דרוש מידע משפחה מבודדת מפורים...

ר

רק ילדה;)

אורח
א. אולי אפשר להקים קרן עבור משפחות כאלו?
ב. בא נשאל את המשפחות הללו מה יכול לעזור להם, אולי בפורום כזה יימצאו אנשים טובים שירצו לסייע, רק תאמרו במה.
אני אישית יצרתי קשר עם אחת מהמשפחות שכלואות בתנאים הללו ותודה ל@goleshet על תשומת הלב.
והם כבר קיבלו חבילה גדולה ומותאמת בדיוק תוך מס' שעות. תודות למתנדבים של רפואה ושמחה.
ועם יד על הלב להמשיך ולבחון את מצבם (אצלם הצורך העיקרי היה תעסוקה) היה כואב ועצוב לשמוע אותה אומרת לי "שבוע הבא יהיה חצי שנה לבידוד בית שנכנסנו אליו..." פחד על החיים כפשוטו!

הביטו סביב. נראה לי פשוט לשים לב אם לא התראיתי עם X כבר חצי שנה. או Y לא יוצא מהבית כבר המון זמן.
טלפון אחד- ויכולים להציל חיים!

בציניות

משתמש מקצוען
אני אישית יצרתי קשר עם אחת מהמשפחות שכלואות בתנאים הללו ותודה ל@goleshet על תשומת הלב.
והם כבר קיבלו חבילה גדולה ומותאמת בדיוק תוך מס' שעות. תודות למתנדבים של רפואה ושמחה.
ועם יד על הלב להמשיך ולבחון את מצבם (אצלם הצורך העיקרי היה תעסוקה) היה כואב ועצוב לשמוע אותה אומרת לי "שבוע הבא יהיה חצי שנה לבידוד בית שנכנסנו אליו..." פחד על החיים כפשוטו!

הביטו סביב. נראה לי פשוט לשים לב אם לא התראיתי עם X כבר חצי שנה. או Y לא יוצא מהבית כבר המון זמן.
טלפון אחד- ויכולים להציל חיים!
אשריכם ישראל!
אולי אפשר לזכות את הרבים ולשמח את אותן משפחות, אם מי שמכיר יהווה איש קשר בין הציבור לבינן, בלי לחשוף אותן, ויוכלו לפנות אליו וגם הוא יספר לציבור מה הן צריכות ודרך איזו קופה אפשר לתרום וכדומה.
כמובן שאלו שמכירים את המשפחות וירימו טלפון לדרוש בשלומם זה מעולה, וכמו שכתבתם, כוונתי להמון העם כאן בפרוג שיכול להיות כוח עזר אדיר גם לכאלו שלא מכירים מקרוב.

ר

רק ילדה;)

אורח
אשריכם ישראל!
אולי אפשר לזכות את הרבים ולשמח את אותן משפחות, אם מי שמכיר יהווה איש קשר בין הציבור לבינן, בלי לחשוף אותן, ויוכלו לפנות אליו וגם הוא יספר לציבור מה הן צריכות ודרך איזו קופה אפשר לתרום וכדומה.
כמובן שאלו שמכירים את המשפחות וירימו טלפון לדרוש בשלומם זה מעולה, וכמו שכתבתם, כוונתי להמון העם כאן בפרוג שיכול להיות כוח עזר אדיר גם לכאלו שלא מכירים מקרוב.
צריך כח ממוסד בשביל זה.
לפעמים יש מקום לבדוק אמיתות של מקרים (לצערי, אני במהלך התקופה הזו נפלתי לאין ספור סחטנויות וניצולים. למדתי להפריד ולהבדיל את המקרים הללו)
לא ששוללת. לא שממעיטה ממצוקת האנשים. לא שמזלזלת בכבודם של אלה כאן או בשרשורים אחרים.
אבל יש מקום בהלכה של 'כבדהו וחשדהו' וזה הזמן גם להשתמש בו.
(אל תדאגו. לא חושדת בא''א ממכם:) )

אם יש רעיונות. נשמח כולנו לשמוע.

בציניות

משתמש מקצוען
צריך כח ממוסד בשביל זה.
לפעמים יש מקום לבדוק אמיתות של מקרים (לצערי, אני במהלך התקופה הזו נפלתי לאין ספור סחטנויות וניצולים. למדתי להפריד ולהבדיל את המקרים הללו)
לא ששוללת. לא שממעיטה ממצוקת האנשים. לא שמזלזלת בכבודם של אלה כאן או בשרשורים אחרים.

נכון מאוד. לכן גם דייקתי וכתבתי דרך איזו קופה לתרום כדי שלא יבוא מישהו ויפרסם כאן את החשבון בנק שלו בלי פיקוח.
לגבי כח ממוסד פרוג הוא כח, צריך איזה מישהו מוכר ואמין שירכז את זה, כלומר חסר את הממוסד.
מאוד מקווה שמי שמכיר את המשפחות הללו ימצא רעיון ופתרון כיצד להעביר להם עזרה תוך שמירה על אמון הציבור ושהדברים יתנהלו כפי שצריך, אבל בבקשה לא מידי ממוסד... שלא ניכנס לבירוקרטיה, חבל על הזמן, הם כבר מספיק סבלו.

ר

רק ילדה;)

אורח
אם לא הייתי עמוסה מדי במס' חזיתות הייתי בשמחה נענית לבקשה.
אך צריכה להשאיר קצת עשייה לאחרים לא?
נושא בעול חברו.

בירוקרטיה הוגנת יכולה להיות שיש צורך להביא מס' טלפון של רב שמכיר אותם ואת מצבם ו'המוסד' יעשה את הבירור שלו.
במקביל. יהיה צורך לתת תזכורות אחת לשבוע כדי לעודד התרמות. החלק הכי קשה בעמותות וארגונים (וגם לי:) הינו גיוס התקציב.

ארי62

משתמש פעיל
אולי אפשר לדבר עם נציגי העיריות לחיטוי מלא של פארק קטן וסגירה שלו לשעה עבור משפחות כאלה?? אני מכיר מישהו שאומר לי שחצי שנה לא ראה את הפח מתחת לבית!!

דינוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אשריכם ישראל!
כתבתי פה ואכתוב שוב :
לדעתי אסור לחכות עד שיקום גוף כזה (הלוואי שבקרוב) וגם שיקום תמיד יהיה יותר מהיר ויעיל להרתם לבד
כל אחד יכול להסתכל מסביב ולראות משפחה כזו ולעזור לה באופן אישי.
לשלוח משחקים וספרים לתעסוקה לילדים. ממתקים מיוחדים לכל המשפחה כל דבר שעולה על דעתכם יעזור מאוד וישמח עוד יותר
ומי שיכול יותר מזה, לעזור כספית אני חושבת שכדי לא לתת תחושת נזקקות (כמו להעביר מעטפה עם כסף) אפשר לעזור להם בדברים אחרים כמו לערוך קניות מבלי לקחת תשלום וכדומה...

בציניות

משתמש מקצוען
כתבתי פה ואכתוב שוב :
לדעתי אסור לחכות עד שיקום גוף כזה (הלוואי שבקרוב) וכל אחד יכול להסתכל מסביב ולראות משפחה כזו ולעזור לה באופן אישי.
לשלוח משחקים וספרים לתעסוקה לילדים. ממתקים מיוחדים לכל המשפחה כל דבר שעולה על דעתכם יעזור מאוד וישמח עוד יותר
ומי שיכול יותר מזה, לעזור כספית אני חושבת שכדי לא לתת תחושת נזקקות (כמו להעביר מעטפה עם כסף) אפשר לעזור להם בדברים אחרים כמו לערוך קניות מבלי לקחת תשלום וכדומה...
נכון מאוד וברור שכך.
אבל בנוסף לזה, איך אני יכול לעזור, אם אני לא מכיר באופן אישי?

ר

רק ילדה;)

אורח
לשאול שכנים וידידים מי באזור שלכם כן במצב הזה שאתם לא יודעים עליו... קשה לי להאמין שאין ):
לפנות ישירות לקופת הצדקה השכונתית. להם יש מידע.

יש כאן אחת שהציעה הצעה חכמה בעבר:
להדפיס או לכתוב על דפים שם ומס' טלפון ואם יש דרך לסייע (כמובן לציין 'אם אתם בבידוד או שוהים בבית בגלל אוכלוסית סיכון וכדו') או אפילו רק כמה מילים טובות ולדחוף מתחת לדלתות האנשים.
א, שידעו שיש מי שחושב עליהם
ב, ידעו למי לפנות בשעת הצורך. משהו שבאמת מוכן לסיע להם

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
צריך כח ממוסד בשביל זה.

יש לי כמה ערכות של יצירה לגילאי 8-12
וכן ערכות סריגה (מסרגות ואביזרים) עם הוראות סריגה למתחילים וליצירת דובי

מוכנה להעביר באיזור רמת אהרון
אם את יודעת על מישהו בבידוד שישמח לקבל
אנחנו נשמח להעביר
המייל שלי כמו בסמל בצד + הספרה 10 בג'ימייל

אני חושבת על הדרך הזאת
אם למישהו יש כח ויוזמה לפתוח כתובת מייל
שבו אנשים ירשמו מה הם יכולים לעזור למסור ובאיזה איזור הם גרים
לחילופין לקבל שמות של מבודדים
ופשוט לחבר בין משפחות

ר

רק ילדה;)

אורח
יש לי כמה ערכות של יצירה לגילאי 8-12
וכן ערכות סריגה (מסרגות ואביזרים) עם הוראות סריגה למתחילים וליצירת דובי

מוכנה להעביר באיזור רמת אהרון
אם את יודעת על מישהו בבידוד שישמח לקבל
אנחנו נשמח להעביר
המייל שלי כמו בסמל בצד + הספרה 10 בג'ימייל

אני חושבת על הדרך הזאת
אם למישהו יש כח ויוזמה לפתוח כתובת מייל
שבו אנשים ירשמו מה הם יכולים לעזור למסור ובאיזה איזור הם גרים
לחילופין לקבל שמות של מבודדים
ופשוט לחבר בין משפחות
אני מגיעה מחר לסבב באזור ב"ב
אם רלוונטי אשמח להיפגש

דינוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
למה בעצם שמשרד החינוך לא יחייב כל בית ספר לעשות שידור חי מהכיתה לתלמידים שלא יכולים להגיע???
זה לא יפתור את כל הבעיות אבל כן יעזור לילדים להרגיש עדיין חלק מהכיתה שלהם וכמובן להמשיך ללמוד עם כולם
וזה לא מדי מסובך לביצוע..

ר

רק ילדה;)

אורח
מסובך לא אמור להיות.
כי שי חוק היום שקובע כי ילד שנעדר בגין מחלה לתקופה ממושכת וכדו' יש אפשרות להתקין מצלמה והילד לומד בשידור (מה עושים כל הילדים החולים בטיפולים ועוד?)
הבעיה היא היישום.
לצערי, אין מי שאוכף את מוסדות הלימוד למטרה זו
ארגונים פרטים מנסים את יכולתם. אבל מדובר בתקופה טרום עידן הקורונה

דינוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ואי אפשר להגיע עם ההצעה הגיונית הזו למשרד החינוך? אין באמת הבדל גדול בין ילד שנעדר בגין מחלה לילד שנעדר ממחלה של הורה / אח
לא רואה סיבה הגיונית למה שלא יאשרו דבר כזה שלא דורש תקציבים מיוחדים וזמן התארגנות ארוך...

ר

רק ילדה;)

אורח
ואי אפשר להגיע עם ההצעה הגיונית הזו למשרד החינוך? אין באמת הבדל גדול בין ילד שנעדר בגין מחלה לילד שנעדר ממחלה של הורה / אח
לא רואה סיבה הגיונית למה שלא יאשרו דבר כזה שלא דורש תקציבים מיוחדים וזמן התארגנות ארוך...
בתור אחת שמסיבות כלשהן נזקקה לזה בעבר ולא קיבלתי... אלא מסכת של בירוקרטיה מתישה. פשוט שילמתי למערכת של מורות פרטיות.
צריך להגיע לאיש הנכון כדי לפעול. נו רעיונות, אנסה לסייע

דינוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בתור אחת שמסיבות כלשהן נזקקה לזה בעבר ולא קיבלתי... אלא מסכת של בירוקרטיה מתישה. פשוט שילמתי למערכת של מורות פרטיות.
צריך להגיע לאיש הנכון כדי לפעול. נו רעיונות, אנסה לסייע
פה המקרה שונה מילד אחד שנעדר מהלימודים (שכמובן גם לו מגיע הכל!)
יש פה ציבור ענק. יש אלפי תלמידים בבתים שמנותקים מהכיתות שלהם!
משרד החינוך מחוייב לדאוג לחינוך שלהם בדיוק כמו לכל ילד אחר במדינה הזאת.
ואין שום סיבה שבעולם שהילדים האלה ימשיכו להיות מחוץ למערכת הלימודים.
לצערי אני לא מבינה באנשי מפתח כאלה ):
אבל מי שכן נקרא אל הדגל

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
@שביב זהב צריך לשנות את השם שלך לגוש זהב

כשאומרים שהעולם מתקיים בזכות עמוד החסד
תדעי שהוא פשוט עומד עליך.

אוספת חסדים בלהיטות
עוברת מבית לבית בפשטות
בחום בני ברקי לוהט
ליבך לכל שועט
בלי לשלוח שליחים
בלי להשתמש בשרותי רכבים
בלי רעש וצלצולים
נשארתי פשוט.......בלי מילים!!!

בציניות

משתמש מקצוען
מסובך לא אמור להיות.
כי שי חוק היום שקובע כי ילד שנעדר בגין מחלה לתקופה ממושכת וכדו' יש אפשרות להתקין מצלמה והילד לומד בשידור (מה עושים כל הילדים החולים בטיפולים ועוד?)
הבעיה היא היישום.
לצערי, אין מי שאוכף את מוסדות הלימוד למטרה זו
ארגונים פרטים מנסים את יכולתם. אבל מדובר בתקופה טרום עידן הקורונה
מה גם, שבמוסדות החרדיים לא ישושו כל כך מהר להעביר שיעורים באמצעים טכנולוגיים כאלו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה