סוכרת סוג 2 משאבת אינסולין ממולצת לאדם סיעודי מבוגר

אבי קאהן

משתמש רשום
ערב טוב.
אבי שיחיה אדם סיעודי אשר חולה בסוכרת 2, 50 שנה, נעזר במטפל זר, וילדים שנמצאים ברוב היממה.
עד לאחרונה הוא טופל בסוכרת רק פומי, לאחרונה בשל אירוע מוחי שעבר, יש לו בעיות בליעה, ובשל כך הוא עבר לטיפול באינסולין.
אני מתעניין עבורו למשאבה והציוד המתכלה הנדרש לה, ללא כל הגבלה בתקציב, באופן פרטי. (ביטוח וכו')
אשמח לדעת מה המכשיר המומלץ ביותר ?
ומהי הדרך בכדי לרכוש אותו....
אשמח לעזרתכם
תודה מראש

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
השובה לשאלה תלויה בכמה וכמה נקודות אותם לא פירטת בשאלה.
אבל 'בגדול' נראה לי שהתשובה היא זו:
משאבת 'מינימד 780' של חברת מדטרוניק היא ללא ספק המילה האחרונה בשוק המשאבות, יחד עם משאבת 'טנדם'.
המשאבות הללו פועלות באופן כמעט אוטומטי, מפסיקות ומעלות הפרשת אינסולין בהתאם למצב האינסולין בגוף.
עם זאת, ומכיון שציינת שמדובר באדם סיעודי, יתכן וישנה עדיפות למשאבת 'אומניפוד' שפועלת בלי צינורית (חוט שמחבר בין המשאבה לגוף), שם ניתן 'להזריק' את האינסולין בצורה אלחוטית, על ידי לחיצה על 'שלט' שלא מחובר למטופל כלל. המשאבה הזו לא 'חכמה', וצריך לדעת כמה אינסולין לתת בה, ולעקוב אחרי התוצאות באופן קבוע ורצוף.
מבין שלושת המשאבות הללו, רק מדטרוניק תומכת בשפה העברית, אם זה משנה.
אציין שכדי להחליט צריך לדעת עד כמה הטיפול באינסולין אינטנסיבי - האם יש צורך בהזרקה לפני כל ארוחה?
כמו כן כדי לברר קודם מול חברת הביטוח האם אכן משאבה כלולה בביטוח (לא בכל הכיסויים), ואם כן האם כל משאבה שתבחרו?
בהצלחה!

אבי קאהן

משתמש רשום
ראשית תודה על המענה.
אכן כל משאבה שאבחר כלולה ללא הגבלה בתקציב.
מבין המשאבות, טנדם או מדטרוניק 780 ?
את מדטרוניק 780 ניסיתי לרכוש פרטי, אך נאמר לי שזה מאושר רק לסוכרת 1.יש דרך לרכוש פרטי עם קבלה בכדי לרכוש אחר כך ציוד ואביזריה בקבלה ?
הטיפול באינסולין אכן אינסטנסיבי, למרות שכרגע הוא מוזן במזון נוזלי כנוטרן ודומיו.
מה ההמלצה מדטרוניק 780 או טנדם ?

מקליד

משתמש רשום
עימוד ספרים
את מדטרוניק 780 ניסיתי לרכוש פרטי, אך נאמר לי שזה מאושר רק לסוכרת 1.יש דרך לרכוש פרטי עם קבלה בכדי לרכוש אחר כך ציוד ואביזריה בקבלה ?

משאבת Minimed 780g אינה מאושרת לסוכרת סוג 2 , להלן ציטוט מתוך האתר של Minimed:

"מערכת MiniMed™ 780G מאושרת לאנשים עם סוכרת מסוג 1 מגיל 7 ומעלה. אם אתה מעוניין בניטור סוכר רציף (CGM) ולא במשאבת אינסולין, מומלץ לבדוק את Guardian™ Connect CGM."

לעומת זאת במשאבת Tandem עם טכנולוגיית Control-IQ, מצאתי כמה מחקרים שבדקו את יעילותה גם בסוכרת סוג 2.

כאן
וכאן

ולא מצאתי ככל שבדקתי איזושהי הגבלה לשימוש בסוכרת סוג 2.

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
איך אפשר לרכוש מדטרוניק 780 לסוכרת 2 פרטי ?
אתה צריך ללכת לאנדוקרינולוג (רופא סכרת) שלו.
קודם כל כמו שכתבו כבר לפני - אם הוא מזריק רק לפני ארוחות אני לא חושב שה780 מתאימה לו.
אבל אם הוא מזריק גם לפני כל ארוחה וגם בבוקר/בערב אינסולין ארוך טווח, אפשר לבקש מהרופא שיגדיר את הסוכרת שלו כסכרת 1 כיוון שההתנהגות של המחלה בשלב הזה די דומה, ואז תוכל לקבל את המשאבה מהחברה.
העיקר הוא סדר הדברים:
קודם כל ייעוץ מהרופא שמכיר את כל התיק הרפואי שלו שימליץ לך על הטיפול המתאים, ואז פרוצדורה להשיג את המשאבה מחוץ לקופה.
אם אין לך את שלב א' אף חברה לא תמכור לך את המכשיר שלה כדי שלא יקרה ח"ו נזק.

חד גדיא

משתמש רשום
מנוי פרימיום
היעילות הגדולה של ה780 והטנדם זה כשזה בשילוב סנסור, אז צריך לקחת את זה בחשבון...
זה חשוב מאד, תבדוק אם יש לו אפשרות לקבל גם את הסנסור של מדטרוניק מהקופה או מהביטוח, כי אם לא אין תועלת מיוחדת במשאבה הזו.

אברימי

מנהל פורום סוכרת
מנהל
מנוי פרימיום
אתה צריך ללכת לאנדוקרינולוג (רופא סכרת) שלו.
קודם כל כמו שכתבו כבר לפני - אם הוא מזריק רק לפני ארוחות אני לא חושב שה780 מתאימה לו.
אבל אם הוא מזריק גם לפני כל ארוחה וגם בבוקר/בערב אינסולין ארוך טווח, אפשר לבקש מהרופא שיגדיר את הסוכרת שלו כסכרת 1 כיוון שההתנהגות של המחלה בשלב הזה די דומה, ואז תוכל לקבל את המשאבה מהחברה.
העיקר הוא סדר הדברים:
קודם כל ייעוץ מהרופא שמכיר את כל התיק הרפואי שלו שימליץ לך על הטיפול המתאים, ואז פרוצדורה להשיג את המשאבה מחוץ לקופה.
אם אין לך את שלב א' אף חברה לא תמכור לך את המכשיר שלה כדי שלא יקרה ח"ו נזק.
צודק לגמרי.
וצריך לדעת שיש תשלום לרכישת המשאבה והסנסור - חד פעמי, ואחר כך יש תשלום לא קטן על החומרים המתכלים.
במידה והקופה מממנת, זה בחינם.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  102  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה