מחפשים קינוח מושלם לחג? הפאי לימון האישי הזה מגיע עם בסיס עוגיות פריך, קרם לימון עשיר ומרנג קליל ומטריף.
לא אשקר, ההכנה של הפאי לימון האישי הזה דורשת קצת השקעה, אבל התוצאה שווה כל דקה! כל ביס מפתיע , הקינוח הזה בהחלט מרשים וטעיםם!!רכיבים:
- לבצק הפריך:
- 200 גרם מרגרינה רכה
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה
- 300 גרם קמח
- 1/2 כפית מלח
לקרם לימון(הקרם מתוך מתכון של אלון שבו) - 2 גרם ג׳לטין+10 גרם מים
- 150 גרם מיץ לימון
- 165 גרם ביצים
- 210 גרם סוכר
- 250 גרם מרגרינה קרה
- 3 חלבונים
- 150 גרם סוכר
הכנה:
- בצק פריך:
- בקערה, ערבבו את המרגרינה והסוכר עד שהתערובת תהיה קלה ורכה.
- הוסיפו את הביצה, קמח ומלח, ולשו את הבצק עד שהוא אחיד.
- עטפו בניילון נצמד והניחו במקרר לשעה.
- קריצת העיגולים:
- רדדו את הבצק על משטח מקומח בעובי של כ-3 מ"מ.
- בעזרת רינג או כוס, קרצו עיגולים
- אפו בחום של 180 מעלות במשך 12-15 דקות עד שהן זהובות.
* קרם לימון(מתוך מתכון של אלון שבו)- בקערה קטנה מערבבים ג׳לטין עם מים. משהים עד להתמצקות במקרר (כרבע שעה).
- בסיר מחממים מיץ לימון, ביצים וסוכר עד לנקודה בה התערובת מסמיכה מעט ונוצרת בועה ראשונה (82-83 מעלות).
- מיד מורידים את התערובת מהאש, מוסיפים את הג׳לטין ומערבבים עד שהג׳לטין נמס.
- מסננים את התערובת לקערה או כוס מדידה ומצננים ל-50 מעלות.
- מוסיפים בבת אחת את המרגרינה וטוחנים את הקרם בעזרת בלנדר מוט ליצירת קרם אחיד.
- מרנג
- במקביל, שמים את החלבונים והסוכר בקערה עמידה לחום ומניחים על בן מארי (סיר עם מים רותחים).
- מערבבים את התערובת עד שהסוכר מתמוסס והחלבונים חמים (כ-65 מעלות). לערבב כל הזמן שלא יצא חביתה!!
- העבירו לקערת מיקסר והקציפו עד שהמרנג מקבל מרקם יציב ונוצץ.
- הרכבה:
- זלפו מעל כל דסקית קרם לימון.
- מעל שוב דסקית של עוגיה
- זלפו מעל את המרנג
- לקישוט וטעם אפשר לשרוף את המרנג עם ברנר(לא חובה)