מתכוני "ללא..."

טוב לדעת

משתמש צעיר
נכתב ע"י בינה;2517834:
פשטידת בטטות מוצלחת! (2 אינגליש)
2 בטטות גדולות לחתוך לקוביות קטנות
2 בצל גדול- קוביות
(1 קופסת פטריות למי שמשתמש)
לטגן את הבצל טוב אם אתם משתמשים בפטריות להוסיף לקראת סוף הטיגון.

בקערה נפרדת לערבב עם בלנדר:
5 ביצים
כוס פירה
1 כף גדושה מיונז
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן
פלפל שחור או לבן- לא חובה.

לערבב את הבצל, הבטטות עם הבלילה ולאפות.
יוצא מהמם!!

יש לך בטח גם מרשם למיונז ביתי, תוכלי להעלות?
 

עדינה הלפגוט

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י סטודיו ישר;2517868:
למנה ראשונה, תוספת או סתם....

אני שמה בתבנית אלומיניום אישית
שכבת פירה
שכבת פירה מבטטה
ושכבה ממילית בטעם כבד(ביצים אגוזים ובצל מטוגן)
אופה קצת עד שמתייצב והופכת על הצלחת
לשדרוג אני שמה חזה עוף מוקפץ מעל.

נשמע מעולה. איך עושים פירה בטטה מוצלח?
ניסיתי פעם ויצא ממש דוחה המרקם.
מבשלים במיים? אופים? אשמח לפרוט
 

מימי99

משתמש רשום
קוקוסיות אפויות

300 גר' קוקוס
200 גר' סוכר (כוס)
3 ביצים
חצי חבילה שוקוצ'יפס-לבחירה

לערבב לתערובת אחידה ליצור כדורים קטנים בקוטר 3 ס''מ ולהניח במנז'טים
לאפות בחום בינוני 10-15 דקות

לאחר הצינון אפשר לזלף שוקולד מריר משקית עם חור לקישוט
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י מולטימדיה ה;2517885:
נשמע מעולה. איך עושים פירה בטטה מוצלח?
ניסיתי פעם ויצא ממש דוחה המרקם.
מבשלים במיים? אופים? אשמח לפרוט

מבשלת עד לריכוך אבל לא יותר מידי
עם מלח ומים
אח"כ מסננת מהמים שמה שמן ומועכת ולשדרוג אני מוסיפה קצת בצל מטוגן קצוץ

ועם אותה תערובת רק כאן צריך להקפיד שזה יהיה חלק מאד
אני מצנטרת שושני בטטה אופה קצת ומגישה ליד עוף או בשר
כנ"ל אני עושה גם עם פירה
 

בינה

משתמש מקצוען
מיונז ביתי:
1 ביצה
1- 1 1/2 כוסות שמן
מיץ מחצי לימון
קורט מלח

הקציפי את הביצה היטב בבלנדר יד או במעבד מזון. הוסיפי את השמן בקילוח דקיק תוך כדי הקצפה. הוסיפי מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
המשיכי להקציף עד שנוצר מיונז חזק.

אפשר לשמור בין 4-7 ימים במקרר
 

מימי99

משתמש רשום
טראפלס שוקולד מתמרים ואגוזים
היה פעם בעיתון ''פנינים''-בריא מוצלח וטעים
כוס תמרים מג'הול מגולענים
2 כוסות תערובת אגוזים מסוגים שונים
4\3 כוס קקאו
4\1 כוס ליקר או יין

לטחון במעבד את האגוזים עם הקקאו
מוסיפים תמרים ונוזל עד לקבלת תערובת חלקה ושוקולדית
מעבירים להקפאה להתייצבות לשעה יוצרים כדורים מגלגלים בקוקוס\אגוזים קצוצים\ברס\והכי טעים בשוקולד מומס
אפשר גם רק לזלף שוקולד לא ממש לטבול
 

שולמית אור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מימי99;2517889:
קוקוסיות אפויות

300 גר' קוקוס
200 גר' סוכר (כוס)
3 ביצים
חצי חבילה שוקוצ'יפס-לבחירה

לערבב לתערובת אחידה ליצור כדורים קטנים בקוטר 3 ס''מ ולהניח במנז'טים
לאפות בחום בינוני 10-15 דקות

לאחר הצינון אפשר לזלף שוקולד מריר משקית עם חור לקישוט



אויש, איפה ה"ללא" כאן??
כמה "עברות" במכה אחת...;)
קוקוס, שוקולד צ'יפס, שוקולד.
 

מימי99

משתמש רשום
נכתב ע"י שולמית אור;2517905:
אויש, איפה ה"ללא" כאן??
כמה "עברות" במכה אחת...;)
קוקוס, שוקולד צ'יפס, שוקולד.

סורי..
זה היה נראה לי די בסיסי (לא חייבים את השוקו צ'יפס)-קוקוס ביצים וסוכר
בפתיחת האשכול כתבו ללא קמח תפו''א סוכר וניל וכד'
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מוס שוקולד- אני עושה אותו למוס קפה

6 ביצים מופרדות
2.25 כוסות סוכר
1.25 כוס קקאו
1.25 כוס שמן
1 כף קפה
1/2 כוס מים רותחים

אני מורידה את הקקאו ושמה במקומו עוד קצת קפה.
מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר
מערבבים סוכר, שמן קפה ומוסיפים מים רותחים עד שנמס מוסיפים חלמונים
מוסיפים בעדינות לחלבונים.

מכינים נשיקות מרננג מ4 חלבונים רבע כפית מלח וכוס סוכר
מקציפים חלבונים מוסיפים מלח ואח"כ בהדרגה סוכר
עד לקבלת קצף מבריק ויציב מזלפים נשיקות קטנות ןאופים בחום של 120 מעלות
כשעה ורבע משאירים בתנור לשעתיים.
חצי מהקיצפיות טוחנים ושמים בתחתית כל כוס מעל שמים את המוס ותוקעים נשיקה מעל המוס(מהמחצית שלא טחנו)
ומפזרים קראנצ' שקדים מסוכרים(שקדים מסוכרים וטחונים)

יוצא מרשים וטעים-לא מאמינים שזה של פסח...
 

רחלי טל

משתמש מקצוען
גלידת סורבה פירות

אני לא אוהבת גלידות עם ביצים ולכן חיפשתי משהו אחר.
שנה שעברה ניסיתי ויצאה לי מעין גלידת סורבה טעימה:
שכבה כתומה
מבשלים בסיר 4 כוסות מיץ תפוזים
2 כוסות מים
כוס סוכר
מעט מיץ לימון (בערך כפית)
מקפיאים למס' שעות ואז טוחנים במעבד מזון למעין "ברד" ומקפיאים שוב בתבנית ח"פ.

מעל העסק הזה עושים שכבה נוספת בצבע סגול-
אותם רכיבים + מעט מי סלק
מקפיאים וטוחנים כנ"ל, ומסדרים שכבה שניה מעל השכבה הכתומה

יוצא גלידת סורבה קרירה ומרעננת, טעימה טעימה!
 

בינה

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רחלי טל;2517956:
אני לא אוהבת גלידות עם ביצים ולכן חיפשתי משהו אחר.
שנה שעברה ניסיתי ויצאה לי מעין גלידת סורבה טעימה:
שכבה כתומה
מבשלים בסיר 4 כוסות מיץ תפוזים
2 כוסות מים
כוס סוכר
מעט מיץ לימון (בערך כפית)
מקפיאים למס' שעות ואז טוחנים במעבד מזון למעין "ברד" ומקפיאים שוב בתבנית ח"פ.

מעל העסק הזה עושים שכבה נוספת בצבע סגול-
אותם רכיבים + מעט מי סלק
מקפיאים וטוחנים כנ"ל, ומסדרים שכבה שניה מעל השכבה הכתומה

יוצא גלידת סורבה קרירה ומרעננת, טעימה טעימה!


במקום מי סלק אפשר להכין סורבה ממיץ ענבים יוצא מוצלח מאד!!!
 

שני סינים

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
קרם לעוגה
ההכנה היא כמו מיונז ביתי!
בבלנדר שמים ביצה + שמן
עד שנהיה מיונז ומוסיפים סוכר חצי כוס או יותר תלוי בטעם שרוצים
ומוסיפים אגוזים או שקדים טחונים
יוצא מדהים עם מרקם של קרם טעים
בהצלחה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
וואו!
אשכול ממש מוצלח!
המתכונים נראים ממש משובחים,
תודה
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אני אשמח למתכונים חלביים ללא אפיה כי התנור הפסחי שלי הוא בשרי.
 

שני סינים

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תרכיז תפוזים - לשים הרבה תרכיז, 2 כוסות תפוזים, כוס סוכר במגימיקס
תרכיז לימון - כוס לימון סחוט, 2-3 כוסות סוכר, הבישול מיותר,
 

שני סינים

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עוגת שקדים שהכל:
כמות לפס -
3 ביצים מוקצפות, כוס שקדים, חצי כוס סוכר, מים ושמן
יוצא ממש טעים
 

שני סינים

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עוגיות שקדים - מוצלחות מאוד !!
- 4 חלמונים, 1 כוס סוכר, 2 כוסות שקדים, לערבב, להניח במקרר לחצי שעה, ליצור כדורים ולאפות 180 מעלות 20 דקות בערך
בתבנית ח"פ כל העוגיות נדבקו אחת לשניה
יוצא הרבה עוגיות!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה