דרוש מידע משהו מוזר בתלוש המשכורת....

חצרון

משתמש מקצוען
אשתי זכאית לנקודות זכות עבור תינוק בן שנה, וכמובן ע"ז שהיא אשה ותושבת הארץ, עפ"י הסימולטור של כל זכות יוצא שהיא זכאית ל 5.25 נק"ז.
אלא שבתלוש המשכורת רשום שהיא זכאית ל 2.75 נק"ז, כנראה משום שלא מילאנו טופס 101 אחרי הלידה.
עד עכשיו זה לא שינה לנו הרבה כי ממילא היא לא הגיע לתקרת המס, אלא שבחודשים האחרונים היא כן עברה את הסכום הפטור ל 2.75 נקודות, ולמרות זאת לא כתוב בתלוש שירד לה מס הכנסה, האם יתכן מצב שלמרות שבתלוש כתוב סך נקודות X לא יורידו מס, כי רשות המיסים/הנה"ח של החברה יודעים את האמת שמגיע לה יותר נקודות וממילא פטור גדול יותר?

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
אשתי זכאית לנקודות זכות עבור תינוק בן שנה, וכמובן ע"ז שהיא אשה ותושבת הארץ, עפ"י הסימולטור של כל זכות יוצא שהיא זכאית ל 5.25 נק"ז.
אלא שבתלוש המשכורת רשום שהיא זכאית ל 2.75 נק"ז, כנראה משום שלא מילאנו טופס 101 אחרי הלידה.
עד עכשיו זה לא שינה לנו הרבה כי ממילא היא לא הגיע לתקרת המס, אלא שבחודשים האחרונים היא כן עברה את הסכום הפטור ל 2.75 נקודות, ולמרות זאת לא כתוב בתלוש שירד לה מס הכנסה, האם יתכן מצב שלמרות שבתלוש כתוב סך נקודות X לא יורידו מס, כי רשות המיסים/הנה"ח של החברה יודעים את האמת שמגיע לה יותר נקודות וממילא פטור גדול יותר?
יש גם זיכוי על הפרשות לגמל

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
הם לא עדכנו את הילד ולכן לא נרשם הנקודות זיכוי בגינו
שתעדכן בזריזות לפני סיום השנה ואז תקבל רטרו

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום

אם פי 17

משתמש מקצוען
האם יתכן מצב שלמרות שבתלוש כתוב סך נקודות X לא יורידו מס, כי רשות המיסים/הנה"ח של החברה יודעים את האמת שמגיע לה יותר נקודות וממילא פטור גדול יותר?
לא.
אין סינכרון לתלוש מה שמופיע במס הכנסה.
תעדכן 101 עם פרטי הילד ותקבל רטר' אם ירד מס.

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
לא.
אין סינכרון לתלוש מה שמופיע במס הכנסה.
תעדכן 101 עם פרטי הילד ותקבל רטר' אם ירד מס.
אגב
זה הזמן לטפל בזה
במידה וירד מס בתלוש של דצמבר זה סתם כאב ראש מיותר להחזיר אותו

Savyon

משתמש פעיל

חצרון

משתמש מקצוען
צ"ל 35% מתוך ההפרשות שלה כלומר המשכורת * 6% * 35%
פשוט זה לא מסתדר עם
לכן שאלתי האם ה-35% זה מההפרשה של החודש הזה או מהמצטברי גמל, אם זה רק מהחודש הזה אז 35% יוצא בערך 100 ש"ח, וא"כ באמת הכול מסתדר לי.
תודה רבה לכול המגיבים.

Savyon

משתמש פעיל
לכן שאלתי האם ה-35% זה מההפרשה של החודש הזה או מהמצטברי גמל, אם זה רק מהחודש הזה אז 35% יוצא בערך 100 ש"ח, וא"כ באמת הכול מסתדר לי.
תודה רבה לכול המגיבים.
אותו דבר
הזיכוי החודשי הוא על המשכרות החודשית
סך כל הזיכויים על סך כל המשכורות של כל השנה...

חצרון

משתמש מקצוען
אותו דבר
הזיכוי החודשי הוא על המשכרות החודשית
סך כל הזיכויים על סך כל המשכורות של כל השנה...
ברור, רק שאלתי שאולי ה35 % מהשנתי יורד כל חודש.... (אני לא מתביש להיות בור וע"ה בנושאים אלו)

לגופו של ענין-הרבה פעמים משתנה המשכורת באמצע שנה עקב העלאה, וגם בין חודש לחודש יתכן מקרים של חוסר שעות וכדו'

Savyon

משתמש פעיל
ברור, רק שאלתי שאולי ה35 % מהשנתי יורד כל חודש.... (אני לא מתביש להיות בור וע"ה בנושאים אלו)

לגופו של ענין-הרבה פעמים משתנה המשכורת באמצע שנה עקב העלאה, וגם בין חודש לחודש יתכן מקרים של חוסר שעות וכדו'
בסוף השנה (סוף חדש דצמבר השנה, זה יוצא בערך בחנוכה כדאי לבדוק כמה מס הכנסה שילמנו, וכמה היינו אמורים לשלם (אם בכלל....) כדאי לעשות את זה באמצע חודש דצמבר... ואז אם שילמנו יותר מידי יהיה החזר במשכורת דצמבר... כי אחרי שנגמרת השנה הבירוקרטיה יותר גדולה....
אני בשמחה יכולה לעזור בעניין... אתם יכולים לשלוח לי את התלושים אם טשטוש השם ושם המעסיק......
ללא תשלום....

***אני בודקת שכר מוסמכת

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  86  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה