רעיונות לכל דורש....
אני עשיתי לא מזמן חנוכת הבית חלבית, יצא מהמם,
עשיתי רביולי גבינה ברוטב אלפרדו- מתכון בהמשך
לזניה מדהימה!!!! פשוטה מאד להכנה... מתכון בהמשך
וכל מיני סוגים של גבינות שהכנתי מגבינה רגילה והוספתי לה תוספות
פוק'אצות (אפשר לקנות ולחמם בתנור ולהוציא לעיני האורחים- שיחשבו.....)
מטבלים נוספים כגון חמאה מתובלת - מתכון בהמשך
פסטו (קניתי)
רוטב שום- (קניתי...)
גבינת שמנת (בעוונותי קניתי)
לקינוח הבאתי עוגת גבינה וגלידה שקלה מאד להכנה ואפילו אין בה ביצה אחת!!!!
ולעצלנים מתכון נוסף של פסטה ברוטב עגבניות מוקרם (אפילו המכובדים ליקקו את האצבעות)
אז תכינו עט ודף ותרשמו (או תדפיסו למזהמי האוויר...)
מתכון רביולי ברוטב אלפרדו:
חומרים:
חבילת רביולי של תנובה או כל חב' אחרת (לא!!!! מבושל! כמות שזה!)
בצל אחד גדול
חבילה שמנת לבישול
פטריות קצוצות (ממש לא חייב) אפשר משימורים
גבינה צהובה מגוררת
מלח
מטגנים בצל גדול היטב (בצבע חום זהב)
מוסיפים פטריות ומטגנים
מוסיפים לו את השמנת לבישול
מוסיפים לכל הרוטב הזה את הרביולי ומבשלים כ- 5 דקות
בסוף מוסיפים את הגבינה הצהובה
בינגו!!
באותו אופן אפשר לבשל גם ניוקי. זה פשוט מתכון בסיסי של רוטב שמנת פטריות. יוצא כמו של המסעדות. באחריות מלאה!!!
מתכון לזניה:
מכינים את הרוטב של השמנת בלי להוסיף רביולי וגבינה צהובה.
מכינים את הרוטב האדום:
מטגנים בצל
מוסיפים לו כפית כמון שטוחה
כשהוא חום מוסיפים רסק עגבניות קופסאת שימורים בינונית וכוס מים (חד פעמית)
מבשלים עד שנשאר רוטב סמיך, מידי פעם אפשר להוסיף עוד מים בשביל להגדיל את הכמות
וללזניה-
הדבר הכי חשוב זה שהתחתית תהיה רטובה ברסק עגניות- אחרת הפסטה של הלזניה לא מתבשלת.
מרכיבים שכבות:
יוצקים לתבנית ח"פ ריבוע בגודל הסטנדרטי מהרסק בכמות נדיבה, משטיחים לזניה, שמים שוב רוטב עגבניות, ומפוררים ע"ז גבינה צהובה, שוב לזניה- והפעם רוטב לבן- וגבינה צהובה, וככה שכבות עד שנגמר לכן הלזניה/הרוטב/הכוח...
מומלץ לסיים בשכבה הלבנה וכמובן לא לשכוח לפזר בנדיבות גבינה צהובה...
לתנור 200 מע"צ כ- 30 דק' תלוי בתנור- עד שהפסטה של הלזניה רכה.
מומלץ בחום!
מתכונים נוספים לפי דרישה. פשוט נמאס לי להקליד.
אני עשיתי לא מזמן חנוכת הבית חלבית, יצא מהמם,
עשיתי רביולי גבינה ברוטב אלפרדו- מתכון בהמשך
לזניה מדהימה!!!! פשוטה מאד להכנה... מתכון בהמשך
וכל מיני סוגים של גבינות שהכנתי מגבינה רגילה והוספתי לה תוספות
פוק'אצות (אפשר לקנות ולחמם בתנור ולהוציא לעיני האורחים- שיחשבו.....)
מטבלים נוספים כגון חמאה מתובלת - מתכון בהמשך
פסטו (קניתי)
רוטב שום- (קניתי...)
גבינת שמנת (בעוונותי קניתי)
לקינוח הבאתי עוגת גבינה וגלידה שקלה מאד להכנה ואפילו אין בה ביצה אחת!!!!
ולעצלנים מתכון נוסף של פסטה ברוטב עגבניות מוקרם (אפילו המכובדים ליקקו את האצבעות)
אז תכינו עט ודף ותרשמו (או תדפיסו למזהמי האוויר...)
מתכון רביולי ברוטב אלפרדו:
חומרים:
חבילת רביולי של תנובה או כל חב' אחרת (לא!!!! מבושל! כמות שזה!)
בצל אחד גדול
חבילה שמנת לבישול
פטריות קצוצות (ממש לא חייב) אפשר משימורים
גבינה צהובה מגוררת
מלח
מטגנים בצל גדול היטב (בצבע חום זהב)
מוסיפים פטריות ומטגנים
מוסיפים לו את השמנת לבישול
מוסיפים לכל הרוטב הזה את הרביולי ומבשלים כ- 5 דקות
בסוף מוסיפים את הגבינה הצהובה
בינגו!!
באותו אופן אפשר לבשל גם ניוקי. זה פשוט מתכון בסיסי של רוטב שמנת פטריות. יוצא כמו של המסעדות. באחריות מלאה!!!
מתכון לזניה:
מכינים את הרוטב של השמנת בלי להוסיף רביולי וגבינה צהובה.
מכינים את הרוטב האדום:
מטגנים בצל
מוסיפים לו כפית כמון שטוחה
כשהוא חום מוסיפים רסק עגבניות קופסאת שימורים בינונית וכוס מים (חד פעמית)
מבשלים עד שנשאר רוטב סמיך, מידי פעם אפשר להוסיף עוד מים בשביל להגדיל את הכמות
וללזניה-
הדבר הכי חשוב זה שהתחתית תהיה רטובה ברסק עגניות- אחרת הפסטה של הלזניה לא מתבשלת.
מרכיבים שכבות:
יוצקים לתבנית ח"פ ריבוע בגודל הסטנדרטי מהרסק בכמות נדיבה, משטיחים לזניה, שמים שוב רוטב עגבניות, ומפוררים ע"ז גבינה צהובה, שוב לזניה- והפעם רוטב לבן- וגבינה צהובה, וככה שכבות עד שנגמר לכן הלזניה/הרוטב/הכוח...
מומלץ לסיים בשכבה הלבנה וכמובן לא לשכוח לפזר בנדיבות גבינה צהובה...
לתנור 200 מע"צ כ- 30 דק' תלוי בתנור- עד שהפסטה של הלזניה רכה.
מומלץ בחום!
מתכונים נוספים לפי דרישה. פשוט נמאס לי להקליד.