מ-ת-פ-ר-ק-ת-!!!

ימבמבם

משתמש רשום
יש לי מרשם מעולה של חלות
כשאני מכינה מזה לחמניות-הן נאפות טוב ויוצאות מעולה
אבל---
כשאני קולעת חלה היא פשוט מתפרקת באפיה ויוצאת מהתנור חסרת צורה.
ניסיתי סוגי קליעות שונים ולא עוזר!!!
אשמח מאוד לשמוע טיפים ועצות מהקהל הקדוש:)
 

נירוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קודם כל נרגעתי שזאת החלה ולא את...
שנית לדעתי תכלאי אותה בתוך תבנית צרה של חלות ואז היא לא תתפשט ותתפרק.
 

יהודית0

משתמש רשום
עניין של זמן התפיחה.
ה"נאגלה" הראשונה כן יוצאת טוב? א"כ,נסי לקלוע את החלות במגש השני רק כאשר הראשון נכנס לתנור.
לי-זה עזר מאד!
 

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם הבצק נוזלי מידיי אז לא תהיה צורה לחלות אחרי ההתפחה
אם נוצרים בקיעים זה או בצק יבש או ברוב המקרים חסר בהתפחה לאחר הקליעה
 

ימבמבם

משתמש רשום
ה"נאגלה" הראשונה כן יוצאת טוב? א"כ,נסי לקלוע את החלות במגש השני רק כאשר הראשון נכנס לתנור.
לי-זה עזר מאד!

גם כשניסיתי להתפיח לא עזר
וגם מה שמוזר שהלחמניות יוצאות גדולות ומגרות וגם יפות
 

ימבמבם

משתמש רשום
שנית לדעתי תכלאי אותה בתוך תבנית צרה של חלות ואז היא לא תתפשט ותתפרק.
נראה לי רעיון טוב
הבעיה היא שהצורה נשארת רק שלמעלה החלה מתפרקת ונפער כמו חור
נראה לך יעזור?
תודה!!!
 

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הבקיעים זה אומר חוסר התפחה בדוק!!! וגם לפעמים חום גבוה מידי של התנור
ייתכן שנראה לך שאת מתפיחה מספיק נסי להתפיח שעה אחרי הקליעה לפני שאת מכניסה לתנור ולאפות ב160 מע' בערך...
 

הני כגנס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י poto12;1864347:
הבקיעים זה אומר חוסר התפחה בדוק!!! וגם לפעמים חום גבוה מידי של התנור
ייתכן שנראה לך שאת מתפיחה מספיק נסי להתפיח שעה אחרי הקליעה לפני שאת מכניסה לתנור ולאפות ב160 מע' בערך...

יש להקפיד להתפיח מעט לאחר הקליעה - אבל יותר להקפיד שיהיה בתוך תבנית כי אחרי כחצי שעה יורדת התפיחה ומתפשטת לצדדים - וגם מתייבשת למעלה
 

פוטושופרית

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אולי המתכון לא הכי מוצלח
אחרי נסיון של הרבה הרבה מתכונים שכמעט יאשו אותי מלאפות כל שבוע חלות
מצאתי את המתכון המנצח שבזכותו אני לא יכולה לוותר על אפיה כל לכל שבת
פשוט וקל, לעולם לא נדבק והחלות יוצאות נהדרות
לא את ולא החלות יתפרקו בעז"ה:
1 ק"ג + 1 כוס קמח
4 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף מלח
25 גר' מרגרינה (בקוביות קטנות)
4 כוסות מים פושרים
לערבב בכף בקערת המערבל. להתחיל לערבל במיקסר ולהוסיף לאט לאט
3/4 כוס שמן
הבצח מתאחד ותוך כ2 דק' נפרד מהקערה ומוכן להתפחה של כ20 דק' לפחות
לקלוע חלות ולהמתין עוד כ20 דק' להתפחה
למרוח ביצה /פרג/שומשום ולתנות
זמן אפי"ה
10 דק' ראונות בחום גבוה-200 מעלות
אח"כ עוד 20 דק' על חום נמוך 150 מעלות
לא לשכוח הפרשת חלה אפשר להכפיל הכמות ולהפריש בברכה.
יוצא כ6 חלות גדולות ויפות.
 

יהודית0

משתמש רשום
נכתב ע"י ימבמבם;1864275:
גם כשניסיתי להתפיח לא עזר
וגם מה שמוזר שהלחמניות יוצאות גדולות ומגרות וגם יפות

להתפיח פחות!
ההתפחה השניה,לאחר הקליעה,קצרה מההתפחה הראשונית. (נדמה לי שכך רשמה לי בעבר הגב' בקר וזה עבד מצוין)
 

מי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אצלי גיליתי שהחלות מתפרקות אם המזגן עובד בשטח בזמן הקליעה.
כנראה בגלל שהוא מייבש את הבצק מבחוץ.
 

michal2100

משתמש מקצוען
שימי לב אם כשאת קולעת את החלות את מותחת חזק מידי את הפס
תנסי פשוט לקלוע כשאת מניחה את הפסים אחד על השני - בלי למתוח בכלל
בד"כ פותר את הבעיה

שימי לב גם איזה לחמניות את מכינה, יכול להיות שבצורת הלחמניות אין שום מתיחה ממילא הם לא מתפרקות כמו החלות
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הפיתרון -
לאפות בחום גבוה 200 מעלות ל10 דק' ראשונות
ואז להנמיך חזרה ל175
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני אופה 20 דקות על חום של 220 וזהו. יוצא מעולה ברוך ה'.

וזה המתכון שאני משתמשת בו:
1 קילו + 2.5 כוסות קמח
1.5 כפות מלח
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כפות שמרים יבשים
1 כף חומץ
3 כוסות מים פושרים.

שמים בקערה מלח ומעליו את הקמח. אח"כ שמרים, סוכר, חומץ ומים. מתחילים ללוש וכאשר מתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עוד מספר דקות עד שהבצק נוח, רך ונפרד מהדפנות. אם צריך מוסיפים עוד קצת קמח/מים.

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח. זהו. אני לא מתפיחה פעם שניה.
קולעים חלות. מכסים בניילון ומתפיחים בערך 15-20 דקות עד שהנפח גדל יפה.
מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים שומשום/פרג. אופים ב 220, 20 דקות. יוצא שחום ממש מבחוץ, ורך רך, לבן לבן מבפנים.
יש לי תמונה רק של חלות עגולות....
צפה בקובץ המצורף 265890

צפה בקובץ המצורף 265891

צפה בקובץ המצורף 265892
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בקר המתכון שלך מתאים גם לקמח מלא? ומה הרעיון בחומץ?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הבקיעים נוצרים מזמן התפחה ארוך מידי
הבצק "עייף" ונופל.
רצוי להתפיח את הבצק במקום קריר וסגור בשקית.
אחרי 3 שעות לכל היותר לקלוע ולהכניס מיד לתנור חם מעט 50 מעלות ל-20 דק'
אחרי זה להעלות את החם ל-250 מעלות ל-10 דקות
ולוהוריד חזרה ל-200 עד שמוכן.

אם את רוצה העליתי בעבר מתכון מצוין עם הוראות. תחפשי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י ביקי;1867975:
בקר המתכון שלך מתאים גם לקמח מלא? ומה הרעיון בחומץ?

מתאים לקמח מלא, תצטרכי יותר נוזלים.
החומץ פותח את נקבוביות הבצק והופך אותו לאורירי. בקמח מלא פחות.
 

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
במתכון שלי החלות לא מתפשטות כמעט לצדדים, רק תופחות ועולות בצורה מהממת. והקליעות לא מתפרקות.
אגב, הוא דומה מאד למתכון שלך, בקר! וגם אני אופה על חום גבוה מעט זמן.
 

ימבמבם

משתמש רשום
ת'אמת סיבכתם אותי
יש פה כמה דעות סותרות:confused::confused::confused:
להתפיח הרבה:( להתפיח מעט:cool:
חום נמוך:eek: חום גבוה:mad:
:D:D:D
שכחתי לציין שהחלות הם מקמח מלא (זה היה ברור לי כ"כ...)
אבדוק את העצות ואעדכן בעז"ה בתוצאות
תודה רבה לכולכם על העזרה!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י ימבמבם;1868679:
ת'אמת סיבכתם אותי
יש פה כמה דעות סותרות:confused::confused::confused:
להתפיח הרבה:( להתפיח מעט:cool:
חום נמוך:eek: חום גבוה:mad:
:D:D:D
שכחתי לציין שהחלות הם מקמח מלא (זה היה ברור לי כ"כ...)
אבדוק את העצות ואעדכן בעז"ה בתוצאות
תודה רבה לכולכם על העזרה!!!

לא משנה קמח מלא או לא.
כדאי לך לנסות אפיה של 20 דקות בחום גבוה של 220. יוצא מעולה...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה