מאפים משפר אפיה - כן או לא?

אביגיל !!

משתמש פעיל
האם כדאי לשים משפה אפייה כדרך קבע באפיית ללחמים\חלות?
מה הצדדים לכאן ולכאן?
אם זה מוסיף רק טוב למה במתכונים עפ"י רוב לא כתוב לשים?
לא יודעת, ניסיתי המון, בחים לא ראיתי שיפור באפיה ממשפר האפיה;);).
סתם חומר מיותר, אז למה לשים ???
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האם כדאי לשים משפה אפייה כדרך קבע באפיית ללחמים\חלות?
מה הצדדים לכאן ולכאן?
אם זה מוסיף רק טוב למה במתכונים עפ"י רוב לא כתוב לשים?
לטעמי משפר אפיה פחות נצרך במאפים ביתיים כי הם לא נועדו לייצור והפצה המוניים ואין צורך לגרום להם להישאר טריים גם אחרי שהות על המדף בסופר של מספר שעות או ימים.
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
לטעמי משפר אפיה פחות נצרך במאפים ביתיים כי הם לא נועדו לייצור והפצה המוניים ואין צורך לגרום להם להישאר טריים גם אחרי שהות על המדף בסופר של מספר שעות או ימים.
האם משפר אפייה יכול לשפר טריות בחלות שבת מליל שבת לסעודת שבת בבוקר?
 

אביגיל !!

משתמש פעיל
האם משפר אפייה יכול לשפר טריות בחלות שבת מליל שבת לסעודת שבת בבוקר?
ניסיתי וניסיתי, לא עוזר כלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
פשוא מאד להקפיא עטוף היטיב היטיב בשקית טובה ועבה, או בהמון ניילון נצמד, במקפיא ועדיף במקפיא עמוק וחזק, ולהפשיר על הבוקר מוקדם, יוצא מהמם, כאילו עכשיו יצא מהתנור.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
האם משפר אפייה יכול לשפר טריות בחלות שבת מליל שבת לסעודת שבת בבוקר?
לכאורה לכך הוא נועד. לשיפור עמידות.
אבל באחסון נכון, אני לא רואה סיבה להזדקק לו בשביל כמה שעות מהלילה לבוקר.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
עד שסופסוף מכינים מאפה בבית גם אותו להרוס (מבחינת בריאות) עם חומרים כימיים? למה?
לא מספיק כל הלחם הקנוי שאנחנו אוכלים?
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
במה מתבטאת ההשפעה שלו?
מתוך מדע בצלחת:
ככל שלשים את הבצק יותר זמן, רשת הגלוטן מתפתחת ומסתעפת, כלומר, נוצר יותר גלוטן. רשת גלוטן טובה חשובה בהכנת לחמים. חומצה, כמו חומץ, מגבירה את יכולת ספיגת המים והמסיסות של החלבונים בבצק ומחזקת את רשת הגלוטן. מסיבה זו מוסיפים לפעמים למשפרי אפיה חומצה אסקורבית (ויטמין (C .

בנוסף, פעולת התסיסה של השמרים היא אופטימלית בסביבה חומצית, בדרגת pH=4-6. השמרים עצמם מייצרים במהלך התסיסה חומצות, שנותנות להם את סביבה החומצית המתאימה להם. הוספת מעט חומץ עשויה לסייע לפעילות השמרים.
 
  • תודה
Reactions: GRN

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@עולם קטן במשפר אפיה אין כימיקלים. בסה"כ ויטמין C , לתת, גלוטן, אנזימים ועמילן.
כפי שאמרתי לדעתי הוא מיותר במאפים ביתיים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
שמתי לב שרוב הבעיות בחלות נובעות על רקע הוספת חומרים מיותרים (ביצים למשל) , לישה שאינה מספקת והתפחה לא נכונה.
אם כל אלו נעשו כיאות והחלה אוחסנה כיאות, רוב הסיכויים שתישמר טריה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  21  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה