מי שרוצה להציע מתכון שאפשר לנצל בו מצות, מוזמן.
אני מצרפת פה מתכון מאד מוצלח שעשיתי כמה פעמים והוא: קוגל ירושלמי בסיר אחד.
משחימים בסיר (עדיף אלומיניום ולא נירוסטה) חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר. כשנוצרות בועות והסוכר משחים, מכבים.
מוסיפים בזהירות ארבע כוסות מים, ומרתיחים. תוך כדי מוסיפים שלוש כפות סוכר, חצי כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כשרותח מכניסים חתיכות מצות - שוברים גס, לא פירורים. הכמות עד שהמים מלאים (בערך חצי קילו), מקטינים את האש ומבשלים עוד כמה דקות עד שהמים נגמרים- נספגים.
מוסיפים שלוש ביצים ומעבירים לתבניות אנגליש קייק. אפשר גם להעביר לקערה לפני הוספת הביצים ואז לרפד את הסיר בניר אפיה ולאפות בו עצמו.
אופים במאה שמונים מעלות כארבעים וחמש דקות.
בהצלחה!
אני מצרפת פה מתכון מאד מוצלח שעשיתי כמה פעמים והוא: קוגל ירושלמי בסיר אחד.
משחימים בסיר (עדיף אלומיניום ולא נירוסטה) חצי כוס שמן וחצי כוס סוכר. כשנוצרות בועות והסוכר משחים, מכבים.
מוסיפים בזהירות ארבע כוסות מים, ומרתיחים. תוך כדי מוסיפים שלוש כפות סוכר, חצי כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כשרותח מכניסים חתיכות מצות - שוברים גס, לא פירורים. הכמות עד שהמים מלאים (בערך חצי קילו), מקטינים את האש ומבשלים עוד כמה דקות עד שהמים נגמרים- נספגים.
מוסיפים שלוש ביצים ומעבירים לתבניות אנגליש קייק. אפשר גם להעביר לקערה לפני הוספת הביצים ואז לרפד את הסיר בניר אפיה ולאפות בו עצמו.
אופים במאה שמונים מעלות כארבעים וחמש דקות.
בהצלחה!