התייעצות משכורת יפה אבל בבנק אני רוצה שיהיה רק הפקדה קטנה

יעית

משתמש פעיל
שלום רב!
יש לי משכורת יפה ב"ה, אבל -
אני מעוניין שבעו"ש בבנק ייכנס לי פחות כסף,
השאלה היא,
כמה אני יכול להכניס בניכויים (פנסיה השתלמות וכדו') כדי שהמוכנס בבנק יקטן, כמובן הכל ע"פ חוק,
לדוג': בקרן השתלמות יש פטור ממס עד סכום X, זה אומר אבל שרק עד סכום זה אני יכול להכניס לשם, או שלהפקיד לקרן, זה משהו אחר, ואני יכול להפקיד גם 50% מהמשכורת, אם כי יחוייב במס, למשל, משכורת של 6500 ש"ח, ואני רוצה להפקיד בקרן השתלמות 3000 ש"ח כל חודש,
זה אפשרי?
וכמה מס אני יוחייב על הפקדות היתר (מס רווחי הון/הכנסה וכדו'),
תודה!

נקודה!

משתמש רשום
אין שום הגבלה לקרן השתלמות. למיטב ידיעתי.
המס הוא כמו בקופת גמל.
כמובן שהמעסיק צריך להסכים.

נראה לי פיצויים זה רק המעסיק מפריש-ככה שזה לא 'יקטין' לא את המשכורת בבנק
המעסיק מפריש את זה ישירות להשתלמות כך שזה לא נכנס כלל לבנק.

נקודה!

משתמש רשום
מה לא מובן ?
לפנסיה או לפיצויים - אי אפשר להפריש יותר מהקצוב בחוק.
אם הוא רוצה שהמשכורת בבנק יהיה יותר קטן (מהשיקולים שלו.) הוא יכול להפריש לקרן השתלמות ללא שום הגבלה.

עד 10% מהמשכורת (2.5% מהעובד, ו 7.5% מהמעסיק) ניתן להפריש עם פטור ממס. אבל עדיין ניתן להפריש ללא שום הגבלה ישירות מהמעסיק לקרן השתלמות, אלא שעל סכום שעולה על 10% מהמשכורת יחוייב בעמלות מס רגילות, כמו בקופת גמל.
יש להדגיש, שעל פי רוב, כשנקבעים מלגות, הנחות וכו' על פי הכנסה, היא מחושבת ברוטו, כך שזה לא משנה כמה נכנס בבנק.

[ציטוט מאתר 'כל זכות':
    • ניתן להפריש לקרן כספים גם מעבר לתקרה, אך הפטור לא יחול עליהם (כלומר הפקדות המעסיק יחויבו במס הכנסה לפי מדרגת המס של העובד במועד שבו הופקדו הכספים, ועל הרווחים יוטל מס רווחי הון בשיעור 25%). ראו דוגמה בהמשך.]
והנה קישור לעמוד הנ"ל באתר הנ"ל:

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
תודה!
עד 10% מהמשכורת (2.5% מהעובד, ו 7.5% מהמעסיק) ניתן להפריש עם פטור ממס.
נכון לציין שגובה המס בתלוש לא יגדל אם תפריש עוד לקרן השתלמות כי בין כה הפרשות העובד ממוסות מהשקל הראשון (כלומר, ההפרשה לקרן השתלמות היא אחרי ניכוי מס) והפטור עד 2.5% הוא רק לענין מס רווחי הון
לעומת זאת אם הפרשות המעסיק עוברות את התקרה זה מגדיל בהתאם את הברוטו למס הכנסה

נקודה!

משתמש רשום
נכון לציין שגובה המס בתלוש לא יגדל אם תפריש עוד לקרן השתלמות כי בין כה הפרשות העובד ממוסות מהשקל הראשון (כלומר, ההפרשה לקרן השתלמות היא אחרי ניכוי מס) והפטור עד 2.5% הוא רק לענין מס רווחי הון
הכוונה למס שהוא ישלם כשימשוך את הכסף, שבשונה מה10% הראשונים עליהם הוא לא ישלם מס.
לעומת זאת אם הפרשות המעסיק עוברות את התקרה זה מגדיל בהתאם את הברוטו למס הכנסה
הוא לא רוצה להוסיף להשתלמות בנוסף למשכורת, אלא בגוף המשכורת שהוא כבר מקבל - לשלוח חלק יותר גדול להשתלמות.

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
הכוונה למס שהוא ישלם כשימשוך את הכסף, שבשונה מה10% הראשונים עליהם הוא לא ישלם מס.

הוא לא רוצה להוסיף להשתלמות בנוסף למשכורת, אלא בגוף המשכורת שהוא כבר מקבל - לשלוח חלק יותר גדול להשתלמות.
מה שבאתי לומר זה שבשונה ממקרה שבו המעסיק מפריש יותר שאז הנטו נפגע בגלל המס
במקרה שמגדילים את הפרשות העובד, הנטו לא ייפגע יותר מהסכום שהופרש.
כמו״כ להדגיש שהפטור ממס על ה-2.5% של הפרשות העובד לקרן זה פטור רק ממס רווחי הון.

יעית

משתמש פעיל
מה שבאתי לומר זה שבשונה ממקרה שבו המעסיק מפריש יותר שאז הנטו נפגע בגלל המס
כמו״כ להדגיש שהפטור ממס על ה-2.5% של הפרשות העובד לקרן זה פטור רק ממס רווחי הון.
תסביר אולי יותר, מה פירוש הנטו נפגע, ומה פירוש בגלל המס,

בתיה ויג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
שלום רב!
יש לי משכורת יפה ב"ה, אבל -
אני מעוניין שבעו"ש בבנק ייכנס לי פחות כסף,
השאלה היא,
כמה אני יכול להכניס בניכויים (פנסיה השתלמות וכדו') כדי שהמוכנס בבנק יקטן, כמובן הכל ע"פ חוק,
לדוג': בקרן השתלמות יש פטור ממס עד סכום X, זה אומר אבל שרק עד סכום זה אני יכול להכניס לשם, או שלהפקיד לקרן, זה משהו אחר, ואני יכול להפקיד גם 50% מהמשכורת, אם כי יחוייב במס, למשל, משכורת של 6500 ש"ח, ואני רוצה להפקיד בקרן השתלמות 3000 ש"ח כל חודש,
זה אפשרי?
תודה!
לא יודעת מה המטרה שלך
אבל אתה יכול לא להביא טופס 101/תאום מס וינכו לך 47% מס שאותו תוכל לקבל בחזרה בהגשת דוח שנתי
עוזר לך?

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
תסביר אולי יותר, מה פירוש הנטו נפגע, ומה פירוש בגלל המס,
ההפרשות של המעסיק לקרן השתלמות פטורות ממס הכנסה ומס רווחי הון עד 7.5% ועד לתקרה של כ-1178 ש״ח בחודש,
הפרשות של המעסיק מעל לתקרה הזו ימוסו בתלוש בעת ההפרשה,
כלומר הסכום שמעל לתקרה יתווסף לסכום המשכורת החודשית בחישוב המס, וזה יגרום למס בתלוש לגדול ולנטו להיפגע,
ובנוסף הרווחים מאותם הפרשות שמעל לתקרה ימוסו במס רווחי הון בעת המשיכה.
מקווה שהייתי יותר ברור עכשיו.

יעית

משתמש פעיל
הסכום שמעל לתקרה יתווסף לסכום המשכורת החודשית בחישוב המס, וזה יגרום למס בתלוש לגדול ולנטו להיפגע
מדובר במס הכנסה, כן? אז הכוונה שאתחייב במס על ההפקדות כאילו המשכורת למעלה מסכום ההכנסה הפטורה במס, אפילו שהיא אינה כזאת? או שבמידה והמשכורת היא של 10 אל"ש והיא חייבת במס הכנסה, אז גם ההפקדה הזאתי תתחייב.

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
מדובר במס הכנסה, כן? אז הכוונה שאתחייב במס על ההפקדות כאילו המשכורת למעלה מסכום ההכנסה הפטורה במס, אפילו שהיא אינה כזאת? או שבמידה והמשכורת היא של 10 אל"ש והיא חייבת במס הכנסה, אז גם ההפקדה הזאתי תתחייב.
אם לדוג׳ המשכורת 10 אל״ש והמעסיק הפריש אלף מעל לתקרה, ייגבה מהתלוש מס על 11 אל״ש בהתאם למדרגות המס.

scw

משתמש מקצוען
יוצרי ai
התכוונתי 10 אל"ש ומתוכם אלף לקרן, גם כן אתחייב במס על 11 אל"ש? מה ההיגיון?????
נכון לציין שגובה המס בתלוש לא יגדל אם תפריש עוד לקרן השתלמות כי בין כה הפרשות העובד ממוסות מהשקל הראשון

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה