משקפי שמש

מצב
הנושא נעול.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י מרשמלו;n5041385:
כל כך שונה בני ברק מירושלים???

כנראה שזה באמת ההבדל.
כי אני יושבת פה וקוראת וממש מופתעת.
בחיי לא חשבתי שמי שהולכת עם משקפי שמש זה בגלל מודרניזציה.

ומנשא??? אצלינו מי שהולכות עם מנשא הן דווקא היכנעס...
מטפחת ראש, זה ממש ענין של נוחות. פעם מי שהלכה עם בנדנה היתה מודרנית כי זה לא כיסה מספיק, מאז שיצאו הבנדנות הצנועות, כמעט כולן הולכות עם זה. (כמעט, כי אני לא, אני שונאת את המראה הזה).

פנינה ריימונד

הום סטיילינג מאליאקספרס.
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
נכתב ע"י חיה בת רבקה;n5041400:
מישהי יודעת אולי איפה יש לקנות משקפי שמש טובות ועדינות?

או!!!
זו שאלה לעניין!!!!

nechami21

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;n5040779:
והלוואי ויכלתי להרכיב משקפי שמש, כי גם לי מציקה השמש אבל יש לי בעיה אישית בנידון - בגלל משקפי הראיה היקרים שאני זקוקה להן.

יש היום משקפי שמש קלות מאד שמתלבשות על מסגרת המשקפיים. הם בנויות כך שיש מרווח מספק בין העדשות של המשקפי שמש לעדשות המשקפיים וכך לא שורטות אותם.
קונים בחנויות אופטיקה או ברשת: sunglasses over glasses

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מרשמלו;n5041385:
כל כך שונה בני ברק מירושלים???
חוץ מג'ינס הולכים פה עם שאר הפריטים חופשי...
אז כנראה יש הבדל גם במשקפי שמש....
באמת שלא שמעתי אף פעם דיונים בענין, אולי כי לא דיווחו לי???
ובכלל, מי שמשתמשת בעדשות מגע (כמוני...) מאוד נצרכת לפריט הזה!!!

ודרך אגב הצחיקה אותי ההגדרה "משקפי שמש ברשות הרבים". איפה לובשים אותן אם לא ברשות הרבים?...

בירושלים גם הולכים בחורף עם כובע גרב, בבני ברק- מי שתלך כך- :eek:
ירושלים שונה מבני ברק בהמון המון דברים.

מרים ליף

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
חשוב. בריא והכרחי.

פשוט תחשבי רגע-
עולם הבא כשישאלו אותך למה לבשת אותם יהיה לך נעים לענות?
אם כן, פשוט עזבי את השטויות מסביב.
ולבריאות.

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
רק ליידע-
קיימת בעין האנושית הגנה של הרשתית מפני קרינה אולטרה סגולית רגילה, אך לא מפני קרינה חזקה וממושכת - כי הגנה תמידית היתה יוצרת ראייה חשוכה. כך שמשקפי השמש הם אידיאלים לצרכים שלנו !

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אסתי ליברמן;n5041398:
חצאית גינ'ס נדמה לי שאסור ללבוש משום איסור הליכה בחוקות הגויים.

אסתי, הקשבת מאוד יפה למורות בסמינר

עכשיו אני ממליצה להקשיב לעצמך או לכל אדם ראוי בעינייך

מה שאני גיליתי הוא שאין איסור הלכתי ולו זעיר ללבוש גינס

יש איסור חברתי ואני מכבדת אותו מאוד ושומרת עליו מכל משמר

(בדיוק כמו גרבי כותנה וחצאית ארוכה. עליהם האיסור חמור פחות)

עסק

משתמש פעיל
יש ב"עינית" משקפיים רגילות שעליהם יש מגנט בלתי נראה, וכשיוצאים לשמש ממגנטים למשקפיים עדשות כהות, ואז המשקפיים נהיות משקפי שמש. מאד צנוע וממש עדין! מכירה באופן אישי והם מעולות!!!!
יש גם את המשקפיים הרגילות שכשיוצאים לאור הם נהפכות לכהות. אבל אין לי נסיון איתם....
השאלה שלי אם מישהי מכירה משקפי שמש בערך מידה 4. וזה לא יצא יקר?
בקשר לרווקות שלא לובשות משקפי שמש, זה מכיון שזה לא מקובל, ורק הבנות שרוצות "לעוף על עצמן" לובשות.... כך שמי שלא נעים לה שישחבו שהיא מנסה להיות כזאת לא לובשת... וחבל!!!
בהצלחה!

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בכל חנות אופטיקה שעברתי בה
ראיתי כל מיני סגנונות של משקפי שמש
כמו משקף רגיל, אולי פחות מבחר, אבל בהחלט קיים
שיהיה קיץ בריא..

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אוי,המוסכמות האלו...רבים חללים הפילה,
מתי כבר יפסיקו למתג אנשים לפי הפנימיות שלהם ולא לפי
אם היא הולכת עם מנשא
אם היא שמה משקפי שמש
אם היא הולכת עם סנדלים
אם היא הולכת עם תיק על הגב
אם היא הולכת עם גרביים לבנות
אם....

מיש שיש לה עוד שתוסיף...
מקנאה בנשים ששלמות עם עצמן והולכות איך שבא להן כל עוד זה לא נוגד את ההלכה.אלא רק את ה"מה יגידו"

מעניין אם יש בעולם הבא מקום מיוחד לאלו החיים על פי מה יגידו???לפחות שיקבלו שכר על ה"מצווה" ללכת בחוקות כולם..

גילת ורנן

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שרינה;n5041784:
אוי,המוסכמות האלו...רבים חללים הפילה,
מתי כבר יפסיקו למתג אנשים לפי הפנימיות שלהם ולא לפי
אם היא הולכת עם מנשא
אם היא שמה משקפי שמש
אם היא הולכת עם סנדלים
אם היא הולכת עם תיק על הגב
אם היא הולכת עם גרביים לבנות
אם....

מיש שיש לה עוד שתוסיף...
מקנאה בנשים ששלמות עם עצמן והולכות איך שבא להן כל עוד זה לא נוגד את ההלכה.אלא רק את ה"מה יגידו"

מעניין אם יש בעולם הבא מקום מיוחד לאלו החיים על פי מה יגידו???לפחות שיקבלו שכר על ה"מצווה" ללכת בחוקות כולם..

לא בדיוק.
יש את העניין של אל תפרוש מן הציבור שזה לא רק בהיבט ההלכתי אלא
גם מבחינת לא להתבדל ממה שרוב הציבור קבע כמוסכמות.

NaamaM

משתמש פעיל
יש לי שאלה, זה לא נראה לכם לא ראוי שכל מי שרוצה נכנס לאשכול ומחווה דעתו בעניני אפנה לנשים? למה הגברים אמורים לחוות דעה אם משקפי שמש אצל נשים זה בולט או לא, מושך או לא?
ובכל מקרה, באמת חבל שמשקפי שמש מתוייגים כפריט אפנה מודרני. בשביל מה להרוס את העיינים?
אם כולם היו מתחילים ללכת עם זה, וההדגשה על כ-ו-ל-ם, אז לא היתה בעיה. כל הבעיה שחלק נמנעים בגלל ה-מה יגידו, ומי שכן הולך איתם, נראה נועז.

סאקורה

משתמש צעיר
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י גוד די;n5041793:
יש לי שאלה, זה לא נראה לכם לא ראוי שכל מי שרוצה נכנס לאשכול ומחווה דעתו בעניני אפנה לנשים? למה הגברים אמורים לחוות דעה אם משקפי שמש אצל נשים זה בולט או לא, מושך או לא?
ובכל מקרה, באמת חבל שמשקפי שמש מתוייגים כפריט אפנה מודרני. בשביל מה להרוס את העיינים?
אם כולם היו מתחילים ללכת עם זה, וההדגשה על כ-ו-ל-ם, אז לא היתה בעיה. כל הבעיה שחלק נמנעים בגלל ה-מה יגידו, ומי שכן הולך איתם, נראה נועז.

השאלה שנשאלה לא רק על נשים... אלה גם על גברים...
כך שאני מבינה כל גבר שנכנס וקרא וגם הגיב....
ולפעמים צריך גם לשמוע את הצד השני... זה יותר מחדד דברים ופותח את הראש...
חוצמזה צריכים לקחת בחשבון שזה פורום ציבורי - ומותר להם להכנס-ולהגיב!
ואם לא יאה למישהו... אז צנזרו את מה שאתן כותבות ואל תכתבו!!!

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י עסק;n5041703:
יש גם את המשקפיים הרגילות שכשיוצאים לאור הם נהפכות לכהות. אבל אין לי נסיון איתם....

אז אני יכולה לספר לך שיש לי נסיון איתם.
כבר זוג שני שעשיתי עכשיו עם העדשות הללו.
נכון, יותר יקר מעדשות רגילות אבל אין זו איכות החיים שאין כמותה.

זה בריא, נח, בלי צורך להחליף (כמו שהייתי עושה בעבר), גם מבחינת 'הסטיגמה החברתית' כמו שקוראים לזה פה, זה התקבל בסביבה שלי שום סימן שאלה, היות והם לא נראות כמשקפי שמש שהם בד"כ גדולות הרבה יותר ממשקף רגיל.
(חוץ משבהתחלה הייתי משחק לתלמידות שלי שנהנו לפתוח חלון מסוים כך שקרני השמש יקדו עלי, רק כדי שהמשקפיים שלי יהפכו לכהות. אבל גם זה עבר להם בסוף)

חדווי

משתמש רשום
נכתב ע"י שביעית;n5040735:
גברים - מעט פחות מקובל בקרב ציבור האברכים השמורים, יותר נפוץ בקרב החולצות הציבעוניות או אברכים יותר מודרנים.
נשים - מקובל ויפה בקרב כל סוגי הנשים. פחות נפוץ ברווקות [זה הולך בד''כ עם פאה] אבל קיים.

ממש לא שייך רווקה או נשואה
יותר שייך מחמיא או לא ולא לכולן זה מחמיא
מותר לאישה להיות אופנתית וצנועה אין חיוב להיות יאכנע
ואם כבר אז לנשואה יש יותר בעיה להיות בולטת

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מעניין....
אני כבר כמה שנים טובות עם משקפי שמש (אני מכורה לזה...)
בהתחלה כרווקה ועכשיו כנשואה, מעולם לא חשבתי שיש איזושהי בעיה,
וגם לא נתקלתי בפרצופים מופתעים מדי ברחוב.
גם לבעלי האברך יש משקפי שמש (ליתר דיוק, קליפס על המשקפיים) ולא חשבנו מעולם שיש בעיה.
גם אני לא מבינה מה ההבדל בין זה לבין משקפי ראיה....

אסתיג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
ההבדל ברור, אם כי זה לא אומר שזה אוסר את המוצר:
משקפי ראיה נחוצים וחיוניים ועל זה אין חולק, לעומתם משקפי שמש הגם שהם גם נחוצים, נתפסים בשל חוסר מודעות כפחות חיוני, כי הרי מידי פעם תוכלו להסתיר את עיניכם בעזרת כף ידכם, או שגברים עם מגבעת - השוליים מסתירים להם את קרני השמש, משקפי השמש נתפסים יותר כפריט אופנתי מאחר ועל פי רוב הם גם מעוצבים ככאלה, גדולות יותר, מרשימות, בולטות ומדגישות ויש להם נוכחות בשטח, בהחלט ולכן כמו כל פריט אופנתי הוא חייב להיות צנוע, עדין ולא מזדקר ומושך עין ומבט, לעומת פריטי לבוש שהגם שחובה להתלבש בצניעות, אבל ניתן להתלבש בצניעות גם ללא תוספת של פריטי אופנה בולטים, פשוט מה שצריך לובשים וכמה שיותר עדין וצנוע, במשקפי שמש לעומתם - ההשקעה של החברות במוצר שייראו יפה ועדכני, זה מה שהופך אותם לפריט אופנה בנוסף לתועלתם ויעילותם ומכאן הדרך לזהות מודרנית יותר, קצרה. הפשוטים יותר יתלבטו האם לקנות בכלל ואם כן יחפשו את הכי פחות מושך והאופנתיים יותר שכל חזותם מעידה על אופנתיותם יחפשו את האופנתי והעדכני דווקא, מה שגם מוכיח על קטלוג המוצר לא רק כפריט חובה אלא בהחלט גם כפריט אופנה.
אבל יש גם משקפי שמש עדינים והכי פחות בולטים וכמו בכל פריט לבוש או אופנה, מי שזה נחוץ לו כדאי שיראה להשתמש בהם וכך ייצא ידי חובת כל הגישות והדרישות.

חני ואלי

משתמש פעיל
בנושא משקפי שמש,
לפני שבועיים קניתי בקרולינה במבצע 2 זוגות משקפי שמש ב-200 (אחד עלה יותר מ-250),
מוכרת זוג אחד ב-100.
כל הקודמת זוכה!!!
לא מצליחה להעלות תמונה של המשקפיים אשמח אם מישהי תעזור לי,
תודה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה