מתכונים לחנוכה

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
רעיונות לכל דורש....

אני עשיתי לא מזמן חנוכת הבית חלבית, יצא מהמם,
עשיתי רביולי גבינה ברוטב אלפרדו- מתכון בהמשך
לזניה מדהימה!!!! פשוטה מאד להכנה... מתכון בהמשך
וכל מיני סוגים של גבינות שהכנתי מגבינה רגילה והוספתי לה תוספות
פוק'אצות (אפשר לקנות ולחמם בתנור ולהוציא לעיני האורחים- שיחשבו.....)
מטבלים נוספים כגון חמאה מתובלת - מתכון בהמשך
פסטו (קניתי)
רוטב שום- (קניתי...)
גבינת שמנת (בעוונותי קניתי)

לקינוח הבאתי עוגת גבינה וגלידה שקלה מאד להכנה ואפילו אין בה ביצה אחת!!!!

ולעצלנים מתכון נוסף של פסטה ברוטב עגבניות מוקרם (אפילו המכובדים ליקקו את האצבעות)

אז תכינו עט ודף ותרשמו (או תדפיסו למזהמי האוויר...:))

מתכון רביולי ברוטב אלפרדו:

חומרים:
חבילת רביולי של תנובה או כל חב' אחרת (לא!!!! מבושל! כמות שזה!)
בצל אחד גדול
חבילה שמנת לבישול
פטריות קצוצות (ממש לא חייב) אפשר משימורים
גבינה צהובה מגוררת
מלח

מטגנים בצל גדול היטב (בצבע חום זהב)
מוסיפים פטריות ומטגנים
מוסיפים לו את השמנת לבישול
מוסיפים לכל הרוטב הזה את הרביולי ומבשלים כ- 5 דקות
בסוף מוסיפים את הגבינה הצהובה
בינגו!!

באותו אופן אפשר לבשל גם ניוקי. זה פשוט מתכון בסיסי של רוטב שמנת פטריות. יוצא כמו של המסעדות. באחריות מלאה!!!


מתכון לזניה:
מכינים את הרוטב של השמנת בלי להוסיף רביולי וגבינה צהובה.
מכינים את הרוטב האדום:
מטגנים בצל
מוסיפים לו כפית כמון שטוחה
כשהוא חום מוסיפים רסק עגבניות קופסאת שימורים בינונית וכוס מים (חד פעמית)
מבשלים עד שנשאר רוטב סמיך, מידי פעם אפשר להוסיף עוד מים בשביל להגדיל את הכמות

וללזניה-
הדבר הכי חשוב זה שהתחתית תהיה רטובה ברסק עגניות- אחרת הפסטה של הלזניה לא מתבשלת.
מרכיבים שכבות:

יוצקים לתבנית ח"פ ריבוע בגודל הסטנדרטי מהרסק בכמות נדיבה, משטיחים לזניה, שמים שוב רוטב עגבניות, ומפוררים ע"ז גבינה צהובה, שוב לזניה- והפעם רוטב לבן- וגבינה צהובה, וככה שכבות עד שנגמר לכן הלזניה/הרוטב/הכוח...
מומלץ לסיים בשכבה הלבנה וכמובן לא לשכוח לפזר בנדיבות גבינה צהובה...
לתנור 200 מע"צ כ- 30 דק' תלוי בתנור- עד שהפסטה של הלזניה רכה.
מומלץ בחום!
מתכונים נוספים לפי דרישה. פשוט נמאס לי להקליד.
 

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
טוב, בגלל שעשיתם לי תודה, אני ארשום גם את המתכון של הגלידה בלי ביצים, אז ככה מקציפים שמנת מתוקה במיקסר (מוודאים שהקערה נקיה לחלוטין ללא מים או שומן)
כשהקצף יציב מוסיפים חבילת שוקולד חלבי/ מריר / לבן מומס לבפנים,
שופכים בתבנית
אפשר גם בתבנית סיליקון מדוגמת ,
ולמקפיא עד שמתקשה.
יוצא חבל"ז
אגב, אפשר גם לעשות שכבות, בצבעים של מריר לבן וחלבי.
יוצא מהמם.
 

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
רביולי זה כיסני בצק ממולאים בבטטה או תרד או גבינות, אפשר למצוא את זה בכשרות מהודרת ברוב החנויות באיזור המקררים והשמנות להקצפה,
יש כלמיני חברות- פשוט לקנות את הזול ביותר.... ככה אני עושה בכולאופן :)
 

chanigo

משתמש רשום
מה עשית עם הגבינות- אני מחפשת רעיונות לכל מיני סוגי גבינות משודרגות!
תודה!!!
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
נכתב ע"י תדמית;1135512:
ולעצלנים מתכון נוסף של פסטה ברוטב עגבניות מוקרם (אפילו המכובדים ליקקו את האצבעות)
מתכונים נוספים לפי דרישה. פשוט נמאס לי להקליד.

אפשר את המתכון לפסטה ברוטב עגבניות מוקרם?
ותודה על המאמץ!!
 

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
אז ככה תתכונני כי זה ארוך:
גבינה עם עירית קצוצה
גבינה עם שבבי בצל
גבינה עם שקדים ופפריקה (קניתי בחנות הקולה של הפיצוחים והתבלינים, אפשר למצוא גם בפרג)
זיתים ירוקים קצוצים
זיתים שחורים
עם שומשום
עם פפריקה
עם שום כתוש (אפשר להוסיף שום כתוש מהחבילות הקנויות)
והכי חשוב עם זעתר ושמן זית ששופכים מלמעלה אחרי שמוזגים את הגבינה
לקישוט אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה וזיתים שחורים.
אפשר גם גבינה עם תירס.
מקווה שעזרתי :)
 

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
ובכן, המתכון הוא:
טגני בצל עד להשחמה
הוסיפי כפית שטוחה כמון
הוסיפי רסק עגבניות 5 כפות
הוסיפי חבילת שמנת לבישול
אחרי שאת מוזגת את המקרוני ומעליו את הרוטב (יוצא בצבע כתום) לפזר מלמעלה גבינה צהובה מגורדת.
יוצא מצוייין :)
 

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
ובכן כן, קניתי אריזת חיסכון. אגב. כדאי שתדענה ששמנת זולה משמעותית מגבינה (2 ומשהו ש"ח לעומת 6 ומשהו ש"ח. )
את יכולה לנסות גם לתבל שמנת, אם לא תנסי לא תדעי. תנסי כמות קטנה ותראי אם זה הולך.
אגב אם אפשר אני אשמח למשוב על המתכונים. פשוט את כולם אני ממציאה, כבר יש לי אוסף די רציני, שאולי ביום מן הימים אני אוציא כספר. אבל חשוב לי לדעת אם לעוד אנשים זה מצליח חוץ מאשר לי ולאחיות שלי, ולחברות שלי שניסו, בקיצור אם אפשר משוב, אני אודה לכן!!!
 

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עד כמה שידוע לי את הפסטה מוקרמת, והרביולי אחרי ההכנה שלו בתבנית יש להכניס לאפיה קצרה, לא?
איך הגבינה נמסה? לא מספיק החום של הבישול...
 

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
ובכן- אני קניתי ב "יש" ליד הבית (מי שי לו קשרים שם נא למסור למנהל את מס' חשבון הבנק שלי על הפרסום...)
רוטב שום של אוסם אבל בהחלט אפשר גם להכין לבד, פשוט בהחלט, מתכון יישלח עוד מעט.
ופסטו קונים ג"כ בכל חנות, הוא של חברת אוליביה טעם מצויין, יש של כל מיני חברות, ההכשר (יש כאלו שבלי- נא לשים לב- ) חתם סופר.
המחיר של 2 המוצרים הנ"ל באיזור ה-15 ש"ח לכל היותר (כל אחד כן?)
. הפסטו מגיע בצנצנת זכוכית.
אבל מי שרוצה מתכון לפסטו (אני לא הכנתי כי אני עצלנית) אין בעיה. רק תודיעו.

לגבי הפסטה המוקרמת והרביולי-
אני תמיד מכינה לפני הזמן. אני לא אכין מול האורחים, כי יש גבול למסירות הנפש...
אבל אחרי שזה מוכן בד"כ אני מכניסה למקרר ולפני שהאורחים באים/ לפני ההגשה אני מכניסה את הלזניה/ הפסטה וכו' בתבנית ח"פ לתנור על חום של 150-100 מע"צ (תלוי איפה האורחים נמצאים;)) ואז כשהם באים יש ריח גן עדן- וזה יוצא חם וטעים. כנ"ל את הלחם.

עוד שאלות?:eek:
 

מירית

משתמש רשום
המתכונים שלך נשמעים מגרים למדי, אשתדל לעדכן אותך בתוצאות..
תודה על המאמץ!
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם מארחים, הכי טוב וטעים להכין מראש את הלזניה אבל בלי לאפות!!!
כחצי שעה לפני שאמורים לשבת לאכול פשוט להכניס את הלזניה לתנור - ואז היא יוצאת טרייה, חמה וטעימה טעימה...

את הרביולי אפשר להכין קודם עם הרוטב אבל שוב, לא לאפות!
אפשר לתת ערבוב לרביולי והשמנת שבתבנית, לפזר גבינה צהובה ולהקרים ממש לפני שיושבים לאכול - ככה זה יוצא חם, טעים וטרי בלי לעבוד "מול האורחים"...
(אני עושה כך גם עם תפו"א/ספגטי מוקרם)
 

תדמית

משתמש צעיר
איור וציור מקצועי
מסכימה איתך 100 אחוז רק שאני פרנואית, ואני מאמינה שיש עוד כמוני שרוצות לטעום ולראות ש"הכל בסדר" בשבילן, כדאי שתאפינה את הלזניה/רבילוי וכו' לפני זה
ואת המכה בפטיש שיתנו קצת לפני שהאורחים באים. וודאי לא לעבוד מולם , כפי שאמרתי שיש גבול למסירות הנפש...
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
דווקא לזניה אני אוהבת לתת לה להתקרר מעט, כך היא מתייצבת יותר וקל יותר לחתוך אותה.
 

grafix

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י yosher2005;1136539:
דווקא לזניה אני אוהבת לתת לה להתקרר מעט, כך היא מתייצבת יותר וקל יותר לחתוך אותה.
ואז, אחרי החיתוך לחמם היטב.
 

mirif

משתמש מקצוען
תודה, תדמית.
הרוטב שום של אוסם שווה?
ויש לקנות פסטו בכשרות אחרת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה