דרוש מתכון מתכונים עם שסק

כמובן

משתמש חדש
יש לנו עץ שסק בחצר. רציתי לנצל את שפע הפירות. יש למישהו מתכון טוב לקומפוט, ליקר וכד' עם שסק?
 

הולי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
 

הולי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה

כמובן

משתמש חדש
האתרים האלה חסומים לי. אודה לך מאד אם תוכלי לרשום את המתכונים. האם אפשר להשתמש בשסק אחרי הקפאה? פשוט כי עד אחרי שבועות שאפשר יהיה לעשות שהחיינו כבר לא יהיה שסק על העץ.
 

הולי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סלט חמצמץ של ירקות ושסק ברוטב רימונים
רכיבים:
עלים מחצי ראש חסה רומית
2 עגבניות
3-4 צנוניות
גזר בינוני
5 יחידות שסק
מעט פטרוזיליה
מעט נענע
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב רימונים (רוטב מוכן על בסיס רכז רימונים, אפשר להשתמש גם ברכז)
מלח
מיץ מלימון אחד
שמן זית

הכנה:

  • שוטפים ומייבשים היטב את החסה, חותכים גס ומעבירים לקערה.
  • שוטפים את העגבניות, מייבשים וחותכים לחתיכות גסות.
  • שוטפים ומייבשים את הצנוניות וחותכים לפיסות קטנות.
  • קולפים את הגזר וממשיכים לקלוף ממנו פיסות דקיקות לתוך הקערה.
  • קולפים בעדינות את השסק, מסירים את העוקץ וחותכים לשניים לאורכו. מסירים את הגרעינים וחותכים לאורך לשלוש חתיכות מכל מחצית פרי, כך שכל פרי נותן לנו 6 חתיכות.
  • קוצצים את הפטרוזיליה והנענע.
  • מעבירים את כל הרכיבים לקערה ומתבלים בטחינה, רוטב רימונים, מלח, מיץ לימון ושמן זית.
  • מערבבים היטב ומגישים.

בתאבון!
 

הולי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עוגת שסק
2 כוסות שסק מנוקה וחתוך
1.5 כוס סוכר
3 כפות יין אדום
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חלב
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לערבב שסק, ין וסוכר ולהניח ל 10 ד'.
להוסיף את שאר החומרים ולערבב.
לאפות בחום בינוני כ 45 ד', לבדוק עם קיסם.
בתיאבון
 

הולי

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
האתרים האלה חסומים לי. אודה לך מאד אם תוכלי לרשום את המתכונים. האם אפשר להשתמש בשסק אחרי הקפאה? פשוט כי עד אחרי שבועות שאפשר יהיה לעשות שהחיינו כבר לא יהיה שסק על העץ.

לשייקים או אפיה השסק יהיו מעולים אחרי הקפאה.
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עוגת שסק
2 כוסות שסק מנוקה וחתוך
1.5 כוס סוכר
3 כפות יין אדום
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס חלב
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
לערבב שסק, ין וסוכר ולהניח ל 10 ד'.
להוסיף את שאר החומרים ולערבב.
לאפות בחום בינוני כ 45 ד', לבדוק עם קיסם.
בתיאבון
היה לנו הרבה שסק שנקטף באיבו ועדיין לא היה מתוק מספיק לטעמנו. הכנו את עוגת השסק הזו ב-2 הבדלים: מיץ תפוזים במקום חלב, קמח רגיל + אב' אפיה במקום קמח תופח וכן היה חסר לנו קמח בכמות של חצי כוס והמרנוהו בקורנפלור. יצא טעים.
 

ציבי2

משתמש צעיר
סלט חמצמץ של ירקות ושסק ברוטב רימונים

רכיבים:
עלים מחצי ראש חסה רומית
2 עגבניות
3-4 צנוניות
גזר בינוני
5 יחידות שסק
מעט פטרוזיליה
מעט נענע
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב רימונים (רוטב מוכן על בסיס רכז רימונים, אפשר להשתמש גם ברכז)
מלח
מיץ מלימון אחד
שמן זית

הכנה:

  • שוטפים ומייבשים היטב את החסה, חותכים גס ומעבירים לקערה.
  • שוטפים את העגבניות, מייבשים וחותכים לחתיכות גסות.
  • שוטפים ומייבשים את הצנוניות וחותכים לפיסות קטנות.
  • קולפים את הגזר וממשיכים לקלוף ממנו פיסות דקיקות לתוך הקערה.
  • קולפים בעדינות את השסק, מסירים את העוקץ וחותכים לשניים לאורכו. מסירים את הגרעינים וחותכים לאורך לשלוש חתיכות מכל מחצית פרי, כך שכל פרי נותן לנו 6 חתיכות.
  • קוצצים את הפטרוזיליה והנענע.
  • מעבירים את כל הרכיבים לקערה ומתבלים בטחינה, רוטב רימונים, מלח, מיץ לימון ושמן זית.
  • מערבבים היטב ומגישים.

בתאבון!

במה לדעתכם אפשר אולי להחליף את רוטב הרימונים?
 

עטו בידו

משתמש פעיל
עריכה תורנית
סתם להתעניינות, שמעתי פעם שהעונה של השסק נמשך כשבועיים בלבד. זה אכן כך?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה