אז יש לי פה כמה מתכונים קלילים ממש לארוחת ערב
אז הנה מתכון ראשון (הבישול הקל לכלה)
לוקחים שאריות חלה או לחם במתכון המקורי רשום להסיר את הקשה של הלחם
אני לא מסירה סתם חבל....
ממיסים חמאה
מורחים על הפרוסות לחם\חלה את החמאה
בצלחת נפרדת מערבבים שמנת חמוצה עם 2 ביצים א מרק בצל(נראה לי במקור זה א מרק פטריות אבל לא היה לי בבית)
במתכון כתוב לשים גם פטריות אבל אני לא אוהבת כ"כ פטריות
מורחים על הפרוסות את השמנת עם הביצים
ושמים בתנור
ומוציאים כשנראה טוב....
הנה תמונה
מתכון הבא....
פסטה מוקרמת
אני לא כ"כ מתחברת לכל הפסטות עם השמנת כלומר אולי זה טעים אבל זה עושה בחילות וכאבי בטן
אז הנה מתכון טעים ופשוט ללא שמנת!
מבשלים חבילת פסטה
ממיסים חמאה
מטגנים בחמאה בצל
מוסיפים 4 כפות קמח
שלוש וחצי כוסות חלב
א מרק בצל\א מרק פטריות
מלח פלפל שחור
ובוחשים בערך רבע שעה עד שמתחיל להיות סמיך
גם כאן יש אופציה לשים פטריות אבל שוב...אני לא אוהבת....
וזהו!
מערבבים עם הפסטה
חשוב לבחוש כל הזמן ולכבות את האש רק שהרוטב ממש סמיך
והנה תמונה:
(סליחה שאני לא צלמת מדופלמת....ורחוקה גם מלהיות שצלמת פשוטה....)
עכשיו מתכון לפיצה טעימה כמו בחנות!!! (מקור מאתר מתכונים בעשר דקות)
לבצק:
4 כוסות (560 ג’) קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
כף ושליש (14 ג’) שמרים יבשים
2 כפות מלאות (30 ג’) סוכר
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
4 כפות (40 מ”ל) שמן זית
כפית ורבע (8 ג’) מלח
למריחה על הבצק (מומלץ, לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה-אני לא מרחתי אבל כנראה מוסיף
לרוטב:
3 כפות מיונז
5 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה חריפה
כף סוכר
3 שיני שום
כף אורגנו/תבלין פיצה
לטחון הכל בבלנדר מקל
(הרוטב יוצא חריף, אפשר להוריד מהפלפל שחור לחצי כפית)
מחממים תנור ל250 מעלות
מחלקים את הבצק ל2
מרדדים על נייר אפיה ומורחים את השום עם החמאה ומעל את הרוטב
מפזרים גבינ"צ ותוספות שרוצים, שמים על תבנית הפוכה בתנור החם ל9-10 דק' עד שמשחים קצת
יש לשים לב לצורת האפייה!! וכן לחום הגבוה!!ולכוון טיימר ל 10 דקות אחרת זה יישרף!!
והנה תמונה:
והנה רעיון נוסף לשדרוג לחמניות רגילות ללחמניות פיצה -הבאתי לכמה שכנות שילדו באותה תקופה עם סלט ורוטב פיצה
אז זה בצק ריגל ופשוט-שמשמש אותי לחלות לחמניות ועוד
אני שמה מעל רוטב פיצה וגבינ"צ (אפשר רוטב פיצה מהפיצה למעלה...)
והנה תמונה:
אני מאוד אוהבת לעשות כמות מכובדת ולהקפיא ואז בבוקר לשלוף מהמקפיא ולהכניס לתיק.....
אני אוהבת גם לעשות לחמניות שום מאותו בצק
מכינים בצק עושים צורות
ואז לרוטב:
7 שיני שום
חצי כוס שמן רגיל
חצי כוס שמן זית
ותבלינים שאוהבים
אפשר פפריקה זעתר וכו
מורחים לפני האפייה
וגם מייד לאחר האפייה
יוצא טעים!!!
אבל אין לי תמונה......
זהו בינתיים
מקווה שהועלתי למישהי
בתאבון!!!!
אז הנה מתכון ראשון (הבישול הקל לכלה)
לוקחים שאריות חלה או לחם במתכון המקורי רשום להסיר את הקשה של הלחם
אני לא מסירה סתם חבל....
ממיסים חמאה
מורחים על הפרוסות לחם\חלה את החמאה
בצלחת נפרדת מערבבים שמנת חמוצה עם 2 ביצים א מרק בצל(נראה לי במקור זה א מרק פטריות אבל לא היה לי בבית)
במתכון כתוב לשים גם פטריות אבל אני לא אוהבת כ"כ פטריות
מורחים על הפרוסות את השמנת עם הביצים
ושמים בתנור
ומוציאים כשנראה טוב....
הנה תמונה
מתכון הבא....
פסטה מוקרמת
אני לא כ"כ מתחברת לכל הפסטות עם השמנת כלומר אולי זה טעים אבל זה עושה בחילות וכאבי בטן
אז הנה מתכון טעים ופשוט ללא שמנת!
מבשלים חבילת פסטה
ממיסים חמאה
מטגנים בחמאה בצל
מוסיפים 4 כפות קמח
שלוש וחצי כוסות חלב
א מרק בצל\א מרק פטריות
מלח פלפל שחור
ובוחשים בערך רבע שעה עד שמתחיל להיות סמיך
גם כאן יש אופציה לשים פטריות אבל שוב...אני לא אוהבת....
וזהו!
מערבבים עם הפסטה
חשוב לבחוש כל הזמן ולכבות את האש רק שהרוטב ממש סמיך
והנה תמונה:
(סליחה שאני לא צלמת מדופלמת....ורחוקה גם מלהיות שצלמת פשוטה....)
עכשיו מתכון לפיצה טעימה כמו בחנות!!! (מקור מאתר מתכונים בעשר דקות)
לבצק:
4 כוסות (560 ג’) קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה
כף ושליש (14 ג’) שמרים יבשים
2 כפות מלאות (30 ג’) סוכר
כוס (240 מ”ל) מים חמימים
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
4 כפות (40 מ”ל) שמן זית
כפית ורבע (8 ג’) מלח
למריחה על הבצק (מומלץ, לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה-אני לא מרחתי אבל כנראה מוסיף
לרוטב:
3 כפות מיונז
5 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה חריפה
כף סוכר
3 שיני שום
כף אורגנו/תבלין פיצה
לטחון הכל בבלנדר מקל
(הרוטב יוצא חריף, אפשר להוריד מהפלפל שחור לחצי כפית)
מחממים תנור ל250 מעלות
מחלקים את הבצק ל2
מרדדים על נייר אפיה ומורחים את השום עם החמאה ומעל את הרוטב
מפזרים גבינ"צ ותוספות שרוצים, שמים על תבנית הפוכה בתנור החם ל9-10 דק' עד שמשחים קצת
יש לשים לב לצורת האפייה!! וכן לחום הגבוה!!ולכוון טיימר ל 10 דקות אחרת זה יישרף!!
והנה תמונה:
והנה רעיון נוסף לשדרוג לחמניות רגילות ללחמניות פיצה -הבאתי לכמה שכנות שילדו באותה תקופה עם סלט ורוטב פיצה
אז זה בצק ריגל ופשוט-שמשמש אותי לחלות לחמניות ועוד
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח
3 כוסות מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח
3 כוסות מים חמימים
אני שמה מעל רוטב פיצה וגבינ"צ (אפשר רוטב פיצה מהפיצה למעלה...)
והנה תמונה:
אני מאוד אוהבת לעשות כמות מכובדת ולהקפיא ואז בבוקר לשלוף מהמקפיא ולהכניס לתיק.....
אני אוהבת גם לעשות לחמניות שום מאותו בצק
מכינים בצק עושים צורות
ואז לרוטב:
7 שיני שום
חצי כוס שמן רגיל
חצי כוס שמן זית
ותבלינים שאוהבים
אפשר פפריקה זעתר וכו
מורחים לפני האפייה
וגם מייד לאחר האפייה
יוצא טעים!!!
אבל אין לי תמונה......
זהו בינתיים
מקווה שהועלתי למישהי
בתאבון!!!!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: