תח"צ מתי תיפתח הרכבת הקלה בירושלים?

מצב
הנושא נעול.

יאסעלעS

משתמש מקצוען
אני מכירה כאלו שגרים שם.
אני גם דיברתי עם כאלה.
כולל עיכובם מלהגיע הביתה ועיכוב לוח הזמנים
בגלל הפגנות?! חשבתי שזה בגלל:
עבודות בכביש
אינו מורכב מתושבים בסגנון המפגינים או ממפחדים מחלונות גדולים
לא נכון!
מה גם שגם לכמויות האוטובוסים שעברו ברחוב ופקקו אותו וזיהמו אותו היו חלונות גדולים למדי
אלו לא היו רכבת שאוספת פריצות ותערובת מינים מכל העיר!
זה הם שרכבת עם חלונות גדולים פרוצה להם
אז שימנעו מלעבור לגור איפה שהיא מסתובבת - למענם
לפי נוסח הדברים וכלל ההודעה לא נראה שבעיני הכותב/ת מצות ןלא תתורו היא מ"ע דאו'
תושבים הם לא אי מי!
איזה?
והוא בכלל גר במאה שערים
אני עכ"פ לא משם!
""דואג נורא"" לפלטין של המלך
זוהי חובה על כל ירא אלוקים וחרד לכבודו!!!
ובנוגע לאפליה למי שלא משתמש בה-
חשבתי שהחלונות הגדולים יוצרים פריצות - כי האנשים בתוך הרכבת הם לא בדיוק בצניעות
אם הם בכלל מתכננים לעלות על הרכבת וזו אפליה להציע להם לא להשתמש בה
מה אכפת להם שהחלונות גדולים?!
זה שצריכים מפעם לנסוע ברכבת אחר שאין ברירה וליכא דרכא אחרינא, לא אומר עדיין שהוא יתענג לפצות יום יום המופעים הללו!
הם הולכים בין כה וכה לחזות בנוף הזה מ"בפנים"..
ליצנות ממה?!
מדבר שאסרתה תורה?
כמה נלחמים להוריד שלטי חוצות "צנועים"?!
זה רחוק מלהיות בדיחה. עצוב:(...

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
מבלי להכנס לוויכוח עצמו, יש דבר אחד חשוב.
רכבת קלה לא מתכננים ביום אחד, זה דבר שלוקח שנים.
לנסות לשנות את הרכבת כשהטרקטורים בשטח, זה מתכון לכלום ושום דבר! זה חסר תועלת לחלוטין.
אם יש מישהו שהדברים האלה כל כך חשובים לו, הוא היה צריך לפעול לשנות את זה מזמן. לא בטוח שהוא היה מצליח, אבל היה איזה שהוא סיכוי. היום המאבק הזה לא יעיל בכלל.
הקו הכחול שיעבור באזור גאולה-מא"ש עובר בתת קרקע. אני מניח שחלק מהשיקול היה הנפיצות של האזור (ולא רק הצפיפות של הרחובות יחזקאל ושטראוס), ופתרו את זה מראש.
לבוא עכשיו ולהלחם לא יעזור כלום.
אפשר לקחת דוגמא מתושבי אזור עמק רפאים. לפני שנים הם נאבקו לשנות מקטע של הרקל"ה באזור שלהם והצליחו (המאבק שלהם היה שיש קטע צר במיוחד שהרכבת תתפוס את כולו על חשבון נתיב לרכבים, ונמצא פתרון). הם לא חיכו שיתחילו לחפור את הכביש, אלא יצאו למאבק בשלב התכנון. בדקו, חשבו, פעלו, נפגשו, והצליחו.

די

משתמש סופר מקצוען

קצרה

משתמש מקצוען
ליצנות ממה?!
מדבר שאסרתה תורה?
כמה נלחמים להוריד שלטי חוצות "צנועים"?!
זה רחוק מלהיות בדיחה. עצוב:(...

ליצנות ממי ולא ממה.
אם מישהו חושב שאסרתה תורה על מראות בלתי צנועים ברכבת
אלף בית זה שהוא לא יעלה לרכבת ההיא
במקום זה הוא מעונין לעלות אליה (אין לו דרך אחרת.. מה לעשות. כנראה היא נחוצה...) ולשהות במקום עם מראות שאסרתה תורה,
רק מציק לו אם יהיו אנשים אחרים שיראו אותם מהחלון
והוא מציק לאחרים ומזיק רכוש רב בשביל זה
תורה אסרה את זה רק מהחלון ולא מבפנים ומקרוב?!

מי שטוען כזו טענה עושה ליצנות מעצמו
אני רק הצבתי לו מראה מול עיניו--

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
ליצנות ממי ולא ממה.
אם מישהו חושב שאסרתה תורה על מראות בלתי צנועים ברכבת
אלף בית זה שהוא לא יעלה לרכבת ההיא
במקום זה הוא מעונין לעלות אליה (אין לו דרך אחרת.. מה לעשות. כנראה היא נחוצה...) ולשהות במקום עם מראות שאסרתה תורה,
רק מציק לו אם יהיו אנשים אחרים שיראו אותם מהחלון
והוא מציק לאחרים ומזיק רכוש רב בשביל זה
תורה אסרה את זה רק מהחלון ולא מבפנים ומקרוב?!

מי שטוען כזו טענה עושה ליצנות מעצמו
אני רק הצבתי לו מראה מול עיניו--
בכיף, שהרכבת תעבור מתחת לבית שלך .
לא רוצה שהרחוב החרדי יראה מדרחוב יפו. כיום הוא רחוב חרדי רוצה שישאר כזה.
משה ליאון אומר שהוא בונה את הרכבת הקלה כדי לעצור את ההגירה השלילית של החילונים מהעיר. תרגום- מטרת הרכבת הקלה היא חילון העיר.
אני סולדת מהפגנות. אבל מבינה שזה זכות דמוקרטית להפגין. בדיוק כמו שמותר ברחוב עזה מותר בבר אילן.

קצרה

משתמש מקצוען
זה שצריכים מפעם לנסוע ברכבת אחר שאין ברירה וליכא דרכא אחרינא, לא אומר עדיין שהוא יתענג לפצות יום יום המופעים הללו!
איך הוא יצפה בהם יום יום?! יבוא לשם במיוחד מרוב רצון לצפות?!
המפגינים אינם דיירי הרחובות.. כל קשר בין דיירי הרחוב למפגינים מקרי בעליל...
בגלל הפגנות?!
אכן
העבודות מתארכות בגלל ההפגנות
חריגות רציניות בלוח הזמנים
נזקים חוזרים ונשנים שמאריכים את זמן העבודות משמעותית
וזה בנוסף לזה שחוץ מהעבודות והמעבר הצר שסודר - אז המעבר הצר וכל המבואות חסומים בידי מפגינים אנרכיסטים.

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
מבלי להכנס לוויכוח עצמו, יש דבר אחד חשוב.
רכבת קלה לא מתכננים ביום אחד, זה דבר שלוקח שנים.
לנסות לשנות את הרכבת כשהטרקטורים בשטח, זה מתכון לכלום ושום דבר! זה חסר תועלת לחלוטין.
אם יש מישהו שהדברים האלה כל כך חשובים לו, הוא היה צריך לפעול לשנות את זה מזמן. לא בטוח שהוא היה מצליח, אבל היה איזה שהוא סיכוי. היום המאבק הזה לא יעיל בכלל.
הקו הכחול שיעבור באזור גאולה-מא"ש עובר בתת קרקע. אני מניח שחלק מהשיקול היה הנפיצות של האזור (ולא רק הצפיפות של הרחובות יחזקאל ושטראוס), ופתרו את זה מראש.
לבוא עכשיו ולהלחם לא יעזור כלום.
נניח נתחיל חפירות ונגלה שם עץ קדום ועתיקות, האם הם ישנו תוכניות?
החרדים שגרים בבר אילן וזרועותיו לא רוצים שהרכבת תעבור שם, יעידו העצרות שהתקיימו שרבני כל העדות והחוגים שבסביבה ירדו להשתתף בעצרת נגד הרכבת.
אז יש בעיות אם החרדים בשכונה, תאלתרו או תחפשו פתרונות אחרים, להשאר בתוכניות הראשוניות כי לוקח שנים לבנות תוכניות חדשות. כרגע זה גם מתעכב שנים בגלל ההפגנות. וואלה זה יעזור. המציאות הוכיחה שהפגנות משיגות מטרות.

נערך לאחרונה ב:

קצרה

משתמש מקצוען
בכיף, שהרכבת תעבור מתחת לבית שלך .
לא רוצה שהרחוב החרדי יראה מדרחוב יפו. כיום הוא רחוב חרדי רוצה שישאר כזה.
משה ליאון אומר שהוא בונה את הרכבת הקלה כדי לעצור את ההגירה השלילית של החילונים מהעיר. תרגום- מטרת הרכבת הקלה היא חילון העיר.
אני סולדת מהפגנות. אבל מבינה שזה זכות דמוקרטית להפגין. בדיוק כמו שמותר ברחוב עזה מותר בבר אילן.
מי שהיא עוברת מתחת לבית שלו - שיפגין.
כרגע המצב הוא שהמפגינים מתגוררים ברחובות ששום רכבת לא עוברת בהם.

הפגנה היא זכות דמוקרטית.
התפרעות וונדליזם אינם זכות דמוקרטית ואינם לגיטימיים.
ברחוב עזה
וברחוב בר אילן.

קצרה

משתמש מקצוען
נניח נתחיל חפירות ונגלה שם עץ קדום ועתיקות, האם הם ישנו תוכניות?
החרדים שגרים בבר אילן וזרועותיו לא רוצים שהרכבת תעבור שם, יעידו העצרות שהתקיימו שרבני כל העדות והחוגים שבסביבה ירדו להשתתף בעצרת נגד הרכבת.
אז יש בעיות אם החרדים בשכונה, תאלתרו או תחפשו פתרונות אחרים, להשאר בתוכניות הראשוניות כי לוקח שנים לבנות תוכניות חדשות. כרגע זה גם מתעכב שנים בגלל ההפגנות. וואלה זה יעזור. המציאות הוכיחה שהפגנות משיגה מטרות.
בעצרות השתתפו רבני כל העדות והחוגים במאה שערים והסביבה.
הם אינם דיירי ציר ירמיהו-שמגר-בר אילן.

החרדים בשכונה רובם ככולם מעונינים ברכבת בהחלט.

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
אף אחד מהם לא דייר השכונה.
על הציר לא מתגוררים כמעט בעלי הלבוש הנצפים בהפגנות..
לא נכון.
סע באוטובוס ותראה את הדיירים הגרים ברחוב זועמים כשהאוטובוס שוב סוטה להם ממסלול הרחוב בשל איזו הפגנה
ותתרשם גם אתה מה דעת המתגוררים ברחוב על ההפגנות ועל הרכבת --- (תומכים בה.. מחכים לה..)
לא הפכתי לדוברם של המפגינים.
כן יודעת שהדיירים ברחוב (בינהם דודים ובני דודים נשואים שלי) לא רוצים שהרכבת תעבור מתחת לחלון ביתם.

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
למה לא, מה הבעיה בזה?
מאותה סיבה שלא קנו דירה ברחוב יפו.
ולבוא לכפות על הציבור הגר במקום הרבה שנים משהו שנוגד את ערכיו. זכותו של הציבור לצאת להפגין ולא להסכים עם הדיקטטורה.

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
הפגנה היא זכות דמוקרטית.
התפרעות וונדליזם אינם זכות דמוקרטית ואינם לגיטימיים.
ברחוב עזה
וברחוב בר אילן.

איך אמרה היועמ"שית: אין מחאה אפקטיבית בלי הפרעה לסדר

לא מצדיקה. רק מצטטת.
מסתבר שאצל הציונים זה כן לגיטימי כל זמן שזה רק נגד הממשלה... ולא על ערכי דת

חבובצ'יק

משתמש פעיל
מאותה סיבה שלא קנו דירה ברחוב יפו.
ולבוא לכפות על הציבור הגר במקום הרבה שנים משהו שנוגד את ערכיו. זכותו של הציבור לצאת להפגין ולא להסכים עם הדיקטטורה.
כאחד שגרתי שם בילדות, אני חושב שעדיף רכבת מאשר אוטובוסים, הן מפני נוחות והן מפני זמינות והן מפני עוד דברים. לעניין שמירת עיניים, לא חושב שיש הבדל בין אוטובוס קו 71 ו/או 72 שעוברים מ גילה לרמות, שאין כמעט בעיות בנושא, לרכבת שתעבור ממקום חילוני פלוני למקום חילוני אלמוני.

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
כאחד שגרתי שם בילדות, אני חושב שעדיף רכבת מאשר אוטובוסים, הן מפני נוחות והן מפני זמינות והן מפני עוד דברים. לעניין שמירת עיניים, לא חושב שיש הבדל בין אוטובוס קו 71 ו/או 72 שעוברים מ גילה לרמות, שאין כמעט בעיות בנושא, לרכבת שתעבור ממקום חילוני פלוני למקום חילוני אלמוני.
זו דעתך. זכותך.
דעת רבותי הם שזה יביא לחילון העיר גם אם אתה לא מבין את זה. וחושב שזה יהיה נוח יותר. בהדגשה על נוחות.

בשמירת עיניים- מאמינה שרבותיך הורו לא להסתובב ברחוב יפו, קל וחומר שלא נרצה שיביאו את רחוב יפו לרחוב שלנו.

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
כלללל המפגינים יכלו לשבת עם העיריה לפני תחילת העבודות והם בחרו לא לדבר ולהסביר את עצמם
ולעיריה לא נשאר ברירה אלא להתקדם עם מה שיש
אומר מידיעה
נו ואז, מותר לעיריה לעשות ככל העולה על רוחה?
למה הם תלו שלטים שעומדים לבנות במגרש X ולמי שיש השגות שיבוא להגיד?

יודי יהודה

משתמש פעיל
טוב אז כתושב בית וגן היה מודעה בשנת 2000 שהיה פרסומת שהרכבת תתחיל לנוע בשנת 1997 זה היה מצחיק זה היה ליד בית הקברות של הר הרצל אז לכל אלה שמחכים ישנם 2 סוגיות הקו עכשיו שפועל שצריך להרחיב לעין כרם זה מוכן בוצעה הרצה והיא לקראת סיום
שאר הקווים זה כמה שנים טובות

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה