העולם מתחלק לשני סוגים:
1. אלו שאוהבים קוקוס. מאד.
2. אלו שלא אוהבים אותו ותכף יגדלו ויאהבו.
לטובת כל הקהל הקדוש בטווח הארוך והקצר נכין כדורים בהשראת המתתק המפורסם
ממתק שאמנם לא טעמתי אבל הוקסמתי מהשילוב והאמת היא שאני לא צריכה הרבה תירוצים להשתמש בקוקוס קלוי.
עבור 20-30 כדורים (תלוי בגודל):
2 חפיסות שוקולד לבן איכותי.
80 מ"ל (1/3 כוס)שמנת מתוקה (אין טעות בכמות).
כוס קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה (בועות קטנות בשולים) מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
לחובבי קוקוס הארד קור- אפשר לערבב פנימה 2 כפות קוקוס.
מכסים ומעבירים את הסיר למקפיא לשעתיים או עד שהתערובת מוצקה מאד.
מכינים צלחת שטוחה עם קוקוס קלוי.
מוציאים את הסיר ויוצרים כדורים בזריזות כי התערובת מתרככת מאד מהר. מגלגלים כל כדור בקוקוס.
אם התערובת הופכת רכה מדי , מחזירים למקפיא ומנסים שוב לאחר מספר דקות.
מאחסנים במקרר/מקפיא בקופסא אטומה היטב.
הערות:
1. גדלתם ואתם לא אוהבים קוקוס? משתתפת בצערכם. זה יעבור. עד אז אפשר לגלגל בפיסטוק גרוס גס. יפה וגם טעים.
2. קוקוס קלוי מכינים בקלי קלות- מניחים במחבת יבשה על אש בינונית ומערבבים. ברגע שהוא זהוב מעבירים מיד לכלי כדי לעצור את ההשחמה ומצננים.
3. רציתי לצלם אבל סיימו פה הכל. מפטיחה בל"נ לצלם ביום שישי.
4. נכון שזה מתכון מביך בפשטותו אבל לפעמים צריכים גם כאלו.
5. זה לא חיקוי מדויק של הרפאלו המקורי כי אין שקד בלב הכדור. אתם יכולים להוסיף כמובן. (ותודה ל @חני גרינשטיין על התזכורת).
6. אם המצפון מציק אפשר לאכול ובינתיים לשים אותו במכונה (30 מעלות, עדין, 600 סל"ד) , לתלות בצל ועד הבוקר הוא כמו חדש.
1. אלו שאוהבים קוקוס. מאד.
2. אלו שלא אוהבים אותו ותכף יגדלו ויאהבו.
לטובת כל הקהל הקדוש בטווח הארוך והקצר נכין כדורים בהשראת המתתק המפורסם
ממתק שאמנם לא טעמתי אבל הוקסמתי מהשילוב והאמת היא שאני לא צריכה הרבה תירוצים להשתמש בקוקוס קלוי.
עבור 20-30 כדורים (תלוי בגודל):
2 חפיסות שוקולד לבן איכותי.
80 מ"ל (1/3 כוס)שמנת מתוקה (אין טעות בכמות).
כוס קוקוס קלוי
אופן ההכנה:
בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה (בועות קטנות בשולים) מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
לחובבי קוקוס הארד קור- אפשר לערבב פנימה 2 כפות קוקוס.
מכסים ומעבירים את הסיר למקפיא לשעתיים או עד שהתערובת מוצקה מאד.
מכינים צלחת שטוחה עם קוקוס קלוי.
מוציאים את הסיר ויוצרים כדורים בזריזות כי התערובת מתרככת מאד מהר. מגלגלים כל כדור בקוקוס.
אם התערובת הופכת רכה מדי , מחזירים למקפיא ומנסים שוב לאחר מספר דקות.
מאחסנים במקרר/מקפיא בקופסא אטומה היטב.
הערות:
1. גדלתם ואתם לא אוהבים קוקוס? משתתפת בצערכם. זה יעבור. עד אז אפשר לגלגל בפיסטוק גרוס גס. יפה וגם טעים.
2. קוקוס קלוי מכינים בקלי קלות- מניחים במחבת יבשה על אש בינונית ומערבבים. ברגע שהוא זהוב מעבירים מיד לכלי כדי לעצור את ההשחמה ומצננים.
3. רציתי לצלם אבל סיימו פה הכל. מפטיחה בל"נ לצלם ביום שישי.
4. נכון שזה מתכון מביך בפשטותו אבל לפעמים צריכים גם כאלו.
5. זה לא חיקוי מדויק של הרפאלו המקורי כי אין שקד בלב הכדור. אתם יכולים להוסיף כמובן. (ותודה ל @חני גרינשטיין על התזכורת).
6. אם המצפון מציק אפשר לאכול ובינתיים לשים אותו במכונה (30 מעלות, עדין, 600 סל"ד) , לתלות בצל ועד הבוקר הוא כמו חדש.