קצת פירוט על היעדים השונים שציינת:
בודפשט - יפהפיה בעיקר בלילה. משהו קסום שאין כמעט בשום עיר בירה אחרת באירופה (למעט אמסטרדם, קופנהגן ואולי עוד כמה).
מדריד - בירה אירופאית קלאסית. לטעמי אין הרבה מה לראות שם. אמנם ניתן לנסוע לטולדו ולבקר בעיר העתיקה (שלמרבה הצער לא נותרו שם הרבה שרידים יהודיים). כמו״כ ניתן לערוך טיול ארוך יותר לכיוון דרום ספרד לחבל אנדלוסיה, חבל ארץ מדהים! ואם יש עוד זמן - אפשר לשלב גם את ג׳יברלטר.
מילאנו - בירה אירופאית קלאסית עם מיטב האופנה המערבית. כטיול אורבני, פחות התחברתי. ממצים תוך זמן קצר, אבל ניתן לקחת רכבת לונציה, והיא בהחלט שווה ביקור רציני. בנוסף יש עוד ערים במרחק כמה שעות נסיעה ברכבת עם אתרי תיירות מסוגים שונים (למשל פיזה, או בתי הכנסת המרשימים בערים השונות בצפון איטליה), שלא לדבר על הרי האלפים והרי הדולומיטים המרהיבים! (תשאלו את
@מיקי שפיצר )
פריז - טוב, מה יש לומר. פריז עיר האורות עם שלל אתרי תיירות מכל הגוונים והתחומים. אישית התחברתי לערים אחרות יותר מאשר לפריז, אבל יש שם המון המון מה לראות.
ציריך - אחת הערים המסודרות והנקיות באירופה. הרבה קלאס אירופאי, עם גישה לכמה אתרי טבע באזור, כמו הר אוטליברג היפהפה. קצת יותר רחוק נמצאים הרי האלפים!
וינה - בירה אירופאית עם המון קלאס אירופאי ומגוון רחב של אתרי תיירות.
בוקרשט - עיר סטנדרטית עם כמה אתרים נחמדים כשבראשם הארמון המרשים של צ׳אוצ׳סקו. אבל יש גישה למקומות אחרים מחוץ לבוקרשט, כמו מכרות המלח, או רחוק יותר - הרי הקרפטים היפהפיים, עם מגוון טירות וכדו׳.
יוהנסבורג - ראשית כפי שציינתי בתחילה, מדובר ביעד שיהיה קייצי בתקופת החורף הישראלי. יש את פארק קרוגר המפורסם שבו תוכלו לחזות בשלל חיות טרף, אבל הוא במרחק של כ-6 שעות נסיעה מיוהנסבורג, ולינה במקום אינה זולה. אמנם במרחק קצר יותר (כשעתיים וחצי נסיעה) יש פארק נוסף - קטן יותר - שגם שם ניתן לחזות בשלל חיות טרף. אם אתם בענין - קחו טיסה פנימית לקייפטאון, אחת הערים היפות בעולם. [גילוי נאות: עוד לא ביקרתי שם, והמידע שלי הוא רק מקצת תכנון לטיול שהתבטל ברגע האחרון].
ליסבון - עיר יפה ומעניינת, אך ניתנת למיצוי בתוך זמן קצר יחסית. לא הייתי באזורים אחרים בפורטוגל, אך ממה שקראתי - יש אזורים יפים ששווים בדיקה. ככלל פורטוגל אינה מדינה גדולה, כך שניתן להגיע ממקום למקום בנסיעות קצרות יחסית. [שים לב: למעט חנות מכולת קטנטנה כשרה אחת בליסבון, אין מקום אכילה כשר. לא בליסבון ולא בשום מקום אחר בפורטוגל].
סופיה - לא הייתי ואין לי ידע על המקום.
פראג - אחת היעדים הפופולריים והמועדפים על הישראלים. יש שם המון אתרים, יהודיים ושאינם, עתיקים וחדשים. נחשבת לעיר יפהפיה. [גילוי נאות: עוד לא הייתי בפראג].
איני יודע כמה אתם גמישים בנסיעות עם תינוק, והיות ואתם מעדיפים יעד עם יותר נופים וטבע ועם זאת יש לכם רק כמה ימים, אני ממליץ על:
מילאנו - במרחק כמה שעות נסיעה מהרי האלפים ומהרי הדולומיטים המרהיבים! כמו״כ במרחק של כשלוש נסיעה ברכבת מונציה שאמנם אינה נופלת להגדרה של נופים וטבע, אבל היא בהחלט אינה מהוה ביקור אורבני סטנדרטי. בפרט אם משלבים (וחייבים לשלב!) את האיים מוראנו ובוראנו.
ציריך - עיר יפהפיה במרחק קצר מאתרי טבע כמו הר אוטליברג, וטיפה יותר רחוק מגיעים להרי האלפים!
בודפשט - במרחק קצר יש אתרי טבע כמו וישגראד או העיירה סנטאנדרה, ובנוסף לכך העיר עצמה מדהימה.
יוהנסבורג - סגנון שונה של טיול. באופן אישי הייתי הולך על יוהנסבורג משתי סיבות מרכזיות: 1. עוד לא הייתי שם
ומדובר בסגנון טיול שפחות יצא לי לחוות. 2. מבחינה כלכלית אם יש לי אפשרות לבחור טיסה בחינם, אבחר ביעד היקר יותר
(במידה והוא מעניין אותי כמובן... ואותי יוהנסבורג בהחלט מעניינת!)