הודו לא צמודה לסין.ואיך זה שבהודו הענקית הצמודה לסין יש רק 3?
הודו לא צמודה לסין, ונראה לי שגם יש פחות קשר בין הארצות האלו.ואיך זה שבהודו הענקית הצמודה לסין יש רק 3?
הסרטון הזה באמת הזוי.בכל זאת,
צריך כמות אדירה של אנשים שינטרו את החומר שזורם שם כל שניה, בין מעל למיליארד איש!!! וזה סינית, לא שפה נורמלית. והם בלעה''ר לא מפסיקים ברברת ...
ולכן הגיוני מאד שחלק מהחומר דולף, ולאנשים יש אומץ.
עם זאת להרבה אנשים אין... והם מספרים כמה שהממשלה חזקה ויודעת להתמודד עם הוירוס.
ואני לא מתפלאת על מה שמספרים. גם ככה כל בדיקה בטחוית פשוטה בנתב''ג היא סוג של הפרת זכויות אדם
אחרי שראיתי סרטון על איך עוצרים בן אדם שחושדים בו לוקה במחלה, אני מבינה למה זה התחיל לעצור.
השאלה מה יקרה במדינות עדינות יותר.
פרשנות שלי:
לדעתי הפרופסור לא צודק,
כי אם יצליחו לעצור את המגפה - זה לא יתפשט ל-70 % ,
ואם זה יגיע ל-70 % - אין סיכוי שזה יעצור ב-70 % ולא ב-100 %... (אולי בצפון קוריאה זה לא יגיע אם הבידוד הוא הרמטי עדיין...)
I'd now say likely 40-70% of adults (kids uncertain) unless very effective and long-lasting (thus burdensome) control measures can be sustained.
אני לא רוצה להיכנס לנושא זה (כי זה מועד לפורענות-נעילת האשכול) אך אני רוצה לתקן טעות קריטית אחת:הסרטון הזה באמת הזוי.
אין להם אפשרות למדוד עוד פרמטרים חוץ מחום?
הבנאדם הזה יכל להיות בסה"כ מצונן!
אני התכוונתי להטיל ספק בדבר אחד:ראשית, הוא מגדולי המומחים באפידמיולוגיה של מחלות מדבקות ובעל ניסיון גדול בתחום. זה לא אומר שהוא נביא ושהתחזיות שלו בוודאי יתממשו, אבל יש לו ידע מקיף מאוד. בנוסף, הוא ומומחים נוספים רבים טוענים שהסיכוי למניעת הפיכת המגיפה לעולמית הוא נמוך מאוד, או שכבר אינו קיים.
שנית, הוא עדכן אתמול את ההערכה שלו:
כלומר, הוא מסייג את דבריו ואומר שמדובר על אחוז המבוגרים שיידבקו, אלא אם כן יינקטו לאורך זמן אמצעי מניעה משמעותיים ומכבידים מאוד, כמו אלו שנקטה ממשלת סין. זה מתאים גם לדבריו של ראש ארגון הבריאות העולמי אתמול.
האפשרות של מדינות דמוקרטיות לנקוט בצעדים קיצוניים כאלה מוטלת בספק.
בכל מקרה, חשוב להדגיש שהוא גם טוען שרובם מן הסתם יהיו אסימפטומטיים או שיחוו מחלה קלה מאוד. אין סיבה לפאניקה מסוג 'זה סוף העולם'.
בכל מגיפה ישנם אנשים שהם 'מפיצי על' (super spreaders), וחישוב רמת ההדבקה של המחלה לוקח אותם בחשבון. יכול להיות אדם אחד שידביק עשרות, ועשרות אנשים שלא ידביקו אפילו אחד.אני התכוונתי להטיל ספק בדבר אחד:
אם המגיפה היא כ''כ מדבקת שאדם אחד הדביק 500 אנשים בכנסייה בדרום קוריאה, מי מבודד את אוכלוסיית 30 % מהעולם שלא ידבקו משאר ה-70 %...
בהחלט נראה סרטון מבוים. ולו בגלל שהמסריט שעומד קרוב כ"כ, לא זוכה לחיטוי מסיבי כמו כל האחרים בסביבה......אני לא רוצה להיכנס לנושא זה (כי זה מועד לפורענות-נעילת האשכול) אך אני רוצה לתקן טעות קריטית אחת:
לצערנו/שמחתנו (תלוי את מי שואלים) רובנו לא מבינים אנגלית, ולכן גם אני בהתחלה הופתעתי מהעוצמה שהסינים נוקטים כלפי המפרים את החוק,
אך הראיתי את הסרטון הזה למי שמבין אנגלית (שפת אם) והוא מראה לי עוד באמצע הסרטון שיש שלט בצד שכתוב עליו באנגלית "תרגיל",
זה הכל...
עוד משהו הוא מחטא את הרכב מבחוץ ולא מבפנים ונכנס למושב הנהג... חלם!!!בהחלט נראה סרטון מבוים. ולו בגלל שהמסריט שעומד קרוב כ"כ, לא זוכה לחיטוי מסיבי כמו כל האחרים בסביבה......
גרףקוויתי שאני לא אצטרך לכתוב עדכון כזה, אבל לצערי...
היום המגפה התפרצה/פורצת בעולם בקצב חסר תקדים בהקיפו !!!
נכון לעכשיו (יש עוד כמה שעות עד למעבר לחישובי היום הבא) נוספו עוד 540 !!! חולים חדשים ברחבי העולם (לא כולל יבשת סין) שזה גידול אדיר יחסית לימים קודמים (השבוע הזה זה עמד על 300-400 ליום) והיום עדיין לא הסתיים,
באיטליה (מדינה מערבית מתוקנת) כבר עלה מס' החולים למעל 450 חולים מאומתים !!!
השתדלו והרבו תחינה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: