נשמע ממש מיקצועי!יש לי מתכון מעולה
(אופה 3 קילו )
1 קילו קמח
50 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים חמימים
כף חומץ
כף מלח
טיפים לאפיה טובה:
לשים את השמרים (אני הכי אוהבת את הטריים של BRAVO) בתוך המים החמימים, לפחות 15 דקות לפני שאר החומרים, עם טיפטיפה סוכר, עוזר להתפיח את השמרים
בינתיים לשים בקערה את שאר החומרים למעט המלח.
להתחיל לערבב באיטיות, ולאט לאט לשפוך את השמרים התוססים במים.
לערבב 12 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר
לתת לבצק "לנוח" 5 דקות
להוסיף את הכף מלח
ולערבב שוב 12 דקות
(לשים לב לכמות המים, אם הבצק יבש מדי להוסיף בזהירות)
לשים בקערה עטופה בניילון נצמד, ומעליו מגבת רטובה
תחת שמיכה
אצלי תוך שעה וחצי הבצק של 3 קילו לפחות משליש את נפחו.
לחמם תנור על 250!
לקלוע את החלות ולתת להן התפחה נוספת של כמה דקות
להכניס לתנור הרותח עם דלת פתוחה ל5 דקות
לסגור את הדלת ולהוריד ל180 מעלות
כל מי שטעם את החלות האלו ביקש מתכון..
תודה ענקיתיש לי מתכון מעולה
(אופה 3 קילו )
1 קילו קמח
50 גר' שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
2.5 כוסות מים חמימים
כף חומץ
כף מלח
טיפים לאפיה טובה:
לשים את השמרים (אני הכי אוהבת את הטריים של BRAVO) בתוך המים החמימים, לפחות 15 דקות לפני שאר החומרים, עם טיפטיפה סוכר, עוזר להתפיח את השמרים
בינתיים לשים בקערה את שאר החומרים למעט המלח.
להתחיל לערבב באיטיות, ולאט לאט לשפוך את השמרים התוססים במים.
לערבב 12 דקות על העוצמה הגבוהה ביותר
לתת לבצק "לנוח" 5 דקות
להוסיף את הכף מלח
ולערבב שוב 12 דקות
(לשים לב לכמות המים, אם הבצק יבש מדי להוסיף בזהירות)
לשים בקערה עטופה בניילון נצמד, ומעליו מגבת רטובה
תחת שמיכה
אצלי תוך שעה וחצי הבצק של 3 קילו לפחות משליש את נפחו.
לחמם תנור על 250!
לקלוע את החלות ולתת להן התפחה נוספת של כמה דקות
להכניס לתנור הרותח עם דלת פתוחה ל5 דקות
לסגור את הדלת ולהוריד ל180 מעלות
כל מי שטעם את החלות האלו ביקש מתכון..
בטוח חומץ?כף חומץ
נראה מהמם, תודהצפה בקובץ המצורף 503829 צפה בקובץ המצורף 503828 צפה בקובץ המצורף 503827 מתכון מצוין
יוצא מושלם!!
החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים
כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן
הכל כוסות ח״פ רגילות!!
שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)
מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות
אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!
משמנים בספריי שמן קערה
שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ו... מתחת לפוך...)
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4
שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה
בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות
מורחים ביצה ושומשום
מכניסים לתנור ל10 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כחצי שעה (תלוי במידת האפיה שאוהבים)
מוציאה ישר לרשת של התנור כדי לשמור על קריספיות של תחתית החלה!
בהצלחה!!
ושבת שלום!!
(מצורף תמונות של שלושת השלבים האחרונים
לפני התפחה, אחרי , ואחרי אפיה)
שוקלת עם משקל של אוכלתודה ענקית
שאלה קטנה, כמה כפות שמרים זה 50 גרם?
ואח"כ לכמה זמן את אופה את החלות על 180 מעלות?
בתאבוןתודה לכולם יצא מוצלח מאד!
שבת שלום!
יצא מעולהצפה בקובץ המצורף 503829 צפה בקובץ המצורף 503828 צפה בקובץ המצורף 503827 מתכון מצוין
יוצא מושלם!!
החומרים:
קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות סודה
1 כוס מים חמימים
כף מלח
1/2 עד 3/4 כוס שמן
הכל כוסות ח״פ רגילות!!
שמים במיקסר את הקמח הסוכר והשמרים
מערבלים קצת (רק לאחד את החומרים)
מוסיפים את הסודה והמים
מפעילים על מהירות 3 למשך 2 דקות
אחר כך מוסיפים את המלח והשמן (בזרם דק לאט לאט)
וממשיכים על מהירות גבוהה למשך 10 דקות!!
משמנים בספריי שמן קערה
שמים את הבצק להתפחה למשך שעתיים
כאשר בין שעה לשעה מורידים את נפח הבצק ומכדררים את הבצק לכדור לשעת התפחה נוספת.
(אני מתפיחה כאשר הקערה מכוסה בניילון נצמד עליו מגבת ו... מתחת לפוך...)
לאחר מכן מחלקים את הבצק ל 3
מכל חלק מחלקים ל4
מרדדים ומגלגלים כמו רולדה כל פס כזה
ואז קולעים חלות של 4
שמים בתבנית להתפחה של עוד חצי שעה
בינתיים מחממים תנור על 220 מעלות
מורחים ביצה ושומשום
מכניסים לתנור ל10 דקות להשחמה
ואח״כ מנמיכים את התנור ל180 מעלות לעוד כחצי שעה (תלוי במידת האפיה שאוהבים)
מוציאה ישר לרשת של התנור כדי לשמור על קריספיות של תחתית החלה!
בהצלחה!!
ושבת שלום!!
(מצורף תמונות של שלושת השלבים האחרונים
לפני התפחה, אחרי , ואחרי אפיה)
אם כבר הזכירו אולי נשאל מהמבינים בעניין
לאחרונה אפיתי כמה פעמים חלות,
הן יצאו אווריריות ותפחו,
אבל-
הן יצאו יבשות כאילו מתפוררות כאלו, וזה מתסכל אותי
כי החלה כן טעימה, ולא ברור מה גורם לה להתפורר.
ניסיתי להקפיא די סמוך לאפיה ולהפשיר קרוב לסעודה ועדיין,
יש למישהו רעיון?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: