דווקא פעם בדקתי את הנושא.המתמטיקה לא מסתדרת לי מחיר הפחם היה יותר מכפול (100%) ואילו חל פיחות בדולר במקסימום של 25% איך זה מתאזן ?
מתוך אתר רשות החשמל
"בשל העלייה במחירי הפחם כאמור, תעריף החשמל לצרכן הביתי היה צריך לעלות בכ- 10%, אולם מספר גורמים הביאו להתמתנות העלייה בתעריף החשמל ובהם הרווחים ממכירת תחנת הכוח "חגית מזרח", שיועברו במלואם לצרכני החשמל במסגרת עדכון התעריף הנוכחי והורידו את העלות המוכרת. בנוסף נרשמה ירידה במחירי הגז שהושפעה בין היתר גם מהירידה בשער הדולר".
אפשר לראות את כל החישובים כאן:
נדרשת יותר צניעות כאשר כותבים ללא שום מקורות וללא שום הסבר הגיוני.
זכותך להאמין לנתונים היבשים אני לא מאמין להםדרך אגב מדד המחירים עלה 2021 ב 2.8%
אני לא חושב שכולם מושחתים, בהחלט יש בשירות הציבורי אנשים עם אינטרסים ואג'נדות
אבל יש הרבה שעושים מלאכתם נאמנה ולענ"ד הם הרוב
הנה מצאתי משהו מ2008 אבל זה לא מה שראיתי פעם. המחירים מוכרים מאנשהו? כבר היה לעולמים!!!נתונים מדוייקים כרגע אין לי. זה הסתמכות על בדיקה ישנה.
לפני שאתה בודק את מחיר החשמל אם הוא זול "ביחס" או לאמחיר החשמל בישראל הוא מהנמוכים בעולם המערבי
להלן טבלה של סנט לקוט"ש
ניתן לראות המחיר בכל מדינה כאן
התייקרות של החומרי גלם. מים למשל.חברת "טמפו" תייקר את מוצריה עד 5%. (חדשות 13)
בעקבות הזעם הציבורי ליברמן שוקל לקצץ את הייקור בחשמל ל2-3% (כלכליסט)
תגיד לי איך זה שמקום המדינה כמעט לא השתנה מצב הבנקים בישראל ולא נפתחו בנקים חדשים??אני לא מבין
למה עוד לא קמה רשת גדולה...
ותעשה מחירי רצפה על מללא מוצרים במחיר הפסד...
כולם הסתערו על הסחורה שלהם....
גם אם יהיה להם ריווח של 1-2 ש"ח על מוצר...
הרי הם יעיפו אלפים ברגע...(כמו החיסול באושר עד...שמכרו למשל אידשע קאפ 9.9 ש"ח
תוך יום יומיים לא נשאר להם גרגיר...)
ב.זה פרסומת מטורפת.
ג.זה ייתפס בעייני הציבור כמו רשת שמתחשבת ונענית לטובת הלקוח...
הנה מצאתי משהו מ2008 אבל זה לא מה שראיתי פעם. המחירים מוכרים מאנשהו? כבר היה לעולמים!!!
לא ברורים האינטרסים שלכם לדחוף לאנשים נתונים יבשים לא אמיתיים [תמונה חלקית זה נתון לא אמיתי.]
קצת צניעות לא תזיק. לפני שמטיחים כזה משפט באחרים. כביכול אתם מגובים בעובדות ויודעים את כל הפרטים הקטנים. ואחרים לא. [אנשים שמעו כלכלנים בכירים מאד שאומרים שהממשלה קשורה להתייקרויות, הם לא המציאו את זה בעצמם.]
בוא נעשה רענון,לפני שאתה בודק את מחיר החשמל אם הוא זול "ביחס" או לא
בדקת את המשכורות הממוצעות בארץ "ביחס" לעולם המערבי?
בדקת את מחיר התח"צ ושאר מוצרי הצריכה "ביחס" לעולם המערבי?
להיתפס רק למחיר החשמל ולהגיד "זול פה" זה להפוך את הקהל למטומטם
הקף את התשובה הנכונהדרך אגב מחירי התחבורה הציבורית בישראל הם נמוכים מרוב העולם המערבי:
צודק..תגיד לי איך זה שמקום המדינה כמעט לא השתנה מצב הבנקים בישראל ולא נפתחו בנקים חדשים??
תשמע את הרצאותיו של גיא רולניק ותקבל תשובה
ובגדול הרגולצייה (מה שאומר שכולם חברים של כולם פועל בכל מקום)
ולכן המציאות היא שקשה מאוד מאוד לשנות דברים
מה גם שאף אחד לא מעיז להתעסק עם האילי הון וד"ל
פסטה ברילהחברת שסטוביץ, מהיבואניות הגדולות במשק, מסרבת להוריד את מחיריה - למרות פער מקומם בין המחירים בישראל למחירים בעולם, שמגיע עד מאות אחוזים! בין מוצרי החברה בישראל: פסטה, משחת שיניים, סבון כלים ועוד מוצרי צריכה רבים.
מהם מותגי החברה??
כדאי לחשוב עוד קצת...צריך להוציא איזה סלוגן קליט...
"לא זולים...לא קונים...!!!…"
עוד פופוליזם
זה ברור שזה לא כסף שמועבר לחשבון של עבאס או אנשיו
המדינה מזמן רצתה להשקיע בחברה הערבית בכל מיני תחומים פיתוח תשתיות, חינוך, השמה בתעסוקה, מיגור פשיעה וכו' וכו' - הדברים האלה יביאו בסוף יותר מיסים וזה עסק כלכלי לכל דבר
עבאס עזר להתניע את התהליך, דרך אגב מעניין כמה באמת יעבור אליהם מתוך ההתחייבות בד"כ זה נגמר בפחות מחצי
שימו לב שמדובר על תוכנית להרבה שנים ולא שבשנה אחת מעבירים את הכסף
דרך אגב בנק ישראל שבד"כ הם קמצנים בירך על התוכנית:
"מהלך נוסף וחשוב המשתקף בתקציב המוצע, הוא תכנית החומש לפיתוח החברה הערבית. תכנית זו כוללת הקצאה של משאבים ניכרים לפיתוח ההון האנושי, התשתיות והתעסוקה ביישובי החברה הערבית ובערים המעורבות. למהלך זה חשיבות גדולה לשיפור בר-קיימא של הרווחה הכלכלית בחברה הערבית, אך גם תועלת רבה למשק כולו שייהנה מהגדלת ההון האנושי ועליית פריון העבודה שהתכנית תוביל אליהם"
לא חושב שהם מפסידים, כי בסה"כ מדובר בגימיק, בדיוק כמו רמי-לוי עם ה'עוף בשקל'.אאבל אנ
צודק..
אבל אנ'לא יודע עד כמה...
כי למשל אושר עד כשהם מחליטים לעשות מחירי הפסד הם עושים...
כמו על האידשע קאפ 9.9
או כמו על כמ' דף יומי עוז והדר..(למי שזוכר)
או כמו על חולצות טומי...
או כמו על מוצרי חשמל ושתיה...
בקיצור...
אולי זה בסופו של דבר בהסכמת הייצרנים
אבל ת'כלס זה כח
והציבור מצביע ברגליים...
ואני בטוח שיש חברות גדולות שיסכימו להגיע להסכם השביל לרדת בכבוד מהעץ...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: