מ3D לאפטר

• פותח הנושא 100
  • פורסם בתאריך

100

משתמש רשום
צילום מקצועי
יש אפשרות להביא אוביקט מ3DMAX לאפטר אפקטס?

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
ברור רק ככה זה נעשה, מייצאים סיקוונס תמונות

100

משתמש רשום
צילום מקצועי
השאלה אם אפשר להביא בתור אוביקט תלת מימדי שאפשר לסובב ולשחק איתו באפטר

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אשמח מאוד לקבל מקור שמראה זאת על מקס או מאיה.
ואני לא מדבר על ייבוא של סיקוונס תמונות, אלא על הבאת קובץ הפרוייקט לאפטר ואפשרות שליטה מלאה באוייבקט דרך אפטר.
אם זה אפשרי מוזר שכל המדריכים עובדים קשה להביא מצלמות מתוכנות התלת מימד לאפטר ולרנדר בתלת, במקום פשוט להביא את הקובץ.
וכן מה עם הרינדור?

100

משתמש רשום
צילום מקצועי
הצלחתי להביא לאפטר דרך פוטושופ, אבל זה מגיע לפוטושופ בלי המרקם, כל מה שהבאתי הגיע בצבע אפור

naamaid

משתמש צעיר
א. אפשר להקנות מרקם בפוטושופ ע"מ שיגיע לאפטר (CS5).
ב. אפטר עם כל המומחיות שלה אינה תוכנת תלת, ומי שמאד רוצה לעבוד על אפקטים בבד בבד עם שינוי המודלים מוזמן לעבוד על תוכנה בשם "Nuke",
מי שמעוניין תתקיים הרצאה בנושא בכנס input,
מתוך תוכניית ההשתלמות:
"תוכנת Nuke הפכה בשנים האחרונות לאחת מתוכנות האפקטים המתקדמות בעולם. זוהי הבחירה של האולפנים המובילים ליצירת אפקטים משוכללים בסרטים כגון: אווטאר, עליסה בארץ הפלאות, איירון מן ועוד"
.http://www.input-now.com/

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אוייש NUKE, את יודעת זה בערך כמו לדבר במועדון קשישים על BMW.

NUKE זה מתחרה במקצת לאפטר אך יש עוד הרבה זמן... בואו נתמקצע בפרימייר ובאפטר.

:)

naamaid

משתמש צעיר
נכתב ע"י פופקו;477509:
NUKE זה מתחרה במקצת לאפטר :)

NUKE אינה מתחרה באפטר, אלא היא ליגה אחרת לגמרי, ונא לא לחלום עליה בלי שיודעים תלת ואפטר על בוריין (עם הרבה שנות ניסיון)!

ואם ברכבים עסקינן -
אפטר = פורשה שנת 2011 (אוטומטית:p),
ניוק = סמיטריילר.
באיזו מהן אתה בוחר לנהוג?

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
באפטר. חחח.
יש הרבה יותר מדריכים ובעולם הרבה יותר משתמשים איתה.

בכ"א לדעתי זו לא ליגה זה נוחות שימוש והתרגלות.
לצערי אולצתי ללמוד אותה ואת FLAME למשך זמן קצר, כי החברות הממש גדולות עובדות איתם -אך בשביל מה? עושים הכל באפטר.

יש על זה מלא ויכוחים באינטרנט, זה כמו אויד ואדיוס ופינאלקאט וכדו'
http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=902506

מה שכן יש להם פלאגנים נפלאים של עקיבה וכדו' בשביל אפטר!

http://www.thefoundry.co.uk/

maor700

משתמש רשום
נכתב ע"י פופקו;476717:
אשמח מאוד לקבל מקור שמראה זאת על מקס או מאיה.
ואני לא מדבר על ייבוא של סיקוונס תמונות, אלא על הבאת קובץ הפרוייקט לאפטר ואפשרות שליטה מלאה באוייבקט דרך אפטר.
אם זה אפשרי מוזר שכל המדריכים עובדים קשה להביא מצלמות מתוכנות התלת מימד לאפטר ולרנדר בתלת, במקום פשוט להביא את הקובץ.
וכן מה עם הרינדור?

עשיתי מדריך של 10 דק' שמדגים את התהליך.

http://vimeo.com/16705105

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אתה לא מבין... לקחת אובייקט ולהביא לאפטר זה רק בשביל לסובב אותו, אבל מה אני צריך לסובב אובייקט שלא מרונדר כלל?, הרי אפטר לא ירנדר את האובייקט שהבאתי על פי ההגדרות והחומרים שבתוכנת התלת מימד.

naamaid

משתמש צעיר
נכתב ע"י פופקו;477616:
באפטר. חחח.
יש הרבה יותר מדריכים ובעולם הרבה יותר משתמשים איתה.

בכ"א לדעתי זו לא ליגה זה נוחות שימוש והתרגלות.
לצערי אולצתי ללמוד אותה ואת FLAME למשך זמן קצר, כי החברות הממש גדולות עובדות איתם -אך בשביל מה? עושים הכל באפטר.

יש על זה מלא ויכוחים באינטרנט, זה כמו אויד ואדיוס ופינאלקאט וכדו'
http://forums.cgsociety.org/showthread.php?t=902506

מה שכן יש להם פלאגנים נפלאים של עקיבה וכדו' בשביל אפטר!

http://www.thefoundry.co.uk/

א. שאלת את עצמך מדוע לאפטר יש (כיום) הרבה מדריכים? :cool:
אתה מזכיר לי את הנושא של פתירת משוואות במתמטיקה, כל עוד ומתעסקים עם נעלם אחד - הסיפור הרבה יותר פשוט, נח וקל לפתירה. אך ברגע שהמשוואה מסתבכת לשני נעלמים (או יותר) הסיפור הופך לבלתי פשוט לאלו שלא כ"כ מבינים (כך שרק המקצועיים שורדים), אבל אנחנו מדברים כמו ילד בכיתה ג' שרק הרגע למד כפל וחילוק ומכריז "אין לי שום בעיה לפתור כל בעיה, אפילו את התרגיל שאחותי קבלה כהכנה לבגרויות..."!

ב. אי אפשר לעשות הכל באפטר!!! לכל דבר בעולם יש גבול, אפילו לתוכנה שאני מעריצה שלה;).

ג. הויכוחים בענין התוכנות תמיד יהיו קיימים (כל עוד אדם מחליט עם מוחו...:D)
ודרך אגב - הלינק ששלחת אותי אליו, בענין הויכוחים, לא מוכיח את שרצית.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
ניוק לפחות לפי הבנתי זו תוכנת קומפוזיציה כמו אפטר, יש שם פיצ'רעם טובים ויש באפטר פיצ'רים טובים. הלינק שהבאתי זה בדיוק הויכוח על העניין, אני לא טוען שאפטר באמת יותר טובה, אני טוען שהם באות לדעתי לעבוד באותו תחום עבודה, ולזה אני קורא שהם מתחרות.
זה דיי דומה לתרי די מקס ומאיה מבחינת התחרות כאילו.

נ.ב. קודם כל מאור תודה על המדריך הוא מושקע ויפה וכל הכבוד, אך אני אינני מדבר על זה, אני מדבר על לדוגמא אתה בנית בית יפה בתלת, הרי ללא הריינדור הוא לא שווה כלום, ולכן אני יודע בוודאות שאי אפשר להביא אותו לאפטר ולרנדר אותו באפטר ברמה שייצא כאילו הוא הבית שהיה יוצא בתוכנת התלת, ומשום כך, חייבים לרנדר לסיקוונס -וכאן אנחנו בבעיה.

maor700

משתמש רשום
פופקו, אכן אפשרויות השליטה במודל מוגבלות כפי שהזכרתי במדריך.
זה לא הגיוני לדרוש מתוכנת 2D בבסיסה שתתמוך ב3D מלא כולל מידול ואפשרויות שליטה מלאות, עד כמה שאני יודע אין תוכנה כזו כיום. (Nuke וחברותיה תומכות ביותר אפשרויות אך לא באופן מלא)
היתרון בתכונה הזו באפטר היא שיש אפשרויות שליטה במצלמה ובמודל ישירות מהתוכנה מבלי לרנדר סיקוונס תמונות מתוכנת 3D. (שאלתך תישאל אם כן על פלאגינים נוספים באפטר כמו Zekworks, Boris continume שמאפשרות תכונות דומות לשליטה ב3D)

תפסיקו לקשקש על Nuke מול אפטר כשהפרוייקטים פה ברובם מתעסקים באנימציה בסיסית של שכבות לסרט בר-מצווה או חתונה. Nuke היא תוכנת קומפוזיטינג לVFX ואני לא ראיתי פרוייקט שדומה לזה פה לאחרונה.
הלואי ונדע את אפטר כמו שצריך.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה