אז חיפשתי וחפשתי מתכון להכין לחג, ומרוב שהתלהבתי מהמתכון, הכנתי כבר לשבת שעברה....
והרי המתכון לפניכם+תמונות שלי...
המתכון לקוח מהאתר- krutit, וגם ראיתי בחוברות שתנובה חילקו.....
עוגת גבינה בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס
לבראוניז (תבנית בקוטר 22 או 24):
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
140 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
2 ביצים L
100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
25 גרם (2 כפות) קקאו איכותי
4-6 עוגיות אוראו – לא חובה
למוס שוקולד:
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן – לגאנש
120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן – להקצפה
לעוגת גבינה:
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי – בטמפרטורת החדר
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
14-16 עוגיות אוראו
לשכבת טראפלס שוקולד: (אני ויתרתי על זה, כי כמה אפשר להשמין מעוגה אחת....)
100 גרם שוקולד מריר איכותי
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
20 גרם חמאה
אופן הכנה:
– בראוניז: בקערה בינונית, שמתאימה למיקרו, שמים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות, עם ערבוב בין לבין, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים בין לבין עד להטמעה של הביצים.
– מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
– שוברים את עוגיות האוראו לרבעים ומוסיפים לבלילה (לא חובה). מערבבים בעדינות.
– מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה עם נייר אפייה בתחתית (עדיף רינג כדי ליצור חיבור חלק בין הדפנות לתחתית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים בחוץ.
– מוס שוקולד: ממיסים שוקולד וחצי מיכל שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
– מקפלים את הקצפת לשוקולד עד שנוצר מוס חלק. עדיף לעשות את זה בפעמיים וחשוב לא לערבב מדי כדי לשמור על האווריריות של המוס.
– מניחים שקף בתוך הרינג עם הבראוניז, צמוד לדפנות, ומוזגים פנימה את המוס. אם אין לכם שקף אפשר להשתמש בפס של נייר אפייה שמצמידים לדפנות בעזרת תרסיס שמן ששומר שהנייר אפייה לא יזוז.
– מיישרים את המוס (אני גם אוהבת לתת מכה קטנה עם תחתית התבנית על השיש כדי לשחרר בועות אוויר וליישר את המוס) ומעבירים למקפיא ל-40 דקות או עד שהמוס יציב יחסית. תבדקו שהוא כבר יציב כדי שהגבינה שתבוא מעל לא תמעך אותו מהמשקל שלה.
– עוגת גבינה: בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד הלבן ו-1/2 מיכל שמנת מתוקה וממיסים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים את הפודינג וטורפים.
– מוסיפים את 2 סוגי הגבינות (לבנה ונפוליאון) וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה.
– בינתיים מקציפים את יתרת השמנת בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצפת רכה.
– מקפלים מעט מהקצפת לגבינות ואז מסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות לאיחוד.
– מניחים על שכבת המוס היציבה שכבה אחידה של עוגיות אוראו ומוזגים מעל את הבלילה של עוגת הגבינה. ניתן להוסיף עוד עוגיות גם בתוך הבלילה של העוגה בצורה חופשית.
– מיישרים ומעבירים למקפיא ל-40 דקות או עד ששכבת הגבינה יציבה.
– טראפלס שוקולד: מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
– שופכים את השוקולד על העוגה הקרה ומחזירים למקפיא (במידה ורוצים להגיש עוד כמה ימים) או למקרר (במידה ורוצים להגיש תוך יממה). ובכל מקרה צריך לתת לעוגה לפחות חצי יום להתייצב.
– אפשר להגיש את העוגה מהמקפיא כמו עוגת גלידה אבל היא הכי טעימה מהמקרר ואחרי שהמתינה כמה דקות בחוץ כי אז הבראוניז מתרכך.
והרי התמונות מהעוגה שלי:
והרי המתכון לפניכם+תמונות שלי...
המתכון לקוח מהאתר- krutit, וגם ראיתי בחוברות שתנובה חילקו.....
עוגת גבינה בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס
לבראוניז (תבנית בקוטר 22 או 24):
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
140 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
2 ביצים L
100 גרם (3/4 כוס) קמח לבן
25 גרם (2 כפות) קקאו איכותי
4-6 עוגיות אוראו – לא חובה
למוס שוקולד:
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן – לגאנש
120 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 מ”ל (3/4 מיכל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן – להקצפה
לעוגת גבינה:
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
150 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון 25% בטעם טבעי – בטמפרטורת החדר
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
14-16 עוגיות אוראו
לשכבת טראפלס שוקולד: (אני ויתרתי על זה, כי כמה אפשר להשמין מעוגה אחת....)
100 גרם שוקולד מריר איכותי
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
20 גרם חמאה
אופן הכנה:
– בראוניז: בקערה בינונית, שמתאימה למיקרו, שמים שוקולד וחמאה וממיסים בפולסים של 30 שניות, עם ערבוב בין לבין, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מוסיפים סוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם אחת, וטורפים בין לבין עד להטמעה של הביצים.
– מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
– שוברים את עוגיות האוראו לרבעים ומוסיפים לבלילה (לא חובה). מערבבים בעדינות.
– מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה עם נייר אפייה בתחתית (עדיף רינג כדי ליצור חיבור חלק בין הדפנות לתחתית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים בחוץ.
– מוס שוקולד: ממיסים שוקולד וחצי מיכל שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
– מקפלים את הקצפת לשוקולד עד שנוצר מוס חלק. עדיף לעשות את זה בפעמיים וחשוב לא לערבב מדי כדי לשמור על האווריריות של המוס.
– מניחים שקף בתוך הרינג עם הבראוניז, צמוד לדפנות, ומוזגים פנימה את המוס. אם אין לכם שקף אפשר להשתמש בפס של נייר אפייה שמצמידים לדפנות בעזרת תרסיס שמן ששומר שהנייר אפייה לא יזוז.
– מיישרים את המוס (אני גם אוהבת לתת מכה קטנה עם תחתית התבנית על השיש כדי לשחרר בועות אוויר וליישר את המוס) ומעבירים למקפיא ל-40 דקות או עד שהמוס יציב יחסית. תבדקו שהוא כבר יציב כדי שהגבינה שתבוא מעל לא תמעך אותו מהמשקל שלה.
– עוגת גבינה: בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד הלבן ו-1/2 מיכל שמנת מתוקה וממיסים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
– מוסיפים את הפודינג וטורפים.
– מוסיפים את 2 סוגי הגבינות (לבנה ונפוליאון) וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה.
– בינתיים מקציפים את יתרת השמנת בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצפת רכה.
– מקפלים מעט מהקצפת לגבינות ואז מסיפים את שאר הקצפת ומקפלים בעדינות לאיחוד.
– מניחים על שכבת המוס היציבה שכבה אחידה של עוגיות אוראו ומוזגים מעל את הבלילה של עוגת הגבינה. ניתן להוסיף עוד עוגיות גם בתוך הבלילה של העוגה בצורה חופשית.
– מיישרים ומעבירים למקפיא ל-40 דקות או עד ששכבת הגבינה יציבה.
– טראפלס שוקולד: מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
– שופכים את השוקולד על העוגה הקרה ומחזירים למקפיא (במידה ורוצים להגיש עוד כמה ימים) או למקרר (במידה ורוצים להגיש תוך יממה). ובכל מקרה צריך לתת לעוגה לפחות חצי יום להתייצב.
– אפשר להגיש את העוגה מהמקפיא כמו עוגת גלידה אבל היא הכי טעימה מהמקרר ואחרי שהמתינה כמה דקות בחוץ כי אז הבראוניז מתרכך.
והרי התמונות מהעוגה שלי:
עוגת גבינה חצופה עם בראוניז, מוס שוקולד ושכבת טראפלס
וואו וואו וואו - מתכון לעוגת גבינה קרה משובצת בעוגיות אוראו עם תחתית בראוניז, מוס שוקולד אוורירי, שכבת טראפלס שוקולד שנמס בפה ותלוליות קצפת
www.krutit.co.il